5 mënyra të shpejta për të ndaluar përditësimet automatike në Windows 10

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Përditësimet janë një veçori kryesore e përdorimit të Windows 10 dhe Microsoft lëshon në mënyrë rutinore të reja për të mbajtur përvojën tuaj optimale.

Ka të mirat dhe të këqijat për të lejuar që Windows të përditësohet automatikisht. Ne do t'i shqyrtojmë disa nga këto përpara se të përshkruajmë disa metoda që do t'ju tregojnë se si të ndaloni përditësimet automatike në Windows 10 dhe do t'ju japin më shumë kontroll mbi atë që instalohet dhe kur.

A duhet të ndaloj ose të lejoj përditësimet ?

Lëshimi i shpeshtë i përditësimeve të reja nga Windows ka disa përfitime.

 • Kjo ka për qëllim t'ju japë përvojën më të mirë në kompjuterin tuaj duke ju mbajtur aktual me softuerin më të ri dhe shtesat në Windows 10.
 • Ju ofron arna të përditësuara të sigurisë. Ekzekutimi i një versioni më të vjetër të Windows 10 mund ta lërë kompjuterin tuaj të pambrojtur ndaj shfrytëzimeve të sigurisë.
 • Duke përditësuar automatikisht veten, Windows 10 ju lejon të përqendroheni në atë për të cilën dëshironi të përdorni kompjuterin tuaj në vend që të kontrolloni vazhdimisht për përditësime në instaloni.

Megjithatë, përditësimet automatike të Windows 10 ka disa anë negative.

 • Çështja më e dukshme dhe më e para që has është koha shpesh e vështirë e këtyre përditësimeve . Askujt nuk i pëlqen të ndërpritet. Nëse jeni në një telefonatë të rëndësishme në Skype ose jeni duke punuar në një projekt kur kjo ndodh, kuptohet se do të mërziteni.
 • Disa përditësime shkaktojnë probleme me performancën. Janë raportuar defekte, performancë më të dobët dhe çështje të pazgjidhura sigurienga përdoruesit pas disa përditësimeve. Për ta shtuar këtë, mund të përdorni softuer që kërkon një version specifik të Windows dhe përditësimet mund t'i pengojnë ata të funksionojnë siç duhet.

5 mënyra për të ndaluar përditësimet automatike në Windows 10

Kini parasysh se metodat e mëposhtme do të bllokojnë përditësimet e drejtuesve dhe softuerit, por jo përditësimet e sigurisë. Windows do të vazhdojë të shtyjë përditësimet e sigurisë për të parandaluar shfrytëzimet.

1. Çaktivizoni aplikacionin Windows Update

Mund të çaktivizoni përditësimet automatike të Windows me disa shtypje tasti duke përdorur kërkimin në Windows.

Hapi 1 : Shtypni tastet Windows + R në mënyrë që të shfaqet shiriti i kërkimit. Shkruani services.msc dhe shtypni enter.

Hapi 2 : Pasi të shfaqet Shërbimet, lëvizni poshtë për të gjetur Përditësimet e Windows . Klikoni me të djathtën dhe zgjidhni Stop .

2. Ndryshoni lidhjen tuaj të internetit në Metered

Nëse e ndryshoni lidhjen tuaj në një matës një, Windows do të dërgojë vetëm përditësime prioritare. Një lidhje e matur është ajo që ka një kufi të të dhënave. Kjo metodë nuk do të funksionojë nëse jeni duke përdorur Ethernet dhe mund të prishë përdorimin tuaj të internetit.

Hapi 1 : Gjeni Cilësimet në shiritin e kërkimit të Windows dhe hapeni atë.

Hapi 2 : Klikoni në Rrjeti & Internet .

Hapi 3 : Klikoni në Ndrysho Vetitë e Lidhjes .

Hapi 4 : Lëvizni poshtë dhe zgjidhni MeteredLidhja .

3. Përdorni Redaktorin e Politikave të Grupit

Për ata që përdorin një Edicion Education, Pro ose Enterprise të Windows, ekziston një mjet tjetër i disponueshëm i quajtur politika e grupit redaktues që do t'ju dërgojë një njoftim kur disponohet një përditësim pa e instaluar automatikisht.

 • Hapi 1: Klikoni Windows + R për të marrë dialogun Run. Shkruani gpedit.msc
 • Hapi 2: Gjeni Windows Update te Konfigurimi i kompjuterit .
 • Hapi 3: Ndrysho Cilësimi "Konfiguro përditësimet automatike" në Njoftim për shkarkim dhe njoftim për instalim .
 • Hapi 4: Hapni Cilësimet përmes shiritit të kërkimit të Windows. Shkoni te Përditësimet & Siguria . Zgjidhni Përditësimet e Windows .
 • Hapi 5: Klikoni Kontrollo për përditësime .
 • Hapi 6: Rinisni kompjuterin tuaj. Cilësimet e reja do të jenë aplikuar.

4. Ndryshoni Regjistrin

Një opsion përfundimtar është të redaktoni regjistrin. Kjo duhet të jetë metoda e fundit që provoni pasi mund të shkaktojë probleme të mëdha nëse bëhet gabim. Përpara se ta bëni këtë, sigurohuni që të kopjoni të dhënat tuaja.

Hapi 1: Klikoni Windows + R . Më pas shkruani regedit në dialogun që shfaqet.

Hapi 2: Klikoni në shtegun e mëposhtëm: HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Politikat Microsoft Windows .

Hapi 3: Klikoni me të djathtën Windows , zgjidhni E re , më pas zgjidhni Çelësi .

Hapi 4: Emërtoni çelësin e ri WindowsUpdate , shtypni Enter, më pas kliko me të djathtën mbi tastin e ri, zgjidh I ri , më pas zgjidhni Çelësi .

Hapi 5: Emërtoni këtë çelës AU dhe shtypni Enter. Klikoni me të djathtën mbi tastin e ri, zgjidhni I ri , më pas kliko Vlera DWORD (32-bit) .

Hapi 6: Emërtoni çelësin e ri Opsionet AU dhe shtypni Enter. Klikoni dy herë mbi çelësin e ri dhe ndryshoni vlerën në 2 për “Njoftoni për shkarkim dhe njoftoni për instalim” . Pasi të shtypni ok, mbyllni regjistrin.

5. Shfaq/Fshihe veglën

Për të bllokuar Windows-in që të riinstalojë përditësimet që i keni çinstaluar tashmë, mund të përdorni mjetin Shfaq/Fshihe. Vini re se kjo nuk do të parandalojë instalimin e përditësimeve nga Windows, por vetëm nga riinstalimi i tyre pasi t'i keni çinstaluar.

Hapi 1: Shkarkoni mjetin nga kjo lidhje. Klikoni Hap kur dialogu ju kërkon. Ndiqni procesin për të përfunduar shkarkimin tuaj.

Hapi 2: Hapni mjetin. Zgjidhni përditësimet e duhura që dëshironi të fshihni, klikoni Tjetër dhe ndiqni udhëzimet nga mjeti për të fshehur drejtuesit e duhur.

Mendimet përfundimtare

Nëse jeni ndërprerë gjatë një detyrë e rëndësishme, përdorni një softuer që kërkon një version specifik të Windows, ose thjesht nuk dëshironi që Windows të përditësohet pa thënë tuajën, kështu që metodat e mësipërme do t'ju ndihmojnë të qetësoheni duke ditur se do të keni kontroll më të madh të kohës e juajaPërditësimet e Windows 10, drejtuesit që përditësohen, ose nëse Windows përditësohet fare.

Pra, cila metodë funksionoi më mirë për ju për të ndaluar përditësimet automatike të bezdisshme të Windows 10? Lini një koment më poshtë dhe na njoftoni.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.