Zhvillimi i 7 aplikacioneve celulare në 7 javë: Intervistë me Tony Hillerson

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tabela e përmbajtjes

do t'ju ndihmojë të arrini atje me një prezantim në botën reale në shtatë platforma, pavarësisht nëse jeni i ri në celular ose një zhvillues me përvojë që duhet të zgjerojë opsionet tuaja. Ju do të krahasoni aplikacionet e shkrimit në një platformë me një tjetër dhe do të kuptoni përfitimet dhe kostot e fshehura të mjeteve ndër-platformë. Do të keni përvojë praktike dhe pragmatike në shkrimin e aplikacioneve në një botë me shumë platforma.

Merrni librin nga Amazon (Paperback) ose Kindle (e-Book)

Intervista

Së pari, urime për përfundimin e librit! Kam dëgjuar se 95% e shkrimtarëve që fillojnë një libër heqin dorë disi gjatë rrugës dhe vetëm 5% e arrijnë atë dhe e botojnë. Pra, si ndiheni tani?

Toni: Ky është një numër mjaft i madh. Epo, ky nuk është libri im i parë me Programuesit Pragmatikë, kështu që e kam bërë më parë. Unë mendoj se me një libër teknik si ky është më e lehtë të kesh një plan që mund ta plotësosh, duke pasur kohë, në krahasim me fiksionin, ku një koncept mund të mos i përshtatet një libri të plotë. Sido që të jetë, në këtë pikë, pas një viti shkrimi në fundjavë dhe gjatë natës, jam lodhur shumë duke shkruar dhe dua të rimarr disa nga ndjekjet e tjera që i kam shtyrë ndërkohë.

Megjithatë, ndihem i kënaqur që ky libër përputhej pothuajse saktësisht me vizionin që unë dhe redaktorët zhvilluam disa vite më parë kur folëm për herë të parë për këtë libër. Jam vërtet i interesuar të shoh nësetregu mendon se është aq i dobishëm sa mendojmë se duhet të jetë.

Ku i morët informacionet ose idetë tuaja për këtë libër?

Toni: Duke qenë një zhvillues celular për një kohë tani, ky libër ishte një libër që doja ta kisha. Isha në një sërë situatash ku më duhej të shkruaja një aplikacion në disa platforma, ose të flisja me inteligjencë për pyetjet rreth mjeteve celulare ndër-platformë. Gjithmonë më ka pëlqyer seria "Shtatë në shtatë" dhe duke pasur parasysh këta përbërës, ideja për këtë libër sapo u formua plotësisht në kokën time.

Cilët janë lexuesit më të mirë për këtë libër? Zhvilluesit celularë? Studentat e Kolegjit? Drejtuesit e korporatës?

Tony: Mendoj se kushdo me përvojë në programim, qoftë në celular apo jo, do të merrte diçka nga ky libër.

Çfarë do të kishte. janë tre arsyet kryesore për leximin e këtij libri, krahasuar me librat e tjerë apo burimet në internet?

Tony : Nuk jam në dijeni të ndonjë studimi tjetër krahasues të teknologjive celulare si ai ky libër. Qasja e testimit të shpejtë të platformave dhe mjeteve të ndryshme celulare krah për krah me të tjerët është një qasje e re e modeluar pas librave të tjerë 'Shtatë në Shtatë', dhe jo të tjerëve.

A mund të ndërtojmë vërtet shtatë aplikacione në vetëm shtatë javë? Emri i librit është frymëzues. Më kujton një libër tjetër të quajtur "Java katër-orëshe" nga Tim Ferriss. Më pëlqen mendësia e tij ndaj punës, megjithëse sinqerisht, është joreale të punosh vetëm katërorë në javë.

Toni: Besoj se nuk është e vështirë ta ndjekësh librin me atë ritëm, por sigurisht që mund të marrësh aq kohë sa të duash. Në të vërtetë, meqenëse kodi është përfshirë, nuk është aq shumë që fokusi është ndërtimi i aplikacioneve, por eksplorimi i platformave duke zgjidhur një grup të vogël rastesh përdorimi.

Kur do të dalë libri kështu që ne lexuesit mund ta blejmë atë?

Tony: Për shkak të programit beta të Programuesit Pragmatik, lexuesit mund të blejnë versionin beta, elektronik pikërisht tani dhe të marrin përditësime falas siç kërkon libri formë. Nuk jam i sigurt për datën përfundimtare të prodhimit, por thjesht bëra disa ndryshime për rishikimin përfundimtar të teknologjisë, kështu që duhet të jetë në versionin përfundimtar brenda disa javësh.

Gjithçka tjetër që na duhet e dini?

Tony: Seria 'Shtatë në Shtatë' është një koncept i mrekullueshëm për ta çuar karrierën tuaj të programimit në nivelin tjetër duke mësuar modele dhe teknika si poliglot. Ky libër e merr atë koncept në fushën e celularit dhe do të doja të dëgjoja se si funksionon për lexuesit në forumin për librin në faqen e internetit të Programuesit Pragmatik.

A keni menduar ndonjëherë nëse mund të krijoni aplikacione celulare për të gjitha pajisjet? Po në lidhje me avancimin e karrierës tuaj duke u shtrirë përtej platformës suaj të specialitetit? Dhe çfarë nëse mund t'i bëni të gjitha në më pak se dy muaj?

Libri më i fundit i Tony Hillerson, Shtatë aplikacione celulare në shtatë javë: Aplikacione vendase, platforma të shumta , eksploron se si ta bëjë këtë.

Kështu, kur kërkova të intervistoja Tonin, e shfrytëzova rastin. Ne eksploruam frymëzimin e tij, audiencën dhe se sa realiste është që programuesit e tjerë të ndjekin shembullin dhe të ndërtojnë shtatë aplikacione në shtatë javë.

Shënim: letra e letrës tani është e disponueshme për t'u porositur në Amazon ose Pragprog, ju gjithashtu mund të blini eBook-in për të lexuar në Kindle. I kam përditësuar lidhjet më poshtë .

Rreth Tony Hillerson

Tony ka qenë një zhvillues celular që në ditët e para të iPhone dhe Android. Ai ka ndërtuar aplikacione të shumta celulare për platforma të shumta dhe shpesh duhet t'i përgjigjet pyetjes "cila platformë?" Toni ka folur në RailsConf, AnDevCon dhe 360

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.