Ku është Mjeti i Transformimit Falas në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Mjeti Free Transform ju lejon të manipuloni objekte dhe imazhe. Për shembull, mund të shtrembëroni, rrotulloni, reflektoni, qethni ose ndryshoni madhësinë e veprës së artit duke përdorur mjetin Free Transform.

E përdor mjaft shpesh për të transformuar disa grafika ekzistuese kur jam dembel të dizajnoj të miat nga e para, por prapëseprapë dua t'i jap vektorit të aksioneve pak personalitet. Është një mjet i përshtatshëm për ta pasur gati për përdorim.

Daktë, ky mjet nuk shfaqet në shiritin e veglave si parazgjedhje, prandaj shumë prej jush po pyesin se ku fshihet. Në varësi të versionit të Adobe Illustrator që keni, ndërfaqja e përdoruesit mund të duket paksa e ndryshme dhe ka disa mënyra për ta gjetur atë.

Dëshironi të dini se ku është dhe si ta konfiguroni? te kuptova.

Ku është Vegla Falas e Transformimit në Illustrator?

Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Illustrator CC. Versioni i Windows mund të duket paksa i ndryshëm.

Ju mund ta transformoni objektin tuaj në disa mënyra. Nëse thjesht dëshironi të shkallëzoni ose rrotulloni, Mjeti bazë i përzgjedhjes ( V ) duhet të funksionojë mirë. Nëse keni nevojë të bëni më shumë transformime në objektin tuaj, atëherë me siguri do të dëshironi të shikoni opsionet e tjera.

Hapi i parë është të zgjidhni objektin që dëshironi të transformoni dhe më pas nga menyja e sipërme, keni dy opsione.

Nëse po transformoni tekstin, mos harroni të përvijoni tekstin fillimisht.

1. Objekt> Transformoni

Zgjidhni se si dëshironi të transformoni objektin tuaj: Lëvizni , Rrotulloni , Reflektoni , Qetja , ose Shkalla . Pasi të klikoni në ndonjë nga këto opsione, do të shfaqet një dritare kërcyese dhe mund të futni specifikat e cilësimeve.

2. Efekti > Deformo & Transformo > Free Distort

Po, Free Distort ju lejon të transformoni lirisht objektin tuaj. Kur klikoni, do të shfaqet një kuti kërcyese.

Klikoni në pikat e ankorimit të këndit të kutisë kufitare për t'u transformuar dhe shtypni OK .

Një mënyrë tjetër për të transformuar veprat e artit është përdorimi i panelit Transform . Kur klikoni mbi një objekt, paneli Transform duhet të shfaqet automatikisht në Properties .

Tani, nëse doni t'i përmbaheni mjetit të duhur të Transformimit të Lirë, e keni të konfiguruar në shiritin tuaj të veglave.

Konfigurimi i Shpejtë

Dëshironi ta keni gati për t'u përdorur në shiritin tuaj të veglave mjetin Transformim Falas? Lehtë. Shkoni përpara, klikoni në shiritin e fshehur "Ndrysho veglat" në fund të shiritit të veglave, gjeni mjetin "Transformimi i lirë" nën opsionin Modifiko dhe më pas tërhiqeni atë në shiritin e veglave ku dëshironi të jetë.

Gati për përdorim! Argëtohu me të.

Pyetje?

Ende kurioz? Shihni se çfarë pyetën edhe dizajnerët e tjerë në lidhje me mjetin Free Transform.

Pse mjeti i transformimit falas nuk shfaqet në Illustrator?

Mjeti Free Transform nuk është një mjet i paracaktuar që do ta gjeni në shiritin e veglave,por mund të keni akses ose ta konfiguroni shpejt. Nëse e shihni mjetin të thinjur, kjo ndodh sepse objekti juaj nuk është zgjedhur. Klikoni mbi objektin që duhet të transformoni dhe mjeti do të shfaqet sërish i disponueshëm për t'u përdorur.

Cili është çelësi i shkurtores për të aktivizuar mjetin Free Transform?

Me objektin tuaj të zgjedhur, mund të shtypni shkurtoren e tastierës E në Illustrator për të përdorur mjetin "Transformimi i lirë". Dritarja e veglave kërcyese do t'ju tregojë këto opsione: Kufizoni, Transformimin e Lirë, Shtrembërimin e Perspektivës dhe Shtrembërimin e Lirë.

Si të hiqni veglën Transformim të lirë nga shiriti i veglave?

Dëshironi të organizoni hapësirë ​​në shiritin tuaj të veglave për mjete të tjera të përdorura më shpesh? Mund ta hiqni veglën nga shiriti i veglave duke e zvarritur përsëri te paneli Redakto Toolbar.

Po! E gjete!

Unë do të thoja se mënyra më e lehtë për të gjetur mjetin Free Transform është përdorimi i një shkurtore tastierë. Por nëse doni të shtrembëroni objektin, opsioni Free Distort është gjithashtu mjaft i dobishëm.

Me përjashtim të punës së shkallëzimit dhe rrotullimit që mund të bëjë kutia kufitare dhe vegla e përzgjedhjes, do t'ju duhet të përdorni mjetin "Transformimi i lirë" për të manipuluar veprat e artit në mënyra të tjera.

Çfarë do të transformoni?

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.