Si të bëni një model modeli në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Sapo keni krijuar një seri modelesh dhe doni t'i bëni ato një mostër për përdorim në të ardhmen? Përveç shtimit të tyre në Swatches, ju duhet t'i ruani edhe ato.

Bërja e një modeli modeli është në thelb njësoj si të bësh një gamë ngjyrash. Pasi të keni krijuar modelet dhe t'i keni shtuar ato në panelin Swatches, do t'ju duhet të ruani mostrat për t'i përdorur në dokumente të tjera.

Në këtë tutorial, do të mësoni se si të krijoni dhe ruani një mostër modeli në Adobe Illustrator. Hapi i parë është përgatitja e modeleve për modelin e modelit.

Nëse nuk i keni krijuar ende modelet tuaja, këtu është një udhëzues i shpejtë për krijimin e modeleve në Adobe Illustrator.

Shënim: Të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Si të krijoni një model në Adobe Illustrator

Ju mund të bëni një model nga një imazh ose thjesht një formë. Në thelb, ju duhet të krijoni një formë, dhe pastaj ta shtoni atë në panelin Swatches.

Kështu që unë do ta ndaj procesin në dy hapa - duke krijuar forma dhe duke bërë një model nga format, me fjalë të tjera, duke shtuar një model në Swatches.

Hapi 1: Krijo forma

Për shembull, le të bëjmë modelin më të lehtë të modelit me pika me modele të ndryshme me pika si kjo.

Krijoni forma për modelin. Për shembull, unë krijova këto forma për modelet e mësipërme.

Hapi tjetër ështëpër të shtuar këto forma në panelin Swatches.

Hapi 2: Shtoni një model në panelin e mostrave

Pas bërjes së formave, mund ta tërhiqni direkt modelin te Swatches ose mund ta bëni atë nga menyja e sipërme Objekt > Modeli > Bëni .

Për shembull, le të fillojmë me modelin e thjeshtë me pika.

Zgjidhni rrethin dhe shkoni te Objekti > Modeli > Bëni . Do të shihni një kuti dialogu Opsionet e modelit ku mund të rregulloni cilësimet e modelit.

Siç mund ta shihni, pikat janë shumë afër njëra-tjetrës, kështu që ju mund të rregulloni madhësinë dhe distancën e modelit duke shkallëzuar rrethin brenda kutisë blu.

Më mirë? Mund të ndryshoni edhe ngjyrën.

Klikoni U krye sapo të përfundoni modifikimin e modelit dhe ai do të shfaqet në panelin "Swatches".

Shënim: modeli tregon objektin që zgjidhni, prandaj sigurohuni që të zgjidhni të gjitha objektet që dëshironi të shfaqen në model. Për shembull, tani po bëjmë modelin e tretë në rresht, kështu që zgjidhni rrethin dhe vijën e valëzuar.

Përsëritni të njëjtat hapa për të shtuar pjesën tjetër të modeleve në Swatches. Mos ngurroni të eksploroni llojin e pllakave.

Pasi të keni shtuar të gjitha modelet në Swatches, mund të bëni një mostër modeli.

Si të bëni një model modeli në Adobe Illustrator

Modelet që keni shtuar në panelin Swatches zakonisht shfaqen pas paletave të ngjyrave.

Ndryshe nga ngjyrat, nuk mund të gruponi modele në një dosje si kjo.

Megjithatë, mund të bëni një model modeli pa paletat e ngjyrave përpara. Gjithçka që duhet të bëni është të fshini ngjyrat dhe të lini vetëm modelet në panelin Swatches.

Këtu janë hapat.

Hapi 1: Zgjidhni ngjyrat në panelin Swatches nga e bardha deri në ngjyrën e fundit përpara modeleve dhe klikoni në butonin Fshi Swatch . Ju nuk mund t'i fshini dy të parat (Asnjë dhe Regjistrimi).

Nëse keni grupe të tjera ngjyrash poshtë modeleve si unë këtu, zgjidhni dhe fshijini ato gjithashtu.

Swatches tuaja duhet të duken diçka si kjo.

Kur shtoni modele në panelin Swatches pa i ruajtur ato, nuk do të jeni në gjendje të shihni ose përdorni modelin e modelit në një dokument tjetër. Pra, nëse dëshironi të përdorni modelin e modelit që sapo keni bërë, duhet t'i ruani modelet.

Hapi 2: Klikoni në menynë Swatch Libraries dhe zgjidhni opsionin e parë Ruaj Swatches .

Hapi 3: Emërtoni modelin dhe klikoni Ruaj .

Kjo është ajo! Ju keni bërë modelin tuaj të personalizuar në Adobe Illustrator.

Mund ta gjeni mostrën e modelit që krijoni nga menyja Swatches Bibliotekat > Përcaktuar nga përdoruesi .

Këshillë: Përcaktuar nga përdoruesi është vendi ku i gjeni të gjitha mostrat e personalizuara (ngjyra ose model).

Provo modelin tuaj të rimostër!

Këshillë bonus

Sa herë që keni dëshirë të redaktoni modelet, mund të klikoni dy herë mbi modelin dhe ai do të hapë kutinë e dialogut Opsionet e modelit. Sidoqoftë, ka disa gjëra që nuk mund t'i arrini nga cilësimet e opsioneve.

Për shembull, ndonjëherë mund ta gjeni modelin shumë të madh ose shumë të vogël kur e aplikoni atë në objekte. Këtu është një këshillë e shpejtë për të shkallëzuar modelet.

Siç mund ta shihni modeli është mjaft i madh këtu.

Nëse dëshironi ta zvogëloni pak modelin, mund të klikoni me të djathtën mbi objektin dhe të zgjidhni Transformo > Shkalla .

Nga opsioni Scale, mund ta bëni modelin më të vogël duke ulur përqindjen e opsionit Uniform . Sigurohuni që të kontrolloni vetëm opsionin Transformoni modelet dhe klikoni OK .

Modeli juaj duhet të duket më i vogël tani.

Përfundim

Bërja e një modeli modeli në Adobe Illustrator në thelb është fshirja e modelit të ngjyrave dhe ruajtja e modeleve që bëni. Nëse nuk i ruani modelet, nuk do të mund t'i përdorni në dokumente të tjera. Pra, sigurohuni që të ruani modelet.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.