14 најдобри алтернативи за обновување на податоци EaseUS во 2022 година

 • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Дали некогаш сте ги доживеале тие чувства на страв и беспомошност кога сте сфатиле дека сте избришале погрешна датотека? Или можеби вашиот компјутер умрел еден ден пред да се чека критична задача - и целата ваша напорна работа одеднаш исчезна.

EaseUS Data Recovery е популарна и сигурна софтверска апликација за обновување податоци која нуди добредојде се надевам дека ќе ги вратам тие датотеки. Достапно е за Windows и Mac и е темелно прегледано и тестирано на SoftwareHow и го препорачуваме.

Моето сопствено искуство со користење на програмата се согласува. За што точно е способен EaseUS Data Recovery и како се споредува со слични апликации? Ако е толку добро, зошто да размислам за алтернатива? Прочитајте понатаму за да дознаете.

Брз преглед за EaseUS Data Recovery

Што може да направи?

Виктор ги тестираше и Windows и Mac верзијата на EaseUS Data Recovery. Тој успешно ги обнови датотеките од 16 GB флеш-уред и надворешен хард диск од 1 TB.

Функции на прв поглед:

– Сликање на дискот: Не

– Паузирајте и продолжете скенира: Да

– Прегледајте датотеки: Да, но не за време на скенирањето

– Бутабилен диск за обновување: Не

– ПАМЕТНО следење: Да

Софтверот постојано го надгледува вашиот хард диск за потенцијални проблеми користејќи технологија SMART (Технологија за самоконтрола, анализа и известување) што е вградена во повеќето дискови. Можете да паузирате и да продолжите со скенирањето, што е многу корисно бидејќи тие можатНеговиот еднократен трошок е малку повеќе од оној на GetData, и во моите тестови, тој врати помалку датотеки. На апликацијата и треба подолго време да се отвори, но скенирањето може да се започне со само два кликнувања на глувчето после тоа.

Функции на прв поглед:

 • Сликање на дискот: Не
 • Паузирајте и продолжете со скенирањето: Да
 • Прегледајте датотеки: Да, само слики и датотеки со документи
 • Ботабилен диск за обновување: Не
 • СМАРТ мониторинг: Не

ReclaiMe е разумно успешен во враќањето на избришаните датотеки по празнењето на корпата за отпадоци, враќањето на форматираните дискови и спасувањето датотеки од избришани и оштетени партиции. Додека другите апликации честопати се поуспешни со обновувањето, вие имате разумни шанси за успех со ReclaiMe.

ReclaiMe File Recovery Standard чини 79,95 $ (еднократна такса).

9. Recovery Explorer Стандард (Windows, Mac, Linux)

Sysdev Laboratories Recovery Explorer Стандард може да се чувствува застрашувачки ако сте почетник, но инаку е одлична вредност. Неговата цена е разумна и не бара претплата, а работи и со Windows и со Mac.

Функции на прв поглед:

 • Сликање на дискот: Да
 • Паузирајте и продолжете со скенирањето: Да
 • Прегледајте датотеки: Да
 • Ботитабилен диск за обновување: Не
 • SMART мониторинг: Не

Во моите тестови , Recovery Explorer Standard беше побрз од која било друга апликација за обновување. Има напредни функции, но сепак се чувствува полесен за користењеотколку R-Studio. Во индустриските тестови, R-Studio беше единствената апликација која ја надмина.

Recovery Explorer Standard чини 39,95 евра (околу 45 американски долари). Професионалната верзија чини 179,95 евра (околу 220 американски долари).

10. [email protected] File Recovery Ultimate (Windows)

[email protected] File Recovery Ultimate е сличен, но само работи на Windows. Не бара претплата, ги има повеќето карактеристики на R-Studio и не е идеален за почетници. Опсегот на понудени планови значи дека можеби нема да треба да ги потрошите сите 69,95 долари за да ги вратите датотеките.

Функции на прв поглед:

 • Сликање на дискот: Да
 • Паузирајте и продолжете со скенирањата: Не
 • Прегледајте датотеки: Да
 • Ботабилен диск за обновување: Да
 • SMART мониторинг: Не

Во индустријата тестовите, [email protected] добија најдобра оценка при враќање на датотеки од избришани или оштетени партиции. Во другите категории, беше веднаш зад R-Studio и Recovery Explorer Standard. Ако сте напреден корисник на Windows, ова е дефинитивно апликација што треба да се разгледа.

[email protected] File Recovery Ultimate чини 69,95 $ (еднократна такса). Стандардните и професионалните верзии се достапни по пониски трошоци.

11. Направете професионално обновување податоци (Windows, Mac)

Do Your Data Recovery Professional е погоден за поедноставни проблеми со обновувањето, но нема да помогне со сложените. Во мојот едноставен тест за Windows, тој се обновиречиси исто толку датотеки како и EaseUS, а неговото скенирање беше скоро исто толку брзо.

Do Your Data Recovery Professional чини 69 долари за едногодишна лиценца или 89 долари за доживотна лиценца. Овие лиценци покриваат два компјутери, додека повеќето други апликации се за еден компјутер.

12. DMDE (Windows, Mac, Linux, DOS)

DMDE (Уредувач на дискови DM и податоци Спротивно на тоа, софтверот за обновување е совршен за сложени задачи за обновување. Во индустриските тестови, доби највисока оцена за враќање на избришана партиција. Се изедначи со R-Studio за највисока оценка при враќање на оштетена партиција - и нејзините скенирања се брзи.

Но, според моето искуство, тоа е помалку погодно за едноставни задачи. Во мојот тест, тој врати многу помалку датотеки од EaseUS, Recoverit и Do Your Data Recovery.

DMDE Standard чини 48 $ (еднократно купување) за еден оперативен систем или 67,20 $ за сите. Достапна е професионална верзија за околу двојно повисока цена.

13. Wondershare Recoverit (Windows, Mac)

Wondershare Recoverit Pro не е најуспешната алатка за враќање на датотеките, а скенирањата се прилично бавни. При тестирањето на верзијата на Windows, Recoverit беше малку поуспешен во пронаоѓањето на изгубени датотеки од EaseUS, но му требаше три пати повеќе за да го стори тоа.

Најдов дека верзијата за Mac е двапати побавна од EaseUS и лоцираше само половина од бројот на датотеки. Можеби ќе постигнете успех со оваа апликација, но веројатно ќе имате подобраискуство со алтернатива.

Wondershare Recoverit Essential чини 59,95 $/годишно за Windows и 79,95 $/годишно за Mac.

14. Remo Recover Pro (Windows, Mac)

Remo Recover е сличен на Recoverit: тој е помалку ветувачки од другите апликации за обновување што ги наведовме. Во мојот тест за Mac, ми требаше подолго од која било од алтернативите и лоцираше помалку датотеки. Не беше многу подобро ниту во мојот тест за Windows. Сепак, тоа е скапо - всушност, цената на апликацијата за Mac е воодушевувачка.

Remo Recover Pro чини 99,97 долари (еднократна такса) за Windows и 189,97 долари за Mac. Во моментот на пишување, цените беа намалени на 79,97 долари и 94,97 долари, соодветно. Достапни се и поевтини основни и медиумски изданија.

Значи, што треба да направите?

EaseUS Data Recovery е една од најдобрите апликации за обновување податоци на пазарот. Достапен е за Windows и Mac, го следи вашиот диск за потенцијални проблеми и ви овозможува да паузирате и да продолжите со скенирањето за да не морате повторно да започнете ако ви истече времето.

По темелните тестови спроведени од Виктор Корда, индустриските професионалци и јас, заклучуваме дека апликацијата е поуспешна во враќањето на датотеките од повеќето нејзини конкуренти и дека времето на скенирање е релативно брзо.

Но, има некои лоши страни и ограничувања. Тоа е една од поскапите апликации за обновување податоци. Иако е лесен за користење, некои од неговите конкуренти се изедначенипоинтуитивен. Освен тоа, на EaseUS Data Recovery му недостасуваат некои функции што ги нудат напредните апликации, како што се создавање слики од дискот и подигање за спасување.

Ако користите Windows и претпочитате поприфатлива апликација, ви ја препорачувам Piriform Recuva. Бесплатната верзија ќе одговара на повеќето корисници, а верзијата Professional чини помалку од 20 долари. Корисниците на Mac треба да размислат за Prosoft Data Rescue.

Ако не ви пречи да платите малку повеќе и да дадете приоритет на апликација која го прави успешното враќање на датотеките што е можно поедноставно, изберете Stellar Data Recovery. Достапно е и за Windows и за Mac, а нејзината претплата е малку поприфатлива од EaseUS.

Конечно, ако ви е удобно да користите софтвер со поостра крива на учење, R-Studio е моќна алатка која може да ги врати датотеките дека поголемиот дел од конкуренцијата не може. Солиден избор е ако редовно обновувате податоци или сакате да станете професионалец. Recovery Explorer и DMDE се други опции за квалитет за напредните корисници.

Ако сакате повеќе информации пред да одлучите, проверете ги нашите прегледи за обновување податоци за Windows и Mac. Таму ќе најдете детални описи на секоја апликација, како и моите целосни резултати од тестот.

потенцијално трае многу часови. И ви овозможува да ја прегледате содржината на датотеките што ги наоѓа за да можете да потврдите дали сакате да ги вратите - но само штом ќе заврши скенирањето.

Но, не прави се што други апликации за обновување можат. Конкретно, му недостигаат функции што можат да помогнат кога вашиот диск е на последните краеви: не може да создаде слика (дупликат) од вашиот диск што содржи фрагменти од изгубени датотеки или да создаде диск за обновување што може да се подигне.

Верзијата на Windows чини 69,95 долари месечно, 99,95 долари/годишно или 149,95 долари за живот. Верзијата за Mac чини 89,95 долари/месец, 119,95 долари/годишно или 164,95 долари за доживотна лиценца.

Како се споредува на Windows?

Извршив тест за да ја споредам ефикасноста на софтверот за обновување податоци на Windows и Mac. Копирав папка која содржи 10 датотеки (PDF, Word Doc, MP3) на USB стик од 4 GB и ја избришав. На Windows, секоја апликација ги обнови 10-те датотеки, а некои можеа да обноват и претходни датотеки. Го снимив времето потребно за скенирањата во минути и секунди.

Враќањето податоци можеше да врати повеќе датотеки од повеќето конкуренти на Windows користејќи скенирање со голема брзина. Wondershare Recoverit беше во можност да врати две дополнителни датотеки, но траеше три пати повеќе. Сепак, производот на EaseUS е исто така најскапата апликација за обновување податоци на Windows спомената во овој напис.

EaseUS Обнова на податоци за Windows е побрз и помоќен од повеќето неговиконкуренција:

– Wondershare Recoverit: 34 датотеки, 14:18

EaseUS Data Recovery: 32 датотеки, 5:00

– Диск вежба: 29 датотеки, 5:08

– GetData Recover My Files: 23 датотеки, 12:04

– Вршете го вашето обновување податоци: 22 датотеки, 5:07

– Stellar Data Recovery Professional: 22 датотеки, 47:25

– MiniTool Power Recovery Data: 21 датотека, 6:22

– Recovery Explorer: 12 датотеки, 3: 58

– [заштитена е-пошта] Обнова на датотеки: 12 датотеки, 6:19

– Prosoft Data Rescue: 12 датотеки, 6:19

– Remo Recover Pro: 12 датотеки (и 16 папки), 7:02

– Обнова на датотеки ReclaiMe: 12 датотеки, 8:30

– R-Studio за Windows: 11 датотеки, 4:47

– DMDE: 10 датотеки, 4:22

– Recuva Professional: 10 датотеки, 5:54

EaseUS Обнова податоци за Windows е поскапо од неговата конкуренција:

– Recuva Pro: $19,95 (стандардната верзија е бесплатна)

– Prosoft Data Rescue Standard: од 19,00 $ (плаќајте за датотеките што сакате да ги вратите)

– Recovery Explorer Standard: 39,95 евра (околу 45 американски долари)

– DMDE (Уредувач на дискови DM и софтвер за обновување податоци): 48,00 $

– Wondershare Recoverit Essential за Windows: 59,95 $/година

– [заштитена е-пошта] Крајна обнова на датотеки: 69,95 $

– Стандард GetData Recover My Files: 69,95 $

– Стандард за обновување на датотеки ReclaiMe: 79,95 $

– R-Studio за Windows: 79,99 $

– Професионалец за обновување податоци од Ѕвездена: 79,99 $/година

– Диск вежба за WindowsПро: 89,00 $

– Професионално правете го вашето обновување податоци: 89,00 долари доживотно

– Лично за обновување на податоци од MiniTool: 89,00 долари/година

– Remo Recover Pro за Windows: 99,97 долари

– Волшебник за обновување на податоци EaseUS за Windows: 99,95 $/годишно или 149,95 $ животен век

Како се споредува на Mac?

На Mac, приказната е слична. Можеше да врати повеќе датотеки од повеќето негови конкуренти користејќи брзо скенирање. Stellar Data Recovery можеше да врати дополнителни датотеки, но траеше двојно повеќе. Сепак, таа е исто така една од најскапите апликации за обновување податоци за Mac.

EaseUS Data Recovery за Mac е побрз и поуспешен од повеќето од неговите конкуренти:

– Stellar Data Recovery Professional: 3225 датотеки , 8 минути

– EaseUS Обнова податоци: 3055 датотеки, 4 минути

– R-Studio за Mac: 2336 датотеки, 4 минути

– Prosoft Data Rescue: 1878 датотеки, 5 минути

– Disk Drill: 1621 датотеки, 4 минути

– Wondershare Recoverit: 1541 датотеки, 9 минути

– Remo Recover Pro: 322 датотеки, 10 минути

EaseUS Data Recovery за Mac е поскапо од поголемиот дел од неговата конкуренција:

– Prosoft Data Rescue for Mac Standard: од 19 $ (плаќајте за датотеките што сакате да ги вратите )

– R-Studio за Mac: $79,99

– Wondershare Recoverit Essential за Mac: 79,95 $/година

– Stellar Data Recovery Professional: 79,99 $/година

<0 0>– Disk Drill Pro за Mac: 89 $

– Податоци на EaseUSВолшебник за обновување за Mac: 119,95 $/годишно или 169,95 $ животен век

– Remo Recover Pro за Mac: 189,97 $

Тоа значи дека и на Windows и на Mac тоа е цената на апликацијата - наместо како добро функционира - тоа ќе ги натера корисниците да бараат алтернатива.

Најдобри алтернативи за EaseUS Data Recovery

Еве 14 алтернативни апликации и како тие се споредуваат.

1. Stellar Data Recovery (Windows, Mac)

Stellar Data Recovery Professional силно се препорачува, а ние го нарековме „најлесно за користење“ и во нашите прегледи за обновување податоци за Windows и Mac. Детално ја опфативме апликацијата во нашиот преглед на Stellar Recovery Data.

Функции на прв поглед:

 • Сликање на дискот: Да
 • Паузирајте и продолжете со скенирањето: Да, но не е секогаш достапен
 • Преглед на датотеки: Да, но не за време на скенирањето
 • Ботитабилен диск за обновување: Да
 • Паметен мониторинг: Да

За разлика од EaseUS Data Recovery, прави слика на дискот и може да создаде бутабилен диск за обновување. Откривме дека добро ги обновува датотеките, но времето на неговото скенирање беше значително подолго од времето на EaseUS.

Stellar Data Recovery Professional чини 79,99 долари за лиценца од една година. Плановите за премиум и техничар се достапни по поголема цена.

2. Recuva Professional (Windows)

Recuva Professional е создадена од компанијата првично одговорна за популарна апликација CCleaner која ослободува потрошен простор на вашиот компјутер. Ова е еденалтернатива само за корисници на Windows. Откривме дека е „најприфатлива“ апликација за обновување податоци за Windows.

Функции на прв поглед:

 • Сликање на дискот: Не
 • Паузирајте и продолжете со скенирањето : Не
 • Преглед на датотеки: Да
 • Ботабилен диск за обновување: Не, но може да се стартува од надворешен диск
 • SMART мониторинг: Не

Многу корисници ќе ја сметаат бесплатната верзија доволна. Со оглед на високата цена на другите апликации, тоа е импресивно. Професионалната верзија додава поддршка за виртуелен хард диск, автоматски ажурирања и врвна поддршка за сè уште достапни 19,95 долари.

Recuva Professional чини 19,95 долари (еднократна такса). Достапна е и бесплатна верзија, која не вклучува техничка поддршка или поддршка за виртуелен хард диск.

3. R-Studio (Windows, Mac, Linux)

R-Studio е алатка за обновување податоци според која сите останати се оценуваат. Ја најдовме „најмоќната“ апликација за обновување. Не е погодна за почетници, но ако сакате да го прочитате упатството, нуди најдобри шанси да ги вратите вашите податоци под повеќе сценарија.

Функции на прв поглед:

 • Сликање на дискот: Да
 • Паузирајте и продолжете со скенирањето: Да
 • Прегледајте ги датотеките: Да, но не за време на скенирањето
 • Ботитабилен диск за обновување: Да
 • SMART мониторинг : Да

За ваква напредна алатка, R-Studio е значително подостапна од EaseUS. Ја вклучува секоја карактеристика што некогаш ќе ви треба и е широко распространетасе смета за најмоќната апликација за обновување податоци на кој било оперативен систем. Тоа е најдобриот избор за специјалисти за обновување податоци, но на редовните корисници ќе им биде полесно да ракуваат со EaseUS.

R-Studio чини 79,99 долари (еднократна такса). Од ова пишување, тој е намален на 59,99 долари. Достапни се и други верзии, вклучувајќи една за мрежи и друга за техничари.

4. MiniTool Power Data Recovery (Windows)

MiniTool Power Data Recovery е лесна за употреба апликација која дава добри резултати. Се нуди бесплатна верзија која е ограничена на враќање на 1 GB податоци.

Функции на прв поглед:

 • Сликање на дискот: Да
 • Паузирајте и продолжете со скенирањето: Не , но можете да зачувате завршени скенирања
 • Преглед на датотеки: Да
 • Ботибилен диск за обновување: да, но тоа е посебна апликација
 • SMART мониторинг: Не

MiniTool нуди споредливи карактеристики со алатката на EaseUS. Ги враќа избришаните датотеки, но неговите скенирања се побавни и е само малку поевтин од EaseUS Data Recovery.

MiniTool Power Data Recovery Personal чини 69 $/месец или $89/годишно.

5. Диск Дупчалка (Windows, Mac)

CleverFiles Disk Drill нуди добра рамнотежа помеѓу функциите и леснотијата на користење. Споредбените тестови што ги спроведуваат други заклучуваат дека не е толку ефикасен како другите апликации за обновување податоци, што ме изненадува. Успешно ја обнови секоја датотека во мојот тест. За повеќе информации, погледнете го мојот дискПреглед на вежба.

Функции на прв поглед:

 • Сликање на дискот: Да
 • Паузирајте и продолжете со скенирањето: Да
 • Прегледајте датотеки: Да
 • Ботабилен диск за обновување: Да
 • Паметно следење: Да

Диск вежба е еднократно купување наместо претплата, што ќе го направи повкусно за некои корисници. За корисниците на Mac кои претпочитаат претплата, таа е достапна ефтино со Setapp. Времето на скенирање е приближно исто како и на EaseUS и вклучува повеќе функции.

CleverFiles Disk Drill чини 89 долари од официјалната веб-страница. Достапен е и за Mac со претплата на Setapp од 9,99 долари/месечно.

6. Prosoft Data Rescue (Windows, Mac)

Prosoft неодамна го промени својот деловен модел за Спасување на податоци во обид да изгледа подостапно. Апликацијата претходно чинеше 99 долари, но сега плаќате само за датотеките што сакате да ги спасите.

Тоа ми звучи малку нејасно, а веб-локацијата е лесна за детали. Тие тврдат дека обновувањето може да биде евтино до 19 долари, но таа цена зависи од бројот на датотеки - сигурно тој трошок ќе се зголеми со текот на времето. За среќа (како и повеќето други апликации за враќање), можете да одредите кои датотеки може да се обноват пред да платите.

Функции на прв поглед:

 • Сликање на дискот: Да
 • Паузирајте и продолжете со скенирањата: Не, но можете да зачувате завршени скенирања
 • Прегледајте датотеки: Да
 • Ботитабилен диск за обновување: Да
 • СМАРТ следење: Не

Залесна употреба, Data Rescue е веројатно подостапна од EaseUS Data Rescue. Скенирањето трае приближно истото време, и додека ги обновив сите датотеки што ги барав користејќи ја алатката на Prosoft, EaseUS лоцираше повеќе.

Цените на Prosoft Data Rescue Standard се малку нејасни. Претходно можевте да го купите за 99 долари, но сега плаќате само за датотеките што сакате да ги вратите. Деталите се несигурни, но веб-локацијата наведува „цена дури 19 долари“.

7. GetData RecoverMyFiles (Windows)

GetData RecoverMyFiles Standard е лесна за употреба обновување податоци апликација за Windows за која не е потребна претплата. Само завршете неколку чекори за да започнете скенирање. Интерфејсот на апликацијата е освежувачки не-технички.

Функции на прв поглед:

 • Сликање на дискот: Не
 • Паузирајте и продолжете со скенирањето: Не
 • Прегледајте датотеки: Да
 • Ботабилен диск за обновување: Не
 • SMART мониторинг: Не

Како EaseUS, GetData ги нема напредните функции што се наоѓаат во апликациите како Stellar и R -Студио. На Stellar всушност му требаат помалку чекори за да започне скенирање, а скенирањата на GetData се значително побавни. Во еден од моите тестови, GetData ги лоцираше сите 175 избришани датотеки, но можеше да врати само 27% од нив.

GetData RecoverMyFiles Standard чини 69,95 долари (еднократна такса).

8. ReclaiMe File Recovery (Windows)

ReclaiMe File Recovery Standard е друга алатка на Windows за која не е потребна претплата.

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.