Si të modifikoni portrete në Lightroom (10 hapa të shpejtë)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ka mijëra mënyra për të modifikuar portretet në Lightroom. Kjo është pjesë e bukurisë së programit. Çdo fotograf mund të shtojë "salcën e tij të veçantë" në imazhet e tij për të krijuar diçka unike.

Përshëndetje! Unë jam Cara dhe do ta pranoj se m'u deshën disa vite për të marrë një kontroll në editimin e portreteve në Lightroom. Ka shumë rrëshqitës dhe numra për të ndryshuar dhe të gjithë ndikojnë në një imazh në mënyra të ndryshme, disa prej të cilave janë të vështira për t'u deshifruar.

Por, të gjithë duhet të fillojmë diku. Sot do t'ju tregoj një proces bazë se si të redaktoni portretet në Lightroom.

Ju nuk duhet domosdoshmërisht të ndiqni të gjitha hapat, sepse imazhe të ndryshme kërkojnë modifikime të ndryshme, por patjetër që mund t'i mësoni të gjitha dhe t'i personalizoni prej andej për t'iu përshtatur imazhit tuaj.

Le të fillojmë !

Shënim: Pamjet e ekranit më poshtë janë marrë nga versioni Windows 3 diferencë i Lightroom Classic. Nëse jeni duke përdorur Hapi 1: Importoni imazhin tuaj në Lightroom

Hapi i parë është të sillni portretin tuaj në Lightroom. Në modulin Biblioteka , kliko butonin Importo në këndin e poshtëm të majtë të hapësirës së punës, pikërisht mbi shiritin e filmit.

Në anën e majtë të ekran, zgjidhni burimin, zakonisht një kartë memorie ose një dosje në kompjuterin tuaj. Zgjidhni imazhin(at) që dëshironi të importoni dhekliko Import në anën e poshtme djathtas të ekranit.

Kur të përfundojë importimi, Lightroom do të kalojë në hapësirën normale të punës me shiritin e filmit në fund. Klikoni Zhvilloni për të hapur panelet e redaktimit.

Hapi 2: Shtoni një paracaktim

Paracaktimet ju japin një pikënisje për të punuar kur redaktoni. Ju mund të zgjidhni të përdorni një nga paracaktimet e përfshira të Lightroom ose ndoshta keni blerë ose krijuar tuajin. (Shih udhëzimet tona se si të shtoni ose instaloni paracaktime ose si të krijoni paravendosjen tuaj për më shumë informacion).

Nëse nuk keni një paravendosje, kalo te Hapi 3 për të vazhduar modifikimin manualisht.

Hapi 3: Rregulloni balancën e të bardhës

Balanci i saktë i të bardhës është çelësi për të marrë tonet e duhura të lëkurës në një imazh. Natyrisht, duhet ta kishit vendosur balancën e së bardhës në kamerën tuaj në cilësimin ideal kur keni bërë imazhin. Por nëse nuk e keni bërë ose ka ende nevojë për një rregullim, mund ta bëni këtë në Lightroom.

Hap panelin Bazik në anën e djathtë të hapësirës suaj të punës. Mjeti i balancës së bardhë është i vendosur në mënyrë të përshtatshme në krye.

Mënyra më e lehtë për të vendosur balancën e të bardhës është të klikoni në pikatoren e syrit dhe të klikoni diku në imazh që duhet të jetë e bardhë. Nëse nuk e keni këtë opsion, mund të rrëshqitni rrëshqitësit Temp dhe Tint derisa të shihni rezultate të sakta.

Hapi 4: Ekspozimi, Pikat kryesore, Hijet, etj.

Hapi tjetër është të futni ndriçimin drejtimazhin. Mund të bëni rregullime të përgjithshme me rrëshqitësit Ekspozimi dhe Kontrasti . Rregulloni Theksimet dhe Hijet individualisht me rrëshqitësit përkatës. Luaj edhe me Bardhë dhe Zi derisa të marrësh një rezultat të kënaqshëm.

Nëse keni nevojë të bëni disa rregullime të avancuara të ndriçimit, veçoria e fuqishme e maskimit me AI të Lightroom është shumë e dobishme. Mund të zgjidhni subjektin dhe qiellin, ose të përdorni maska ​​radiale dhe lineare për të ndriçuar ose errësuar pjesë të veçanta të imazhit.

Hapi 5: Salca ime sekrete

Në këtë pikë, shumica e fotografëve do t'i shtojnë pak ngjyrë imazhit. Shihni se si është pak i butë?

Ndonjëherë, kjo bëhet me rrëshqitësit Vibrance dhe Saturation .

Nëse përdorni këto opsione, kini kujdes të mos e teproni. Është shumë e lehtë të shtysh shumë Saturation dhe imazhi duket i tepërt i modifikuar. Opsioni Vibrance është pak më delikat dhe më inteligjent, por prapëseprapë, përdorni atë me kujdes.

Unë preferoj të përdor mjetin Tone Curve , është "i im" salcë sekrete”, si të thuash. Unë rregullova secilin nga kanalet E kuqe, jeshile, dhe Blu në mënyrë të ngjashme. Imazhi i dytë është Korba ime e pikës .

Këtu është rezultati im:

Hapi 6: Rregulloni ngjyrat

Ndryshimi i kurbës së tonit ndonjëherë mund të jetë pak i fortë me disa ngjyra. Këtu, lëkura e saj është bërë paksa tepër portokalli. Por mua më pëlqendridhja e imazhit në përgjithësi, kështu që nuk dua të ngatërroj përsëri ekuilibrin e bardhë.

Në vend të kësaj, le të shkojmë në panelin HSL/Color dhe të bëjmë disa rregullime. Ju mund të përdorni panelet Hue, Saturation dhe Luminance veçmas duke zgjedhur opsionin përkatës në krye. Për t'i parë të gjitha siç i kam këtu, kliko Të gjitha.

Po vjen së bashku!

Hapi 7: Rregullo prerjen

Në këtë pikë, shumica e modifikimeve kryesore i kemi hequr nga rruga. Është koha për të rregulluar mirë portretin për ta bërë me të vërtetë të shkëlqejë.

Do të fillojmë me të korrat.

Para se të shkurtoni imazhin tuaj, mendoni për përbërjen tuaj. Cila është historia që po përpiqeni të tregoni me imazhin? Unë e kam këtë vajzë të bukur këtu, por kam gjithashtu një sfond të bukur. Dua të mbaj më shumë sfond në imazh për të shfaqur rrethinën e saj.

Megjithatë, mendoj se ka më shumë sfond sesa duhet dhe ajo është pak e vogël në kornizë. Kështu që unë do të hyj kështu. Shikoni se si të përdorni mjetin e prerjes këtu.

Hapi 8: Rregullimi i detajeve

Zmadhoni në 100% imazhin tuaj për të kontrolluar zhurmën. Me qëllim e nënekspozova vajzën në imazhin tim, sepse nuk doja që qielli të shpërthehej pas saj.

Mund të përdorni veglat e reduktimit të zhurmës në panelin Detajet për të rregulluar grimcat në imazhin tuaj sipas nevojës.

Hapi 9: Prekja e lëkurës

Pak prej nesh kanë lëkurën e përsosur që do të donim të kishim,por në Lightroom lëkura mund të duket e mahnitshme! Krijoni një maskë furçesh me qartësinë e tërhequr poshtë për të zbutur butësisht lëkurën e subjektit. Shikoni një tutorial të thelluar mbi zbutjen e lëkurës këtu.

Mund të përdorni gjithashtu mjetin Heqja e njollave për të hequr njollat ​​si puçrrat nga lëkura e subjektit.

Zgjidhni mjetin nga shiriti i veglave mbi panelin Bazik . Vendoseni në Shëroni dhe zakonisht e vendos Pendën diku në mes për ta ndihmuar që të përzihet më mirë. Rregulloni madhësinë që të jetë vetëm më e madhe se njolla dhe klikoni për ta hequr.

Hapi 10: Zbardhni dhëmbët, errësoni buzët, ndriçoni sytë

Disa subjekte duken të shkëlqyera siç janë, të tjerët mund të përdorin një prekje të vogël. Është e lehtë të përdorësh mjetet e maskimit për të ndriçuar/zbardhur dhëmbët e subjektit për të marrë atë buzëqeshje të shkëlqyer që të gjithë e duam. Shikoni se si të zbardhni dhëmbët këtu.

Ju mund të përdorni të njëjtën teknikë për të shtuar një prekje ngjyrë edhe në buzët e tyre. Thjesht tregoni ngopjen për t'i bërë ato më të gjalla.

Për t'i ndriçuar sytë, thjesht shtoni një palë gradientë radialë në sy dhe ngrini ekspozimin me një prekje. Mbajeni këtë delikate! Ndryshimet e dukshme do të shkatërrojnë foton tuaj.

Dhe ja ku e kemi!

Nuk do të ndiqni të njëjtën formulë të saktë për çdo portret që redaktoni. Jo çdo foto do të kërkojë të gjitha hapat. Sidoqoftë, kjo ju jep një pikënisje të mirë për të punuar.

Ju jeni kurioz për modifikime më të avancuaramund të provoni? Shikoni toning të ndarë dhe si ta përdorni atë në Lightroom për t'i çuar fotot tuaja në nivelin tjetër!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.