Si të krijoni një tabelë në Adobe Illustrator

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ku është mjeti i tabelës në Adobe Illustrator? Fatkeqësisht, nuk do ta gjenit. Megjithatë, ka mjete të ndryshme që mund të përdorni për të bërë një tabelë tabele në Adobe illustrator.

Për shembull, mund të krijoni shpejt një kornizë tavoline duke përdorur mjetin e rrjetit drejtkëndor, mjetin e segmentit të linjës ose duke ndarë një drejtkëndësh në rrjete.

Në fakt, vizatimi i kornizës së tabelës është i lehtë duke përdorur ndonjë nga metodat e mëposhtme. Ajo që kërkon më shumë kohë është mbushja e tabelës me tekst. Do ta shihni pse më vonë.

Në këtë tutorial, do të mësoni tre mënyra të thjeshta për të krijuar dhe shtuar tekst në një tabelë në Adobe Illustrator së bashku me disa këshilla për modifikimin e tabelave.

Tabela e përmbajtjes [shfaq]

 • 3 mënyra për të krijuar një tabelë në Adobe Illustrator
  • Metoda 1: Vegla e segmentit të linjës
  • Metoda 2 : Split into Grid
  • Metoda 3: Rectangular Grid Tool
 • Si të shtoni tekst në tabelë në Adobe Illustrator
 • Pyetje të shpeshta
  • Si të kopjoni një tabelë nga Microsoft Word në Adobe Illustrator?
  • Si mund të kopjoj një tabelë Excel në Illustrator?
  • Ku është opsioni Table në Adobe?
 • Mendimet përfundimtare

3 mënyra për të bërë një tabelë në Adobe Illustrator

Vizatimi i vijave (Metoda 1) është ndoshta mënyra më tradicionale për të vizatuar një tabelë. Kërkon më shumë kohë, por ju jep më shumë kontroll mbi hapësirën midis qelizave të tabelës.

Metodat 2 dhe 3 janë shumë më të shpejta, por me kufizime, sepse kur përdorni metodat 2 dhe 3, në thelb jeniduke krijuar rrjeta dhe ato do të ndahen në mënyrë të barabartë. Epo, nuk po them që është keq. Plus, mund të përdorni gjithmonë Veglën e Zgjedhjes së Drejtpërdrejtë për të rregulluar ndarjen.

Gjithsesi, unë do t'ju tregoj tre metodat në hapa të detajuar dhe ju mund të vendosni se cila prej tyre funksionon më mirë për ju.

Shënim: pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Vegla e segmentit të linjës

Hapi 1: Përdorni Mjetin e segmentit të linjës (shkurtorja e tastierës \ ) për të vizatuar një vijë horizontale. Gjatësia e rreshtit është gjatësia totale e rreshtit të tabelës.

Para se të kaloni në hapin tjetër, duhet të vendosni se sa rreshta dëshironi të krijoni në tabelë.

Hapi 2: Zgjidhni linjën që sapo keni krijuar, mbani Opsioni ( Alt për përdoruesit e Windows) dhe Shift dhe tërhiqeni poshtë për ta dublikuar disa herë. Për shembull, nëse dëshironi të keni katër rreshta, dublikojini ato katër herë në mënyrë që të ketë pesë rreshta në total.

Këshillë: Nëse po krijoni shumë rreshta ose kolona, ​​mund të përdorni hapi dhe përsëritja për t'u dublikuar më shpejt.

Hapi 3: Vizatoni një vijë vertikale në skajin e pikave të fillimit të vijave horizontale.

Hapi 4: Dublikojeni vijën vertikale dhe zhvendoseni në të djathtë në çdo distancë që dëshironi për të krijuar kolonën e parë.

Vazhdoni të kopjoni rreshtin derisa të keni numrin e kolonave që ju nevojiten dhe të mund të vendosni distancën midis kolonave (Kjo është ajo që dua të them duke pasur më shumë kontroll mbi ndarjen).

Vija e fundit vertikale duhet të jetë në pikat fundore të vijave horizontale.

Hapi 5 (Opsionale): Lidhni vijat e kornizës së tabelës. Zgjidhni linjat horizontale të sipërme dhe të poshtme, dhe linjat vertikale majtas dhe djathtas në skaj. Shtypni Command (ose Ctrl për përdoruesit e Windows) + J për të bashkuar linjat dhe për ta bërë atë një kornizë në vend të linjave të veçanta.

Tani nëse doni të krijoni një tabelë me rreshta dhe kolona çift, mund të provoni metodat e mëposhtme.

Metoda 2: Ndarja në Rrjet

Hapi 1: Përdorni Mjetin Drejtkëndësh (shkurtorja e tastierës M ) për të vizatuar një drejtkëndësh. Ky drejtkëndësh do të jetë korniza e tabelës, kështu që nëse keni një kërkesë specifike për madhësinë e tabelës, vendosni drejtkëndëshin të jetë ajo madhësi.

Unë rekomandoj të heqësh qafe ngjyrën e mbushjes dhe të zgjedhësh një ngjyrë në mënyrë që ta shohësh më qartë tabelën në hapat e ardhshëm.

Hapi 2: Zgjidhni drejtkëndëshin, shkoni te menyja e sipërme dhe zgjidhni Objekti > Shtegu > Ndani në Grid .

Do të hapë një dritare cilësimesh.

Hapi 3: Futni numrat e rreshtave dhe kolonave që dëshironi. Për shembull, këtu kam vendosur 4 rreshta dhe 3 kolona. Ju mund të kontrollonikutia Paraafishimi për të parë se si duket rrjeti (tabela) ndërsa ndryshoni cilësimet.

Klikoni OK dhe mund të shihni një tabelë. Por nuk kemi mbaruar ende sepse rrjetat janë të ndara.

Hapi 4: Zgjidhni të gjitha rrjetet dhe përdorni shkurtoren e tastierës Command (ose Ctrl për përdoruesit e Windows) + G për t'i grupuar ato.

Këshillë e shpejtë: Nëse dëshironi të ngushtoni rreshtin e sipërm, përdorni Mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë (shkurtorja e tastierës A ) për të zgjedhur skajet e sipërme të rrjetave, mbani tastin Shift dhe tërhiqeni poshtë për të ngushtuar rreshtin.

Nëse dëshironi të ndryshoni hapësirën midis rreshtave ose kolonave të tjera, zgjidhni linjat e skajeve, mbani tastin Shift dhe tërhiqeni për të rregulluar ndarjen.

Tani, ka një mënyrë tjetër të shpejtë për të krijuar rrjete për të krijuar një tabelë.

Metoda 3: Rectangular Grid Tool

Hapi 1: Zgjidhni Rectangular Grid Tool nga shiriti i veglave. Nëse jeni duke përdorur shiritin e veglave të avancuara, ai duhet të jetë në të njëjtën meny si Vegla e Segmentit të Linjës.

Hapi 2: Klikoni dhe zvarriteni në tabelën artistike dhe do të shihni një rrjetë drejtkëndëshe. Ndërsa zvarriteni, mund të përdorni tastet e shigjetave për të kontrolluar numrin e kolonave dhe rreshtave. MOS e lëshoni miun kur shtypni tastet e shigjetave.

Shigjeta majtas dhe djathtas kontrollojnë numrin e kolonave. Shigjetat lart dhe poshtë kontrollojnë numrin erreshtave.

Mund të shtoni aq kolona dhe rreshta sa të keni nevojë.

E njëjta gjë si më sipër, mund të përdorni Mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë për të rregulluar hapësirën nëse keni nevojë. Ju gjithashtu mund të ndryshoni peshën e goditjes së kornizës së tabelës nga paneli Properties .

Tani që kemi krijuar tabelën, është koha për të shtuar të dhënat.

Si të shtoni tekst në tabelë në Adobe Illustrator

Vë bast se tashmë keni provuar të klikoni brenda qelizës së tabelës për të shtypur, apo jo? Unë patjetër, e bëra. Epo, nuk funksionon kështu për të krijuar një tabelë teksti në Adobe Illustrator.

Fatkeqësisht, do t'ju duhet të shkruani manualisht të gjitha të dhënat . Po, pyes veten pse krijimi i një tabele në Adobe Illustrator nuk është aq i përshtatshëm sa krijimi i një grafiku.

Kështu që ja se si funksionon.

Hapi 1: Përdorni Mjetin e tipit (shkurtorja e tastierës T ) për të shtuar tekst dhe zhvendoseni në një qelizë. Mos u shqetësoni për përmbajtjen e tekstit tani, sepse ne fillimisht do të krijojmë një shabllon teksti.

Hapi 2: Zgjidhni tekstin, kliko me të djathtën dhe zgjidhni Rregulloni > Sillni përpara .

Hapi 3: Zgjidhni tekstin dhe dublikojeni atë në qelizat ku do të përdorni të njëjtin stil teksti. Nëse po përdorni të njëjtin stil teksti në të gjithë tabelën, atëherë dublikojeni tekstin në të gjitha qelizat e tabelës.

Siç mund ta shihni, pozicioni i tekstit nuk është i organizuar, kështu që hapi tjetër është të rreshtoniteksti.

Hapi 3: Zgjidhni tekstin nga kolona e parë dhe zgjidhni se si dëshironi ta rreshtoni tekstin nga Karakteristikat > Raftoni panel. Për shembull, unë zakonisht rreshtoj tekstin në qendër.

Ju gjithashtu mund të shpërndani në mënyrë të barabartë hapësirën midis tekstit.

Përsëriteni të njëjtin proces për pjesën tjetër të kolonave dhe kur të keni mbaruar, përdorni të njëjtën metodë për të rreshtuar vertikalisht tekstin në çdo rresht.

Hapi 4: Ndryshoni përmbajtjen e tekstit në secilën qelizë.

Kjo është ajo.

E di, nuk është shumë e përshtatshme të punosh me tekst.

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë më shumë pyetje në lidhje me krijimin e një tabele në Adobe Illustrator.

Si të kopjoni një tabelë nga Microsoft Word në Adobe Illustrator?

Nëse dëshironi të përdorni një tabelë nga një dokument Word, do t'ju duhet të eksportoni tabelën si PDF në Word dhe ta vendosni skedarin PDF në Adobe Illustrator . Nëse e kopjoni direkt tabelën nga Word dhe e ngjisni në Adobe Illustrator, do të shfaqet vetëm teksti.

Si mund të kopjoj një tabelë Excel në Illustrator?

Tabelën mund ta kopjoni në Excel si imazh dhe ta ngjisni në Adobe Illustrator. Ose përdorni të njëjtën metodë si kopjimi i një tabele nga Word - eksportojeni atë si PDF sepse Adobe Illustrator është i pajtueshëm me skedarët PDF.

Ku është opsioni Table në Adobe?

Nuk do të gjeni një opsion tabele në Adobe Illustrator, por lehtë mund të krijoni dhemodifikoni një tabelë në InDesign. Thjesht shkoni te menyja kryesore Tabela > Krijo tabelën dhe mund të klikoni në secilën qelizë për të shtuar të dhëna drejtpërdrejt.

Nëse duhet të përdorni tabelën në Illustrator, mund ta kopjoni tabelën nga InDesign dhe ta ngjisni në Illustrator. Do të jeni në gjendje të redaktoni tekstin në Adobe Illustrator.

Mendimet përfundimtare

Edhe pse është e lehtë të krijosh tabela në Adobe Illustrator, nuk është 100% i përshtatshëm për të punuar me pjesa e tekstit. Le të themi, nuk është mjaft "i zgjuar". Nëse përdorni gjithashtu InDesign, ju rekomandoj shumë të krijoni tabelën në InDesign (me të dhëna) dhe më pas të redaktoni pamjen e tabelës në Adobe Illustrator.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.