Si të krijoni paracaktimin tuaj në Adobe Lightroom

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Çdo fotograf ka stilin e vet. Për disa, ai është i mprehtë dhe i qëndrueshëm, ndërsa të tjerët, veçanërisht fotografët më të rinj, kërcejnë pak. Nëse keni menduar ndonjëherë se si ta bëni stilin tuaj të jetë pak më i qëndrueshëm, unë do t'ju lejoj të hyni në një sekret - paracaktimet!

Përshëndetje, unë jam Cara! M’u deshën disa vite për të zhvilluar stilin tim si fotograf. Pas pak provash dhe gabimesh, si dhe duke luajtur me (dhe duke mësuar nga) paracaktimet e njerëzve të tjerë, kuptova stilin tim të fotografisë.

Tani, unë e ruaj atë stil duke përdorur paracaktimet që kam krijuar. Këto cilësime u japin imazheve të mia atë pamje të freskët dhe plot ngjyra që më pëlqejnë shumë. Si mund të krijoni paracaktimet tuaja të Lightroom? Ejani dhe unë do t'ju tregoj. Është shumë e lehtë!

Shënim: Pamjet e ekranit më poshtë janë marrë nga versioni Windows 3 në rregull i Lightroom Classic. Nëse jeni duke përdorur

Cilësimet e paracaktuara të Lightroom

Shkoni te moduli Zhvilloni në Lightroom dhe bëni modifikimet e dëshiruara në imazhin tuaj.

Mund të filloni nga e para me modifikimin tuaj nga themeli. Ose mund të filloni me një paracaktim që keni blerë ose shkarkuar falas. Kështu i mora shumë nga paracaktimet e mia, duke rregulluar paracaktimet e njerëzve të tjerë derisa të më jepnin pamjen që doja.

Këshillë profesionale: studimi i paracaktimit të njerëzve të tjerë është gjithashtu njëmënyrë e shkëlqyer për të kuptuar se si funksionojnë së bashku elementët e ndryshëm të redaktimit.

Krijimi i & Ruajtja e cilësimeve tuaja

Pasi të keni zgjedhur cilësimet tuaja, shkoni në anën e majtë të ekranit ku do të shihni panelin Paravendosjet .

Hapi 1: Klikoni shenjën Plus në anën e sipërme të djathtë të panelit. Zgjidhni Krijo Paracaktuar .

Do të hapet një panel i madh.

Hapi 2: Emërtoni paracaktimin tuaj diçka që ka kuptim për ju në kutinë në krye. Në menynë rënëse poshtë kësaj kutie, zgjidhni grupin e paracaktuar ku dëshironi të shkoni paraprakisht.

Zgjidhni cilat cilësime dëshironi të zbatohet paravendosja. Për shembull, nuk dua që të njëjtat cilësime Maska ose Transformimi të zbatohen për çdo imazh në të cilin përdor këtë paravendosje. Kështu që unë do t'i lë ato kuti të pakontrolluara. Cilësimet e kontrolluara do të zbatohen për çdo imazh kur të aplikoni paravendosjen.

Hapi 3: Kliko Krijo kur të përfundojë.

Kjo është ajo! Paracaktimi juaj tani do të shfaqet në panelin e Paravendosjeve në grupin e paracaktuar që keni zgjedhur. Me një klikim mund të aplikoni të gjitha cilësimet tuaja të preferuara në një ose disa imazhe!

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë disa pyetje në lidhje me paracaktimet e Lightroom që mund të dëshironi të dini.

A janë paracaktimet e Lightroom falas?

Po dhe jo. Adobe ofron një koleksion paracaktimesh falas dhe një kërkim në internet për paracaktime falas do të sjellë shumë rezultate. kapadyshim një bollëk fotografësh të rinj për të luajtur.

Megjithatë, koleksionet falas të paracaktimit të Lightroom ofrohen shpesh si një nxitje për t'u regjistruar në një program ose për të testuar disa paracaktime nga koleksioni i një shitësi. Qasja në koleksionin e plotë (ose më shumë grupe paravendosjesh) kërkon pagesë.

Si të bëni një paracaktim të mirë?

Një mënyrë e shkëlqyer për të kuptuar se si veçoritë e Lightroom ndërveprojnë me njëra-tjetrën është të studioni paracaktimet e njerëzve të tjerë. Shkarkoni paracaktimet falas ose blini të preferuarat tuaja. Në Lightroom, mund të ekzaminoni cilësimet dhe të luani me ndryshimin e tyre për të parë se si ato ndikojnë në imazh.

Me kalimin e kohës, do të zhvilloni ndryshime që i përshtaten stilit tuaj të fotografisë. Ruajini ato si paravendosjet tuaja dhe së shpejti do të keni një koleksion të paravendosjeve të personalizuara që do të sjellin qëndrueshmëri në punën tuaj.

A përdorin fotografët profesionistë paravendosje?

Po! Paracaktimet janë një mjet i shkëlqyer për të pasur në arsenalin tuaj të fotografisë. Shumica e fotografëve profesionistë i përdorin ato për të përshpejtuar rrjedhën e punës dhe për të mbajtur një pamje të qëndrueshme të imazheve të tyre.

Megjithëse disa njerëz mund të supozojnë se përdorimi i paracaktimit është "mashtrim" ose "kopjim" i punës së dikujt tjetër, ky nuk është rasti. Paracaktimet nuk do të duken saktësisht të njëjta në çdo imazh, kjo varet nga situata e ndriçimit dhe faktorë të tjerë.

Për më tepër, paracaktimet pothuajse gjithmonë do të kenë nevojë për ndryshime të vogla për të funksionuar për një individimazh. Është më mirë të mendoni për paracaktimet si një pikënisje që zbaton të gjitha modifikimet bazë me një klikim që përndryshe do t'ju duhej t'i zbatonit manualisht në të gjitha imazhet tuaja.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.