36 Statistikat dhe faktet e dizajnit grafik të vitit 2022

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Përshëndetje! Emri im është qershor, dhe kam studiuar Reklamim dhe kam punuar në fusha të ndryshme karriere si agjenci reklamash, agjenci marketingu, kompani teknologjike dhe studiot e dizajnit grafik. Besoni apo jo, dizajni grafik është kudo dhe është thelbësor për dhënien e informacionit.

Pavarësisht nëse punoni në media, shitje me pakicë, qeveri ose teknologji, ka gjithmonë nevojë për dizajn grafik. Prandaj, është e rëndësishme të dini të paktën pak për industrinë.

Nuk jeni i sigurt se ku të filloni? Lajme te mira! Unë kam bërë tashmë punën kërkimore për ju (bazuar në vitet e përvojës sime të punës).

Këtu, kam bashkuar 36 statistika dhe fakte të dizajnit grafik në 5 kategori të ndryshme, do të shpjegoj gjithashtu ndikimin e tyre në fusha të ndryshme si dizajni i uebit, marketingu dhe marka.

Le të fillojmë!

Statistikat e industrisë së dizajnit grafik & Fakte

Si po shkon industria e dizajnit grafik? Pse është e rëndësishme? Në këtë seksion, do të gjeni disa statistika dhe fakte të përgjithshme të industrisë së dizajnit grafik.

68% e dizajnerëve grafik kanë një diplomë bachelor.

Përveç diplomës bachelor, një përqindje e madhe e dizajnerëve grafik zgjedhin të marrin një diplomë të asociuar. 3% e dizajnerëve grafik zgjedhin të marrin një diplomë master, 3% kanë një shkollë të mesme dhe pjesa tjetër kanë certifikata ose diploma të tjera.

Shumica e dizajnerëve grafik të pavarur punojnë për kompani private.

Rreth 56%autenticiteti në një farë mënyre sepse tregon se sa përpjekje ka bërë një markë për produktin e saj. Markimi autentik duhet të jetë i qëndrueshëm dhe qëndrueshmëria ndërton besimin. Përfundimisht do të çojë në formimin e një baze besnike të klientëve.

67% e bizneseve të vogla janë të gatshme të paguajnë 500 dollarë për një dizajn logoje dhe 18% janë të gatshëm të paguajnë 1000 dollarë.

Një logo është diçka që tregon imazhin e markës me një shikim. Një logo profesionale pasqyron automatikisht autenticitetin e një marke. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të krijoni një logo unike.

Përfundim

E di që është shumë informacion, kështu që këtu është një përmbledhje e shpejtë.

Industria e dizajnit grafik është në rritje dhe do të ketë një kërkesë për dizajnerët grafik në kompani të ndryshme.

Statistikat e pagave mesatare janë për referencë. Pagat aktuale bazohen në pozicionet, vendndodhjet, aftësitë dhe faktorë të tjerë.

Dizajni grafik ka një ndikim të madh në marketing, dizajn të uebit dhe markë. Ju mund të aplikoni disa nga statistikat dhe faktet në biznesin tuaj.

Referencat

  • //www.zippia.com/graphic-designer-jobs/demographics/
  • //www.office.xerox.com/latest/COLFS-02UA.PDF
  • //www.webfx.com/web-design/statistics/
  • //cxl.com/blog /stock-photography-vs-real-photos-cant-use/
  • //venngage.com/blog/visual-content-marketing-statistics/
  • //www.bls.gov /oes/current/oes271024.htm
e projektuesve të pavarur punojnë për kompani private dhe 37% për kompani publike. Industria kryesore që punëson përkthyes të pavarur është shitja me pakicë (20%).

5 industritë kryesore që punësojnë dizajnerë grafikë janë Fortune 500, media, shitja me pakicë, profesionale dhe teknologjia.

Më shumë se 17% e stilistëve punojnë për kompanitë e Fortune 500, të ndjekur nga kompanitë e mediave me 14%, 11% punojnë për shitje me pakicë, profesionistë dhe teknologji, të dyja 10%.

40% e njerëzve i përgjigjen më mirë informacionit vizual sesa vetëm tekstit.

Kjo është arsyeja pse kompanitë përdorin dizajnin grafik për të reklamuar produktet e tyre. Informacioni vizual jo vetëm që mund të shfaqë një produkt, por është edhe më i lehtë për t'u mbajtur mend, me fjalë të tjera, lë një përshtypje më të thellë se teksti.

73% e kompanive po përpiqen të mposhtin konkurrentët e tyre duke përdorur dizajnin.

Ka kategori produktesh të kufizuara, por ka mundësi të pakufizuara dizajni. Hulumtimi i Adobe tregon se rreth 73% e kompanive po shpenzojnë para për të përmirësuar dizajnin e tyre në mënyrë që të dalin nga konkurrenca.

63% e dizajnerëve grafikë janë femra dhe 37% janë meshkuj.

Nuk kishte shumë hendek gjinor midis burrave dhe grave në industrinë e dizajnit grafik. Në vitin 2020, të dhënat treguan se përqindja e grafikëseve femra ishte 48%. Është një rritje prej 15%! Vitet e fundit ka një rritje të konsiderueshme të grafikësve femra.

Reklamimi dhe marketingu nuk mund të mbijetojnë pa tëdizajn grafik.

Posteret, reklamat, postimet në mediat sociale, paketimet, etj janë të gjitha dizajne grafike. Materialet promovuese vetëm me tekst nuk mund të mposhtin përmbajtjen vizuale sepse njerëzit përpunojnë imazhin 60,000 herë më shpejt se teksti.

Rreth 90% e blogerëve ose bizneseve me një seksion blogu përdorin imazhe në marketingun e përmbajtjes.

Kërkimet kanë treguar se bloget me të paktën 10 imazhe mund të kenë një shkallë suksesi deri në 39%, sepse imazhet i ndihmojnë lexuesit të kuptojnë më mirë përmbajtjen e tekstit. Natyrisht, imazhet duhet të lidhen me përmbajtjen e tekstit. Nëse përdorni infografikë, kjo mund të rrisë edhe më shumë shkallën e suksesit.

Mosha mesatare e një stilisti grafik në SHBA është 40 vjeç.

Statistikat e industrisë së dizajnit grafik tregojnë se shumica e dizajnerëve grafik në SHBA janë mbi 40 vjeç ( 39%). Grupmosha e dytë (34%) është midis 30 dhe 40 vjeç, e ndjekur nga grupi më i ri (27%) midis 20 dhe 30.

Ngjyra na ndihmon të kujtojmë imazhet dhe logot e markave.

Sipas hulumtimeve nga psikologët e ngjyrave, ngjyra në vetvete është 80% e njohjes së markës. Ne priremi të përpunojmë dhe të kujtojmë imazhet shumëngjyrëshe më mirë se ato që janë bardh e zi.

Statistikat e pagave të dizajnit grafik & Fakte

Bazuar në demografi të ndryshme, përvoja, vendndodhje dhe punë, paga mund të ndryshojë. Dëshironi të dini se cila është puna më e paguar e dizajnit grafik ose ku është vendi më i mirë për të punuar? Këtujanë disa statistika të pagave të dizajnit grafik dhe fakte interesante.

Gratë fitojnë rreth 5-6% më pak se burrat në SHBA.

Ka një hendek pagash gjinore midis stilistëve grafikë meshkuj dhe femra në SHBA. Mesatarisht, burrat fitojnë afërsisht 52,650 dollarë në vit, ndërsa gratë bëjnë vetëm rreth 49,960 dollarë.

Normat e dizajnit grafik në SHBA janë mesatarisht rreth 24,38 dollarë në orë.

Paga aktuale varet shumë nga faktorë të ndryshëm si përvoja juaj, vendi ku punoni etj. Për shembull, nëse jeni i sapodiplomuar, do të fitoni më pak se stilistët që kanë më shumë vite të përvojës. Vetëm për t'ju dhënë një ide, paga minimale mund të jetë deri në 15 dollarë në orë.

Dizajnerët grafik të nivelit fillestar mund të presin të fitojnë 46,900 dollarë në vit.

Paga mesatare vjetore për dizajnerët grafikë të nivelit fillestar është në fakt më e ulët se 46,000 dollarë, afërsisht rreth 40,000 dollarë. Megjithatë, disa industri si botuesit e teknologjisë ose kompanitë monetare/bankat qendrore, paguajnë më shumë.

Dizajnerët grafikë aziatikë kanë pagën mesatare më të lartë në krahasim me etnitë e tjera.

Fakt interesant. Ka vetëm 7.6% të stilistëve grafikë aziatikë dhe shkalla e pagës është pak më e lartë se etnitë e tjera. Paga mesatare vjetore për dizajnerët grafikë aziatikë është 55,000 dollarë.

Paga mesatare vjetore për një ilustrues të brendshëm është 65,020 dollarë, që përkthehet në një pagë për orë prej 31,26 dollarë në orë.

Ilustruesitbëjnë pak më shumë se dizajnerët grafikë. Ka kuptim, një ilustrues mund të marrë më shumë përpjekje sesa për shembull, të dizenjojë një kartëvizitë ose poster.

Pozicionet më të paguara të dizajnit grafik janë drejtor arti, drejtor kreativ, dizajner i lartë, drejtor i përvojës së përdoruesit, dizajnerë UI dhe UX.

Këto pozicione kërkojnë më shumë vite përvojë dhe nivel arsimor. Sipas Byrosë së Statistikave të Punës, paga mesatare e një drejtori arti me një diplomë BA është 97,270 dollarë (46,76 dollarë / orë).

5 qytetet më të paguara (në SHBA) për dizajnerët grafikë janë: Seattle, San Francisco, Los Angeles, New York dhe Boston.

Dizajni grafik/Përmbajtja vizuale në statistikat e marketingut & Faktet

Përmbajtja vizuale si infografika, imazhet dhe videot kanë një ndikim të madh në marketing dhe mund të ndikojë në angazhimin dhe shitjet e përdoruesve. Këtu janë disa statistika të dobishme të përmbajtjes vizuale që mund të jenë të dobishme për planifikimin e strategjisë suaj të marketingut.

Ngjyra ndikon në 85% të vendimeve të blerjeve të blerësve.

Ngjyra është gjëja e parë që tërheq vëmendjen dhe ajo ndikon në sjelljen e konsumatorit në shumë mënyra. Për shembull, blerësit impulsivë janë grupi më i prekur dhe hulumtimet tregojnë se ngjyrat e ngrohta si e kuqja ndikojnë më shumë në vendimin e blerjes, sepse këto ngjyra sugjerojnë urgjencë.

32% e tregtarëve thonë se është e rëndësishme të përdorin përmbajtje vizuale për bizneset e tyre.

Është e vështirë të shesësh vetëm përmbajtje tekstuale. Infografikët dhe pamjet e tjera me ngjyra mund të rrisin shitjet deri në 80%.

65% e markave përdorin infografikë për qëllime marketingu.

Sipas kërkimeve dhe studimeve, infografikët mund të rrisin trafikun e faqeve në internet me 12% dhe janë më të lehta për t'u mësuar dhe memorizuar sesa përmbajtja vetëm me tekst.

Infografikët marrin më shumë pëlqime dhe ndahen në mediat sociale.

Infografikët shpërndahen dhe pëlqehen tre herë më shumë se përmbajtjet e tjera vizuale në mediat sociale. Rutina e fitnesit, plani i vakteve, raporti i të dhënave, etj. Shkëmbimi i informacionit nëpërmjet një imazhi që shpjegon mirë kontekstin është më efektiv sesa ndarja e tekstit në mediat sociale.

67% e blerësve në internet vlerësuan imazhet me cilësi të lartë si "shumë të rëndësishme" për vendimin e tyre për blerjen.

Kjo është arsyeja pse shumë biznese i kushtojnë vëmendje shtesë materialet e marketingut. Për shembull, shkrimi tërheqës, zgjedhja e ngjyrës & amp; font, dhe grafika tërheqëse janë të gjitha vendimtare.

Statistikat e dizajnit të uebit & Fakte

Pavarësisht nëse zotëroni një sajt të tregtisë elektronike ose thjesht një portofol për të treguar punën tuaj, të kesh një faqe interneti të dizajnuar mirë është një plus. Sigurisht, cilësia e përmbajtjes është çelësi, por dizajni gjithashtu ndihmon shumë. Këtu janë disa statistika dhe fakte interesante rreth dizajnit të uebit.

94% e njerëzve do të largohen nga një faqe interneti me një dizajn të keq.

Dhe cila është përshtypja e parë e njëdizajn i keq? Paraqitja dhe veçoria e imazheve në faqen tuaj kryesore! Mbani mend, duhen vetëm 0,05 sekonda për të lënë përshtypjen e parë dhe do të dëshironi të lini një përshtypje të mirë.

Rreth 50% e përdoruesve të internetit thonë se dizajni i faqes në internet ka një ndikim të madh në opinionin e tyre për një markë.

Ngjyra luan patjetër një rol. Ndjekja e trendit është gjithashtu e rëndësishme sepse dizajni i vjetëruar mund t'i tregojë disi një vizitori që nuk po përditësoni përmbajtjen tuaj. Shumica e njerëzve pëlqejnë të shohin çfarë ka të re.

Konsumatorët preferojnë të shohin ngjyrat blu dhe jeshile në dizajnin e uebit.

Bluja është ndoshta ngjyra më e sigurt për t'u përdorur jo vetëm sepse lidhet me besimin, besueshmërinë dhe sigurinë, por është gjithashtu ngjyra e preferuar e shumicës së popullsisë.

E gjelbërta është një tjetër ngjyrë e preferuar dhe është ngjyra më e popullarizuar për markat e ushqimit ose mirëqenies, sepse është shumë e lidhur me rritjen, natyrën dhe shëndetin. Në një farë mënyre përfaqëson edhe miratimin. Mendoni për këtë, një dritë jeshile ose një shenjë pothuajse gjithmonë do të thotë se është një leje.

Elementet që konsumatorët vlerësojnë më shumë në hartimin e faqes në internet janë fotot dhe imazhet, ngjyrat dhe videot.

Fotografitë dhe imazhet zënë 40%, ngjyrat 39% dhe videot 21%.

Njerëzit shpenzojnë mesatarisht 5,94 sekonda duke parë imazhin kryesor të një faqe interneti.

Kjo është arsyeja pse bizneset përdorin imazhe të veçorive tërheqëse në faqen e tyre kryesore. Nëse e bëni tuajënImazhi kryesor më interesant dhe tërheqës, njerëzit do të kalojnë më shumë kohë duke e parë atë dhe kanë më shumë gjasa të klikojnë në faqe të tjera.

Imazhet me cilësi të lartë tërheqin më shumë vëmendje.

Imazhet me cilësi të lartë tregojnë profesionalizëm. Nëse keni imazhe të pikseluara në faqen tuaj të internetit, kjo tregon disi se nuk po "kujdeseni" për imazhin tuaj të markës.

Një studim tregon se kur imazhi juaj përfshin një person "normal" në dukje të afrueshëm, ai tërheq më shumë vëmendje sesa nëse përfshin një model.

Statistikat e markës & Fakte

Dizajni grafik luan një rol thelbësor në markimin sepse u tregon konsumatorëve se çfarë bëni dhe kush jeni. Logot, ngjyrat dhe dizajni autentik dhe i qëndrueshëm i markës jo vetëm që mund të tërheqin vëmendjen, por edhe të krijojnë besim.

Këtu janë disa fakte dhe statistika rreth rëndësisë së dizajnit grafik në markë.

Një student i dizajnit grafik krijoi logon e Nike për 35 dollarë.

Logoja e Nick është projektuar nga Carolyn Davidson, një dizajner grafik nga Universiteti Shtetëror i Portlandit. Edhe pse fillimisht ajo mori vetëm një pagesë prej 35 dollarësh, vite më vonë, përfundimisht u shpërblye me 1 milion dollarë.

Riemërtimi i logos suaj mund të ketë një ndikim të madh në biznesin tuaj.

Përveç modelit të biznesit, riemërtimi nënkupton edhe ndryshimin e përmbajtjes vizuale, dhe shumë shpesh, rregullimin e logo. Për shembull, Heinz ndryshoi ngjyrën e ketchup-it nga e kuqe në jeshile dhe shitjetu rrit me 23 milionë dollarë.

Dizajni i logos dhe markës përbëjnë 3 miliardë dollarë të tregut total të dizajnit grafik.

Një raport nga IBISWorld tregon se në vitin 2021, industria e dizajnit grafik kishte vlerë 45.8 miliardë dollarë globalisht.

29% e konsumatorëve thonë se kreativiteti është gjëja më e rëndësishme për një markë.

Dhe si e tregoni kreativitetin? Përmbajtja është një mënyrë, por mënyra më efektive është përmes dizajneve! Dizajni kreativ i uebit, reklamat dhe ilustrimet gjithmonë ndihmojnë.

Ngjyra përmirëson njohjen e markës deri në 80%.

Është psikologji! Ngjyra mund të shkaktojë emocione dhe njerëzit zakonisht e lidhin ngjyrën e markës tuaj me produktin ose shërbimin tuaj. Kjo është arsyeja pse industri të ndryshme kanë disa ngjyra "stereotipe" të lidhura me to.

Rreth 33% e 100 markave kryesore në botë përfshijnë ngjyrën blu në logot e tyre.

Cila është logoja e parë me ngjyrë blu që ju vjen në mendje? Pepsi? Facebook? Google? IMB? Ju emërtoni. Çfarë kanë të përbashkët? Ata përdorin ngjyrën blu në logot e tyre!

Pse blu? Studimet kanë treguar se bluja lidhet me besueshmërinë, besimin dhe sigurinë. Rreth 35% e femrave dhe 57% e meshkujve përfshijnë blunë si ngjyrat e tyre kryesore të preferuara.

86% e klientëve thonë se autenticiteti i markës ndikon në vendimet e tyre në zgjedhjen dhe miratimin e produkteve që dëshirojnë.

Njerëzit pëlqejnë përmbajtjen e personalizuar që lidhet me

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.