Si të bëni një trapezoid në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Adobe Illustrator ka mjete të gatshme për përdorim si mjetet drejtkëndësh, elips, poligon dhe yll, por nuk do të gjeni forma më pak të zakonshme si trapezoid ose paralelogram.

Për fat të mirë, me mjetet e vektorit të fuqisë së Illustrator, mund të bëni një trapezoid nga forma bazë si një drejtkëndësh ose shumëkëndësh. Për më tepër, ju gjithashtu mund të vizatoni një trapezoid duke përdorur mjetin Pen.

Në këtë tutorial, do të mësoni tre mënyra të thjeshta për të bërë një trapezoid duke përdorur mjete të ndryshme në Adobe Illustrator.

Shiko cila metodë ju pëlqen më shumë.

Shënim: Të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

3 mënyra për të bërë një trapezoid në Adobe Illustrator

Kur e ktheni një drejtkëndësh në një trapezoid, do të përdorni mjetin Scale për të ngushtuar dy qoshet e sipërme të drejtkëndëshit. Nëse zgjidhni të përdorni mjetin Polygon, do të fshini dy pikat e ankorimit të poshtëm për të bërë një formë trapezi.

Mjeti Pen ju lejon të vizatoni një trapezoid me dorë të lirë, por gjithashtu mund të bëni një trapezoid të përsosur duke përdorur mjetin e transformimit.

Do të shpjegoj detajet e secilës metodë në hapat e mëposhtëm.

Metoda 1: Kthejeni një drejtkëndësh në një trapez në Adobe Illustrator

Hapi 1: Zgjidhni Mjetin drejtkëndor nga shiriti i veglave ose përdorni tastierën shkurtore M për të aktivizuar mjetin. Klikoni dhe zvarriteni në tabelën artistike për të krijuar njëdrejtkëndësh.

Nëse doni të bëni një katror, ​​mbani tastin Shift ndërsa tërhiqni.

Hapi 2: Zgjidhni Mjeti i përzgjedhjes së drejtpërdrejtë (shkurtorja e tastierës A ) nga shiriti i veglave, klikoni dhe tërhiqeni mbi krye të drejtkëndëshit për të zgjedhur dy pikat e këndit. Do të shihni dy rrathë të vegjël kur të zgjidhen pikat.

Hapi 3: Zgjidhni Mjetin e shkallës (shkurtorja e tastierës S ) nga shiriti i veglave.

Klikoni jashtë drejtkëndëshit dhe tërhiqeni lart për të shkallëzuar vetëm (dy) pikat e zgjedhura. Do të shihni një formë trapezi.

Kjo është ajo! Sa e thjeshtë.

Metoda 2: Kthejeni një shumëkëndësh në një trapez në Adobe Illustrator

Hapi 1: Zgjidhni Vegla e Polygonit nga shiriti i veglave, mbajeni Shift , klikoni dhe tërhiqeni për të krijuar një poligon si ky.

Hapi 2: Zgjidhni Delete Anchor Point Tool (shkurtorja e tastierës - ) nga shiriti i veglave.

Mbajeni tastin Shift dhe klikoni në dy qoshet e poshtme të poligonit.

E shihni? Një trapezoid i përsosur.

Mund të përdorni mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë për të lëvizur rreth spirancës për të bërë një trapezoid të parregullt.

Metoda 3: Vizatoni një trapez duke përdorur Pen Tool në Adobe Illustrator

Nëse zgjidhni të përdorni Pen Tool për të vizatuar, thjesht klikoni në tabelën e artit për të krijuar dhe lidhur pikat e ankorimit . Do të klikoni pesë herë dhe klikimi i fundit duhet të lidhet mesë pari klikoni për të mbyllur shtegun.

Nëse doni të bëni një trapez të përsosur, ndiqni këto hapa.

Hapi 1: Përdorni mjetin Pen për të vizatuar një trapez të drejtë.

Hapi 2: Kopjoni dhe ngjisni formën në të njëjtin vend. Shtypni Command + C (ose Ctrl + C për përdoruesit e Windows) për të kopjuar dhe shtypni Command + F (ose Ctrl + F për përdoruesit e Windows) për ta ngjitur në vend.

Hapi 3: Me objektin e sipërm të zgjedhur, shko te paneli Veçoritë > Transformo dhe kliko Ktheje horizontalisht .

Do të shihni dy trapezoide të drejtë që mbivendosen.

Hapi 4: Zgjidhni objektin e sipërm, mbani tastin Shift dhe lëvizeni horizontalisht derisa vijat qendrore të kryqëzohen.

Hapi 5: Zgjidhni të dyja format dhe përdorni Mjetin e Ndërtuesit të formës (shkurtorja e tastierës Shift + M ) për të kombinuar dy forma.

Mendime përfundimtare

Mënyra më e shpejtë për të bërë një trapez të përsosur është duke fshirë pikat e ankorimit të një shumëkëndëshi. Metoda Rectangle Tool është gjithashtu e lehtë, por ndonjëherë mund të mos e dini deri në cilën pikë duhet të shkallëzoni. Metoda Pen Tool është e mirë për të bërë forma të parregullta.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.