8 alternativa falas dhe me pagesë për CleanMyMac X në 2022

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

A ndihet Mac juaj i ngadalshëm? ndoshta është. Ndërsa disku juaj mbushet me skedarë të përkohshëm dhe të padëshiruar, macOS duhet të punojë më shumë për t'i menaxhuar të gjithë dhe mund të përballet me hapësirën e pamjaftueshme të punës. Aplikacionet tuaja mund të bllokohen, koshi juaj i plehrave mund të përmbajë gigabajt skedarë që mendoni se i keni fshirë dhe malware mund të dëmtojë.

MacPaw CleanMyMac X do t'ju ndihmojë të pastroni rrëmujën dhe të bëni Mac-i juaj ndihet sërish si i ri. Bën një punë të shkëlqyeshme dhe ne e emëruam fituesin e softuerit tonë më të mirë për pastrimin e Mac. Por nuk është alternativa juaj e vetme dhe jo më e mira për të gjithë.

Në këtë artikull, ne do të shpjegojmë se çfarë bën mirë, pse do të konsideronit një aplikacion tjetër dhe cilat janë ato alternativa.

Pse do të konsideronit një alternativë?

CleanMyMac X është një aplikacion i shkëlqyer. Pse duhet të konsideroni një alternativë? Dy arsye:

I mungojnë disa veçori

E përmenda më herët se CleanMyMac është fituesi i rishikimit tonë më të mirë të Softuerit më të mirë të Mac Cleaner, por duke folur teknikisht, kjo nuk është e gjithë historia. Fituesi ynë është në fakt një kombinim i dy aplikacioneve MacPaw—CleanMyMac dhe Gemini—sepse CleanMyMac më vete nuk i ka të gjitha veçoritë për të konkurruar me konkurrentët kryesorë. Gemini shton zbulimin dhe fshirjen shumë të nevojshme të skedarëve të kopjuar.

Në vend që të blini dhe ekzekutoni dy programe të ndryshme për të mbuluar bazat, mund të preferoni të përdorni vetëm një aplikacion që mund ta bëjë këtëtë gjitha. Ka disa aplikacione cilësore për pastrimin e Mac që e bëjnë këtë.

Kushton më shumë se konkurrenca

CleanMyMac nuk është i lirë. Mund ta blini plotësisht për rreth 90 dollarë, ose të abonoheni çdo vit për rreth 40 dollarë. Nëse keni nevojë për heqjen e dyfishimit, Gemini 2 do t'ju kushtojë pak më shumë.

Ka një sërë aplikacionesh të ngjashme që janë dukshëm më të lehta në xhepin tuaj, si dhe shërbime falas që do të pastrojnë Mac-in tuaj, megjithatë do t'ju duhet një koleksion i vogël i tyre që të përputhet me funksionalitetin e CleanMyMac. Ne do të rendisim opsionet për ju.

Alternativat më të mira për CleanMyMac X

1. Alternativa Premium: Drive Genius

A jeni duke kërkuar për një aplikacion të vetëm që përfshin të gjitha veçoritë e pastrimit që ju nevojiten? Prosoft Engineering's Drive Genius (79 dollarë) është pak më i vështirë për t'u përdorur, por ofron siguri dhe optimizim të përmirësuar. Lexoni rishikimin tonë të plotë.

Pas një rënie të fundit të çmimit, tani është në fakt më pak e shtrenjtë se blerja e plotë e CleanMyMac. Është i dyti në rishikimin tonë më të mirë të softuerit më të mirë Mac Cleaner, ku shoku im i skuadrës JP përmbledh pikat e forta të aplikacionit:

Aplikacioni përfshin çdo veçori që një aplikacion më i pastër ofron, plus mbrojtje shtesë kundër viruseve dhe malware i cili ndihmon në mbrojtjen e investimit tuaj nga çdo kërcënim. Pjesa me e mire? Drive Genius përdoret dhe rekomandohet gjithashtu nga ekspertët e teknologjisë në Apple Genius Bar.

Ai përfshin më shumë veçori sesaCleanMyMac, duke përfshirë Find Duplicates dhe Defragmentation, dhe ka mjete që kontrollojnë rregullisht hard diskun tuaj për korrupsion fizik.

2. Alternativa e përballueshme: MacClean

Nëse dëshironi shumicën e veçoritë e CleanMyMac në një paketë më të përballueshme, hidhini një sy MacClean . Një licencë personale për një Mac kushton 29,99 dollarë, ose mund të abonoheni për 19,99 dollarë në vit. Një licencë familjare për deri në pesë Mac kushton 39,99 dollarë dhe softueri vjen me një garanci 60-ditore për kthimin e parave. Lexoni rishikimin tonë të plotë.

MacClean mund të pastrojë Mac-in tuaj në disa mënyra:

  • Liron hapësirën e zënë nga skedarët e panevojshëm,
  • Pastron informacion nga aplikacionet dhe interneti që mund të komprometojnë privatësinë tuaj,
  • Ai pastron malware për të mbajtur ju dhe kompjuterin tuaj të sigurt dhe
  • Pastron skedarët që mund të ndikojnë negativisht në performancën e Mac-it tuaj .

Çfarë mungon? Përveç ndërfaqes më të shkëlqyeshme të CleanMyMac, ai nuk ofron një veçori të krahasueshme me Lentet Hapësinore të CleanMyMac, nuk përfshin një heqës aplikacioni ose ekzekutimin e skripteve të optimizimit. Dhe nuk identifikon dhe heq skedarë dublikatë si Gemini 2.

3. Po në lidhje me ato aplikacione falas?

Opsioni juaj përfundimtar është të përdorni aplikacione pastrimi pa pagesë. Shumica e këtyre kanë një shtrirje më të kufizuar, kështu që do t'ju duhet të përdorni disa për të marrë të njëjtin funksionalitet si CleanMyMac X.

CCleaner Free është një aplikacion popullor që do të heqëskedarë të përkohshëm nga Mac-i juaj dhe përfshin disa mjete që çinstalojnë aplikacionet, heqin artikujt e nisjes dhe fshijnë disqet.

OnyX është një mjet i fuqishëm pa pagesë, më i përshtatshëm për përdoruesit teknikë. Do të duhet pak kohë për të mësuar se si të përdorni aplikacionin dhe herën e parë që përdorni softuerin Mac juaj do të mos reagojë për rreth dhjetë sekonda ndërsa verifikon diskun tuaj të nisjes.

AppCleaner heq aplikacionet e padëshiruara dhe pastron skedarët e tyre të lidhur.

Inventari i diskut X është i ngjashëm me lentet hapësinore të CleanMyMac—ju ndihmon të vizualizoni madhësitë e skedarëve dhe dosjeve tuaja duke shfaqur një paraqitje grafike. Aplikacioni mund të marrë mjaft minuta për t'u ekzekutuar.

OmniDiskSweeper, nga The Omni Group, është një mjet i ngjashëm falas.

dupeGuru gjen skedarë dublikatë në një (Mac , Windows ose Linux) sistemi. Është po aq i fuqishëm sa Gemini 2, por jo aq miqësor për përdoruesit. Softueri nuk mirëmbahet më nga zhvilluesi.

Çfarë bën CleanMyMac X?

CleanMyMac X i jep kompjuterit tuaj Apple një pastrim pranveror në mënyrë që të funksionojë përsëri si i ri. Si e arrin atë?

Ai çliron hapësirën ruajtëse

Me kalimin e kohës, hard disku juaj mbushet me skedarë të përkohshëm pune që nuk ju nevojiten apo dëshironi. CleanMyMac i identifikon dhe i fshin ato. Kjo përfshin skedarët e padëshiruar të lënë nga sistemi, aplikacionet Photos, Music dhe TV, bashkëngjitjet e postës dhe koshin. Duke hequr këto skedarë,CleanMyMac mund të lirojë gigabajt hapësirë ​​të humbur.

Ai mbron kundër malware

Malware, adware dhe spyware mund të bllokojnë kompjuterin tuaj dhe të komprometojnë privatësinë tuaj. CleanMyMac mund t'ju paralajmërojë për softuer të rrezikshëm të instaluar në kompjuterin tuaj dhe të pastrojë informacione të ndjeshme që mund të keqpërdoren nga hakerat. Kjo përfshin historinë tuaj të shfletimit, formularët e plotësimit automatik dhe regjistrat e bisedave.

Optimizon Mac-in tuaj

Disa aplikacione përdorin vazhdimisht procese në sfond që përdorin burimet e sistemit dhe ngadalësojnë kompjuterin tuaj. Me kalimin e kohës, ndikimi i tyre i kombinuar mund të bëhet i rëndësishëm. CleanMyMac do t'i identifikojë ato dhe do t'ju lejojë të zgjidhni nëse do t'i lini të vazhdojnë apo jo. Ai do të kryejë gjithashtu detyra mirëmbajtjeje që do të çlirojnë RAM-in, do të shpejtojnë kërkimet dhe do ta mbajnë Mac-in tuaj të funksionojë më mirë.

Ai pastron aplikacionet tuaja

Kur çinstaloni një aplikacion, shumë skedarë të mbetur mund të qëndroni në diskun tuaj, duke humbur hapësirën në disk. CleanMyMac mund të çinstalojë plotësisht aplikacionet në mënyrë që të mos lënë gjurmë, dhe gjithashtu të menaxhojë miniaplikacionet, shtesat e sistemit dhe shtojcat, duke ju lejuar t'i hiqni ose çaktivizoni ato nga një vendndodhje qendrore.

Ajo pastron skedarët tuaj

Aplikacioni do t'ju ndihmojë gjithashtu të identifikoni skedarë të mëdhenj që mund të përdorin më shumë hapësirë ​​sesa prisnit, dhe skedarë të vjetër që mund të mos ju nevojiten më. Për sigurinë tuaj, ai gjithashtu mund të copëtojë skedarët e ndjeshëm në mënyrë që të mos mbetet asnjë gjurmë.

Ju ndihmon të vizualizoniSkedarët dhe dosjet

Veçoria më e re e CleanMyMac është Space Lens, e cila do t'ju ndihmojë të vizualizoni se si përdoret hapësira në disk. Skedarët dhe dosjet më të mëdha shfaqen si rrathë më të mëdhenj, duke ju dhënë reagime të menjëhershme për derrat e hapësirës.

Për më shumë detaje rreth mënyrës se si funksionon CleanMyMac, lexoni rishikimin tonë të plotë të CleanMyMac X.

Verdikti përfundimtar

Nëse Mac-i juaj po funksionon më ngadalë se më parë, një aplikacion pastrimi ndoshta do t'ju ndihmojë. Duke hequr skedarët e padëshiruar, duke liruar RAM-in dhe duke optimizuar probleme të ndryshme të softuerit, do ta bëni atë të funksionojë si i ri. CleanMyMac X është një zgjedhje e shkëlqyer, veçanërisht kur çiftohet me aplikacionin e gjetjes së dublikatave të kompanisë, Gemini 2.

Por nuk është alternativa më e mirë për të gjithë. Disa përdorues kanë një preferencë për një aplikacion të vetëm dhe të fuqishëm që ofron çdo veçori të nevojshme për pastrimin dhe mirëmbajtjen e disqeve të tyre. Me ndryshimet e fundit të çmimeve, disa nga këto aplikacione tani janë më pak të kushtueshme se CleanMyMac, megjithëse jo aq të lehta për t'u përdorur. Aplikacioni që ofron ekuilibrin më të mirë midis fuqisë dhe lehtësisë së përdorimit është Drive Genius. Unë e rekomandoj atë.

Përdoruesit e tjerë i japin përparësi çmimit. MacClean ofron 80% të veçorive të CleanMyMac për vetëm një të tretën e kostos dhe është një vlerë e shkëlqyer nëse mund të jetoni pa një heqës aplikacioni dhe vizualizues të hapësirës.

Nëse preferoni të mos shpenzoni fare para, ekzistojnë një sërë programesh shërbimesh falas dhe secila prej tyre bën një punë shumë specifike pastrimi. Por ndërsandjekja e kësaj rruge nuk do t'ju kushtojë para, do t'ju kushtojë kohë—do t'ju duhet të eksploroni se çfarë mund të bëjë secili mjet dhe cili kombinim funksionon më mirë për ju.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.