3 mënyra të shpejta për të ngrirë kornizën në DaVinci Resolve

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Kur redaktoni një video, mund të ketë shumë arsye që dikush mund të ketë nevojë të ngrijë foton në një kornizë specifike. Qoftë një VFX ose thjesht një kornizë që dëshironi të shfaqni, DaVinci Resolve e ka bërë më të lehtë.

Emri im është Nathan Menser. Unë jam një shkrimtar, regjisor dhe aktor i skenës. Hyrja ime në kinematografi u bë nëpërmjet montazhit të videos, të cilin e nisa 6 vjet më parë. Gjatë 6 viteve të fundit, e kam gjetur veten duke ngrirë në korniza shumë herë, kështu që jam i lumtur të ndaj këtë aftësi thelbësore.

Në këtë artikull, unë do të trajtoj tre metoda të ndryshme për ngrirjen e një kornize në DaVinci Resolve.

Metoda 1

Hapi 1: Navigo te faqja " Ndrysho " nga shiriti horizontal i menysë në fund të ekranit.

Hapi 2: Klikoni me të djathtën , ose për përdoruesit e Mac, Ctrl+Click, në klip duhet të shtoni një kornizë të ngrirjes. Kjo do të hapë një vertikale shiriti i menusë në të djathtë.

Hapi 3: Zgjidhni " Kontrollet e kohës së re " nga menyja. Një rresht me shigjeta do të shfaqet në klipin në vijën kohore.

Hapi 4: Zhvendosni kokën e luajtësit në vijën kohore në momentin e saktë që ju duhet të ngrini kornizën. Klikoni shigjetën e zezë në fund të klipit për të parë menynë "Retime Controls". Zgjidhni " Freeze Frame ."

Hapi 5: Dy " pika të shpejtësisë " do të shfaqen në klip. Për të zgjatur kornizën e ngrirjes më gjatë, kapni pikën e shpejtësisë dhe tërhiqeni në të djathtë. Për ta bërë më të shkurtër, tërhiqnitregoni në të majtë.

Metoda 2

Nga faqja " Redakto ", lëvizni kokën e luajtësit në momentin në video që duhet të shtoni një kornizë të ngrirë . Klikoni në ikonën e hapësirës së punës " Ngjyra " për të hapur hapësirën e punës me ngjyra. Më pas zgjidhni “ Galeria .”

Kjo do të hapë një menu që shfaqet. Klikoni me të djathtën , ose Ctrl+kliko, në dritaren e pamjes paraprake . Kjo do të hapë një menu vertikale pop-up. Zgjidhni " Grab Still " nga opsionet. Fotografja do të shfaqet në galerinë në të majtë të hapësirës së punës.

Përdorni mjetin brisk për të prerë videon ku e keni marrë foton. Nga galeria, tërhiqni fotografinë tuaj në vijën kohore . Sigurohuni që gjysma e dytë e klipit të jetë vendi ku keni bërë prerjen.

Metoda 3

Për këtë opsion, ne do të fillojmë në faqen " Ndrysho ". Poziciononi kokën e luajtësit në vijën tuaj kohore aty ku ju nevojitet korniza e ngrirjes për të filluar.

Zgjidhni mjetin " Razor " nga opsionet mbi vijën kohore. Bëni një prerje në kokën e luajtësit, ku do të fillojë korniza e ngrirjes. Lëvizni kokën e luajtësit aty ku ju nevojitet korniza e ngrirjes për të përfunduar . Bëni një prerje tjetër me mjetin brisk.

Zgjidhni mjetin " Zgjedhja " nga opsionet mbi vijën kohore. Klikoni me të djathtën mbi klip ose Ctrl+Click për përdoruesit e Mac. Kjo do të hapë një shirit vertikal të menusë. Zgjidhni " Ndrysho shpejtësinë e klipit ."

Kontrollo kutinë për " Ngrije kornizën ". Pastaj,kliko” Ndrysho .”

Përfundim

Përdorimi i njërës prej këtyre tre mënyrave është një mënyrë efektive për të ngrirë një kornizë. Provoni ato dhe përcaktoni se cili funksionon më mirë për rrjedhën tuaj të punës.

Nëse ky artikull ju ka shtuar një vlerë si redaktues, ose nëse ka shtuar një aftësi të re në repertorin tuaj si redaktues video, atëherë më njoftoni duke lënë një koment dhe ndërsa ju jeni atje poshtë, më tregoni se çfarë dëshironi të lexoni më pas.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.