8 aplikacionet më të mira të menaxherit të fjalëkalimeve në Android në 2022 (rishikim)

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Fjalëkalimet janë krijuar për t'i mbajtur llogaritë tona në linjë të sigurta në mënyrë që të tjerët të mos mund t'i qasen. Kjo nuk ishte një ide e keqe nja dy dekada më parë, kur duhej të kujtoje vetëm disa, por tani më duhet të mbaj mend një fjalëkalim të ndryshëm për qindra faqe interneti!

Më pëlqen ta zhbllokoj telefonin tim me gjurmët e gishtave ose me njohjen e fytyrës. A nuk do të ishte mirë të përdorni biometrikë në vend të fjalëkalimeve për çdo aplikacion dhe uebsajt? Menaxherët e fjalëkalimeve të Android-it të sotëm ju lejojnë të bëni pikërisht këtë.

Këto aplikacione mbajnë mend të gjitha fjalëkalimet tuaja të forta, komplekse dhe i shkruani ato automatikisht për ju sapo të jepni fytyrën ose gishtin tuaj. Jo vetëm kaq, ato i bëjnë fjalëkalimet tuaja të disponueshme në çdo kompjuter dhe pajisje që përdorni.

Zanri i softuerit të menaxhimit të fjalëkalimeve është relativisht i lirë dhe në rritje. Abonimet janë të përballueshme me vetëm disa dollarë në muaj dhe Android mbështetet nga të gjitha alternativat kryesore. Ne do t'i krahasojmë dhe rishikojmë tetë prej tyre në mënyrë që të keni faktet që ju nevojiten për të zgjedhur atë që është më i miri për ju.

Shumica e aplikacioneve ofrojnë një plan falas , por ato priren të kufizohen ose në numrin e fjalëkalimeve që mund të ruani ose në numrin e pajisjeve ku mund t'i përdorni ato. LastPass është i ndryshëm. Plani i tij falas do të menaxhojë të gjitha fjalëkalimet tuaja në të gjitha pajisjet tuaja (duke përfshirë telefonin inteligjent Android) dhe përfshin një numër shumë bujare funksionesh—më shumë se shumicavërtetimi i faktorit ose duke vendosur pyetje sigurie (paraprakisht) në desktop. Nëse jeni të shqetësuar se dikush mund të përpiqet të hyjë në llogarinë tuaj, mund të aktivizoni funksionin Vetë-shkatërrues të aplikacionit. Të gjithë skedarët tuaj të Keeper duhet të fshihen pas pesë përpjekjeve për hyrje.

Pasi të keni shtuar disa fjalëkalime (do të duhet të përdorni aplikacionin e desktopit për t'i importuar ato nga menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve), kredencialet tuaja të hyrjes do të të plotësohet automatikisht. Fatkeqësisht, nuk mund të specifikoni se duhet të shtypet një fjalëkalim për të hyrë në sajte të caktuara.

Kur përdorni aplikacionin celular, mund të përdorni vërtetimin me dy faktorë, vërtetimin e gjurmëve të gishtave dhe pajisjet e veshura si alternativa ndaj duke shkruar fjalëkalimin tuaj ose si një faktor të dytë për ta bërë kasafortën tuaj më të sigurt.

Kur keni nevojë për një fjalëkalim për një llogari të re, gjeneruesi i fjalëkalimit do të shfaqet dhe do të krijojë një të tillë. Ai ka një fjalëkalim kompleks me 16 karaktere dhe ky mund të personalizohet.

Ndarja e fjalëkalimit është me funksione të plota. Mund të ndani ose fjalëkalime individuale ose dosje të plota dhe të përcaktoni të drejtat që i jepni secilit përdorues individualisht.

Keeper ju lejon të shtoni informacionin tuaj personal dhe financiar, por do të plotësojë automatikisht fushat kur plotësoni formularët e internetit dhe bëni pagesa në internet kur përdorni aplikacionin celular.

Dokumentet dhe imazhet mund t'i bashkëngjiten çdo artikulli në Menaxheri i fjalëkalimeve të Keeper, por mund ta çoni këtë në një nivel tjetër duke shtuar shtesëshërbime.

Aplikacioni KeeperChat (19,99$/muaj) do t'ju lejojë të ndani skedarët në mënyrë të sigurt me të tjerët dhe ruajtja e sigurt e skedarëve (9,99 dollarë në muaj) ju jep 10 GB për të ruajtur dhe ndarë skedarë të ndjeshëm.

Plani bazë përfshin Auditimin e Sigurisë, i cili liston fjalëkalime të dobëta dhe të ripërdorura dhe ju jep një rezultat të përgjithshëm sigurie.

Këtë, mund t'i shtoni BreachWatch për 19,99 dollarë shtesë/muaj. Mund të skanojë uebfaqen e errët për adresat individuale të emailit për të parë nëse ka pasur një shkelje dhe t'ju paralajmërojë të ndryshoni fjalëkalimet tuaja kur ato janë komprometuar.

Mund të ekzekutoni BreachWatch pa paguar për një abonim për të zbuluar nëse ka ndodhur një shkelje dhe nëse po abonohuni që të mund të përcaktoni se cilat fjalëkalime duhet të ndryshohen.

2. RoboForm

RoboForm është menaxheri origjinal i fjalëkalimeve , dhe më pëlqeu ta përdorja më mirë në pajisjet celulare sesa në desktop. Është e përballueshme dhe përfshin të gjitha veçoritë që ju nevojiten. Përdoruesit afatgjatë duken mjaft të kënaqur me shërbimin, por përdoruesit e rinj mund të shërbehen më mirë nga një aplikacion tjetër. Lexoni rishikimin tonë të plotë të RoboForm.

RoboForm funksionon në:

 • Desktop: Windows, Mac, Linux, Chrome OS,
 • Mobile: iOS, Android,
 • Shfletuesit: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge, Opera.

Mund të filloni me RoboForm duke krijuar disa hyrje. Nëse dëshironi t'i importoni ato nga një menaxher tjetër i fjalëkalimeve, do t'ju duhet ta bëni këtë ngaaplikacionin e desktopit. RoboForm do të përdorë favicon për faqen e internetit për ta bërë më të lehtë gjetjen e hyrjes së duhur.

Siç e prisnit, RoboForm mund të identifikohet automatikisht në sajte uebi dhe aplikacione. Kur krijoni një llogari të re, gjeneruesi i fjalëkalimeve të aplikacionit funksionon mirë dhe paracakton fjalëkalime komplekse me 14 karaktere dhe kjo mund të personalizohet.

RoboForm ka të bëjë me plotësimin e formularëve në ueb dhe bën një punë të mirë në celular—për sa kohë që përdorni shfletuesin RoboForm. Së pari, krijoni një identitet të ri dhe shtoni detajet tuaja personale dhe financiare.

Më pas, kur lundroni te një formular ueb duke përdorur shfletuesin e aplikacionit, një buton Plotëso do të shfaqet në fund të djathtë të ekranit. Prekni këtë dhe zgjidhni identitetin që dëshironi të përdorni.

Aplikacioni ju lejon të ndani shpejt një fjalëkalim me të tjerët, por nëse doni të përcaktoni të drejtat që po u jepni përdoruesve të tjerë, do të duhet të përdorni dosje të përbashkëta.

Më në fund, Qendra e Sigurisë së RoboForm vlerëson sigurinë tuaj të përgjithshme dhe liston fjalëkalime të dobëta dhe të ripërdorura. Ndryshe nga LastPass, Dashlane dhe të tjerët, nuk do t'ju paralajmërojë nëse fjalëkalimet tuaja janë komprometuar nga një shkelje e palëve të treta.

3. Fjalëkalimi ngjitës

Ngjitës Password ofron mjaft veçori për një aplikacion më të përballueshëm. Duket pak e vjetëruar në desktop dhe ndërfaqja e uebit bën shumë pak, por më duket se ndërfaqja celulare është një përmirësim. Karakteristika e tij më unike është e lidhur me sigurinë:ju mund të sinkronizoni fjalëkalimet tuaja në mënyrë opsionale në një rrjet lokal dhe të shmangni ngarkimin e të gjithave në cloud.

Nëse preferoni të shmangni një abonim tjetër, mund të vlerësoni që mund të blini një licencë të përjetshme për 199,99 dollarë. Lexoni rishikimin tonë të plotë të fjalëkalimit ngjitës.

Fjalëkalimi ngjitës funksionon në:

 • Desktop: Windows, Mac,
 • Mobile: Android, iOS, BlackBerry OS10, Amazon Kindle Fire, Nokia X,
 • Shfletuesit: Chrome, Firefox, Safari (në Mac), Internet Explorer, Opera (32-bit).

Shërbimi cloud i Sticky Password është një vend i sigurt për të ruajtur fjalëkalimet tuaja. Por jo të gjithë janë të kënaqur të ruajnë informacione të tilla të ndjeshme në internet. Pra, ata ofrojnë diçka që asnjë menaxher tjetër i fjalëkalimeve nuk e bën: sinkronizoni përmes rrjetit tuaj lokal, duke anashkaluar fare renë. Kjo është diçka që duhet ta konfiguroni kur instaloni për herë të parë Fjalëkalimin Sticky dhe ta ndryshoni në çdo kohë përmes cilësimeve.

Importi mund të bëhet vetëm nga desktopi dhe vetëm në Windows. Në Mac ose celular, do të duhet t'i futësh fjalëkalimet me dorë.

Pasi të kesh shtuar disa fjalëkalime, aplikacioni do të përdorë Plotësimin automatik të Android për t'u identifikuar automatikisht në sajte uebi dhe aplikacione. Firefox, Chrome dhe shfletuesi i integruar Sticky mbështeten. Për t'u identifikuar në aplikacione dhe shfletues të tjerë, duhet të kopjoni dhe ngjisni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin në kujtesën e fragmenteve duke përdorur butonin Veprimi të aplikacionit.

Llogaritë e uebit dhe llogaritë e aplikacioneve mund të lidhen,kështu që nëse ndryshoni fjalëkalimin tuaj në Facebook, për shembull, do t'ju duhet ta ndryshoni atë vetëm një herë në Fjalëkalimin Ngjitës. Mund të përdorësh gjurmën e gishtit për të zhbllokuar bazën e të dhënave.

Gjeneruesi i fjalëkalimeve paracakton fjalëkalime komplekse me 20 karaktere dhe kjo mund të personalizohet në aplikacionin celular.

Mund të ruani informacion personal dhe financiar në aplikacion dhe ky mund të përdoret kur plotësoni formularët dhe bëni pagesa në internet.

Mund të ruani gjithashtu memorandume të sigurta për referencën tuaj. Nuk mund të bashkëngjitni ose ruani skedarë në "Fjalëkalimin ngjitës".

Ndarja e fjalëkalimit menaxhohet në desktop. Ju mund të ndani një fjalëkalim me shumë njerëz dhe t'i jepni secilit të drejta të ndryshme. Me të drejta të kufizuara, ata mund të identifikohen dhe jo më shumë. Me të drejta të plota, ata kanë kontroll të plotë dhe madje revokojnë aksesin tuaj! Ju mund të shihni se cilat fjalëkalime keni ndarë (dhe janë ndarë me ju) nga Qendra e Ndarjes.

4. 1Fjalëkalimi

1Fjalëkalimi është kryesori menaxher i fjalëkalimeve me ndjekës besnikë. Baza e kodeve u rishkrua nga e para disa vite më parë dhe ende i mungojnë disa veçori që kishte në të kaluarën, duke përfshirë plotësimin e formularit. Një veçori unike e aplikacionit është "Modaliteti i udhëtimit", i cili mund të heqë informacione të ndjeshme nga kasaforta e telefonit tuaj kur hyni në një vend të ri. Lexoni rishikimin tonë të plotë të 1Password.

1Password funksionon në:

 • Desktop: Windows, Mac, Linux, Chrome OS,
 • Mobile: iOS,Android,
 • Shfletuesit: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge.

Pasi të keni shtuar disa fjalëkalime, të dhënat tuaja të hyrjes do të plotësohen automatikisht duke përdorur "Android Autofill". Fatkeqësisht, ndërkohë që mund të kërkoni globalisht që të shkruani një fjalëkalim përpara se të plotësoni fjalëkalimet automatikisht, nuk mund ta konfiguroni këtë vetëm për sajte të ndjeshme.

Ashtu si aplikacionet e tjera, ju mund të zgjidhni të përdorni gjurmën e gishtit si një alternativë ndaj duke shkruar fjalëkalimin tuaj kur zhbllokoni 1Password.

Sa herë që krijoni një llogari të re, 1Password mund të gjenerojë një fjalëkalim të fortë dhe unik për ju. Në Android, kjo bëhet në aplikacion dhe jo në faqen e internetit. Si parazgjedhje, ai krijon një fjalëkalim kompleks me 28 karaktere që është e pamundur të hakohet, por parazgjedhjet mund të ndryshohen.

Ndryshe nga LastPass dhe Dashlane, ndarja e fjalëkalimit ofrohet vetëm nëse abonoheni në një plan familjar ose biznesi. Për të ndarë qasjen në një sajt me të gjithë në planin tuaj të familjes ose të biznesit, thjesht zhvendoseni artikullin në kasafortën e përbashkët. Për të ndarë me disa njerëz, por jo me të gjithë, krijoni një kasafortë të re dhe menaxhoni se kush ka qasje.

1Fjalëkalimi nuk është vetëm për fjalëkalime. Mund ta përdorni gjithashtu për të ruajtur dokumente private dhe informacione të tjera personale. Këto mund të ruhen në kasaforta të ndryshme dhe të organizohen me etiketa. Në këtë mënyrë ju mund t'i mbani të gjitha informacionet tuaja të rëndësishme dhe të ndjeshme në një vend.

Më në fund, Kulla e Rojës 1Password do t'ju paralajmërojëkur një shërbim ueb që përdorni do të hakohet dhe fjalëkalimi juaj komprometohet. Ai liston dobësitë, hyrjet e komprometuara dhe fjalëkalimet e ripërdorura. Në Android, nuk ka një faqe të veçantë që liston të gjitha dobësitë. Në vend të kësaj, paralajmërimet shfaqen kur shikoni çdo fjalëkalim individualisht.

5. McAfee True Key

McAfee True Key është miqësor dhe i lirë. Ofron një ndërfaqe të thjeshtë në internet dhe celular dhe i bën mirë bazat. Ai i lejon përdoruesit të rivendosin fjalëkalimin e tyre kryesor nëse e harrojnë atë. Zhvilluesit kanë shmangur shtimin e shumë veçorive shtesë. Nuk mund ta përdorni për të ndarë fjalëkalimet, për të ndryshuar fjalëkalimet me një klikim të vetëm, për të plotësuar formularët në ueb, për të ruajtur dokumentet tuaja ose për të audituar fjalëkalimet tuaja.

Por nëse jeni duke kërkuar për një menaxher fjalëkalimi që është i lehtë për t'u përdorur dhe nuk do t'ju mbyt, ky mund të jetë ai për ju. Lexoni rishikimin tonë të plotë të True Key.

True Key funksionon në:

 • Desktop: Windows, Mac,
 • Mobile: iOS, Android,
 • Shfletuesit: Chrome, Firefox, Edge.

McAfee True Key ka vërtetim të shkëlqyer me shumë faktorë. Përveç mbrojtjes së të dhënave tuaja të hyrjes me një fjalëkalim kryesor (të cilin McAfee nuk e mban shënim), True Key mund të konfirmojë identitetin tuaj duke përdorur një sërë faktorësh të tjerë përpara se t'ju japë akses:

 • Njohja e fytyrës ,
 • Gjurmë gishtash,
 • Pajisja e dytë,
 • Konfirmimi me email,
 • Pajisja e besuar,
 • WindowsPërshëndetje.

Pasi të keni shtuar disa fjalëkalime (duhet të përdorni aplikacionin e desktopit për të importuar fjalëkalime nga menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve), True Key do të plotësojë emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin për faqet e internetit dhe aplikacionet që përdorin Android Plotëso automatikisht, megjithëse disa përdorues në Forumin e Komunitetit McAfee raportojnë se kjo nuk funksionon vazhdimisht.

Ju mund të personalizoni çdo hyrje në mënyrë që të shkruaj fjalëkalimin tim kryesor përpara se të identifikohem. Unë preferoj ta bëj këtë kur identifikohem në llogarinë time bankare. Opsioni Instant Identifikohu i aplikacionit të desktopit nuk disponohet në aplikacionin celular.

Kur krijoni një hyrje të re, True Key mund të gjenerojë një fjalëkalim të fortë për ju.

Më në fund, mund të përdorni aplikacionin për të ruajtur shënimet bazë dhe informacionin financiar në mënyrë të sigurt. Por kjo është vetëm për referencën tuaj - aplikacioni nuk do të plotësojë formularë ose nuk do t'ju ndihmojë me blerjet në internet, madje edhe në desktop. Për të thjeshtuar futjen e të dhënave, mund të skanoni kartën tuaj të kreditit me kamerën e telefonit tuaj.

6. Abine Blur

Abine Blur është një shërbim i plotë privatësie. Aplikacioni siguron bllokimin e gjurmuesit të reklamave dhe mund të maskojë informacionin tuaj personal (adresat e emailit, numrat e telefonit dhe kartat e kreditit), por shumë nga këto veçori nuk janë të disponueshme për të gjithë në mbarë botën. Ai përfshin një menaxher fjalëkalimi që përfshin veçoritë themelore. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Blur.

Blur funksionon në:

 • Desktop: Windows, Mac,
 • Mobile: iOS, Android,
 • Shfletuesit : Krom,Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari.

Me McAfee True Key (dhe LastPass në celular), Blur është një nga menaxherët e vetëm të fjalëkalimeve që ju lejon të rivendosni fjalëkalimin tuaj kryesor nëse harroni atë. Këtë e bën duke siguruar një frazë kalimi rezervë, por sigurohuni që të mos e humbni edhe atë!

Blur mund të importojë fjalëkalimet tuaja nga shfletuesi juaj i internetit ose menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve, por vetëm në aplikacionin e desktopit. Në Android, do të duhet t'i futni ato manualisht nëse nuk po përdorni gjithashtu një aplikacion desktopi. Pasi të jenë në aplikacion, ato ruhen si një listë e gjatë—nuk jeni në gjendje t'i organizoni duke përdorur dosje ose etiketa.

Që atëherë e tutje, Blur do të përdorë automatikisht plotësimin automatik të Android për të futur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin kur regjistroheni in. Nëse keni një numër llogarish në atë sajt, mund të zgjidhni atë të saktë nga lista.

Megjithatë, nuk mund ta personalizoni këtë sjellje duke kërkuar që të shkruani një fjalëkalim kur identifikoheni në sajte të caktuara . Ashtu si aplikacionet e tjera celulare, mund ta konfiguroni Blur-in që të përdorë biometrinë e telefonit tuaj kur identifikoheni në aplikacion në vend të fjalëkalimit tuaj, ose si një faktor i dytë.

Gjeneruesi i fjalëkalimeve të Blur parazgjedh për fjalëkalime komplekse me 12 karaktere, por kjo mund të të personalizohet.

Seksioni "Plotësimi automatik" ju lejon të futni të dhënat tuaja personale, adresat dhe detajet e kartës së kreditit.

Ky informacion mund të plotësohet automatikisht kur bëni blerje dhe krijoni llogari të reja nësepërdorni shfletuesin e integruar të Blur. Por forca e vërtetë e Blur janë veçoritë e tij të privatësisë:

 • bllokimi i gjurmuesit të reklamave,
 • email-i i maskuar,
 • numrat e maskuar të telefonit,
 • kartat e kreditit të maskuara .

Preferoj të mos jap adresën time të vërtetë të emailit kur regjistrohem për një shërbim ueb që nuk e besoj ende. Nuk dua që ai të përdoret për sulme të padëshiruara ose phishing. Në vend të kësaj, unë mund t'i jap faqes së internetit një adresë emaili të maskuar. Nuk është adresa ime e vërtetë, dhe nuk është as e rreme. Blur gjeneron alternativa reale dhe i përcjell emailet e mia në adresën time reale. Mund të përdor lehtësisht një adresë të ndryshme emaili për çdo faqe interneti dhe nëse kam ndonjë shqetësim, anuloj vetëm atë adresë të maskuar. Mund të ndaloj kontaktet nga vetëm një kompani pa ndikuar tek dikush tjetër. Duket sikur mund të bëhet konfuze, por Blur i ruan të gjitha për mua.

Të njëjtën gjë mund ta bëni me numrat e telefonit dhe kartat e kreditit, por vetëm nga vende të caktuara. Kartat e kreditit të maskuara janë të disponueshme vetëm në Shtetet e Bashkuara dhe numrat e telefonit të maskuar nga 16 vende. Kontrolloni se cilat shërbime janë të disponueshme ku jetoni përpara se të merrni një vendim.

Si i zgjodhëm këto aplikacione të menaxherit të fjalëkalimeve në Android

Të disponueshme në platforma të shumta

menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve Android do të funksionojë edhe në platforma të tjera. Zgjidhni atë që mbështet çdo sistem operativ dhe shfletues uebi ku mbështeteni. Për shumicën e njerëzve, kjo do të jetë e lehtë: ata të gjithë mbështesinnjerëzit kanë nevojë.

Një tjetër zgjedhje e mirë është Dashlane , një aplikacion që ka parë përmirësime të rëndësishme në vitet e fundit. Ajo ka një ndërfaqe tërheqëse, të lehtë për t'u përdorur, e cila është e qëndrueshme në të gjithë aplikacionin e saj të internetit, aplikacionin e desktopit dhe aplikacionet celulare. Plani i tij falas është mjaft i mirë për të filluar, por do t'ju duhet të filloni të paguani një abonim sapo të arrini 50 fjalëkalime.

Një nga këto aplikacione duhet të plotësojë nevojat tuaja, por ato nuk janë zgjedhjet tuaja të vetme . Shumë nga gjashtë aplikacionet e mbetura kanë veçori dhe rrjedha pune që mund t'ju interesojnë, dhe ne do të mbulojmë pikat e forta dhe të dobëta të tyre.

Cili menaxher i fjalëkalimeve në Android është më i miri për ju? Lexoni për të zbuluar!

Pse më besoni mua për këtë rishikim?

Emri im është Adrian Try dhe jam një fans i madh i menaxherëve të fjalëkalimeve. Ato e bëjnë jetën tonë më të lehtë ndërkohë që ofrojnë siguri të lartë dhe nëse nuk e përdorni tashmë një të tillë, shpresoj se ky rishikim i menaxherit të fjalëkalimeve të Android do t'ju ndihmojë të filloni.

Kam filluar të përdor planin falas të LastPass në 2009 në kompjuteri im Linux. Mësoi shpejt detajet e hyrjes në të gjitha faqet e mia të internetit dhe filloi të më identifikonte automatikisht. Më thjeshtëzoi jetën dhe u shita!

Kur kompania për të cilën punoja filloi të përdorte gjithashtu aplikacionin, zbulova se LastPass e bëri menaxhimin e aksesit në shërbimet e uebit më të përshtatshëm për ekipin tim. Ne mund të ndajmë dhe anulojmë detajet e identifikimit me njëri-tjetrin, dhe nëse fjalëkalimet ndryshohen, kasaforta e të gjithëveMac, Windows, iOS dhe Android. Shumica punojnë në Linux dhe Chrome OS gjithashtu, dhe disa shkojnë më shumë duke mbështetur platforma celulare më pak të zakonshme:

 • Windows Phone: LastPass,
 • watchOS: LastPass, Dashlane,
 • Kindle: Sticky Password, Keeper,
 • Blackberry: Sticky Password, Keeper.

Kontrollo dy herë edhe shfletuesit që ata mbështesin. Ata të gjithë punojnë me Chrome dhe Firefox, dhe shumica punojnë me Safari të Apple dhe IE dhe Edge të Microsoft. Disa shfletues më pak të zakonshëm mbështeten nga disa aplikacione:

 • Opera: LastPass, Sticky Password, RoboForm, Blur,
 • Maxthon: LastPass.

Funksionon mirë në Android

Aplikacioni Android nuk duhet të jetë një mendim i mëvonshëm. Ai duhet të përfshijë sa më shumë veçori të ofruara në versionin e desktopit, të ketë një ndërfaqe të optimizuar për pajisjet celulare dhe të jetë e lehtë për t'u përdorur. Përveç kësaj, ai duhet të përfshijë biometrikën si një alternativë ndaj shkrimit të fjalëkalimeve, ose si një faktor të dytë.

Disa aplikacione Android janë çuditërisht me funksione të plota, ndërsa të tjerët janë plotësues të shkurtuar të përvojës së plotë të desktopit. Asnjë menaxher i fjalëkalimeve celulare nuk përfshin një funksion importi ndërsa shumica e aplikacioneve të desktopit e bëjnë këtë. Me disa përjashtime, plotësimi i formularit është i dobët në celular dhe ndarja e fjalëkalimit nuk përfshihet gjithmonë.

Veçoritë e menaxhimit të fjalëkalimeve

Veçoritë themelore të një menaxheri fjalëkalimi janë të ruajini në mënyrë të sigurt fjalëkalimet tuaja në të gjitha pajisjet tuaja dhehyni automatikisht në faqet e internetit dhe për të siguruar fjalëkalime të forta dhe unike kur krijoni llogari të reja. Të gjitha aplikacionet celulare përfshijnë këto veçori, por disa më mirë se të tjerët. Dy veçori të tjera të rëndësishme janë ndarja e sigurt e fjalëkalimit dhe një kontroll sigurie që ju paralajmëron kur fjalëkalimet tuaja duhet të ndryshohen, por jo të gjitha aplikacionet celulare i përfshijnë këto.

Këtu janë veçoritë e ofruara nga secili aplikacion në desktop:

Karakteristika shtesë

Mos u ndalni te fjalëkalimet. Përdorni aplikacionin tuaj për të ruajtur forma të tjera informacioni delikat. Meqenëse ata janë përpjekur të ofrojnë një kontejner të sigurt dhe të përshtatshëm ruajtjeje që sinkronizohet me të gjitha pajisjet tuaja, shumë aplikacione ju lejojnë të ruani edhe lloje të tjera të dhënash. Këto përfshijnë shënime, dokumente dhe informacione personale më të strukturuara. Ja çfarë ofrojnë në desktop:

Çmimi

Abonimi në një menaxher fjalëkalimi nuk do të dëmtojë bankën (ato kushtojnë vetëm disa dollarë në muaj ), kështu që çmimi ndoshta nuk do të jetë faktori përcaktues në vendimin tuaj. Nëse është, plani falas i LastPass do të ofrojë vlerën më të mirë. Çdo shërbim kërkon që ju të paguani në baza vjetore dhe këtu janë kostot për çdo abonim:

 • Vetëm plani falas i LastPass ju lejon të ruani të gjitha fjalëkalimet tuaja në të gjitha pajisjet tuaja. Ato të ofruara nga shërbime të tjera janë shumë të kufizuara për shumicën e përdoruesve për t'i përdorur për një bazë afatgjatë.
 • Vetëm fjalëkalimi ngjitës ju lejonblini plotësisht softuerin - një licencë e përjetshme kushton 199,99 dollarë. Kjo e bën atë një zgjedhje të mirë për ata që duan të shmangin një abonim tjetër.
 • Keeper ka një plan të përballueshëm të përdorshëm që kushton 29,99 dollarë, por nuk konkurron plotësisht me aplikacionet e tjera. Për këtë arsye unë citova koston më të shtrenjtë të abonimit për të gjithë paketën e shërbimeve që ato ofrojnë.
 • Planet familjare kanë vlerë shumë të mirë. Duke paguar rreth çmimin e dy licencave personale, ju mund të mbuloni një familje prej pesë ose gjashtë personash.

Këshilla përfundimtare rreth menaxhimit të fjalëkalimeve në Android

1. Android Oreo (dhe më vonë) lejon menaxherët e fjalëkalimeve të palëve të treta të plotësojnë automatikisht

Aplikacionet Android kanë qenë në gjendje të plotësojnë automatikisht fjalëkalime dhe informacione të tjera që nga Android 8.0 Oreo kur Google shtoi kornizën "Plotësimi automatik". Përpara kësaj, përdoruesit e Android duhej të përdornin një tastierë të personalizuar për të futur "automatikisht" fjalëkalimet. Korniza e re tani lejon menaxherët e fjalëkalimeve të ofrojnë një përvojë të shkëlqyer në pajisjet celulare.

Duhet të aktivizoni funksionin në pajisjen tuaj. Ja se si e bëni këtë me LastPass dhe aplikacionet e tjera janë të ngjashme:

 • Hapni aplikacionin LastPass në pajisjen tuaj Android.
 • Trokitni lehtë mbi butonin e menysë dhe më pas prekni Cilësimet në fund.
 • Hap "Plotësimin automatik" dhe më pas butonin e ndërrimit pranë "Plotësimit automatik të Android Oreo". Do t'ju kërkohet të jepni leje për plotësimin automatik, të cilën mund ta pranoni.
 • Nënë ekranin tjetër, kliko butonin e radios pranë LastPass për të aktivizuar aplikacionin për plotësimin automatik.

2. Ju duhet të angazhoheni për një aplikacion

Përdorimi i një menaxheri fjalëkalimi kërkon që ju të bëni një angazhim. Duhet të ndaloni përpjekjet për të kujtuar fjalëkalimet tuaja dhe t'i besoni aplikacionit tuaj. Zgjidhni një të mirë dhe përdorni atë çdo herë në çdo pajisje. Për sa kohë që përpiqeni t'i mbani në kokë fjalëkalimet tuaja, nuk do t'i besoni kurrë plotësisht menaxherit tuaj të fjalëkalimeve dhe do të tundoheni të krijoni fjalëkalime të dobëta.

Aplikacioni që zgjidhni duhet të funksionojë në Android telefonit, por edhe në kompjuterët dhe pajisjet tuaja të tjera. Duhet të dini se do të jetë aty sa herë që ju nevojitet një fjalëkalim, kështu që aplikacioni duhet të funksionojë gjithashtu në Mac dhe Windows dhe sisteme të tjera operative celulare. Duhet të ketë gjithashtu një aplikacion efektiv ueb, vetëm në rast se ju nevojiten fjalëkalimet tuaja kur përdorni kompjuterin e dikujt tjetër.

3. Rreziku është real

Ju përdorni fjalëkalime për t'i mbajtur njerëzit jashtë. Hakerët duan të depërtojnë gjithsesi, dhe nëse përdorni fjalëkalime të dobëta, nuk kërkon shumë kohë. Sa më i gjatë dhe më i ndërlikuar një fjalëkalim, aq më gjatë duhet për të thyer. Kështu që zgjidhni atë që nuk ia vlen koha e hakerit. Këtu janë disa këshilla për krijimin e një fjalëkalimi të fortë:

 • I gjatë. Sa më gjatë, aq më mirë. Rekomandohen të paktën 12 karaktere.
 • I ndërlikuar. Shkronjat e vogla, të mëdha, numrat dhe karakteret speciale në një fjalëkalim e bëjnë atë vërteti fortë.
 • Unik. Një fjalëkalim unik për çdo llogari redukton cenueshmërinë tuaj.
 • I rifreskuar. Fjalëkalimet që nuk janë ndryshuar kurrë kanë më shumë gjasa të hakohen.

Ky rekomandim i tretë është i rëndësishëm dhe disa të famshëm e mësuan atë në mënyrën e vështirë. Fjalëkalimet e miliona njerëzve u komprometuan kur MySpace u shkel në 2013, duke përfshirë Drake, Katy Perry dhe Jack Black. Ky problem u bë dukshëm më i madh sepse ata përdorën të njëjtin fjalëkalim në sajte të tjera. Kjo i lejoi hakerët të fitonin akses në llogarinë e Katy Perry-t në Twitter dhe të zbulonin një pjesë të papublikuar dhe të postonin cicërima fyese.

Menaxherët e fjalëkalimeve janë një objektiv joshëse për hakerat dhe LastPass, Abine dhe të tjerët janë shkelur në të kaluarën. Por gjithçka që ata morën ishte qasja në të dhëna të koduara. Kasafortat e fjalëkalimeve të përdoruesve nuk mund të qaseshin.

4. Ka më shumë se një mënyrë që dikush të marrë fjalëkalimin tuaj

Me siguri keni dëgjuar se si qindra foto private të të famshmëve u zbuluan disa vjet më parë. Ju mund të habiteni kur mësoni se shërbimet cloud që po përdornin nuk ishin hakuar. Në vend të kësaj, të famshmit u mashtruan dhe u dorëzuan vullnetarisht detajet e evidencës së tyre.

Ky sulm phishing u krye me email. Hakeri kontaktoi çdo personazh të famshëm që paraqitej si Apple ose Google dhe pretendoi se llogaritë e tyre ishin komprometuar dhe kërkoi detajet e tyre të hyrjes.Email-et dukeshin të vërteta dhe mashtrimi funksionoi.

Pra, sigurohuni që fjalëkalimi juaj të mos jetë e vetmja gjë që kërkohet për t'u identifikuar në llogaritë tuaja. Autentifikimi me dy faktorë (2FA) është një mbrojtje në mënyrë që hakerët të mos jenë në gjendje të hyjnë në llogarinë tuaj edhe nëse kanë emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Sa herë që identifikoheni, do t'ju duhet të vendosni një faktor tjetër—zakonisht një kod që dërgohet në smartfonin tuaj—para se të përfundoni identifikimin.

Pra, jini të vetëdijshëm për rrezikun dhe zgjidhni një menaxher fjalëkalimi që do kryeni një kontroll sigurie dhe ju paralajmëroni nëse ndonjë nga fjalëkalimet tuaja është i dobët, i ripërdorur ose i komprometuar. Disa madje ju paralajmërojnë sa herë që një sajt që përdorni është hakuar, që është një kohë shumë e rëndësishme për të ndryshuar atë fjalëkalim.

do të përditësohej automatikisht. Ne madje mund të ndajmë hyrjet pa qenë në gjendje të shohin fjalëkalimin të tjerët.

Përfundimisht ndryshova punë dhe kalova nga Linux në Mac dhe Android në iPhone dhe fillova të përdor iCloud Keychain të Apple. Nuk kisha më nevojë të ndaja fjalëkalime dhe kalimi ishte mjaft pozitiv, megjithëse më mungojnë disa nga veçoritë e LastPass.

Kam qenë kurioz se si janë zhvilluar menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve gjatë viteve të fundit, veçanërisht në celular, kështu që kalova disa javë duke i vlerësuar ato. Zgjodha të testoja versionet Mac dhe iOS, por gjithashtu konsultova komentet e përdoruesve të Android dhe postimet në forum në kërkim të më të mirëve. Shpresoj se udhëtimi im do t'ju ndihmojë të zbuloni se cili është i duhuri për ju.

Kush duhet të përdorë një menaxher të fjalëkalimeve në Android?

Të gjithë! Nëse nuk e përdorni tashmë një, hipni në bord. Ju nuk mund t'i mbani të gjitha në kokën tuaj dhe nuk duhet t'i renditni në letër. Përdorimi i një menaxheri fjalëkalimi ka kuptim dhe është më i sigurt.

Ata sigurohen që fjalëkalimet tuaja të jenë të forta dhe unike. Ata i bëjnë ato të disponueshme në të gjitha pajisjet tuaja dhe do t'i shtypin automatikisht sa herë që duhet të identifikoheni. Në telefonin tuaj inteligjent Android, mund të përdorni gjurmën e gishtit tuaj (ose ndoshta njohjen e fytyrës) për të konfirmuar që jeni në të vërtetë ju që identifikoheni.

Nëse nuk jeni duke përdorur tashmë një menaxher fjalëkalimi në telefonin ose tabletin tuaj Android, filloni sot.

Fjalëkalimi më i mirëMenaxheri për Android: Zgjedhjet tona kryesore

Opsioni më i mirë falas: LastPass

Nëse nuk dëshironi të paguani për menaxherin tuaj të fjalëkalimit, LastPass është ai për ju. Ndërsa planet falas të shërbimeve të tjera janë shumë të kufizuara për përdorim afatgjatë, LastPass sinkronizon të gjitha fjalëkalimet tuaja me të gjitha pajisjet tuaja dhe ofron të gjitha veçoritë e tjera që u nevojiten shumicës së përdoruesve: ndarjen, shënimet e sigurta dhe auditimin e fjalëkalimit. Nëse dëshironi më shumë, mund të zgjidhni një abonim me pagesë, i cili ofron opsione shtesë të shpërndarjes, siguri të përmirësuar, hyrje në aplikacion, 1 GB hapësirë ​​ruajtëse të koduar dhe mbështetje teknike prioritare.

Megjithëse çmimet e LastPass janë rritur gjatë fundit pak vite, ata janë ende konkurrues. LastPass është i lehtë për t'u përdorur dhe aplikacioni Android përfshin shumicën e veçorive që gëzoni në desktop. Lexoni rishikimin tonë të plotë të LastPass.

LastPass funksionon në:

 • Desktop: Windows, Mac, Linux, Chrome OS,
 • Mobile: iOS, Android, Windows Phone , watchOS,
 • Shfletuesit: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge, Maxthon, Opera.

Shumica e përdoruesve sot kanë qindra fjalëkalime që duhet të aksesohen në pajisje të shumta . Ata nuk do të jenë të kënaqur me planet falas të ofruara nga menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve, të cilët ose kufizojnë numrin e fjalëkalimeve që mund të ruani, ose kufizojnë përdorimin në vetëm një pajisje. Plani falas i LastPass është i vetmi që e ofron këtë, plus gjithçka tjetër që u nevojitet shumicës së njerëzve në amenaxheri i fjalëkalimeve.

Kur përdorni aplikacionin celular, nuk do t'ju duhet gjithmonë të shkruani fjalëkalimin tuaj për të zhbllokuar kasafortën ose për t'u identifikuar në sajte. Për pajisjet e mbështetura, vërtetimi i gjurmëve të gishtave është i disponueshëm dhe mund të përdoret gjithashtu për të rikuperuar fjalëkalimin tuaj kryesor.

Pasi të keni shtuar disa fjalëkalime (do të duhet të përdorni ndërfaqen e uebit nëse dëshironi importojini ato nga një menaxher tjetër i fjalëkalimeve), do të jeni në gjendje të plotësoni automatikisht emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin kur të arrini një faqe hyrjeje. Fillimisht do të duhet të aktivizosh funksionin e "Plotësimit automatik" të Android siç u detajua më herët në rishikim.

Mund t'i personalizoni hyrjet tuaja faqe për faqe. Për shembull, nuk dua që të jetë shumë e lehtë për t'u identifikuar në bankën time dhe preferoj të shkruaj një fjalëkalim përpara se të identifikohem.

Gjeneruesi i fjalëkalimeve është i paracaktuar në kompleks 16-shifror fjalëkalime që janë pothuajse të pamundura për t'u thyer, por ju lejon ta personalizoni këtë për të përmbushur kërkesat tuaja.

Plani falas ju lejon të ndani fjalëkalimet tuaja me shumë njerëz një nga një, dhe kjo bëhet edhe më shumë fleksibël me planet me pagesë—për shembull, mund të ndani dosje të tëra fjalëkalimesh me njerëz të zgjedhur. Ata do të duhet të përdorin gjithashtu LastPass, por ndarja në këtë mënyrë sjell shumë përfitime.

Për shembull, nëse ndryshoni një fjalëkalim në të ardhmen, nuk do të keni nevojë t'i njoftoni ata—LastPass do të përditësojë kasafortë automatikisht. Dhe ju mund të ndani aksesin në një sajt pa tënjë person tjetër është në gjendje të shohë fjalëkalimin, që do të thotë se nuk do të jetë në gjendje t'ua kalojë atë të tjerëve pa dijeninë tuaj.

LastPass mund të ruajë të gjithë informacionin që ju nevojitet kur plotësoni formularët në ueb dhe duke bërë blerje online, duke përfshirë detajet e kontaktit, numrat e kartës së kreditit dhe detajet e llogarisë bankare. Kur është koha për të plotësuar një formular të kartës së kreditit në internet, LastPass do të plotësojë detajet.

Mund të shtoni gjithashtu shënime në formë të lirë dhe madje bashkëngjitje. Këto marrin të njëjtën ruajtje dhe sinkronizim të sigurt që bëjnë fjalëkalimet tuaja. Ju madje mund të bashkëngjitni dokumente dhe imazhe. Përdoruesit falas kanë 50 MB hapësirë ​​ruajtëse dhe kjo përmirësohet në 1 GB kur abonoheni.

Mund të ruani gjithashtu një gamë të gjerë të llojeve të strukturuara të të dhënave në aplikacion.

Më në fund, mund të kryeni një kontroll të sigurisë së fjalëkalimit tuaj duke përdorur veçorinë e Sfidës së Sigurisë së LastPass. Kjo do të kalojë nëpër të gjitha fjalëkalimet tuaja duke kërkuar shqetësime sigurie duke përfshirë:

 • fjalëkalimet e komprometuara,
 • fjalëkalimet e dobëta,
 • fjalëkalimet e ripërdorura dhe
 • fjalëkalimet e vjetra.

LastPass (si Dashlane) ofron ndryshimin automatik të fjalëkalimeve të disa sajteve, por do t'ju duhet të shkoni te ndërfaqja e internetit për të hyrë në këtë veçori. Ndërsa Dashlane bën një punë më të mirë këtu, asnjë aplikacion nuk është i përsosur. Veçoria varet nga bashkëpunimi i sajteve të tjera, kështu që ndërsa numri i faqeve të mbështetura po rritet vazhdimisht, do të rritetjini gjithmonë të paplota.

Merrni LastPass

Zgjedhja më e mirë me pagesë: Dashlane

Dashlane pa dyshim ofron më shumë veçori se çdo menaxher tjetër fjalëkalimi, dhe pothuajse të gjitha këto janë të aksesueshme në pajisjen tuaj Android nga një ndërfaqe tërheqëse, e qëndrueshme dhe e lehtë për t'u përdorur. Në përditësimet e fundit, ai ka tejkaluar LastPass dhe 1Password për sa i përket veçorive, por edhe në çmim. Dashlane Premium do të bëjë gjithçka që ju nevojitet dhe madje do t'ju sjellë një VPN bazë për t'ju mbajtur të sigurt kur përdorni pikat e kontaktit publik.

Për më shumë mbrojtje, Premium Plus shton monitorimin e kreditit, mbështetjen e rivendosjes së identitetit dhe sigurimin e vjedhjes së identitetit. Është i shtrenjtë dhe jo i disponueshëm në të gjitha vendet, por mund ta gjeni të vlefshëm. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Dashlane.

Dashlane punon në:

 • Desktop: Windows, Mac, Linux, ChromeOS,
 • Mobile: iOS, Android, watchOS,
 • Shfletuesit: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge.

Pasi të keni disa fjalëkalime në kasafortën tuaj (do t'ju duhet të përdorni ndërfaqen e uebit nëse dëshironi të importoni ato nga një menaxher tjetër i fjalëkalimeve), Dashlane do të identifikohet automatikisht në faqet e internetit dhe aplikacionet. Nëse keni më shumë se një llogari në atë sajt, do t'ju kërkohet të zgjidhni (ose shtoni) llogarinë e duhur.

Mund të personalizoni hyrjen për çdo faqe interneti. Për shembull, ju mund të zgjidhni nëse duhet të identifikoheni automatikisht, por për fat të keq, nuk ka asnjë mënyrë për tëkërkon që fillimisht të futet një fjalëkalim në aplikacionin celular.

Nëse ke një pajisje që mbështet vërtetimin biometrik, mund të jesh në gjendje të përdorësh gjurmën e gishtit për të shkyçur Dashlane. Njohja e fytyrës nuk mbështetet në Android sepse nuk i plotëson kërkesat e sigurisë së Dashlane dhe ato nuk mbështesin më njohjen e gjurmëve të gishtave në pajisjet më të vjetra Samsung. Si alternativë, mund të përdorni një kod PIN.

Kur regjistroheni për anëtarësime të reja, Dashlane mund të ndihmojë në krijimin e një fjalëkalimi të fortë dhe të konfigurueshëm për ju.

Ndarja e fjalëkalimit është në të njëjtin nivel me LastPass Premium, ku mund të ndani fjalëkalime individuale dhe kategori të tëra. Ju zgjidhni cilat të drejta t'i jepni secilit përdorues.

Dashlane mund të plotësojë automatikisht formularët e uebit, duke përfshirë pagesat. Fillimisht, shtoni detajet tuaja në seksionet "Informacionet personale" dhe "Pagesat" (portofoli dixhital) të aplikacionit.

Mund të ruani edhe lloje të tjera informacionesh delikate, duke përfshirë shënimet e sigurta, pagesat, ID-të dhe faturat . Madje mund të shtoni bashkëngjitje skedarësh dhe 1 GB hapësirë ​​ruajtëse përfshihet me planet me pagesë.

Funksionet e Panelit të Sigurisë së Panelit dhe Shëndeti i Fjalëkalimit do t'ju paralajmërojnë kur duhet të ndryshoni një fjalëkalim. E dyta nga këto liston fjalëkalimet tuaja të komprometuara, të ripërdorura dhe të dobëta dhe ju jep një rezultat të përgjithshëm shëndetësor.

Dashlane do të ofrojë ndryshimin e fjalëkalimeve për ju automatikisht, por për fat të keq, kjo veçori ështëende nuk disponohet në Android. Në vend të kësaj, do të duhet të përdorni aplikacionin Windows, Mac ose iOS. Këtu është funksioni në funksionim në iPhone tim.

Paneli i Identitetit monitoron ueb-in e errët për të parë nëse adresa juaj e emailit dhe fjalëkalimi janë zbuluar për shkak të hakerimit të një prej shërbimeve tuaja të internetit.

Siç një masë paraprake shtesë sigurie, Dashlane përfshin një VPN bazë.

Nëse nuk e përdorni tashmë një VPN, do ta gjeni këtë një shtresë shtesë sigurie kur të hyni në pikën e hyrjes wifi në kafenenë tuaj lokale, por nuk i afrohet fuqia e VPN-ve me funksione të plota.

Merr Dashlane

Aplikacione të tjera të shkëlqyera të menaxherit të fjalëkalimeve në Android

1. Menaxheri i fjalëkalimeve të Keeper

Keeper Password Manager është një menaxher bazë i fjalëkalimeve me siguri të shkëlqyer që ju lejon të shtoni veçoritë që ju nevojiten. Në vetvete, është mjaft i përballueshëm, por këto opsione shtesë shtohen shpejt. Paketa e plotë përfshin një menaxher fjalëkalimi, ruajtje të sigurt skedarësh, mbrojtje në ueb të errët dhe bisedë të sigurt. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Keeper.

Keeper punon në:

 • Desktop: Windows, Mac, Linux, Chrome OS,
 • Mobile: iOS, Android, Windows Phone , Kindle, Blackberry,
 • Shfletuesit: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge.

Ashtu si McAfee True Key (dhe LastPass në celular), Keeper ju jep një mënyrë për të rivendosni fjalëkalimin tuaj kryesor nëse ju nevojitet. Ju mund ta bëni këtë duke u identifikuar duke përdorur dy-

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.