Speedify Review: A ia vlen ky VPN në 2022?

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Speedify

Efektiviteti: I shpejtë dhe i sigurt Çmimi: Nga 14,99 $ në muaj (ose 76,49 $ në vit) Lehtësia e përdorimit: Shumë e thjeshtë për t'u përdorur Mbështetje: Baza e njohurive, formulari i internetit, emaili

Përmbledhje

Speedify pretendon të jetë i shpejtë. Eshte. Jo vetëm që shpejtësia maksimale e shkarkimit ishte më e shpejtë se çdo VPN tjetër që testova, por ishte gjithashtu më e shpejtë se lidhja ime normale, e pambrojtur e internetit. E bëri këtë duke lidhur Wi-Fi në shtëpi me iPhone tim. Edhe pse marr një pritje të dobët celulare nga zyra ime në shtëpi, gjithsesi bëri një ndryshim të dukshëm.

Plani vjetor i Speedify është më i përballueshëm se ai i ofruar nga shumica e VPN-ve dhe shërbimi do të mbrojë privatësinë dhe sigurinë tuaj në internet, duke dhënë ti paqe mendore. Nëse shpejtësia dhe siguria janë gjithçka që ju nevojitet, Speedify ofron vlerë të shkëlqyer për paratë.

Por për fat të keq, nuk pata sukses duke e përdorur atë për të aksesuar përmbajtjen e transmetimit nga Netflix ose iPlayer nga BBC. Nëse kjo është e rëndësishme për ju, merrni parasysh përdorimin e një VPN tjetër. Kontrolloni udhëzuesin tonë VPN më të mirë për Netflix ose këto alternativa Speedify për të mësuar se cilën të zgjedh.

Ajo që më pëlqen : Lehtë për t'u përdorur. Shumë shpejt. Të lira. Serverë në të gjithë botën.

Ajo që nuk më pëlqen : Nuk mund të aksesoja përmbajtjen e transmetimit. Nuk ka bllokues reklamash. Nuk ka çelës vrasësi në Mac dhe Android.

4.5 Merr Speedify

Pse duhet të më besosh mua për këtë rishikim

Unë jam Adrian Try dhe kam qenëNuk e gjeta të vërtetë. Në secilin rast, shërbimi ishte në gjendje të përcaktonte që po përdorja një shërbim VPN dhe bllokoi përmbajtjen. Ekzistojnë VPN të tjera që mund t'i qasen kësaj përmbajtje në mënyrë të besueshme.

Arsyet prapa vlerësimeve të rishikimit tim

Efektiviteti: 4/5

Speedify ka shumë gjëra për të atë. Është VPN-ja më e shpejtë që kam testuar dhe i bën aktivitetet tuaja në internet më private dhe të sigurta. Por ai dështon në një fushë thelbësore: shërbimet e transmetimit që testova identifikuan vazhdimisht se isha duke përdorur një VPN dhe bllokova përmbajtjen e tyre.

Çmimi: 4,5/5

Speedify kushton 14,99 dollarë në muaj ose 76,49 dollarë në vit për një individ, që është një normë vjetore më e lirë se pothuajse çdo VPN tjetër që kam testuar. Disa shërbime të tjera ofrojnë çmime më të ulëta nëse paguani për disa vite përpara, por Speedify jo. Pavarësisht nga kjo, ai mbetet shumë konkurrues.

Lehtësia e përdorimit: 5/5

Ndërfaqja kryesore e Speedify është një çelës i thjeshtë ndezës dhe fikje, të cilin e pata shumë të lehtë përdorni. Zgjedhja e një serveri në një vendndodhje tjetër është e thjeshtë dhe ndryshimi i cilësimeve është i thjeshtë.

Mbështetje: 4.5/5

Faqja e mbështetjes Speedify ofron një bazë njohurish të kërkueshme me artikuj në shumë tema. Mbështetja mund të kontaktohet me email ose një formular në internet.

Përfundim

A jeni të shqetësuar për sigurinë dhe privatësinë tuaj kur jeni në linjë? Duhet të jeni, kërcënimet janë reale. Nëse do të bënit vetëm një gjë për të mbrojtur veten, unërekomandoni përdorimin e një VPN. Me atë aplikacion të vetëm, ju mund të anashkaloni censurën në internet, të parandaloni sulmet e personit në mes, të pengoni gjurmimin e reklamuesve dhe të bëheni të padukshëm për hakerat dhe NSA-në. Speedify vlen veçanërisht të merret në konsideratë sepse premton gjithashtu të rrisë shpejtësinë e shkarkimit.

Aplikacionet janë të disponueshme për Mac dhe PC, iOS dhe Android. Një abonim i Speedify Individual kushton 14,99 $/muaj ose 76,49 dollarë/vit dhe Speedify Families kushton 22,50 dollarë/muaj ose 114,75 dollarë/vit dhe mbulon deri në katër persona. Këto çmime janë në fundin më të përballueshëm të shkallës në krahasim me VPN-të e tjera kryesore.

Kohët e fundit, kompania shtoi një shtresë falas që përfshin të gjitha veçoritë, por kufizohet në 2 GB të dhëna në muaj. Kjo është e përshtatshme vetëm për përdorim të rastësishëm—sa shumë të dhëna mund të zgjasin vetëm një orë ose dy—por mund të jetë i dobishëm për përdoruesit që kërkojnë vetëm një VPN për detyra specifike. Është gjithashtu një mënyrë e mirë për të vlerësuar (shkurtimisht) aplikacionin përpara se të vendosni të blini një abonim.

VPN-të nuk janë perfekte—nuk ka asnjë mënyrë për të garantuar siguri absolute në internet—por ato janë një linjë e parë e mirë mbrojtje kundër atyre që duan të gjurmojnë sjelljen tuaj në internet dhe të spiunojnë të dhënat tuaja.

një profesionist i IT-së për tre dekada. Unë kam dhënë kurse trajnimi, kam ofruar mbështetje teknike, kam menaxhuar nevojat e TI-së të organizatave dhe kam shkruar komente dhe artikuj. E kam parë me kujdes pasi siguria në internet është bërë një çështje gjithnjë e më kritike.

Një VPN është një mbrojtje e parë e mirë kundër kërcënimeve. Gjatë muajve të fundit, kam instaluar, testuar dhe shqyrtuar një numër prej tyre në platformat desktop dhe celular. Unë instalova Speedify në iMac-in tim dhe e testova plotësisht. Unë munda ta bëja këtë pa pagesë duke përdorur një kod aktivizimi nga shitësi, por ai në asnjë mënyrë nuk ka ndikuar në opinionet dhe rezultatet e shprehura në këtë rishikim.

Shqyrtim i detajuar i Speedify

Speedify ka të bëjë me rritjen e shpejtësisë së lidhjes suaj të internetit duke mbrojtur privatësinë dhe sigurinë tuaj, dhe unë do t'i listoj veçoritë e tij në pesë seksionet e mëposhtme. Në çdo nënseksion, unë do të eksploroj se çfarë ofron aplikacioni dhe më pas do të ndaj mendimin tim personal.

1. Një lidhje më e shpejtë në internet

Speedify mund t'ju japë më shumë shpejtësi në internet duke përdorur lidhje të shumta. Këto mund të përfshijnë Wi-Fi në shtëpinë ose zyrën tuaj, një lidhje ethernet me ruterin tuaj, dongles celulare me brez të gjerë dhe lidhjen e telefonit tuaj iPhone ose Android.

Kombinimi i shërbimeve për të shpejtuar lidhjen tuaj të internetit duket si një ide e shkëlqyeshme. A funksionon? Do të përpiqem të lidh Wi-Fi në shtëpinë time me shërbimet 4G nga imeiPhone. Këtu janë shpejtësitë e tyre individuale përpara se të përfshihet Speedify.

 • Wifi në shtëpi (kabllo Telstra): 93.38 Mbps,
 • iPhone 4G (Optus): 16.1 Mbps.

Unë nuk kam shërbim të shkëlqyeshëm celular ku jetoj dhe shpejtësitë ndryshojnë pak - ato shpesh janë vetëm rreth 5 Mbps. Me këto rezultate testimi, do të prisnit që shpejtësia maksimale e kombinuar të jetë rreth 100-110 Mbps.

Le ta zbulojmë. Duke përdorur serverin më të shpejtë të Speedify (i cili, për mua, është Sydney, Australi), bëra një test shpejtësie me iPhone tim të palidhur dhe më pas të lidhur.

 • Vetëm Wifi: 89.09 Mbps,
 • Wifi + iPhone 4G: 95,31 Mbps.

Ky është një përmirësim prej 6,22 Mbps—jo i madh, por sigurisht i dobishëm. Dhe megjithëse shpejtësia ime 4G nuk është më e shpejta, shpejtësia ime e shkarkimit me Speedify është më e shpejtë se ajo që arrij normalisht kur nuk përdor Speedify. Unë u përpoqa të lidh iPad-in tim si një shërbim të tretë, por kjo nuk funksionoi.

Kam arritur përfitime të ngjashme të shpejtësisë kur u lidha me serverët e Speedify në kontinente të tjera, megjithëse shpejtësia e përgjithshme ishte më e ngadaltë për shkak se serverët ishin më të largët larg.

 • Serveri amerikan: 36.84 -> 41,29 Mbps,
 • Serveri i Mbretërisë së Bashkuar: 16,87 -> 20,39 Mbps.

Perceptimi im personal: Kam marrë një rritje të dukshme të shpejtësisë duke lejuar Speedify të përdorë dy lidhje me internet: Wi-Fi i zyrës sime në shtëpi plus iPhone-i im i lidhur. Lidhja ime ishte 6 Mbps më e shpejtë, por e imagjinojpërmirësimi do të ishte dukshëm më i madh në një zonë me një lidhje më të mirë të të dhënave celulare.

2. Privatësia Përmes Anonimitetit në internet

Interneti nuk është një vend privat. Ju mund të mos e kuptoni se sa të dukshme janë në të vërtetë aktivitetet tuaja në internet. Çdo paketë informacioni që dërgoni dhe merrni përmes internetit përmban adresën tuaj IP dhe informacionin e sistemit. Merrni një moment për të menduar se çfarë do të thotë kjo:

 • Ofruesi juaj i shërbimit të internetit njeh (dhe regjistron) çdo faqe interneti që vizitoni. Shumë madje i anonimizojnë regjistrat dhe ua shesin palëve të treta.
 • Çdo faqe interneti që vizitoni e njeh adresën tuaj IP, kështu që ata e dinë se në cilën pjesë të botës jetoni, si dhe informacionin e sistemit tuaj. Ka shumë mundësi që edhe ata të mbajnë një regjistër të tij.
 • Nuk janë të vetmit që regjistrojnë faqet e internetit që vizitoni. Reklamuesit dhe Facebook-u bëjnë gjithashtu dhe përdorin informacionin për të ofruar reklama më të përshtatshme.
 • Të njëjtën gjë bëjnë edhe hakerët dhe qeveritë. Ata spiunojnë lidhjet tuaja dhe mbajnë një regjistër të të dhënave që dërgoni dhe merrni.

A ndiheni pak të ekspozuar? Si mund të ruani pak privatësi kur jeni në rrjet? Duke përdorur një VPN. Ato ndihmojnë duke ju bërë anonim, dhe kjo arrihet duke ndryshuar adresën tuaj IP. Shërbimi VPN ju lidh me një nga serverët e tyre, të cilët ndodhen në të gjithë botën. Paketat tuaja tani përmbajnë një adresë IP që i përket atij serveri - ashtu si të gjithë të tjerëtpo e përdor atë—dhe duket sikur ndodhesh fizikisht në atë shtet.

Kjo përmirëson ndjeshëm privatësinë tënde. Ofruesi juaj i shërbimit të internetit, punëdhënësi dhe qeveria, dhe faqet e internetit që vizitoni tani nuk e kanë idenë se çfarë bëni në internet. Ekziston vetëm një problem: ofruesi juaj VPN mund t'i shohë të gjitha. Kështu që ju duhet të zgjidhni një shërbim të cilit mund t'i besoni.

Megjithëse Speedify mund të shikojë të gjithë trafikun tuaj në ueb, ata nuk mbajnë shënime për asnjë prej tyre. Ashtu si VPN-të e tjera me reputacion, ata kanë një politikë të rreptë "pa regjistra". Ata i fitojnë paratë e tyre nga abonimet që ju paguani, jo duke i shitur informacionet tuaja personale të tjerëve.

Disa kompani e bëjnë privatësinë një hap më tej se Speedify duke ju lejuar të paguani abonimet tuaja nëpërmjet Bitcoin. Opsionet e pagesës së Speedify janë me kartë krediti ose PayPal, dhe këto transaksione regjistrohen nga institucionet financiare edhe nëse nuk janë nga Speedify. Ky ndoshta nuk është një shqetësim i madh për shumicën e përdoruesve, por ata që kërkojnë anonimitetin maksimal duhet të marrin në konsideratë një shërbim që mbështet kriptovalutat.

Mendimi im personal: Nuk ka gjë të tillë si privatësi e përsosur, por zgjedhja përdorimi i një shërbimi VPN është një hap i parë efektiv. Speedify ka praktika të mira të privatësisë, duke përfshirë një politikë "pa regjistra". Megjithëse nuk është një shqetësim për shumicën e përdoruesve, ata nuk lejojnë pagesën përmes Bitcoin, kështu që ata që nuk duan që VPN e tyre të lidhet me financat e tyretransaksionet duhet të shikojnë diku tjetër.

3. Siguria përmes enkriptimit të fortë

Nëse punoni jashtë zyrës, duhet të shqetësoheni edhe më shumë për sigurinë në internet. Nëse shfletoni rregullisht në ueb në pikat publike të aksesit me valë - të themi në kafenenë tuaj të preferuar - po e vini veten në rrezik.

 • Të gjithë të tjerët në të njëjtin rrjet janë në gjendje të përgjojnë paketat e rrjetit tuaj - ato që përmbajnë adresën tuaj IP dhe informacionin e sistemit—duke përdorur softuerin e nuhatjes së paketave.
 • Duke përdorur softuerin e duhur ata madje mund t'ju ridrejtojnë në faqet e internetit të rreme dhe të përpiqen të vjedhin fjalëkalimet dhe llogaritë tuaja.
 • Pika e nxehtë me të cilën lidheni mund të mos i përkasë as kafenesë. Dikush tjetër mund të ketë krijuar një rrjet të rremë me qëllim të mbledhjes së informacionit tuaj personal.

Një VPN është mbrojtja më e mirë. Ai do të krijojë një tunel të sigurt, të koduar midis kompjuterit tuaj dhe serverëve të tyre. Speedify përdor një numër algoritmesh enkriptimi në varësi të pajisjes që po përdorni.

Kostoja e kësaj sigurie është shpejtësia. Në varësi të vendit ku ndodhet serveri me të cilin lidheni, shpejtësia e lidhjes suaj mund të jetë dukshëm më e ngadaltë. Kostoja shtesë e kalimit përmes një serveri shton kohë dhe kriptimi i të dhënave tuaja e ngadalëson atë pak më shumë. Të paktën me Speedify, mund ta kompensoni këtë deri në një masë duke shtuar një lidhje shtesë në internet.

Shërbime të ndryshme VPN imponojnëdënime të ndryshme për shpejtësinë e shfletimit tuaj. Në përvojën time, Speedify krahasohet shumë mirë. Këtu janë shpejtësitë më të shpejta që kam arritur:

 • Serveri australian: 95,31 Mbps,
 • Serveri amerikan: 41,29 Mbps,
 • Serveri në Mbretërinë e Bashkuar: 20,39 Mbps.

Kjo është shpejtësia maksimale më e shpejtë e shkarkimit që kam hasur nga çdo VPN dhe shpejtësitë e serverëve të SHBA dhe MB (të cilët janë në anën tjetër të botës për mua) janë shumë mbi mesataren në krahasim me shërbimet e tjera VPN.

Përveç kriptimit, Speedify përfshin një ndërprerës vrasësi për të siguruar më tej lidhjen tuaj—por vetëm në platforma të caktuara. Kjo do të bllokojë aksesin në internet sapo të shkëputeni nga VPN, duke siguruar që të mos dërgoni pa dashje informacione private që janë të pakriptuara. Aplikacionet e Windows dhe iOS përfshijnë funksionin, por për fat të keq, ai nuk duket të jetë i disponueshëm në Mac ose Android.

Më në fund, disa VPN janë në gjendje të bllokojnë malware për t'ju mbrojtur nga faqet e internetit të dyshimta. Speedify nuk e bën këtë.

Mendimi im personal: Speedify përmirëson ndjeshëm sigurinë tuaj kur jeni në linjë. Ai i kodon fuqishëm të dhënat tuaja për t'i mbrojtur nga sytë kureshtarë dhe ofron një çelës vrasësi në disa platforma. Jam i zhgënjyer që aktualisht nuk ka një çelës vrasësi në Mac dhe Android, dhe ndryshe nga disa VPN, Speedify nuk përpiqet t'ju mbrojë nga malware.

4. Hyni në faqet që kanë qenë të bllokuara në nivel lokal

Varësisht se ku jenihyni në internet nga, mund të zbuloni se nuk keni akses të pakufizuar. Shkollat ​​i mbrojnë studentët nga faqet që janë të papërshtatshme, punëdhënësit mund të përpiqen të rrisin produktivitetin dhe të rrisin sigurinë duke bllokuar sajte të caktuara dhe disa qeveri censurojnë në mënyrë aktive përmbajtjen nga bota e jashtme. Një VPN mund të kalojë nëpër këto blloqe.

A duhet t'i anashkaloni këto kufizime? Ky është një vendim që duhet të merrni për veten tuaj, por kini parasysh se mund të ketë pasoja nëse kapeni. Mund të humbasësh punën ose të gjobitesh.

Kina është shembulli më i njohur i një vendi që bllokon në mënyrë aktive përmbajtjen nga pjesa tjetër e botës. Ata kanë zbuluar dhe bllokuar VPN që nga viti 2018 dhe janë më të suksesshëm me disa shërbime VPN se të tjerat.

Mendimi im personal: Një VPN është në gjendje t'ju japë akses në faqet e internetit të punëdhënësit tuaj, institucioni arsimor ose qeveria po përpiqen të bllokojnë. Në varësi të rrethanave tuaja, kjo mund të jetë shumë fuqizuese. Por tregoni kujdesin e duhur sepse mund të ketë dënime nëse kapeni.

5. Qasni Shërbimet e Transmetimit që janë bllokuar nga Ofruesi

Punëdhënësi dhe qeveria juaj nuk janë të vetmit që përpiqen të bllokoni aksesin tuaj. Shumë ofrues të përmbajtjes ju bllokojnë gjithashtu—jo daljen, por hyrjen—veçanërisht ofruesit e përmbajtjes së transmetimit të cilët kufizojnë atë që mund të aksesojnë përdoruesit nga vende të caktuara gjeografike. Një VPN mund ta bëjë atë të duketsikur jeni të vendosur në një vend tjetër dhe kështu mund t'ju japë akses në më shumë përmbajtje transmetimi.

Për shkak të kësaj, Netflix tani përpiqet të bllokojë edhe VPN-të. BBC iPlayer përdor masa të ngjashme për t'u siguruar që jeni në MB përpara se të mund të shikoni përmbajtjen e tyre.

Kështu që ju nevojitet një VPN që mund të hyjë me sukses në këto sajte (dhe të tjera, si Hulu dhe Spotify). Sa efektiv është Speedify?

Speedify mburret me mbi 200 serverë në 50 vendndodhje në mbarë botën, gjë që është premtuese. Fillova me një australian dhe u përpoqa të hyja në Netflix.

Fatkeqësisht, Netflix zbuloi se isha duke përdorur një VPN dhe bllokoi përmbajtjen. Tjetra, provova serverin më të shpejtë të SHBA. Edhe ai dështoi.

Më në fund, u lidha me serverin e MB dhe u përpoqa të hyja në Netflix dhe iPlayer të BBC-së. Të dy shërbimet identifikuan që po përdorja një VPN dhe bllokuan përmbajtjen.

Speedify padyshim nuk është VPN për të zgjedhur nëse shikimi i përmbajtjes së transmetimit është i rëndësishëm për ju. Edhe nëse thjesht dëshironi të shikoni përmbajtje të disponueshme në vendin tuaj nën mbrojtjen e një VPN, në përvojën time Speedify thjesht nuk do të funksionojë. Cila është VPN më e mirë për Netflix? Lexoni rishikimin tonë të plotë për ta zbuluar.

Perceptimi im personal: Speedify mund ta bëjë të duket sikur jam i vendosur në një nga 50 vendet e botës, gjë që duket se premton se unë mund të aksesoj përmbajtjen e transmetimit të bllokuar në vendin tim. Për fat të keq,

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.