Si të shkallëzoni një model në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Kur krijoni një model ose shkarkoni disa mostra modelesh, është e vështirë të merrni madhësinë dhe proporcionin e përsosur për çdo projekt. Ose ndonjëherë ju thjesht dëshironi të modifikoni pak modelin për t'u përshtatur në dizajnin tuaj.

Si saktësisht dëshironi të shkallëzoni modelin tuaj? Në varësi të asaj që po përpiqeni të shkallëzoni, metodat janë të ndryshme.

Ka dy mundësi. Ju ose mund të shkallëzoni një pjesë të një modeli nga Opsionet e modelit, ose mund të ndryshoni madhësinë e një mbushje modeli duke përdorur mjetin Scale.

Nuk jeni i sigurt për çfarë po flas? Mos u shqeteso! Unë do t'i shqyrtoj të dyja opsionet në këtë tutorial.

Le të zhytemi!

Shënim: pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versionet e tjera mund të duken ndryshe.

Si të përshkallëzoni një pjesë të një modeli në Adobe Illustrator

Nëse dëshironi të modifikoni një model ose të shkallëzoni një objekt brenda modelit, kjo është metodën për t'u përdorur. Për shembull, unë e krijova këtë model për një projekt tjetër, por tani dua të shkallëzoj një nga bananet për një objekt tjetër për ta dalluar.

Ndiq hapat e mëposhtëm për të parë se si funksionon!

Hapi 1: Shkoni te paneli Swatches dhe gjeni modelin. Në rastin tim, unë e kam atë së bashku me modelet e tjera të frutave që kam krijuar në një skedë paneli individual.

Duhet të shihni panelin Swatches në panelet e punës në anën e djathtë, nëse jo, mund të hapni shpejtKoleksionet e panelit nga menyja e sipërme Dritarja > Swatches .

Hapi 2: Klikoni dy herë mbi modelin dhe ai do të hapë kutinë e dialogut Opsionet e modelit . Nëse nuk hapet kur klikoni dy herë mbi model, mund të shkoni gjithashtu te menyja e sipërme Objekti > Modeli > Modifiko modelin .

Mund ta modifikoni modelin brenda kutisë së pllakës.

Hapi 3: Zgjidhni pjesën që dëshironi të ndryshoni madhësinë dhe tërhiqni kutinë kufizuese të objektit për ta bërë atë më të madh ose më të vogël. Për shembull, zgjodha bananen e verdhë, e bëra më të vogël dhe e rrotullova pak.

Hapi 4: Klikoni U krye në krye kur të përfundoni modifikimin e modelit.

Kjo është mënyra se si modifikoni dhe shkallëzoni një model në Adobe Illustrator.

Nëse doni të ndryshoni madhësinë e një mbushje modeli, vazhdoni të lexoni.

Si të shkallëzoni modelin brenda një forme në Adobe Illustrator

Ndonjëherë modeli duket shumë i madh ose shumë i vogël brenda një forme dhe duke përdorur metodën e mësipërme duke shkallëzuar drejtpërdrejt elementët e modelit nuk do të ishte puna. Nëse përpiqeni të shkallëzoni vetë formën, proporcioni i modelit mbetet i njëjtë, kështu që as nuk funksionon!

Zgjidhja është të përdorni Scale Tool për të transformuar modelin brenda një forme .

Më lejoni t'ju tregoj se si ta bëni mbushjen e modelit të duket më i madh ose më i vogël.

Hapi 1: Zgjidhni formën e mbushur me modelin që dëshironi të ndryshoni përmasat.Për shembull, unë dua të "zmadhoj" modelin e shalqirit, kështu që do të zgjedh rrethin e mbushur me modelin e shalqirit.

Hapi 2: Klikoni dy herë në Mjeti i shkallës në shiritin e veglave.

Dhe do të shihni një kuti dialogu Scale ku mund të rregulloni cilësimet.

Hapi 3: Ndrysho përqindjen e opsionit Uniform dhe kontrollo vetëm opsionin Transformo modelin .

Vlera origjinale Uniform duhet të jetë 100%. Nëse dëshironi të "zmadhoni" modelin, rrisni përqindjen, anasjelltas, dhe ulni përqindjen për të "zmadhuar". Për shembull, vendosa 200% në opsionin Uniform, dhe modeli shfaqet më i madh.

Mund të kontrolloni kutinë Paraafishimi për të parë procesin e ndryshimit të madhësisë.

Klikoni OK kur të jeni të kënaqur me rezultatin dhe kaq!

Përndryshe, mund të përdorni gjithashtu shkurtoren e tastierës për të shkallëzuar një model në Adobe Illustrator.

Shkurtorja e tastierës për modelin e shkallëzimit në Adobe Illustrator

Me të zgjedhur Scale Tool, mund të përdorni tastin Tilde ( ~ ) për të shkallëzuar një model brenda një forme.

Thjesht zgjidhni Scale Tool, mbani të shtypur tastin ~ dhe klikoni & zvarriteni modelin për ta shkallëzuar atë. Zvarriteni për ta bërë modelin më të vogël dhe zvarriteni për ta bërë atë më të madh.

Këshillë: Mbani tastin Shift së bashku me tastin ~ për të shkallëzuar modelin në mënyrë proporcionale.

Për shembull, unë e zmadhova modelin meduke u zvarritur nga jashtë.

Përfundimi

Unë ju tregova tre mënyra për të shkallëzuar një model në Adobe Illustrator. Nuk ka një mënyrë më të mirë, sepse gjithçka varet nga ajo që po përpiqeni të shkallëzoni dhe secila metodë funksionon ndryshe.

Nëse dëshironi të modifikoni një model për të ndryshuar madhësinë e një pjese të tij, përdorni Opsionet e modelit . Nëse dëshironi të ndryshoni madhësinë e një mbushje modeli ose të ndryshoni proporcionin, mund të përdorni mjetin Scale ose shkurtoren e tastierës. Mjeti Scale ju jep rezultate më të sakta dhe shkurtorja e tastierës ju jep më shumë fleksibilitet.

Zgjedhja juaj!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.