Si të eksportoni video nga Adobe Premiere Pro (4 hapa)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ke përfunduar redaktimi dhe dëshiron të eksportosh projektin tënd, urime, e ke bërë tashmë pjesën e vështirë. Mirë se vini në pjesën më të thjeshtë të të gjithë projektit.

Më thirrni Dave. Si një redaktues profesionist video, unë kam redaktuar për 10 vitet e fundit dhe po, e keni marrë me mend mirë, unë jam ende duke redaktuar! Si ekspert në Adobe Premiere Pro, mund t'ju them me guxim se i njoh armët bërthamore dhe të çarat e Adobe Premiere.

Në këtë artikull, unë do t'ju tregoj një udhëzues të detajuar hap pas hapi mbi si të eksportoni projektin tuaj të mahnitshëm. Nuk ka rëndësi nëse jeni në Mac apo Windows, të dy janë të njëjtin hap. I gjithë procesi është shumë i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë.

Hapi 1: Hapni projektin tuaj

Besoj se tashmë e keni hapur projektin tuaj, nëse jo, hapni me mirësi projektin tuaj dhe më ndiqni. Pasi të keni mbaruar hapjen e projektit tuaj, shkoni te Skedari , më pas Eksportoni dhe në fund klikoni në Media siç tregohet në imazhin më poshtë.

Hapi 2: Personalizo cilësimet e eksportit

Do të hapet një kuti dialogu. Le ta kalojmë atë.

Ju nuk dëshironi të shënoni "Cilësimet e sekuencës së përputhjes" pasi nuk do t'ju lejojë të personalizoni cilësimet dhe të merrni cilësinë më të mirë sa më shumë që të jetë e mundur.

Formati: Formati më i zakonshëm i videos është MP4, që është ajo që do të eksportojmë. Pra, ju klikoni në "Format" pastaj kërkoni H.264 dhe kjo do të na japë formatin e videos MP4.

Paracaktuar :Ne do të përdorim Burimi i përputhjes – Shpejtësia e lartë e biteve Më pas do të ndryshojmë cilësimet.

Komente: Mund të vendosni gjithçka që dëshironi vetëm për të përshkruar videon ju jeni duke eksportuar kështu që Premiere mund ta shtojë atë në meta të dhënat e videos, megjithatë kjo nuk është e nevojshme, por ju mund të vazhdoni me të nëse dëshironi, kjo është zgjedhja juaj 🙂

Emri i daljes: Duhet të klikoni mbi të dhe të vendosni rrugën në të cilën dëshironi të eksportoni videon tuaj. Sigurohuni që e dini dhe konfirmoni vendndodhjen ku po eksportoni, në mënyrë që të mos përfundoni duke kërkuar atë që nuk ka humbur. Gjithashtu, mund ta riemërtoni projektin tuaj këtu, t'i jepni çdo emër që dëshironi.

Pjesa tjetër është mjaft shpjeguese, nëse doni të eksportoni video, kontrolloni kutinë! Audio? Kontrollo kutinë! Dëshironi të eksportoni njërën nga të dyja? Kontrolloni dy kutitë! Dhe së fundi, nëse doni të eksportoni vetëm një prej tyre, kontrolloni atë që dëshironi të eksportoni.

Pjesa e fundit e këtij seksioni është Përmbledhja. Ju mund të shihni të gjitha informacionet e sekuencës/projektit tuaj. Gjithashtu, ju shihni se ku po eksporton projekti juaj. Mos u trembni, ne do të arrijmë në secilën pjesë.

Hapi 3: Trajtoni cilësimet e tjera

Ne vetëm duhet të ngacmojmë dhe kuptojmë seksionet Video dhe Audio . Pasi kjo është pjesa e nevojshme.

Video

Na duhen vetëm "Cilësimet bazë të videos" dhe "Cilësimet e shpejtësisë së biteve" nën këtë seksion.

Redaktimi bazë i videos: Klikoni në "Burimi i përputhjes"për të përputhur me cilësimet e dimensioneve të sekuencës suaj. Kjo do të përputhet me gjerësinë, lartësinë dhe shpejtësinë e kuadrove ndër të tjera të projektit tuaj.

Cilësimet e shpejtësisë së biteve: Kemi tre opsione këtu. CBR, VBR 1 Pass, VBR 2 Pass. E para CBR është një kodim konstant i shpejtësisë së biteve, i cili do të eksportojë sekuencën tuaj me një normë fikse. Ne nuk kemi të bëjmë me këtë. Natyrisht, VBR është një kodim i ndryshueshëm i biteve. Ne do të përdorim ose VBR 1 ose VBR 2.

  • VBR, 1 Pass siç nënkupton emri i tij do të lexohet vetëm dhe jepni projektin tuaj një herë! Është më i shpejtë. Në varësi të kohëzgjatjes së projektit tuaj, kjo do të eksportohet në asnjë kohë.
  • VBR, 2 Pass do të lexoni dhe jepni projektin tuaj dy herë. Sigurohuni që të mos i mungojë asnjë kornizë. Kalimi i parë analizon se sa shpejtësia e biteve nevojitet dhe kalimi i dytë e jep videon. Kjo do t'ju japë një projekt më të pastër dhe më cilësor. Mos më keqkuptoni, VBR 1 Pass do t'ju japë gjithashtu një eksport më të mirë.

Shpejtësia e objektivit të biteve: Sa më i lartë numri, aq më i madh skedari dhe aq më shumë skedar cilësor që merrni. Duhet të luani me të. Gjithashtu, vini re madhësinë e vlerësuar të skedarit të shfaqur nën kutinë e dialogut për të parë se sa mirë po ecni. Unë ju rekomandoj të mos shkoni nën 10 Mbps.

Shpejtësia maksimale e biteve: Këtë mund ta shihni kur jeni duke përdorur VBR 2 Kaloni. Quhet Variable Bitrate sepse jumund të vendosë shpejtësinë e biteve të ndryshojë. Mund të vendosni shpejtësinë maksimale të biteve që dëshironi.

Audio

Cilësimet e formatit të audios: Standardi i industrisë për audio audio është AAC. Sigurohuni që është përdorur.

Cilësimet bazë të audios: Kodeku juaj audio AAC. Shpejtësia e mostrës duhet të jetë 48000 Hz që është standardi i industrisë. Gjithashtu, kanalet tuaja duhet të jenë në stereo, përveç nëse dëshironi të eksportoni në mono ose 5:1. Një stereo ju jep një tingull majtas dhe djathtas. Mono kanalizon të gjithë audion tuaj në një drejtim. Dhe 5:1 do t'ju japë një tingull rrethues 6.

Cilësimet e shpejtësisë së biteve: Shpejtësia juaj duhet të jetë 320 kps. Cili është standardi i industrisë. Ju mund të shkoni më lart nëse dëshironi. Vini re se kjo do të ndikojë në madhësinë e skedarit tuaj.

Hapi 4: Ekspertoni projektin tuaj

Urime, jeni gati. Tani mund të klikoni në Eksport për të dhënë ose koduar projektin tuaj. Uluni prapa, relaksohuni dhe pini një kafe ndërsa shikoni projektin tuaj të eksportohet dhe jeni gati për ta parë bota.

Çfarë mendoni? Ishte kaq e lehtë sa thashë? Apo ishte pak e vështirë për ju? Jam i sigurt që jo! Ju lutem më tregoni se çfarë ndjeni në seksionin e komenteve.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.