Si të ndryshoni madhësinë e furçës në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Nëse jeni mësuar me mjetin brush në Photoshop, mund të zhgënjeheni pak me brushat në Illustrator. Epo, të paktën kështu ndihem pasi kam punuar si dizajner grafik për rreth 10 vjet.

Mjeti i brushës në Illustrator nuk është aq i fuqishëm dhe i përshtatshëm sa në Photoshop. Nuk ka një opsion madhësie kur zgjidhni furçën, por është shumë e lehtë për të ndryshuar madhësinë.

Çelësi për ndryshimin e madhësisë së furçës është ndryshimi i madhësisë së goditjes. Do të vini re se kur vizatoni me veglën e furçës në Illustrator, ai automatikisht zgjedh ngjyrën Stroke në vend të Plotëso .

Mund të ndryshoni madhësinë e furçës nga paneli "Properties", paneli Brushes ose duke përdorur shkurtoret e tastierës.

Unë do t'ju tregoj se si!

3 mënyra për të ndryshuar madhësinë e brushës në Adobe Illustrator

Para se të filloni, hapni panelin Brushes nga menyja e sipërme Dritarja > Furçat .

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2021. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

E gjete? Kështu duket. Tani mund të zgjidhni një nga metodat e mëposhtme për të ndryshuar madhësinë e furçës.

Metoda 1: Opsionet e furçës

Hapi 1: Klikoni në menynë e fshehur në Paneli i brushave dhe zgjidhni Opsionet e furçave .

Kjo kuti dialogu e cilësimeve të furçave do të shfaqet.

Hapi 2: Lëvizni rrëshqitësit për të ndryshuar madhësinë e furçës dhegati per te shkuar. Nëse ndryshoni një penel ekzistues, mund të klikoni kutinë e shikimit paraprak për të parë se si duket.

Shënim: Nëse tashmë keni disa goditje në tabelën artistike, kur ndryshoni madhësinë këtu, të gjitha madhësitë e goditjeve do të ndryshohen. Nëse keni nevojë të ndryshoni madhësinë e një goditjeje specifike, shikoni metodën 2.

Metoda 2: Paneli i vetive

Hapi 1: Zgjidhni furçën që ju duan të ndryshojnë madhësinë. Për shembull, zgjodha goditjen në mes dhe dua ta bëj më të hollë.

Hapi 2: Shkoni te paneli Properties > Pamja > Stroke , klikoni ose shkruani një vlerë për të ndryshuar madhësinë.

Madhësia e paracaktuar është zakonisht 1 pikë dhe ka disa opsione të zakonshme që mund të zgjidhni kur klikoni në shigjetën. Sapo e ndryshova timen në 2 pikë.

Metoda 3: Shkurtoret e tastierës

Me mjetin e zgjedhur të furçës, mund të përdorni tastet e kllapave për të rregulluar madhësinë e furçës. Shtypni tastin [ për të ulur dhe tastin ] për të rritur madhësinë e furçës.

Do të shihni një rreth rreth furçës kur shtypni njërin nga tastiet, që tregon madhësinë e furçës tuaj. Kjo metodë është e përshtatshme kur vizatoni me furça të madhësive të ndryshme. Mund ta përdorni gjithashtu për të bërë pika në vend që të përdorni veglën e elipsit 😉

Pyetjet e shpeshta

Ju mund të jeni të interesuar edhe për përgjigjet e pyetjeve që kanë bërë projektuesit e tjerë.

Pse është furça ime Illustratoraq i madh?

Ju mund të zgjidhni një furçë të paracaktuar 5 pt, si shembulli që tregova më sipër. Në këtë rast, edhe pse goditja është vendosur në 1pt, ajo përsëri duket më e madhe se furça bazë.

Pse nuk mund ta ndryshoj madhësinë e brushës në Illustrator?

Mund të jeni duke ndryshuar madhësinë në vendin e gabuar. Kur klikoni dy herë në veglën e furçës, kjo dritare do të shfaqet dhe ekziston një mundësi për të ndryshuar pikselët.

Megjithatë, kjo nuk vlen për madhësinë e furçës, kështu që nëse dëshironi të ndryshoni madhësinë, ndiqni një nga metodat që përmenda më lart.

Si të ndryshoni madhësinë e gomës në Ilustruesi?

Mund të përdorni metodën 3 për të ndryshuar madhësinë e gomës duke shtypur tastet e kllapave. E njëjta gjë, shtypni [ për të ulur dhe ] për të rritur madhësinë.

Përfundim

Ndryshimi i madhësisë së furçës është ndryshimi i madhësisë së goditjes. Vendi më i mirë për ta gjetur është paneli Properties . Nëse po vizatoni, shkurtoret e tastierës duhet të jenë më të përshtatshmet, sepse nuk keni pse të vazhdoni të zgjidhni goditjen dhe ta ndryshoni atë një nga një.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.