Keni probleme Wi-Fi me macOS Catalina? Këtu është Fix

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

A ju ka frustruar Wi-Fi i Mac-it tuaj që nga përmirësimi në Catalina? Nuk je vetem.

Çështja wifi në macOS Catalina

Lëshimi i macOS 10.15 duket të jetë më i vështirë se zakonisht dhe anëtarët e ekipit SoftwareHow kanë pasur gjithashtu probleme. Wi-Fi ynë është shkëputur vazhdimisht dhe kemi hasur vështirësi në ngarkimin e faqeve të internetit.

Problemet me Wi-Fi të macOS Catalina

Pas problemeve të vazhdueshme, ne kërkuam në Google "Problemet e Catalina Wi-Fi" dhe zbuluam ka shumë njerëz të frustruar atje. SoftwareHow's JP zbuloi se MacBook-i i tij ka qenë vazhdimisht i lidhur dhe shkëputur me Wi-Fi të zyrës së tij (shembulli i videos më poshtë). Kohët e fundit ka qenë deri në pesë herë në ditë.

Përdoruesit i përshkruajnë problemet e tyre në disa mënyra:

 • Disa përdorues raportojnë se edhe pse duken për t'u lidhur me sukses me Wi-Fi të tyre, faqet e internetit kanë ndaluar së ngarkuari në shfletuesit e tyre. Mendoj se mbaj mend që kjo ka ndodhur disa herë në iMac-in tim dhe duket se ndodh pavarësisht se cili shfletues është duke u përdorur.
 • Të tjerët zbulojnë se nuk janë në gjendje as të aktivizojnë Wi-Fi.
 • 8>MacBook Pro i një përdoruesi nuk arriti të gjejë fare rrjet Wi-Fi. Ai nuk mund të lidhej as me pikën e nxehtë të iPhone-it të tij nëse nuk e bën atë me Bluetooth dhe jo me Wi-Fi.

Disa përdorues arritën ta rregullonin problemin vetëm për të gjetur se ai ishte rikthyer pasi rifilluan Mac-et e tyre. Sa frustruese! Kjo është shumëproblemet e rrjetit. A ka një zgjidhje?

Si ta bëni Wi-Fi të funksionojë me besueshmëri nën Catalina

Për fat të mirë, zgjidhja për të gjitha këto probleme është e njëjtë. Nuk jam i sigurt se kush e sugjeroi i pari, por përdoruesit në forumin e Komuniteteve të Apple dhe bloget si macReports konfirmojnë se funksionon për ta. Nëse funksionon për ju, inkurajoni përdoruesit e tjerë duke na njoftuar për përvojat tuaja në komente.

Ja çfarë të bëni.

Hapat e parë

Përpara se të shkoni shumë larg , filloni duke përditësuar në versionin më të fundit të disponueshëm të macOS . Apple përfundimisht do ta zgjidhë problemin, dhe ndoshta ata tashmë e kanë që nga përditësimi juaj i fundit. Për ta bërë këtë, hapni Preferencat e sistemit më pas Përditësimi i softuerit .

Të bësh këtë duket se e ka ndihmuar shokun tim të skuadrës, JP. Ai kishte probleme me Wi-Fi kur ekzekutonte një version Beta të macOS. Përmirësimi në versionin më të fundit jo-Beta duket se e ka zgjidhur problemin e tij, megjithëse nuk mund të premtoj se do ta zgjidhë tëndin.

Kur filloi çështja e Wi-Fi, MacBook Pro i tij po ekzekutonte macOS 10.15.1 Beta (19B77a).

Më pas ai ndoqi udhëzimet dhe përditësoi Mac-in e tij në versionin më të fundit të macOS.

Mac-i i tij ka ekzekutuar versionin 10.15.1 (jo-Beta) për tre ditë dhe problemi me Wi-Fi është zhdukur!

Keni ende probleme? Kaloni te rregullimi ynë.

Krijoni një vendndodhje të re në rrjet

Së pari, hapni Preferencat e sistemit , më pas Rrjeti .

Klikoni në menynë rënëse Vendndodhja (aktualisht thotë Automatik ) dhe kliko Modifiko vendndodhjet .

Krijoni një vendndodhje të re duke klikuar në simbolin “ + ” dhe riemërtojeni nëse dëshironi. (Emri nuk është i rëndësishëm.) Klikoni U krye .

Tani provoni të identifikoheni në rrjetin tuaj me valë. Shumë përdorues zbulojnë se tani funksionon. Nëse dëshironi, mund ta ndryshoni vendndodhjen tuaj përsëri në Automatik dhe duhet të funksionojë edhe atje tani.

Hapat e mëtejshëm

Nëse ende ndeshni probleme me Wi-Fi , këtu janë disa sugjerime përfundimtare. Testoni Wi-Fi tuaj pas çdo hapi, më pas kaloni te hapi tjetër nëse ende nuk funksionon.

 1. Provo të rivendosni cilësimet e paracaktuara për harduerin tuaj (duke përfshirë Wi-Fi përshtatës) duke rivendosur NVRAM-in tuaj. Fillimisht, mbyllni kompjuterin tuaj, më pas kur ta nisni, mbani shtypur Option+Command+P+R derisa të dëgjoni zhurmën e nisjes.
 2. Nën Cilësimet e Rrjetit, fshini shërbimin Wi-Fi më pas shtoje sërish. Hapni cilësimet e rrjetit siç keni bërë më parë, theksoni Wi-Fi , më pas kliko simbolin ”-“ në fund të listës. Tani shtoni sërish shërbimin duke klikuar simbolin "+", duke zgjedhur Wi-Fi më pas duke klikuar Krijo . Tani klikoni Aplikoni në fund të djathtë të dritares.
 3. Më në fund, rinisni Mac-in tuaj në Safe Mode . Fikni Mac-in tuaj dhe mbani të shtypur Shiftshtypni derisa të shfaqet ekrani i hyrjes.
 4. Nëse gjithçka tjetër dështon, kontaktoni mbështetjen e Apple.

A e zgjidhëm problemin tuaj?

Nëse ende hasni probleme, mbajeni fort. Nuk ka dyshim se problemi do të zgjidhet në një përditësim të ardhshëm të sistemit nga Apple. Ndërkohë, këtu janë disa gjëra që mund të provoni:

 • Fikni plotësisht Wi-Fi dhe përdorni një kabllo ethernet për t'u lidhur me ruterin tuaj.
 • Konfiguro një Bluetooth ose "Personal Hotspot USB" në iPhone ose iPad.
 • Kontakto mbështetjen e Apple.

A të kemi ndihmuar ne të zgjidhni problemet tuaja me Wi-Fi? Cili hap apo hapa ndihmuan? Na tregoni në komente në mënyrë që përdoruesit e tjerë të Mac të mësojnë nga përvojat tuaja.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.