Si të rrotulloni kanavacën në Procreate (Hapat + Shkurtorja)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Për të kthyer kanavacën tuaj në Procreate, trokitni lehtë mbi veglën Veprime (ikona e çelësit). Pastaj zgjidhni opsionin Canvas. Në drop-down, ju keni dy opsione. Ju mund ta ktheni kanavacën tuaj horizontalisht ose ta ktheni kanavacën tuaj vertikalisht.

Unë jam Carolyn dhe kam përdorur Procreate për të drejtuar biznesin tim të ilustrimeve dixhitale për më shumë se tre vjet, kështu që unë jam gjithmonë në kërkim gjeni mjete të reja brenda aplikacionit që mund të përmirësojnë punën time dhe ta bëjnë jetën time më të lehtë. Sa më shumë kohë të kem për të vizatuar, aq më mirë.

Shpesh e kthej kanavacën time në mënyrë periodike gjatë procesit të vizatimit dhe në fakt është një mjet mjaft i thjeshtë. Sot do t'ju tregoj se si e bëj dhe pse e bëj dhe nëse jeni me fat, mund t'ju tregoj edhe shkurtoren. Vazhdoni të lexoni për të parë se si ta ktheni kanavacën tuaj në Procreate.

Çështjet kryesore

  • Kjo do të kthejë të gjithë kanavacën tuaj, jo vetëm shtresën tuaj.
  • Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të dalluar çdo gabim ose për të siguruar simetri në punën tuaj.
  • Mund ta ktheni kanavacën tuaj horizontalisht ose vertikalisht.
  • Ka një shkurtore për ta kthyer kanavacën tuaj.

Si ta ktheni kanavacën tuaj në Procreate – Hap pas hapi

Kjo është një gjë e shpejtë dhe e lehtë për t'u bërë, thjesht duhet të dini se ku ta gjeni. Ja se si:

Hapi 1: Prekni në mjetin tuaj Veprimet (ikona e çelësit). Kjo do të hapë opsionet tuaja "Veprimet" dhe mund të lëvizni dhe trokitni lehtë mbi ikonën që thotë Canvas .

Hapi 2: Nënë menynë rënëse do të keni dy opsione:

Kthejeni horizontalisht: Kjo do ta kthejë kanavacën tuaj në të djathtë.

Kthejeni vertikale: Kjo do ta kthejë kanavacën tuaj me kokë poshtë.

Kthejeni shkurtoren e tastierës

Ka një mënyrë pak më të shpejtë për ta kthyer kanavacën në Procreate. Së pari, duhet të siguroheni që të aktivizoni QuickMenu tuaj në mënyrë që të keni akses në shkurtoren rrotulluese. Shumica e shkurtoreve mund të personalizohen në menynë Kontrollet e gjesteve . Ja se si:

Hapi 1: Trokit te Mjeti i Veprimeve (ikona e çelësit) dhe më pas zgjidh Prefs (ikona e ndërrimit). Lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi Kontrollet me gjeste .

Hapi 2: Në menynë "Kontrollet e gjesteve", trokitni lehtë mbi opsionin Menyja e shpejtë . Këtu do të mund të personalizoni QuickMenu-në tuaj. Ju mund të zgjidhni cilindo opsion që funksionon më mirë për ju. Më pëlqen të përdor opsionin Rrëshqitje me tre gishta. Pasi të keni bërë zgjedhjen tuaj, trokitni lehtë mbi U krye .

Hapi 3: Në kanavacën tuaj, rrëshqitni tre gishta në një lëvizje poshtë për të aktivizuar Menynë e shpejtë . Tani do të jeni në gjendje ta ktheni kanavacën tuaj duke zgjedhur njërën nga opsionet Rrotulloni horizontal ose Kthejeni vertikale .

Si të zhbëni rrokullisjen e kanavacës tuaj në Procreate

Ka tre mënyra për të zhbërë ose kthyer kanavacën në Procreate. Këtu janë ato:

Mënyra origjinale

Ju duhet me dorë ta ktheni kanavacën tuaj përsëri në Procreate. Ju mund ta bëni këtë dukeduke përsëritur hapat e mësipërm dhe duke e kthyer kanavacën prapa horizontalisht ose vertikalisht.

Mënyra më e shpejtë

Kjo është e njëjta mënyrë si do të ktheheshit mbrapa ose do të zhbënit çdo veprim tjetër në Procreate. Mund të përdorni me gishtin tuaj të dyfishtë trokitjen për të zhbërë veprimin e rrotullimit, por vetëm nëse është veprimi më i fundit që keni bërë.

Mënyra e shkurtores

Përdorimi i rrëshqitni me tre gishta poshtë për të aktivizuar QuickMenu, ju keni mundësinë të ktheni kanavacën tuaj horizontalisht ose vertikalisht përsëri këtu.

2 Arsyet për ta kthyer kanavacën tuaj

Ka disa arsyet pse artistët do ta kthejnë kanavacën e tyre. Megjithatë, unë e përdor këtë mjet vetëm për dy arsye. Këtu janë ato:

Identifikimi i gabimeve

Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar një perspektivë të re dhe për të identifikuar çdo të metë në punën tuaj duke e parë atë nga një kënd i pasqyruar. Unë shpesh e përdor këtë mjet kur dua të siguroj një formë simetrike të vizatuar me dorë ose të sigurohem që puna ime të duket ashtu siç dua të dukej nëse do të kthehej.

Krijimi i dizajneve të lezetshme

Përveç që ky mjet është praktik, është gjithashtu interesante të shohësh se si duket puna jote kur është kthyer. Ju mund ta përdorni këtë për të ndezur ide të reja apo edhe për të krijuar dizajne apo modele të reja duke e kthyer një krijim përmbys, anash ose të dyja.

Pyetjet e shpeshta

Ka disa pyetje të shpeshta në lidhje me këtë temë . Disa prej tyre i jam përgjigjur shkurt më poshtë:

Si të rrokulliset kanavacjaProcreate Pocket?

Procesi për të kthyer kanavacën tuaj në programin Procreate Pocket është pak më ndryshe. Do të zgjidhni Modifiko dhe më pas zgjidhni opsionin Veprimet . Më pas mund të prekni Canvas dhe do të shihni opsionet tuaja Flip në fund të ekranit.

Si të ktheni shtresat në Procreate?

Duke ndjekur hapat e mësipërm, do të mund të kthesh vetëm të gjithë kanavacën. Për të rrokullisur vetëm shtresën e zgjedhur, do t'ju duhet të prekni Mjetin e transformimit (ikona e kursorit). Do të shfaqet një shirit veglash dhe ju mund të zgjidhni ta ktheni shtresën tuaj ose horizontalisht ose vertikalisht.

Si të aktivizoni Procreate Quick Menu?

Ndiq hapat e mësipërm për të personalizuar dhe aktivizuar menynë tuaj të shpejtë. Këtu do të keni mundësinë të zgjidhni se në cilën mënyrë mund të hapni shpejt menunë tuaj të shpejtë në kanavacën tuaj në Procreate.

Përfundim

Ky mund të mos jetë mjeti më i përdorur brenda aplikacionit Procreate, por definitivisht mund të jetë i dobishëm nëse përdoret për arsyet e duhura. Unë kryesisht e përdor këtë mjet për të siguruar saktësi dhe për të qenë në gjendje të shikoj punën time nga një kënd tjetër, gjë që mund të jetë tepër thelbësore ndonjëherë.

Pavarësisht nëse jeni një perfeksionist ose sapo keni filluar të mësoni aspektet dhe daljet e Procreate, ky është padyshim një mjet i dobishëm. Mund të jetë e vështirë të fitosh perspektivë kur je duke parë të njëjtën vepër arti në të njëjtin ekran për orë të tëra në të njëjtën kohë, kështu që përdor këtë mjetnë avantazhin tuaj.

A keni ndonjë sugjerim ose këshillë tjetër për ta kthyer kanavacën tuaj në Procreate? Shtojini ato në komentet më poshtë që të mësojmë nga njëri-tjetri.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.