Rishikimi i ScreenFlow: A ia vlen të blini për Mac në 2022?

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

ScreenFlow

Efektiviteti: Një bollëk funksionesh të shkëlqyera regjistrimi dhe redaktimi Çmimi: Duke filluar nga 149 dollarë, pak më i shtrenjtë Lehtësia e përdorimit: Shumë e lehtë për t'u përdorur me ndërfaqe të pastër dhe intuitive Mbështetje: Shumëllojshmëri burimesh mbështetëse; përgjigje e shpejtë e emailit

Përmbledhje

ScreenFlow është një aplikacion cilësor për transmetimin e ekranit dhe modifikimin e videove për Mac. Ai regjistron veprimet tuaja në ekranin e desktopit dhe më pas mund t'i modifikoni regjistrimet duke shkurtuar dhe riorganizuar përmbajtjen, si dhe duke shtuar thirrje, shënime dhe lëvizje. Me një afat kohor të shtresuar dhe shumë veçori që do të jetë e vështirë t'i gjesh në një redaktues standard video, patjetër që do ta kryesh punën.

Aplikacioni është më i përshtatshmi për ata që duan të bëjnë mirë- duke kërkuar video për qëllime edukative ose marketingu. Me ScreenFlow, mësuesit mund ta përdorin atë për të transmetuar video të thjeshta që do të ndihmojnë në rritjen e angazhimit në klasë. Profesionistët e marketingut mund të krijojnë një video ose udhëzim shpjegues për produktet e tyre. YouTubers ose blogerët mund të bashkojnë shpejt një video profesionale që angazhon audiencën e tyre.

Megjithatë, nëse jeni thjesht një përdorues i rastësishëm që po kërkon një mjet për të regjistruar aktivitetet e ekranit të desktopit/mobilit dhe ka vetëm nevoja themelore për redaktimi, mund t'i drejtoheni alternativave falas ose më të lira. Gjithashtu, vlen të përmendet se ScreenFlow është një produkt vetëm për Mac, nëse jeni në një PCju nuk jeni të kujdesshëm, por në përgjithësi është efektiv për krijimin e efekteve të shumta në të njëjtën kohë.

Në imazh, ju mund të shihni pjesën audio të sfondit si shtresën më të lartë, e cila nuk bllokon asnjë përmbajtje sepse është jo një komponent vizual. Nën këtë janë disa shënime që kam krijuar në videon time të mostrës (blu për tekst, portokalli për animacion). Videoklipet e ndryshme shpërndahen gjithashtu midis shtresave, duke mbivendosur njëra-tjetrën sipas nevojës.

Mund t'i zhvendosni artikujt ndërmjet shtresave me lehtësi ose përmes vijës kohore duke zvarritur një bllok atje ku dëshironi. Ky afat kohor ka gjithashtu një funksion të këputjes që lejon blloqet të rreshtohen pranë njëri-tjetrit, duke parandaluar boshllëqet aksidentale në pamje.

Eksporto & Publiko

Kur videoja jote të jetë përfunduar, mund ta eksportosh në disa mënyra. Mënyra më standarde do të ishte zgjedhja e FILE > EXPORT, i cili do të krijojë një skedar të ndashëm të videos suaj.

Keni shumë opsione personalizimi kur bëhet fjalë për eksportimin, duke filluar me emrin e skedarit tuaj. Nëse nuk ju pëlqen lloji i skedarit që zgjedh si parazgjedhje, mund të zgjidhni nga një nga shumë opsione në vend të kësaj duke ndryshuar përzgjedhjen "automatike" në "manual". Opsionet tuaja janë WMV, MP4, MOV ose disa alternativa të tjera teknike.

Mund të caktoni gjithashtu rezolucionin e videos suaj. Me disa lloje skedarësh, mund të shtoni shënues kapitujsh për t'u përdorur në luajtës siQuicktime.

Nëse nuk keni nevojë për një skedar që mund të ndahet dhe dëshironi të ngarkoni drejtpërdrejt në platformën tuaj të zgjedhjes së ndarjes së videos, ScreenFlow gjithashtu ofron këtë opsion.

Vimeo dhe Youtube janë faqet më të njohura të ndarjes së videove, por mund të dëshironi të shtoni skedarin nëpërmjet një shërbimi të ruajtjes së resë kompjuterike si Dropbox. Çfarëdo që të zgjidhni, do t'ju duhet të zgjidhni cilësimet tuaja në të njëjtën mënyrë si për një eksportim normal, por do t'ju duhen gjithashtu kredencialet tuaja të hyrjes për programin që po ngarkoni. Këto leje vetëm për të lejuar ScreenFlow të ngarkojë videon tuaj; programi nuk do të bëjë asgjë pa lejen tuaj të qartë. Për më tepër, ju mund t'i revokoni lejet në çdo kohë.

Arsyet prapa vlerësimeve të rishikimit tim

Efektiviteti: 4.5/5

ScreenFlow bën pikërisht atë që thotë , dhe në mënyrë të shkëlqyer. Regjistrimi dhe regjistrimi i ekranit tuaj është një proces i shpejtë dhe i thjeshtë, me shumë opsione të avancuara për personalizim. Karakteristikat e redaktimit janë të zhvilluara mirë dhe intuitive për t'u përdorur.

Mund të krijosh me lehtësi efekte përkatëse, si p.sh. thirrjet dhe mbivendosjen e tekstit. Afati kohor është gjithashtu me funksione të plota, me një sistem menaxhimi me shtresa që ju lejon të shtoni efekte komplekse dhe të menaxhoni me lehtësi median tuaj. Megjithatë, programi është më i dobishëm për shënimin e regjistrimeve në ekran dhe nuk do të ishte i përshtatshëm për format e tjera të redaktimit; i mungon shkathtësia.

Çmimi: 3/5

Për paratë tuaja, ju bënimerrni një program shumë funksional dhe të dizajnuar mirë. Bën atë që pretendon dhe procesi është shumë i thjeshtë. Megjithatë, ajo vjen me një çmim të madh. Nëse nuk jeni profesionist, do të jenë 149 dollarë për një program redaktimi që nuk është veçanërisht fleksibël.

Edhe si profesionist, ju mund të blini një program më të plotë për rreth të njëjtin çmim, duke e bërë ScreenFlow veçanërisht të shtrenjtë për pozicionin e tij. Ky aplikacion do të ishte një përshtatje e mirë për ata që kanë nevojë të kapin regjistrime në ekran dhe të modifikojnë videoklipet. Megjithatë, nëse fitoni jetesën nga redaktimi i videos, ndoshta do të dëshironi të kërkoni një redaktues video të nivelit të lartë si Adobe Premiere Pro ose Final Cut Pro.

Lehtësia e përdorimit: 5/ 5

Falë ndërfaqes së pastër të përdoruesit të ScreenFlow, nuk e kisha problem të gjeja mjetet që më duheshin. Gjithçka ishte etiketuar qartë dhe e dukshme. Veçoritë e tërheqjes dhe lëshimit në vijën kohore ishin funksionale dhe funksionuan pa probleme, madje përfshinin një veçori shkëputjeje për rreshtimin e klipeve. Në përgjithësi, pata një përvojë të shkëlqyer dhe më pëlqeu të punoja me atë që ofron aplikacioni.

Mbështetje: 5/5

Ka shumë burime që mbështesin aplikacionin ScreenFlow, nga mbështetje standarde me email për mësimet video dhe një forum aktiv në internet. Kontrollova disa nga videot mësimore dhe i gjeta shumë informuese, me udhëzime të thjeshta për t'u ndjekur. Ekziston gjithashtu një komunitet i madh forumi i disponueshëm për t'u përgjigjurpyetje, si dhe një opsion i drejtpërdrejtë "na kontaktoni". Megjithëse ofrojnë një plan premium me përgjigje të mbështetjes me email të garantuar brenda 8 orëve, pyetja ime u përgjigj në më pak se 12 pa blerë planin e mbështetjes.

Përgjigjet e tyre i gjeta të dobishme dhe të plota. Përveç të gjitha burimeve të tjera të tyre, kjo padyshim fiton një vlerësim me 5 yje.

ScreenFlow Alternatives

Camtasia (Windows/Mac)

Për një redaktues të fuqishëm video të kombinuar me aftësi të shkëlqyera regjistrimi të ekranit, Camtasia ofron veçori të nivelit profesional. Ai zgjerohet në disa veçori që ka ScreenFlow dhe përfshin shumë përtej tyre gjithashtu. Ju mund të lexoni këndvështrimin tonë për këtë rishikim të plotë të Camtasia këtu.

Filmora (Windows/Mac)

Një tjetër konkurrent me një histori të shkëlqyer, Filmora është një grup për modifikimin e videove me aftësinë e integruar të regjistrimit në ekran. Ai ofron shumë nga të njëjtat veçori regjistrimi si ScreenFlow. Për një vështrim më të afërt, shikoni rishikimin tonë të Filmora këtu.

Quicktime Player (Mac)

Një parazgjedhje për Mac dhe falas për PC, Quicktime ju ofron regjistrim në ekran funksionalitetin, megjithëse do t'ju duhet të shkoni diku tjetër për të redaktuar pamjet tuaja. Ju mund të kapni të gjithë ekranin tuaj, një seksion ose thjesht audio në një mënyrë të ngjashme me ScreenFlow. Megjithatë, ai nuk ka asnjë funksion redaktimi përtej shkurtimit të përmbajtjes nga fillimi ose fundi.

SimpleScreenRecorder(Linux)

Përdoruesit e Linux-it shpesh lihen jashtë ekuacionit kur bëhet fjalë për softuerin, por fatmirësisht opsionet me burim të hapur janë afër për të mbushur boshllëqet. SimpleScreenRecorder u krijua me një ndërfaqe të lehtë për të kapur të gjitha nevojat tuaja për përmbajtjen. Megjithatë, do t'ju duhet një program i dytë për të redaktuar videon tuaj.

Ne kemi shqyrtuar gjithashtu softuerin më të mirë të regjistrimit të ekranit në një postim të veçantë.

Përfundim

Nëse keni keni kërkuar ndonjëherë më shumë nga regjistrimet e ekranit tuaj, ScreenFlow patjetër do t'ju japë këtë. Ai thjeshton dhe riorganizon procesin e regjistrimit të ekranit, madje ka aftësinë për të shtuar në klipe dhe media të tjera. Veçoritë e thirrjes dhe shënimeve ju lejojnë të krijoni një video më gjithëpërfshirëse dhe më të kuptueshme, ndërsa ndërfaqja e saj e pastër ju lejon të bëni gjithçka që ju nevojitet me lehtësi.

Përshtatet më së miri për modifikimet e regjistrimit të ekranit sesa krijimet e tjera të mediave për shkak të mungesës së shkathtësisë dhe veçorive më të gjera të redaktimit, si p.sh. media në dispozicion. Ndërsa është pak i kushtueshëm për një mjet për transmetimin e ekranit, është e pamundur të mohohet efikasiteti i pastër i Screenflow.

Merrni ScreenFlow 10

Pra, çfarë mendoni për këtë rishikim të ScreenFlow? Lini një koment më poshtë.

ndoshta dëshironi të provoni Camtasia — alternativa më e mirë për ScreenFlow edhe pse Camtasia është më e shtrenjtë.

Ajo që më pëlqen : Pastroni & ndërfaqe e thjeshtë. Zvarrit dhe lësho vijën kohore të shtresuar. Lehtë për të shtuar elementë. Cilësi e mirë e mjeteve përkatëse për shënim.

Ajo që nuk më pëlqen : Mungesa e paracaktimit të efekteve, shigjetave dhe thirrjeve. Nuk ka burime pa pagesë përtej tranzicioneve të para-instaluara.

3.9 Merrni ScreenFlow 10

Çfarë është ScreenFlow?

Është një aplikacion për kapjen e ekranit aktivitetet dhe krijimi i një videoje që mund të modifikohet me thirrje dhe shënime sipas nevojës. Kjo përdoret kryesisht për rishikime teknike të programeve, udhëzues softuerësh ose aplikacione të tjera në të cilat është e nevojshme t'i tregoni një personi tjetër ekranin tuaj. Ai eliminon nevojën për të provuar dhe filmuar ekranin tuaj me një pajisje të jashtme.

A është ScreenFlow i sigurt për t'u përdorur?

Po, ScreenFlow është plotësisht i sigurt për t'u përdorur.

Shoku im i skuadrës JP e ka përdorur aplikacionin për disa vite (shih këtë postim që ai shkroi) dhe një skanim duke përdorur Bitdefender dhe Drive Genius zbuloi se ScreenFlow nuk kishte asnjë problem malware. Faqja Telestream kalon gjithashtu filtrin e Norton Safe Web dhe përdor SSL për të enkriptuar serverët e tij. Kjo do të thotë se transaksionet në sajt janë të sigurta.

Vetë aplikacioni është gjithashtu i sigurt dhe i lehtë për t'u përdorur. Nëse eksportoni në platforma të tilla si Vimeo dhe Youtube, do t'ju duhet të futni kredencialet e hyrjes; aplikacioni nuk mund të bëjëçdo gjë pa lejen tuaj dhe ju mund ta revokoni aksesin e saj në llogaritë tuaja në çdo kohë.

A është ScreenFlow falas?

Jo, ScreenFlow nuk është falas. Kushton 149 dollarë për përdoruesit e rinj. Planet më të shtrenjta të ScreenFlow përfshijnë burime shtesë.

Nëse nuk jeni të sigurt për të paguar kaq shumë para për një program menjëherë, mund të përdorni versionin e provës falas për 30 ditë, me paralajmërimin që të gjitha videot e eksportuara do të vuloset me fjalët “DEMO MODE”.

A është ScreenFlow për Windows?

Fatkeqësisht, ScreenFlow është një aplikacion vetëm për Mac për momentin. Nëse dëshironi diçka të ngjashme me ScreenFlow për kompjuterin tuaj, mund ta lexoni këtë artikull mbi alternativat e ScreenFlow për Windows, ose shikoni seksionin e alternativave afër fundit të këtij rishikimi.

Si të përdorni ScreenFlow?

Mësimi i një programi të ri nga e para mund të jetë i frikshëm. Për fat të mirë, ka shumë burime për t'ju ndihmuar të filloni me ScreenFlow. Ky rishikim do t'ju japë një përmbledhje të shkurtër të mjeteve të disponueshme, por mund të shikoni edhe faqen e videove tutoriale të ofruar nga Telestream.

Nëse mësimet e dhëna nuk janë stili juaj, ndoshta YouTube do të japë diçka që ju preferoni . Thjesht kërkoni përreth dhe do të gjeni shumë prej tyre.

Pse më besoni mua për këtë rishikim të ScreenFlow

Emri im është Nicole Pav dhe kam provuar teknologji të re që kur vendosa për herë të parë duart e mia në një kompjuter. Unë e digëzimi për të gjetur softuer të shkëlqyer falas dhe zhgënjimi për të mos zbuluar nëse një program me pagesë ia vlen. Ashtu si ju, buxheti im është i kufizuar dhe nuk dua ta shpenzoj për diçka që nuk ofron shumë vlerë. Kjo është arsyeja pse unë i përdor këto rishikime për të ofruar informacion të qartë dhe të paanshëm mbi programet me të cilat mund të mos keni përvojë.

Gjatë ditëve të fundit, kam testuar pothuajse çdo veçori të ScreenFlow për të parë nëse funksionon si zhvillues pretendimet. Shënim: aplikacioni ofron një provë plotësisht funksionale falas, që do të thotë se nuk më është dhënë programi falas ose i sponsorizuar nga kompania e tyre mëmë Telestream.

Pas eksperimentimit me programin, krijova një video shembull të cilën mund ta shih në seksionin më poshtë. Unë gjithashtu kontaktova ekipin e tyre teknik për të vlerësuar se sa mbështetës ishin ata. Mund të lexoni më shumë rreth kësaj në seksionin "Arsyet pas vlerësimeve të mia të rishikimit" më poshtë.

Rishikim i detajuar i ScreenFlow

Për të filluar me aplikacionin, pashë disa video mësimore nga ato seksioni i burimeve. Ju rekomandoj shumë ta bëni gjithashtu. Më pas e krijova këtë video për të demonstruar veçoritë kryesore të ScreenFlow.

Siç mund ta shihni, videoja është vulosur me "DEMO MODE" për shkak të faktit se kam përdorur versionin provë të ScreenFlow. Por videoja duhet t'ju japë një ide për veçoritë e disponueshme, nga regjistrimi bazë i ekranit te teksti, thirrjet, shënimet dhe mbivendosjetvideo ose foto në figurë.

Konfigurimi & Ndërfaqja

Kur të shkarkoni për herë të parë ScreenFlow, aplikacioni do të kërkojë të zhvendoset në dosjen e aplikacioneve tuaja. Pasi gjërat po funksionojnë, më bëri përshtypje pastërtia e dizajnit, i cili përshtatet mirë me pjesën tjetër të Mac-it tim. Ishte një ndryshim freskues nga ndërfaqet e mbushura me njerëz dhe butonat e mbivendosur. Ka tre opsione për të vazhduar me ScreenFlow.

Mund të zgjidhni "Regjistrim i ri" për të krijuar media të reja duke kapur ekranin dhe/ose mikrofonin tuaj. Përndryshe, mund të krijoni një dokument të ri bosh ose të hapni një dokument me të cilin po punoni tashmë. Pavarësisht se çfarë zgjidhni, përfundimisht do të përfundoni këtu:

Herën e parë që hapni aplikacionin, ai do të përfshijë mesazhin e mirëseardhjes të treguar më lart mbi zonën e kanavacës. Megjithatë, fushat kryesore të programit mbeten të njëjta. Paneli i djathtë ka të gjitha mjetet tuaja të redaktimit, si rregullimet e videos, audio dhe shënimet, ndërsa paneli i poshtëm është afati kohor. Ju mund t'i ndryshoni madhësinë e këtyre mjeteve sipas dëshirës. Seksioni qendror është kanavacë; ai shfaq median tuaj aktive.

Nëse keni krijuar një regjistrim në ekran, ai do të shtohet automatikisht në dokumentin me të cilin po punoni. Përdorimi i një dokumenti të ri bosh do të thotë që do të duhet ta mbledhësh vetë materialin.

Regjistrimi i ekranit & Media

Regjistrimi i ekranit është një veçori kryesore e ScreenFlow dhe programi shkëlqen në regjistrimin e videos. Kur tizgjidhni të bëni një regjistrim të ri në ekran, do t'ju kërkohet një kuti dialogu për cilësimet e regjistrimit, si opsionet e burimit dhe audios.

ScreenFlow ka aftësinë të regjistrojë desktopin tuaj ose çdo pajisje iOS të lidhur nëpërmjet lidhës rrufe në kompjuterin tuaj, i cili është shumë i dobishëm për fansat e Apple që mund të kenë nevojë të demonstrojnë një veçori celulare gjatë videos së tyre. Unë kam një telefon Android, kështu që kjo veçori nuk ishte e disponueshme për mua.

Nëse dëshiron të tregohesh gjithashtu, mund të zgjedhësh të regjistrosh video nga kamera juaj e internetit. Të gjithë kompjuterët Mac kanë një kamerë të integruar, por nëse preferoni një regjistrues të jashtëm ose të palës së tretë, mund ta zgjidhni këtë. E njëjta gjë vlen edhe për përdorimin e mikrofonit të integruar ose pajisjen tuaj të regjistrimit.

Faqja e dytë e opsioneve është pak më specifike, si p.sh. shpejtësia e kuadrove që preferoni ose nëse dëshironi të regjistroni për një kohë të caktuar. Ndërsa shpejtësia e paracaktuar e kuadrove duhet të jetë e mirë për shumicën e përdoruesve, mund të mendoni ta ulni atë (nëse kompjuteri juaj ka RAM të kufizuar) ose ta rrisni atë (nëse jeni duke regjistruar diçka teknike dhe keni fuqinë llogaritëse për të kompensuar).

Pasi të jeni gati për të shkuar, përdorni butonin e rrethit të kuq për të filluar regjistrimin e të gjithë ekranit ose zgjidhni drejtkëndëshin për të zgjedhur një pjesë të ekranit duke zvarritur miun. Me çdo gjë të konfiguruar, do të ketë një numërim të shkurtër 5 sekondash përpara se të fillojë regjistrimi.

Opsioni Shift + Command + 2 është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përfunduar videon tuaj, por gjithashtu mund të kontrolloni shiritin e sipërm të menusë së kompjuterit tuaj për ikonën ScreenFlow dhe ndaloni regjistrimin duke klikuar mbi të nëse nuk i mbani mend çelësat e nxehtë.

Kur të përfundoni regjistrimin, do të dërgoheni automatikisht te një dokument i ri (ose ai me të cilin po punonit) , dhe regjistrimi juaj do të jetë në panelin kohor dhe burimet e medias.

E disponueshme në panelin e redaktimit në anën e djathtë, skeda e medias përfshin çdo videoklip që keni ngarkuar, audion që keni zgjedhur nga iTunes ose kompjuteri dhe një kopje e regjistrimeve të ekranit tuaj.

Për të shtuar në këtë seksion, thjesht klikoni plus dhe zgjidhni skedarin që dëshironi nga kompjuteri juaj. Përndryshe, mund të krijoni një regjistrim të ri në ekran nëse kjo është ajo që ju nevojitet.

Çfarëdo që të zgjidhni, skedari do të shtohet dhe mund të tërhiqet menjëherë në afatin kohor për t'u përdorur.

Afati kohor & Redaktimi

Redaktimi është veçoria e dytë kryesore e ScreenFlow dhe opsionet plotësojnë fokusin në regjistrimin e ekranit dhe kapjen e ekranit. Karakteristikat e redaktimit gjenden të gjitha në panelin në anën e djathtë të ndërfaqes, gjë që i bën ato të lehta për t'u aksesuar dhe përdorur. Të gjitha seksionet lëvizin vertikalisht në panelin e redaktimit. Ka tetë butona të ndryshëm redaktimi, kështu që unë do të theksoj qëllimin kryesor të secilit për t'ju dhënë një përmbledhje të redaktimitfunksionalitetin.

Video

Butoni më i majtë, i përfaqësuar nga një ikonë filmi është për ndryshimin e cilësimeve të përgjithshme të videoklipit, si p.sh. raporti i pamjes dhe prerja. Mund të modifikoni gjithashtu patejdukshmërinë e klipit dhe të rregulloni pozicionin e tij.

Audio

Nëse keni shtuar audio në filmin tuaj ose nëse keni regjistruar një klip me audio , mund të ndryshoni cilësimet në këtë skedë. Vëllimi, dalja dhe opsionet rudimentare të përzierjes janë gjithashtu të disponueshme. Ju gjithashtu mund të shtoni efekte në audio nëse jeni duke kërkuar për diçka më shumë.

Video Motion

Përfaqësuar nga një rreth i vogël, lëvizje video ju lejon të ndryshoni mënyrën se si videoja juaj udhëton ose sillet gjatë kohës që po luhet. Kjo do të shtojë një veprim në afatin kohor që mund ta zhvendosni duke zvarritur dhe hedhur, me opsione për ndryshimin e kohëzgjatjes dhe llojit të lëvizjes.

Regjistrimi i ekranit

Veçanërisht për klipet që janë krijuar me ScreenFlow, ky opsion ju lejon të shtoni efekte të klikimit të miut ose të ndryshoni madhësinë dhe formën e kursorit në video. Ju gjithashtu mund ta bëni videon të shfaqë tastet që keni shtypur gjatë regjistrimit (kjo është jashtëzakonisht e dobishme për videot udhëzuese) ose të shtoni zhurma klikimesh.

Callout

Futja e një thirrjeje do të shtojë një artikull në kronologjinë tuaj dhe do t'ju lejojë të nënvizoni një pjesë specifike të videos tuaj. Ky buton i veçantë ka shumë opsione nga forma dhe zmadhimi deri në rëniekufiri i hijes dhe i thirrjes. Ju do të jeni në gjendje të bëni një thirrje që i përshtatet vizionit tuaj dhe që duket e pastër.

Prekni Callout

Për ata që punojnë ose bëjnë video iPhone dhe iPad, prekni thirrjet ju lejon të krijoni një shënim që shënon lëvizjet e gishtave që keni bërë për të krijuar një efekt. Për shembull, një zmadhim do të shfaqte dy rrathë që gradualisht largohen nga njëri-tjetri.

Shënime

Nëse keni nevojë të rrethoni, shënoni ose tregoni në një seksion specifik të videon tuaj, mjeti i shënimeve do t'ju lejojë të krijoni forma dhe shenja në krye të videos. Ju mund të zgjidhni ngjyrat e animacionit, si dhe fontin dhe peshën e rreshtit.

Tekst

Nëse videoja juaj ka nevojë për tekst dhe titull, mund ta bëni këtë me mjeti i tekstit. Ai ofron të gjitha fontet bazë të Apple në stile dhe rreshtime të shumta. Mund të tërhiqni gjithashtu për të riorganizuar vendosjen e tekstit mbi videon tuaj ose për të shtuar një sfond.

Ajo që duket si opsioni i nëntë i redaktimit është biblioteka e mediave, e shpjeguar më parë në "Regjistrimi i ekranit & Media”. Megjithatë, mund të përdorni pajisjen e cilësimeve në një klip në vijën kohore për të shfaqur gjithashtu këto opsione redaktimi:

Shumë nga këto opsione redaktimi shtojnë pllaka në afatin kohor, gjë që lejon që ato të riorganizohen dhe të riorganizohen dhe ndryshoi lehtësisht. Linja kohore e ScreenFlow funksionon në shtresa, kështu që artikujt më të lartë mbulojnë ato nën to. Kjo mund të çojë në përmbajtje të errët nëse

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.