Si të krijoni re në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Krijimi i vektorëve nga e para ishte gjëja ime më pak e preferuar për të bërë. Do të shkarkoja vektorë të gatshëm për përdorim vetëm për të kapërcyer telashet. Por, që kur fillova të përdor Pathfinder dhe Shape Builder Tool pak kohë më parë, nuk më është dashur të kërkoj më për vektorët e aksioneve, sepse është kaq e lehtë për të krijuar të miat.

Duke kërkuar një vektor të resë kompjuterike apo vizatim? Ju jeni në vendin e duhur!

Nëse dëshironi të bëni një re të stilit vektor ose të vizatuar me dorë, do ta gjeni zgjidhjen. Ju mund të mendoni të përdorni mjetin e stilolapsit kur flasim për krijimin e vektorëve, por për të krijuar re, nuk keni nevojë! Ka një mënyrë më të lehtë. Në thelb, ju duhet vetëm të bëni rrathë.

Cili është truku?

Mjeti Shape Builder Tool do ta bëjë punën! Unë do t'ju tregoj se si në këtë tutorial. Për ata prej jush që dëshironi të vizatoni një re që të përputhet me dizajnin tuaj të stilit të dorës së lirë, kam diçka edhe për ju.

Vazhdo të lexosh.

Si të krijoni re në Adobe Illustrator (2 stile)

Mund të përdorni veglën Shape Builder dhe panelin Pathfinder për të krijuar një re vektoriale, por nëse doni të krijoni re të stilit të vizatimit me dorë të lirë, do të funksiononte ose vegla e furçës ose e lapsit.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2021. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Vector Cloud

Hapi 1: Zgjidhni Elipse Tool (L) nga shiriti i veglave dhe mbajeniTasti Shift për të vizatuar një rreth.

Hapi 2: Bëni disa kopje të rrethit. Mund të kopjoni dhe ngjitni ose mbani tastin Opsioni dhe tërhiqni atë për ta dublikuar.

Hapi 3: Ndryshoni madhësinë dhe poziciononi rrathët për të bërë formën e resë që dëshironi. Mbani tastin Shift ndërsa ndryshoni madhësinë për të mbajtur proporcionin.

Hapi 4: Zgjidh të gjithë rrathët dhe zgjidh Mjetin e ndërtuesit të formës ( Shift + M ) nga shiriti i veglave.

Klikoni dhe tërhiqni nëpër rrathët për t'i kombinuar në një formë. Sigurohuni që të mos lini asnjë zonë bosh në mes. Duhet të klikoni nëpër të gjitha rrathët.

Tani duhet të shihni një formë reje.

Mund ta mbushni me ngjyra ose të shtoni një sfond qielli për të parë se si duket.

Ky është një version bazë dhe i lehtë. Nëse dëshironi të bëni një re më realiste, vazhdoni të lexoni dhe ndiqni hapat shtesë më poshtë.

Hapi 5: Dublikoni renë dy herë. Njëra mbi formën origjinale, një tjetër e ndarë nga dy të tjerat.

Hapi 6: Hapni panelin Pathfinder nga menyja e sipërme Window > Pathfinder .

Hapi 7: Zgjidhni të dyja retë që mbivendosen njëra-tjetrën.

Klikoni në opsionin Minus Front në panelin Pathfinder.

Do të merrni këtë formë.

Hapi 8: Zhvendoseni atë nën renë tjetër.

Hapi 9: Fshihegoditjet dhe mbushni ngjyrën në re.

Nëse doni të shihni rezultatin e dukshëm, mund të shtoni një sfond qielli, mund ta lini renë me formë të plotë në të bardhë dhe të rregulloni pak pjesën e poshtme.

Pëlqen ngjyra e hijes? Mos ngurroni të përdorni të njëjtën gjë. Është #E8E6E6.

Këshillë: Nëse dëshironi të bëni re më komplekse, thjesht dubliko më shumë rrathë në Hapin 2.

Re Hand Freehand

Hapi 1 : Zgjidhni Paintbrush Tool (B) ose Pencil Tool (N) nga shiriti i veglave.

Hapi 2: Vizatoni në tabelën artistike siç do bëni në letër. Për shembull, kam përdorur Paintbrush Tool për të vizatuar këtë re.

Nuk është e nevojshme të lidhni të gjithë formën menjëherë. Rruga që vizatoni mund të modifikohet më vonë. Siç mund ta shihni, kjo është një rrugë e hapur.

Nëse dëshironi të mbyllni shtegun ose të modifikoni formën e një pjese të shtegut, mund të përdorni Mjeti i përzgjedhjes së drejtpërdrejtë (A) për të bërë modifikimet.

Kjo është! Ju gjithashtu mund ta mbushni me ngjyra, të ndryshoni stilin e goditjes, që dëshironi, etj. Argëtohuni!

Përfundim

Kur bëni një re të stilit vektor, një gjë e rëndësishme për t'u mbajtur mend është se duhet të zgjidhni të gjitha pjesët që do të bëjnë formën përfundimtare dhe t'i klikoni ato me Vegla e Ndërtuesit të Formave.

Reja e vizatuar me dorë është shumë e lehtë për t'u bërë me një penel ose laps dhe mund të përdorni gjithmonë Veglën e Zgjedhjes së drejtpërdrejtë për ta modifikuar më vonë.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.