Rishikimi i CleanMyMac X: A ia vlen vërtet në 2022?

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

CleanMyMac X

Efektiviteti: Liron gigabajt hapësirë ​​ Çmimi: Pagesë një herë ose abonim vjetor Lehtësia e përdorimit: Një aplikacion intuitiv me një ndërfaqe të hijshme Mbështetje: FAQ, baza e njohurive, formulari i kontaktit

Përmbledhje

CleanMyMac X ofron një shumëllojshmëri mjetesh të lehta për t'u përdorur që do të çlirojë shpejt hapësirën në hard diskun tuaj ose SSD, do ta bëjë Mac-in tuaj të funksionojë më shpejt dhe do të ndihmojë në mbajtjen e tij private dhe të sigurt. Duke i përdorur ato, arrita të liroj pothuajse 18 GB në MacBook Air tim. Por ky funksionalitet ka një çmim dhe ai çmim është më i lartë se konkurrentët e tij.

A ia vlen CleanMyMac X? Besoj se është. Pastrimi është gjithmonë i vlefshëm, por asnjëherë argëtues. CleanMyMac ofron ndërfaqen më të këndshme, pa fërkime atje dhe mbulon të gjitha punët e pastrimit që ju nevojiten, që do të thotë se keni më shumë gjasa ta përdorni atë. Si rezultat, ju do ta mbani Mac-in tuaj të funksionojë në gjendje maksimale, duke ju bërë më të lumtur dhe më produktiv.

Ajo që më pëlqen : Ndërfaqe e mrekullueshme dhe logjike. Shpejtësi të shpejta të skanimit. Liron gigabajt hapësirë. Mund ta bëjë Mac-in tuaj të funksionojë më shpejt.

Ajo që nuk më pëlqen : Shumë më e shtrenjtë se konkurrenca. Nuk kërkon për skedarë dublikatë.

4.8 Kontrollo çmimin më të mirë

Çfarë bën CleanMyMac X?

CleanMyMac X është një aplikacion për të mbajtur Mac i pastër, i shpejtë dhe i mbrojtur përmes një sërë strategjish të tilla si gjetja dhe heqja e pjesëve të mëdha të fshehurakompjuteri ndihet po aq mirë sa i ri.

Optimizimi

Me kalimin e kohës, aplikacionet mund të fillojnë procese në sfond që funksionojnë vazhdimisht, duke marrë burimet e sistemit tuaj dhe duke ngadalësuar kompjuterin tuaj. Mund të mos jeni as të vetëdijshëm se disa nga këto procese po ndodhin. CleanMyMac mund t'i identifikojë ato për ju dhe t'ju japë një zgjedhje nëse ato funksionojnë apo jo. Gjithashtu, çdo aplikacion që ka dështuar mund të jetë ende duke përdorur burimet e sistemit dhe duke ngadalësuar kompjuterin tuaj. Unë mund të shoh që CleanMyMac ka gjetur tashmë 33 artikuj në kompjuterin tim. Le t'i shikojmë të gjitha.

Për momentin nuk kam asnjë aplikacion të varur ose konsumator të rëndë. Kjo është një gjë e mirë. Unë kam një numër aplikacionesh që hapen automatikisht kur identifikohem. Këto përfshijnë Dropbox, CleanMyMac, një aplikacion për të sinkronizuar kompjuterin tim të çiklizmit Garmin dhe disa aplikacione produktiviteti që vendosin ikona në shiritin tim të menysë. Jam i lumtur që të gjithë fillojnë kur identifikohem, kështu që i lë gjërat ashtu siç janë.

Ka gjithashtu një numër të madh "agjentësh" që fillojnë kur identifikohem, duke shtuar funksionalitetin në disa nga aplikacionet e mia. Këto përfshijnë Skype, Setapp, Backblaze dhe një mori agjentësh të Adobe. Ekzistojnë gjithashtu disa agjentë që kontrollojnë për përditësime të softuerit, duke përfshirë softuerin Google dhe Adobe Acrobat. Unë nuk kam ndonjë shqetësim të madh për ndonjë gjë që funksionon automatikisht në kompjuterin tim, kështu që i lë gjërat ashtu siç janë.

Mirëmbajtja

CleanMyMac përfshin gjithashtu një grup skripteshprojektuar për të optimizuar performancën e sistemit. Këto mund të sigurojnë që disku im të jetë i shëndetshëm fizikisht dhe logjikisht. Ata riparojnë lejet dhe më shumë për t'u siguruar që aplikacionet e mia të funksionojnë mirë. Dhe ata riindeksojnë bazën time të të dhënave Spotlight për t'u siguruar që kërkimet kryhen shpejt dhe siç duhet.

Aplikacioni ka identifikuar tashmë se tetë detyra mund të kryhen në kompjuterin tim. CleanMyMac rekomandon të liroj RAM-in, të shpëlaj memorien time të DNS, të shpejtoj postën, të rindërtoj shërbimet e nisjes, të riindeksoj Spotlight, të riparoj lejet e diskut, të verifikoj diskun tim të nisjes (epo, në fakt nuk mund të verifikojë diskun tim të nisjes sepse Mojave përdor skedarin e ri APFS sistemit), dhe ekzekutoni disa skripta të tjerë të mirëmbajtjes.

Më tingëllon mirë. Nuk jam i sigurt se të gjithë skenarët do të bëjnë një ndryshim të madh, por nuk do të pengojnë. Kështu që unë drejtoj shumë. U deshën 13 minuta për të vrapuar. Më është shfaqur mesazhi inkurajues: "Mac-i juaj tani duhet të funksionojë më mirë."

Perceptimi im personal : Kompjuteri im nuk ndihej i ngadaltë ose i vonuar më parë, kështu që nuk jam i sigurt Do të vërej ndonjë ndryshim në performancë. Do të më duhet të jetoj me ndryshimet për një kohë përpara se të mund të them. Në një moment kur skriptet po ekzekutoheshin, të gjitha të dhënat e mia të Ulysses u zhdukën dhe duhej të shkarkoheshin përsëri. Nuk jam i sigurt nëse kjo është shkaktuar nga CleanMyMac. Ndoshta ishte një rastësi, ose ndoshta diçka në "Run Maintenance Scripts" fshiu memorien lokale. Në çdo rast, nuk kam humbur asnjë të dhënë.

4. PastroniAplikacionet tuaja

Aplikacionet softuerike mund të lënë një rrëmujë, veçanërisht kur i çinstaloni ato. CleanMyMac X ofron disa mënyra për të pastruar aplikacionet tuaja.

Së pari është një çinstalues. Kur hiqni një aplikacion, shpesh një koleksion skedarësh që nuk janë më të nevojshëm mbeten pas, duke humbur hapësirën e ruajtjes. CleanMyMac mund të mbajë gjurmët e atyre skedarëve, kështu që aplikacioni hiqet plotësisht. Më shfaqet një listë e të gjitha aplikacioneve të mia dhe jam i impresionuar me mënyrën se si janë grupuar. Për shembull, ekziston një listë e aplikacioneve "të papërdorura". Këto janë aplikacione që nuk i kam përdorur në gjashtë muajt e fundit, duke shkaktuar pyetjen nëse ato duhet të jenë fare në kompjuterin tim. Shfletova listën dhe vendosa të mos heq asnjë në këtë fazë.

Një listë tjetër është "mbeturina", e cila përmban skedarë që kanë mbetur në kompjuterin tim pasi u hoq aplikacioni kryesor. I heq të gjitha 76 skedarët dhe brenda tre minutash pata pastruar 5,77 GB të tjera nga SSD-ja ime. Kjo është e madhe.

Një listë tjetër më tregon të gjitha aplikacionet 32-bit që kam instaluar. Ka shumë të ngjarë që këto janë aplikacione që nuk janë përditësuar për një kohë të gjatë dhe herën tjetër që macOS të përditësohet, ato do të pushojnë së funksionuari fare.

Për momentin i lë të instaluara, por unë do ta rishikoj këtë listë në të ardhmen — shpresojmë, përpara se të dalë versioni tjetër i macOS.

CleanMyMac ofron gjithashtu një mënyrë për t'u siguruar që të gjitha aplikacionet e mia të jenë të përditësuara.Ky është një mjet për të cilin nuk duket se kam nevojë. Unë jam në krye të tij!

CleanMyMac mund të menaxhojë gjithashtu miniaplikacionet e mia dhe shtesat e sistemit, duke më lejuar t'i heq ose çaktivizoj ato nga një vendndodhje qendrore.

Unë shfletoj listën , gjeni katër shtesa të shfletuesit që nuk i përdor më dhe hiqi ato.

Mendimi im personal : Të jesh në gjendje të menaxhosh aplikacionet e mia dhe shtesat e aplikacioneve nga një vend qendror është e dobishme. Duke fshirë skedarët e mbetur nga aplikacionet që kam çinstaluar shumë kohë më parë, lirova shpejt pothuajse gjashtë gigabajt hapësirë ​​në disk. Kjo është e rëndësishme!

5. Pastroni skedarët tuaj

Aplikacioni ju jep gjithashtu disa mënyra për të menaxhuar skedarët. E para prej tyre është identifikimi i skedarëve të mëdhenj dhe të vjetër. Skedarët e mëdhenj zënë shumë hapësirë ​​dhe skedarët e vjetër mund të mos nevojiten më. CleanMyMac X mund t'ju bëjë të vetëdijshëm për çmimin që po paguani në ruajtje për t'i mbajtur ato skedarë në diskun tuaj kryesor. Në MacBook Air tim, skanimi zgjati vetëm disa sekonda dhe më dhanë një faturë të shëndetit të pastër.

Dhe më në fund, një veçori sigurie: një grirës dokumentesh. Kur fshini një skedar, gjurmët e tij mbeten derisa ajo pjesë e hard drive-it tuaj përfundimisht të mbishkruhet. Grirësi i heq ato në mënyrë që të mos rikuperohen.

Mendimi im personal : Skanimet për skedarë të mëdhenj dhe skedarë të vjetër mund t'ju ndihmojnë të gjeni më shumë mundësi për të liruar hapësirën ruajtëse—duke supozuar nuk ju duhen më ato skedarë. Dhe aftësia për të sigurtfshirja e informacionit të ndjeshëm është një mjet i vlefshëm. Këto veçori i shtojnë vlerë një aplikacioni tashmë shumë gjithëpërfshirës.

Arsyet pas vlerësimeve të mia

Efektiviteti: 5/5

Skanimet e CleanMyMac X ishin çuditërisht të shpejta , dhe shpejt arrita të liroj pothuajse 14 GB. Aplikacioni ishte i qëndrueshëm gjatë gjithë vlerësimit tim, dhe nuk hasa asnjë përplasje ose ndërprerje.

Çmimi: 4/5

CleanMyMac X është dukshëm më i shtrenjtë se konkurrentët e tij. Megjithatë, për mendimin tim, ofron vlerë të mjaftueshme për të justifikuar çmimin më të lartë. Ju nuk keni nevojë ta blini plotësisht: një abonim mund të zbusë goditjen financiare në një afat të shkurtër dhe përfshihet gjithashtu në një abonim Setapp së bashku me një gamë të gjerë aplikacionesh të tjera.

Lehtësia e Përdorimi: 5/5

Ky është mjeti më i lehtë i pastrimit që kam përdorur në çdo platformë. Ndërfaqja është tërheqëse dhe e organizuar mirë, detyrat janë të grupuara logjikisht së bashku dhe vendimet për përdoruesit janë mbajtur në minimum. CleanMyMac X pothuajse e bën pastrimin argëtues.

Mbështetje: 5/5

Faqja e mbështetjes në faqen e internetit të MacPaw ofron një sërë burimesh për CleanMyMac X duke përfshirë një FAQ dhe njohuri bazë. Faqja ju lejon gjithashtu të menaxhoni licencën ose pajtimin tuaj, të sugjeroni veçori dhe të kontaktoni mbështetjen përmes një formulari në internet. Menyja Ndihmë e aplikacionit përfshin gjithashtu lidhje me faqen e ndihmës, kontaktimin me mbështetjen dhe ofrimin e komenteve.

Verdikti përfundimtar.

CleanMyMac X është si një shërbëtore për Mac-in tuaj, duke e mbajtur atë të pastër në mënyrë që të funksionojë si i ri. Skedarët e përkohshëm mund të grumbullohen në diskun tuaj derisa t'ju mbarojë hapësira dhe konfigurimi i Mac-it tuaj mund të bëhet nën-optimal me kalimin e kohës, në mënyrë që të ndihet më i ngadalshëm. CleanMyMac ofron një paketë të plotë mjetesh për t'u marrë me këto probleme.

Në përmbledhjen tonë të plotë të rishikimeve më të mira të pastrues Mac, CleanMyMac ishte rekomandimi ynë kryesor. Ai ofron një shumëllojshmëri të shërbimeve të vogla që mund të lirojnë hapësirë ​​në diskun tuaj Mac. Isha në gjendje të rimarrë pothuajse 18 GB në MacBook Air tim.

Por ky funksionalitet ka një çmim dhe ai çmim është më i lartë se konkurrentët e tij. Disa aplikacione alternative ofrojnë funksione të ngjashme me një çmim më të lirë, ose mund të përdorni një koleksion shërbimesh falas për të mbuluar të njëjtat veçori. Por kjo është shumë më tepër punë.

Merrni CleanMyMac X

Pra, si ju pëlqen CleanMyMac X? Cili është mendimi juaj për këtë rishikim të CleanMyMac? Lini një koment dhe na tregoni.

skedarët, çinstalimi i aplikacioneve, pastrimi i historisë së shfletuesit dhe bisedave, mbyllja e aplikacioneve të varura dhe konsumatorët e rëndë të CPU.

Sa kushton CleanMyMac X?

Kostoja varet nga mënyra se si shumë Mac ku planifikoni të instaloni aplikacionin. Për 1 Mac, blini për 89,95 dollarë, abonohuni për 34,95 dollarë në vit; Për 2 Mac: blini për 134,95 dollarë, abonohuni për 54,95 dollarë/vit; Për 5 Mac: blini për 199,95 dollarë, abonohuni për 79,95 dollarë në vit. Përmirësimet kushtojnë 50% të çmimit normal, duke i bërë blerjet e vazhdueshme edhe më tërheqëse. Mund të kontrolloni çmimet më të fundit këtu.

CleanMyMac X disponohet gjithashtu në Setapp, një shërbim abonimi i aplikacionit Mac që ofron një provë 7-ditore falas dhe kushton 9,99 dollarë në muaj, por ju lejon të përdorni disa qindra me pagesë Aplikacionet Mac falas.

A është CleanMyMac X malware?

Jo, nuk është. Vrapova dhe instalova CleanMyMac X në MacBook Air tim. Një skanim duke përdorur Bitdefender nuk gjeti viruse ose kode me qëllim të keq. Aplikacioni është gjithashtu i noterizuar nga Apple dhe i listuar në Mac App Store. Noterizimi është një proces që konfirmon që një aplikacion është i lirë nga skedarë me qëllim të keq.

A e rekomandon Apple CleanMyMac X?

CleanMyMac është një produkt softuerësh i zhvilluar nga një kompani tregtare, MacPaw Inc., e cila nuk ka lidhje me Apple. Por tani mund të shkarkoni CleanMyMac X nga Mac App Store.

A është CleanMyMac X falas?

CleanMyMac X nuk është një aplikacion falas, por ka një aplikacion falas versioni i provës që të mund ta vlerësoni plotësishtpara se të vendosni të shpenzoni paratë tuaja. Ju ose mund të paguani për CleanMyMac me një blerje një herë ose të abonoheni në të vit pas viti. Kostoja varet nga sa Mac planifikoni të instaloni aplikacionin.

A është i sigurt CleanMyMac X?

Po, nga pikëpamja e sigurisë është i sigurt për t'u përdorur. Por ka vend për gabime të përdoruesit, sepse aplikacioni ju lejon të fshini skedarët nga hard disku juaj. Kujdesuni që të mos fshini gabimisht skedarin e gabuar. Për shembull, mund t'ju tregojë se cilët skedarë të mëdhenj po zënë shumë hapësirë ​​në Mac-in tuaj. Vetëm sepse janë të mëdhenj nuk do të thotë se nuk janë të vlefshëm, prandaj fshijini me kujdes.

A është i mirë CleanMyMac X?

Besoj se është. Pastrimi i Mac është gjithmonë i vlefshëm, por asnjëherë argëtues. CleanMyMac ofron të gjitha mjetet e pastrimit që ju nevojiten në një mënyrë të mirë, që do të thotë se ka më shumë gjasa ta përdorni atë në Mac tuaj.

A është CleanMyMac X në përputhje me macOS Monterey?

Po, pas muajsh testimi beta, aplikacioni është optimizuar plotësisht për macOS-in më të fundit.

CleanMyMac X kundrejt CleanMyMac 3: Cili është ndryshimi?

Sipas për MacPaw, ky është një "version super-mega-mbresëlënës" i aplikacionit. Kjo tingëllon si një përmirësim i madh. Ata madje e përshkruajnë atë si një aplikacion krejt të ri, sepse bën gjëra që CleanMyMac 3 nuk mund t'i bënte. Këto përfshijnë:

  • Heq malware,
  • Përshpejton Mac me mjete të reja,
  • Përditëson aplikacionet tuaja,
  • Gjen sistemin vjeturinaedhe në më shumë vende dhe
  • Të jep këshilla të personalizuara pastrimi nëpërmjet "Asistentit".

Zhvilluesit kanë përmirësuar aksesueshmërinë dhe lehtësinë e përdorimit të aplikacionit, kanë përmirësuar ikonat, animacione, tinguj dhe performancë të rritur. MacPaw krenohet se pastron tre herë më shpejt se versioni i mëparshëm.

Pse më besoni mua për këtë rishikim të CleanMyMac?

Emri im është Adrian Try, kam përdorur kompjuterë që nga viti 1988 dhe Mac me kohë të plotë që nga viti 2009. Pasi kam kaluar shumë vite në IT—mbështetje, trajnim, menaxhim dhe këshillim—nuk jam i huaj për kompjuterët që janë të ngadalta dhe frustruese. Kam mësuar vlerën e një aplikacioni të shpejtë dhe gjithëpërfshirës pastrimi.

Përveç përdorimit të një shumëllojshmërie të këtyre aplikacioneve në jetën reale, kam shqyrtuar edhe një numër prej tyre këtu në SoftwareHow. Përveç blerjes ose abonimit të softuerit direkt nga zhvilluesi, mund ta "merrni me qira" edhe përmes Setapp. Kjo është ajo që kam zgjedhur të bëj për këtë rishikim të CleanMyMac X.

Do të përshkruaj shkurtimisht se çfarë bën aplikacioni dhe do të prek përmirësimet më domethënëse në këtë version. Unë kam testuar plotësisht CleanMyMac X, kështu që do të ndaj atë që më pëlqen dhe nuk më pëlqen në lidhje me të. Lexoni më tej për detajet!

Shqyrtim i detajuar i CleanMyMac X

CleanMyMac X ka të bëjë me mbajtjen e Mac-it tuaj pa probleme dhe efikasitet, dhe unë do t'i rendis veçoritë e tij në pesë të mëposhtmet seksionet. Në çdo nënseksion, unë do të eksploroj se çfarëofron aplikacione dhe më pas ndaj mendimin tim personal. Ka më shumë se një vit që kur kam përdorur ndonjë aplikacion pastrimi në SSD-në 128 GB të MacBook Air-it tim. Unë pres që do të ketë pak rrëmujë për të gjetur!

1. Pastroni Mac-in tuaj për të çliruar hapësirën ruajtëse

Hapësira në hard disk kushton para. Pse do ta shpërdoronit duke e lejuar të mbushet me mbeturina?

Dokumentet, skedarët e mediave, skedarët e sistemit dhe aplikacionet ruhen në hard diskun tuaj ose në SSD. Por kjo nuk është e gjitha. Një numër i madh skedarësh të panevojshëm pune krijohen me kalimin e kohës dhe përfundojnë duke përdorur më shumë hapësirë ​​sesa do ta imagjinonit. CleanMyMac ndihmon në identifikimin dhe fshirjen e atyre skedarëve, duke liruar hapësirën e vlefshme të ruajtjes.

System Junk

Një pastrim i padëshiruar i sistemit heq skedarët e përkohshëm që kanë mbetur nga macOS dhe aplikacionet tuaja. Kjo jo vetëm që duhet të lirojë hapësirë, por të lejojë që sistemi operativ dhe aplikacionet të funksionojnë më mirë gjithashtu. Pasi i dhashë CleanMyMac akses të plotë në hard diskun tim, klikova "Scan". Pas rreth një minute, u gjetën 3.14 GB skedarë, të cilët i pastrova. Kishte mundësi që të liroja edhe më shumë hapësirë. Shqyrtova skedarët e mundshëm dhe vendosa që nuk më duheshin. Ky është një tjetër 76,6 MB i disponueshëm në diskun tim.

Photo Junk

Nëse keni shumë foto, hapësira e humbur dhe skedarët e përkohshëm mund t'ju hanë hapsirë ruajtjeje. Unë nuk i shikoj shumë shpesh fotot në këtë Mac, por ato sinkronizohen këtu përmes iCloud. Kështu që nuk jam i sigurt se sa -do të kishte hapësirë ​​të humbur. Le të zbulojmë. Unë klikoj në "Skano". Pas rreth dy minutash, zbuloj se ka gjysmë gigabajt hapësirë ​​të humbur për shkak të aplikacionit Photos. Shumë më tepër nga sa prisja! Unë klikoj "Pastro" dhe nuk është më.

Bashkëngjitjet e postës

Bashkëngjitjet e postës mund të jenë të mëdha ose të vogla dhe të kombinuara mund të përdorin shumë hapësirë ​​ruajtëse. Personalisht, nuk jam adhurues i fshirjes së bashkëngjitjeve - më pëlqen të di se ato janë ende të disponueshme nga emaili origjinal. Jo të gjithë ndihen kështu, dhe do të jetë interesante të shihet se sa hapësirë ​​po zënë bashkëngjitjet e mia të emailit. Kështu që unë klikoj "Skano". Pas dy minutash, zbuloj se ata po përdorin 1.79 GB të SSD-së time. Kjo është shumë. Në këtë pikë vendos të mos i fshij. Por do të mbaj parasysh se sa hapësirë ​​mund të pastrohet duke fshirë bashkëngjitjet për të ardhmen.

iTunes Junk

iTunes përdoret për shumë gjëra, gjë që e bën atë një aplikacion të fryrë dhe përgjegjës për marrjen e shumë hapësirës në hard disk në mënyrë të panevojshme. Përveç luajtjes së muzikës dhe videos, iTunes gjithashtu mund të ruajë kopje rezervë të vjetër të iPhone dhe iPad-ndoshta edhe disa raste. Unë nuk e përdor këtë kompjuter për asnjë nga ato gjëra - e përdor për të shkruar dhe jo shumë - kështu që nuk pres të gjej shumë hapësirë ​​të humbur këtu. Unë klikoj në "Skano" për të zbuluar. Në rreth tre sekonda zbuloj se e kam gabim. CleanMyMac mund të çlirojë 4,37 GB nga cache-i im iTunes. klikoj"Pastro" dhe ka ikur.

Kosët e plehrave

Koshët e plehrave janë të dobishëm - ata ju japin një shans të dytë. Nëse keni fshirë diçka që nuk e keni dashur, mund ta rikuperoni duke e zhvendosur nga koshi përsëri në një dosje. Por skedarët në plehra ende zënë hapësirë ​​në diskun tuaj. Kjo është një humbje nëse me të vërtetë keni dashur t'i fshini ato. Zbrazni plehrat dhe lirojeni hapësirën përgjithmonë.

I zbraz plehra herë pas here, por megjithatë pres të gjej shumë hapësirë ​​të humbur këtu. Unë vlerësoj shumë aplikacione dhe fshij skedarët e instalimit, si dhe aplikacionin e instaluar pasi të mbaroj me të. Dhe ndërsa shkruaj, marr shumë pamje nga ekrani, të cilat të gjitha e gjejnë rrugën në koshin e mbeturinave kur të mbaroj me to. Unë klikoj "Skano" për të zbuluar se sa i keq është në të vërtetë problemi im i plehrave. Pas vetëm një ose dy sekonde, zbuloj se ka vetëm 70.5 MB. Duhet të kem zbrazur plehra kohët e fundit. Unë klikoj "Clean" për ta zbrazur përsëri.

Mënyra ime personale : Në vetëm pak minuta, CleanMyMac çliroi mbi tetë gigabajt në SSD-në time të MacBook Air. Nëse do të fshija bashkëngjitjet e mia të postës elektronike, do të ishin të disponueshme pothuajse dy gigabajt të tjerë. Kjo është shumë hapësirë! Dhe unë jam i impresionuar me shpejtësinë e skanimeve—vetëm disa minuta në total.

2. Mbroni Mac-in tuaj për ta mbajtur atë të lirë nga malware

Ndihem më i sigurt duke përdorur një Mac sesa një PC. Siguria është padyshim më e fortë dhe statistikisht ka më pak malware në natyrësynuar në Mac. Por do të ishte gabim ta merrje si të mirëqenë këtë ndjenjë sigurie. CleanMyMac X përfshin mjete për të mbrojtur Mac-in tim nga hajdutët dixhitalë, vandalët dhe hakerat.

Heqja e malware

Edhe pse viruset nuk janë një problem i rëndësishëm në Mac, skanimi rregullisht për malware është pjesë e të qenit një qytetar i mirë në internet. Ju mund të keni një virus Windows në një bashkëngjitje emaili dhe mund ta kaloni pa e ditur atë te miqtë tuaj që përdorin Windows. Unë skanova kompjuterin tim vetëm dje duke përdorur Bitdefender. Nuk u gjet asnjë malware, kështu që nuk pres të gjej ndonjë sot duke përdorur CleanMyMac. Le të zbulojmë. Kjo ishte e shpejtë. Pas rreth pesë sekondash, kompjuterit tim iu dha një faturë e shëndetit të pastër.

Privatësia

Skanimi i privatësisë së CleanMyMac nuk e bën në thelb kompjuterin tuaj më të sigurt . Por fshin informacione të ndjeshme si historiku i shfletimit, formularët e plotësimit automatik dhe regjistrat e bisedave, në mënyrë që nëse kompjuteri juaj komprometohet nga hakerat, ata do të kenë akses në më pak informacion që mund të përdoret për vjedhjen e identitetit. Ashtu si bashkëngjitjet e postës elektronike, nuk ka gjasa të fshij këtë lloj gjëje nga kompjuteri im. Ndonjëherë i referohem bisedave të vjetra dhe më pëlqen që formularët e mi të plotësohen automatikisht. Por unë do të bëj skanimin për të parë se çfarë gjen. Këtu janë rezultatet, pas rreth dhjetë sekondash.

Skanimi identifikoi 53,902 artikuj që i konsideron kërcënime për privatësinë time (duke supozuar se jam hakuar). Kjo perfshinnjë listë e rrjeteve wi-fi me të cilat jam lidhur, historia e bisedave dhe telefonatave në Skype, skedat e Safari, cookie-t dhe historia e shfletimit (dhe të ngjashme për Firefox dhe Chrome), dhe lista të dokumenteve të hapura së fundi.

Disa nga këto (si bisedat me Skype dhe aftësia për t'u lidhur automatikisht me rrjetet wi-fi) me të vërtetë nuk dua t'i humb. Të tjera, si dokumentet e hapura së fundmi, skedat e hapura të shfletuesit dhe historia e shfletimit, janë disi të dobishme, nuk do t'i humbisja nëse do të pastroheshin. Pastaj ka të tjera, si cookies dhe ruajtja lokale HTML5. Pastrimi i këtyre mund të shpejtojë kompjuterin tim, si dhe ta bëjë atë më të sigurt. (Megjithëse fshirja e kukive do të thotë se do të më duhet të identifikohem përsëri në çdo faqe interneti.) Për momentin, do t'i lë gjërat ashtu siç janë.

Mendimi im personal : Kujdes duhet gjithmonë merreni kur bëhet fjalë për sigurinë e kompjuterit tuaj. Edhe nëse ndiheni relativisht të sigurt nga malware në Mac-in tuaj, ia vlen të merrni masa paraprake. Skanimet e malware dhe privatësisë së CleanMyMac do ta mbajnë kompjuterin tuaj të pastër dhe do t'ju japin paqe mendore.

3. Përshpejtoni Mac-in tuaj për ta bërë atë më të përgjegjshëm

Nëse Mac-i juaj nuk ndihet aq i shpejtë sa kur ishte i ri, ndoshta nuk është. Dhe kjo nuk është për shkak se ai po vjetërohet ose komponentët po degradojnë, por sepse akti i përdorimit të kompjuterit tuaj me kalimin e kohës mund të kontribuojë në një konfigurim më pak se optimal. CleanMyMac X mund ta ndryshojë këtë, duke e bërë tuajën

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.