Si të ruani skedarin Adobe Illustrator si vektor

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tabela e përmbajtjes

Ruajtja e një skedari vektor ju mundëson ju ose të tjerët të redaktoni vektorin origjinal. Disa prej jush, madje edhe unë në fillim, ngatërruat një grafik me një vektor. Për të qenë shumë i qartë, një vektor grafik në formatin png NUK është një skedar vektori.

Fjala "vektor" mund të tingëllojë e ndërlikuar ndonjëherë, sepse mund ta shihni edhe si një grafikë vektoriale, si një logo ose ikonë . Në këtë rast, mund të jetë një imazh png, por nuk mund ta modifikoni imazhin origjinal. Dua të them, ju mund të përdorni gjurmët e imazhit për të redaktuar një png, por ju e dini se për çfarë po flas.

Kjo është një grafikë vektoriale

Sot, ne po flasim për një skedar vektorial aktual që mund të modifikoni pikat e ankorimit, ngjyrat, etj. Ka disa formate që mund të zgjidhni për të ruajtur skedarin tuaj Adobe Illustrator si skedar vektor, si ai, eps, pdf ose SVG.

Ndiqni hapat e mëposhtëm për të ruajtur skedarin tuaj Illustrator si vektor.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Hapi 1: Shkoni te menyja kryesore dhe klikoni Skedari > Ruaj si . Në këtë rast, skedarin e formatit vektor mund ta ruani vetëm në kompjuterin tuaj, ndaj zgjidhni ta ruani në kompjuterin tuaj në vend të Creative Cloud.

Hapi 2: Emërtoni skedarin tuaj nëse nuk e keni bërë tashmë, zgjidhni se ku dëshironi të ruani skedarin në kompjuterin tuaj dhe zgjidhni formatin.

Siç mund ta shihni, kadisa formate nga të cilat mund të zgjidhni. Le të zgjedhim Adobe Illustrator (ai) për shembull.

Hapi 3: Zgjidhni opsionet e skedarit dhe klikoni OK .

Skedari vektor (ai) do të shfaqet në desktopin tuaj ose kudo që keni zgjedhur ta ruani.

Formatet e tjera funksionojnë pothuajse njësoj, përveç se pjesa e opsioneve të skedarit mund të te jesh i ndryshem. Për shembull, kur e ruani si SVG, do t'i shihni këto opsione.

Kur hapni skedarin, Adobe Illustrator do t'ju japë disa opsione për të zgjedhur formatin e skedarit për të hapur skedarin.

Zgjidhni SVG dhe do të jeni në gjendje të redaktoni skedarin vektorial origjinal.

Nëse zgjidhni ta ruani skedarin Illustrator si eps, ndonjëherë ai do të hapet si skedar PDF në vend që të hapet Adobe Illustrator. Asnjë punë e madhe. Mund të klikoni me të djathtën në skedarin eps dhe të zgjidhni Open With Adobe Illustrator të versionit tuaj.

Përfundimi

Mund ta ruani skedarin tuaj Adobe Illustrator si vektor kur zgjidhni këto formate: ai, SVG, eps dhe pdf. Përsëri, formati png NUK është një skedar vektor sepse nuk mund të modifikoni drejtpërdrejt në një png. Një skedar vektori është i modifikueshëm, mbani mend se 🙂

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.