Si të shtoni tekst në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Shtimi i tekstit në Illustrator është jashtëzakonisht i lehtë. Thjesht klikoni T , shkruani ose ngjisni, stilojeni, më pas mund të krijoni ose infografikë, logot ose çdo gjë që dëshironi.

Teksti është një mjet DUHET për dizajnerët grafikë. Më besoni, 99,9% të kohës ju duhet të punoni me tekst në Adobe Illustrator për punën tuaj të projektimit. Natyrisht, për posterat, logot, broshurat dhe madje edhe në portofolin tuaj, ekuilibri midis tekstit dhe grafikës është kaq i rëndësishëm.

Me siguri do të kishit parë shumë logo me tekst si të famshmit Facebook dhe Google. Ata të dy fillojnë nga teksti. Pra, po, nëse dëshironi të jeni një stilist i markës, filloni të luani me tekst tani.

Në këtë artikull, unë do t'ju tregoj dy mënyra të shpejta dhe të thjeshta për të shtuar tekst në illustrator. Do të mësoni gjithashtu disa këshilla për formatimin e tekstit.

Gati? Marrë shënim.

Vegla Lloji

Do të përdorni mjetin Type (shkurtorja T ) nga paneli i veglave në Illustrator për të shtuar tekst.

2 mënyra për të shtuar tekst në Illustrator

Ka dy mënyra të thjeshta për të shtuar tekst ose për një emër të shkurtër ose për informacion më të gjatë. Sigurisht, ju mund të përdorni vetëm një mënyrë ose një tjetër, por është gjithmonë mirë t'i dini të dyja për raste të ndryshme dhe të shmangni telashet e panevojshme.

Dallimi më i madh është ndryshimi i madhësisë së tekstit, të cilin do ta shihni më vonë në këtë artikull.

Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë nga Mac. Versioni i Windows mund të jetë paksa i ndryshëm.

Metoda 1: ShtoTekst i shkurtër

Kjo është ndoshta mënyra më e lehtë për të shtuar tekst. Thjesht klikoni dhe shkruani. Ju do të shihni.

Hapi 1 : Zgjidhni mjetin Type në panelin e veglave ose shtypni shkurtoren T në tastierën tuaj.

Hapi 2 : Klikoni në Artboard. Do të shihni një tekst të zgjedhur rastësor.

Hapi 3 : Klikoni dy herë mbi tekstin për ta fshirë dhe shtypur tekstin tuaj. Në këtë rast, unë shkruaj emrin tim June.

Për logot, emrat ose ndonjë tekst të shkurtër, do të doja vërtet këtë metodë, është e shpejtë dhe e lehtë për shkallëzim. Mos harroni të mbani tastin Shift kur bëni shkallë për të mbajtur të njëjtën formë.

U krye! Vazhdoni të lexoni për të parë se si e formatoj tekstin për ta bërë atë të duket më i bukur.

Metoda 2: Shtoni paragrafë të tekstit

Kur dëshironi të shtoni tekst më të gjatë, mund të bëhet pak më e ndërlikuar. Por mos u shqetësoni, do të gjeni këshilla të dobishme që do ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë. Së pari, le të shtojmë tekstin në Illustrator.

Hapi 1 : Natyrisht, zgjidhni mjetin Type.

Hapi 2 : Klikoni dhe zvarriteni për të krijuar një kuti teksti. Do të shihni një tekst të rastësishëm.

Hapi 3 : Klikoni dy herë (ose Komandën A) për të zgjedhur të gjitha dhe shtypni Delete.

Hapi 4 : Kopjoni dhe ngjitni tekstin që ju nevojitet.

Ndryshe nga metoda e mësipërme, këtu NUK MUND të shkallëzoni madhësinë e tekstit duke zvarritur kutinë e tekstit. Ju mund të ndryshoni vetëm madhësinë e kutisë së tekstit.

Shënim: kur shihni një plus të vogël të kuq si ky, do të thotë se tekstinuk përshtatet më në kutinë e tekstit, kështu që ju duhet të zmadhoni kutinë e tekstit.

Për të ndryshuar madhësinë e fontit, do të veproni në mënyrën tradicionale. Do të shpjegoj tani.

Formatimi i tekstit (Udhëzues i shpejtë)

Nëse nuk e keni ende të konfiguruar panelin e Karaktereve në panelin Veçoritë , duhet ta bëni.

Ju mund të ndryshoni stilin e shkronjave, madhësinë e shkronjave, gjurmimin, kryesimin, bërthamën në panelin e Karaktereve. Nëse keni një tekst të gjatë, mund të zgjidhni edhe stilin e paragrafit.

Kam bërë disa formatime. Si duket?

Për të ndryshuar llojin e rasteve, mund të shkoni te Type > Ndrysho rastet dhe të zgjidhni atë që ju nevojitet. Sidomos për rastet e dënimit, ndryshimi i tij një nga një mund të marrë shumë kohë.

Këtu, unë ndryshoj emrin tim në Title Case.

Këshilla të dobishme

Zgjedhja e një fonti të mirë është e rëndësishme, por në shumicën e rasteve, mos' t përdor më shumë se tre fonte në një dizajn, mund të duket mjaft i çrregullt. Dhe mbani mend, gjithmonë shtoni pak hapësirë ​​në tekstin tuaj, do të bëjë një ndryshim.

Përfundim

Tani keni mësuar dy mënyra për të shtuar tekst në Illustrator. Mjeti i tipit është shumë i lehtë për t'u përdorur, por gjithmonë duhet t'i kushtoni vëmendje detajeve. Mos harroni se kur të përdorni cilin. Do të bëni diçka të madhe.

Kalofsh stilin!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.