3 mënyra për të fshirë përgjithmonë shkarkimet në Mac

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Mund t'ju mbarojë shpejt hapësira e çmuar ruajtëse nëse shkarkoni shumë skedarë, aplikacione dhe media në Mac tuaj. Pra, si mund t'i fshini përgjithmonë shkarkimet në Mac tuaj dhe të rifitoni hapësirë ​​të vlefshme?

Emri im është Tyler dhe unë jam një teknik kompjuteri Apple me mbi 10 vjet përvojë. Kam parë dhe rregulluar probleme të panumërta në Mac. Të ndihmosh përdoruesit e Mac të zgjidhin problemet e tyre dhe të përfitojnë sa më shumë nga kompjuterët e tyre është një nga kënaqësitë më të mëdha të kësaj pune.

Ky postim do t'ju tregojë disa mënyra për të fshirë shkarkimet në Mac. Ne do të shqyrtojmë gjithashtu disa këshilla të dobishme për renditjen e skedarëve dhe për të përfituar sa më shumë nga hapësira juaj e ruajtjes.

Le të fillojmë!

Çështjet kryesore

  • Nëse Mac-i juaj po i mbaron hapësira, Shkarkimet mund të jenë fajtorë.
  • Mund të rishikoni përmbajtjen e dosjes tuaj Shkarkime duke kërkuar te Finder .
  • Për të fshirë shkarkimet tuaja, zgjidhni përmbajtjen e dosjes suaj Shkarkime, kliko me të djathtën dhe zgjidh Lëviz te koshi .
  • Mund të përdorësh gjithashtu pajisjet e ndërtuara të Apple -in menaxhimi i hapësirës për të pastruar shkarkimet tuaja.
  • Aplikacionet e palëve të treta si MacCleaner Pro mund të përdoren gjithashtu për të pastruar shkarkimet tuaja.

Çfarë janë shkarkimet në Mac?

Sa herë që shkarkoni një skedar nga interneti, ai shkon në dosjen tuaj Shkarkime . Mac ruan gjithçka që shkarkoni në këtë dosje për qasje të shpejtë. Skedarët do të shkojnë në këtë dosjepas shkarkimit, qoftë nga cloud, email-et e ruajtura ose skedarët e instaluesit për aplikacionet.

Mund ta gjeni dosjen e shkarkimeve në Mac duke kërkuar te Finder. Për të filluar, klikoni në menynë Gjeni në krye të ekranit tuaj dhe zgjidhni Shko .

Nga këtu, thjesht zgjidhni Shkarkimet . Dosja juaj e shkarkimeve do të hapet, duke ju lejuar të shihni të gjithë skedarët tuaj të shkarkuar. Tani pjesa e rëndësishme—si të hiqni skedarët e tepërt nga dosja e shkarkimeve?

Metoda 1: Kaloni te koshi

Mënyra më e lehtë për të zbrazur dosjen e Shkarkimeve është thjesht të tërhiqni dhe t'i lëshoni të gjitha artikujt në koshin e plehrave. Për fat të mirë, ky është një proces shumë i drejtpërdrejtë.

Hapni dosjen tuaj Shkarkime dhe mbani tastin Command + A për të zgjedhur të gjitha. Tani, tërhiqni të gjithë skedarët nga dosja juaj e shkarkimeve dhe hidhini në ikonën e koshit në dok. Mac-i juaj mund t'ju kërkojë emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin.

Në mënyrë të ngjashme, ju mund të mbani çelsin e opsionit ndërsa klikoni mbi skedarët tuaj dhe zgjidhni Zhvendosni te koshi . Kjo do të ketë të njëjtin rezultat si zvarritja e artikujve në kosh.

Pasi të bëhet kjo, mund të klikoni me të djathtën mbi ikonën e koshit dhe të zgjidhni Zbrazni koshin. Mac-i juaj do të pyesë nëse jeni i sigurt. Pasi të zgjidhni Po , koshi do të zbrazet.

Artikujt që keni hedhur në kosh do të mbeten derisa t'i hiqni ato. Ju gjithashtu mund t'i vendosni Preferencat e Finder nëzbrazni automatikisht plehra pas 30 ditësh. Megjithatë, duhet të kuptoni se çdo artikull i zbrazur në plehra do të humbet.

Metoda 2: Përdorni Apple Disk Management

Ndërsa zhvendosja e artikujve në plehra është një proces mjaft i thjeshtë, ju gjithashtu mund të menaxhoni hapësirën tuaj të ruajtjes përmes shërbimeve të integruara të Apple. Për të filluar, klikoni logon e Apple në këndin e sipërm të majtë të ekranit tuaj dhe zgjidhni Rreth këtij Mac.

Pasi të hapet, zgjidhni skedën Storage dhe klikoni Menaxho .

Nga këtu, mund të zgjidhni skedën Dokumentet në të majtë për të parë se çfarë po konsumon hapësirën e vlefshme të ruajtjes në Mac-in tuaj. Nëse dëshironi të shikoni skedarët e shkarkuar, thjesht klikoni në skedën Shkarkime . Ju mund të zgjidhni sa më shumë skedarë që dëshironi dhe shtypni Fshi për t'i hequr ato.

Metoda 3: Përdorni një aplikacion të palës së tretë

Nëse dy të mësipërmet metodat janë të pasuksesshme për ju, atëherë mund të provoni gjithmonë një aplikacion të palës së tretë për t'i lehtësuar gjërat. Programet si MacCleaner Pro ofrojnë mjete për menaxhimin e skedarëve, duke përfshirë mënyra të thjeshta për të pastruar shkarkimet tuaja.

Nisni MacCleaner Pro dhe zgjidhni seksionin Clean up Mac nga shiriti anësor për të filluar. Nga këtu, zgjidhni dosjen Shkarkime. Thjesht klikoni "Clean Up" për të konfirmuar dhe hequr skedarët.

Mund të rishikoni dhe hiqni gjithashtu skedarë të tjerë që konsumojnë hapësirë ​​të vlefshme në Mac tuaj. Është e rëndësishme që rregullishtkontrolloni dosjet tuaja për t'u siguruar që nuk po ruani skedarë të panevojshëm. MacCleaner Pro heq disa nga vështirësitë e këtij procesi.

Mendimet përfundimtare

Nëse e përdorni kompjuterin tuaj në internet, padyshim që do të krijoni skedarë të tepërt në dosjen tuaj "Shkarkime" . Skedarët, mediat dhe instaluesit e programeve ruhen të gjithë te Shkarkimet dhe konsumojnë hapësirë ​​të çmuar ruajtëse. Kjo mund të shkaktojë të gjitha llojet e problemeve, nga gabimet e aplikacionit te një kompjuter i ngadaltë.

Deri tani, duhet të keni gjithçka që ju nevojitet për të fshirë përgjithmonë shkarkimet në Mac. Ju mund t'i pastroni shkarkimet tuaja duke zvarritur përmbajtjen e dosjes tuaj Shkarkime në kosh ose mund të përdorni mjetin e integruar të menaxhimit të hapësirës ruajtëse të Apple. Për më tepër, mund të zgjidhni aplikacionet e palëve të treta si MacCleaner Pro për të përfunduar punën.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.