Si të përdorni Scissors Tool në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Është pothuajse e njëjta ide si prerja e letrës me gërshërë, do t'ju duhet të gjeni një pikë fillimi dhe një pikë përfundimi. Në vend që ta prisni deri në fund me gërshërë të vërtetë, në Illustrator ju duhet vetëm të përcaktoni (klikoni) dy pikat dhe të shtypni butonin e fshirjes.

Mund të ndani dhe fshini shtigjet, të bëni një formë gjysmë ose të hapni një shteg të mbyllur duke përdorur veglën Gërshërë. Tingëllon mjaft e dobishme apo jo? Dhe eshte! Ka vetëm disa gjëra që duhet t'i kushtoni vëmendje përpara se të përdorni mjetin e gërshërëve.

Unë do të shpjegoj më shumë në këtë tutorial së bashku me shembuj të tjerë se si mund të përdorni mjetin Scissors për dizajnin tuaj.

Le të hidhemi!

Shënim: pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2021. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe. Përdoruesit e Windows ndryshojnë tastin Command Control , Opsioni tasti te Alt .

Përdorimi i veglës së gërshërëve në tekst

Nëse nuk e dinit tashmë, Scissors Tool punon vetëm në shtigje dhe pika ankorimi, kështu që nëse e përdorni në tekst të drejtpërdrejtë, nuk do të nuk punon.

Për shembull, le të presim një pjesë të tekstit duke përdorur veglën e gërshërëve. Kur klikoni mbi tekstin me mjetin e gërshërëve të zgjedhur, do të shihni këtë mesazh paralajmërues.

Mjeti i gërshërëve nuk funksionon në tekstin e drejtpërdrejtë, kështu që së pari duhet të përshkruani tekstin. Ndiqni hapat e mëposhtëm.

Hapi 1: Zgjidhni tekstin dhe krijoni një skicë teksti. Mund ta përshkruani shpejt tekstin duke përdorur shkurtoren e tastierës Command + Shift + O .

Kur përshkruani tekstin e drejtpërdrejtë, ai do të bëhet pika ankorimi dhe ju do të jeni në gjendje të modifikoni pikat e ankorimit. Tani mund të përdorni mjetin gërshërë për të prerë ose ndarë shkronjat.

Hapi 2: Zgjidhni Mjetin e gërshërëve ( C ). Mund ta gjeni në të njëjtën meny si Eraser Tool.

Klikoni në shtegun ose pikën e ankorimit për të krijuar një pikë fillimi të prerjes. Zmadhoni, në mënyrë që të shihni qartë pikat e ankorimit dhe shtegun. Kur klikoni në një shteg, do të shfaqet një spirancë e re.

Duhet të krijoni më shumë se një pikë ankorimi për të prerë. Siç mund ta shihni nëse shtoni katër pika ankorimi, do ta ndani letrën.

Shënim: Nëse klikoni në zonën e mbushjes, asgjë nuk do të ndodhë, duhet të klikoni në pikat e ankorimit ose shtegun.

Me siguri do të shihni një vijë midis pikave të ankorimit. Mund ta fshini duke përdorur mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë.

Hapi 3: Zgjidhni Mjeti i përzgjedhjes së drejtpërdrejtë ( A ) nga shiriti i veglave.

Klikoni në rresht, shtypni tastin Fshi për ta fshirë. Ju gjithashtu mund të lëvizni nëpër pikat e ankorimit për të krijuar efektin që dëshironi për tekstin.

Përdorimi i veglës së gërshërëve në shtigje

Mund të ndani vija ose goditje duke përdorur veglën e gërshërëve.

Hapi 1: Zgjidhni mjetin Scissors ngashiritin e veglave. Ky është një rreth me goditje. Mos u shqetësoni se ku të klikoni sepse do të shihni që shtegu qëndron pezull mbi shteg.

Hapi 2: Klikoni në shtegun për të thyer shtegun. Do të vini re se distanca midis dy pikave që klikoni nuk është më e lidhur me shtegun origjinal.

Hapi 3: Përdorni Mjetin e përzgjedhjes ( V ) për të zgjedhur shtegun.

Tani mund të lëvizni ose fshini shtegun e ndarë nga mjeti gërshërë.

Pyetjet e shpeshta

Më shumë pyetje në lidhje me mjetin e gërshërëve? Shihni nëse mund t'i gjeni përgjigjet më poshtë.

Si mund të shkurtoj në Illustrator?

Ka shumë mënyra për të prerë objekte, imazhe ose tekst në Adobe Illustrator. Nëse dëshironi të shkurtoni një imazh, alternativa më e mirë është të përdorni mjetin e prerjes ose të krijoni një maskë prerëse. Ju nuk mund të përdorni me të vërtetë mjetin e gomës ose mjetin gërshërë për të prerë një imazh, sepse ato punojnë në pikat e ankorimit.

Nëse dëshironi të ndani një formë ose shteg me pika ankorimi, mund të përdorni mjetin Eraser ose mjetin gërshërë për të prerë.

Pse nuk mund të zgjedh shtegun që kam prerë në Illustrator?

Ndodh kur përdorni veglën e gërshërëve për të prerë tekstin e përvijuar dhe për ta zgjedhur atë me veglën Përzgjedhja. Kur zgjidhni shkronjën, ajo do të zgjedhë të gjithë shkronjën në vend të shtegut të ndarë. Ky është problemi apo jo?

Pastaj zgjidhja është të përdorni mjetin e përzgjedhjes së drejtimit për të zgjedhur shtegun.

Si mund të pres një formëgjysma në Illustrator?

Nëse doni të prisni një rreth përgjysmë, duhet të klikoni pikat qendrore të sipërme dhe të poshtme në shteg.

Më pas mund të përdorni Veglën e Përzgjedhjes për të lëvizur ose fshirë gjysmërrethin.

Shikoni se si funksionon? Klikoni në dy pika mbi njëra-tjetrën dhe më pas përdorni mjetin e përzgjedhjes për të ndarë ose fshirë gjysmën e formës.

Pikët e largimit

Mjeti i gërshërëve funksionon vetëm në shtigje ose pika ankorimi dhe Nuk punon në tekstin e drejtpërdrejtë, kështu që ju duhet të përshkruani tekstin përpara se të përdorni gërshërët për të prerë. Nëse përdorni dëshironi të ndani një shkronjë nga teksti, duhet të përdorni mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë për të zgjedhur pjesën e ndarë dhe për ta modifikuar atë.

Një gjë tjetër që duhet mbajtur mend është se duhet të shtoni të paktën dy pika ankorimi në shtegun që po prisni.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.