Si të eksportoni foto nga Lightroom pa humbur cilësi

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ke punuar shumë për imazhet e tua. Nga zgjedhja e cilësimeve të përsosura të kamerës deri tek aplikimi i modifikimeve të sakta për të krijuar vizionin tuaj, ka qenë një proces i kujdesshëm. Gjëja e fundit që dëshironi të bëni është të prishni efektin e përgjithshëm duke postuar ose printuar imazhe me cilësi të ulët pasi t'i eksportoni ato nga Lightroom!

Hej! Unë jam Cara dhe si fotograf profesionist, e kuptoj plotësisht nevojën tuaj për një prezantim perfekt. Është mjaft e thjeshtë të eksportosh imazhe nga Lightroom, por duhet të përdorësh cilësimet e duhura të eksportit për qëllimin tënd.

Ky mund të jetë pak i ndërlikuar. Në varësi të vendit ku do të shfaqet imazhi juaj, (Instagram, në print, etj.), cilësimet e eksportit do të ndryshojnë.

Le të hedhim një vështrim se si të eksportojmë foto nga Lightroom pa humbur cilësinë.

Para se të eksportoni skedarin tuaj, duhet të vendosni se për çfarë po e përdorni imazhin në mënyrë që të zgjidhni madhësinë më të mirë për të eksportuar fotot nga Lightroom.

Shënim: Pamjet e ekranit më poshtë janë marrë nga versioni Windows 3 ok y i Lightroom Classic. Nëse jeni duke përdorur <> Përcaktoni qëllimin e imazhit tuaj

Nuk ka asnjë metodë të vetme për të eksportuar imazhe nga Lightroom.

Skedari me rezolucion të lartë i nevojshëm për printimin e imazheve është shumë i rëndë për t'u përdorur në mediat sociale. Do të duhet kaq shumë kohë për t'u ngarkuar sa do të kenihumbi audiencën tuaj. Plus, shumica e ekraneve mund të shfaqin vetëm deri në një sasi të caktuar cilësie. Çdo gjë më shumë thjesht krijon një skedar më të madh dhe nuk shton asnjë përfitim.

Për më tepër, shumë sajte si Instagram dhe Facebook kufizojnë madhësinë e skedarit ose kërkojnë një raport të caktuar aspekti. Nëse nuk e eksportoni në cilësimet e duhura, platforma do ta refuzojë imazhin tuaj ose mund ta shkurtojë atë në mënyrë të çuditshme.

Lightroom na jep shumë fleksibilitet në zgjedhjen e cilësimeve të eksportit. Fatkeqësisht, kjo mund të jetë dërrmuese për përdoruesit fillestarë ose ata që nuk i dinë cilësimet më të mira për qëllimin e tyre.

Filloni duke kuptuar qëllimin tuaj. Në vetëm një moment, ne do të flasim për cilësimet e eksportit për qëllimet e mëposhtme:

  • Media sociale
  • Ueb
  • Printo
  • Të kalosh te një program tjetër për redaktim të mëtejshëm

Si të eksportoni fotografi me cilësi të lartë nga Lightroom

Pasi të vendosni për qëllimin e fotove, ndiqni hapat e mëposhtëm për të eksportuar foto me cilësi të lartë nga Lightroom .

Hapi 1: Zgjidhni opsionin e eksportit

Për të eksportuar imazhet tuaja, kliko me të djathtën mbi imazh. Zhvendoseni mbi Eksport në meny dhe zgjidhni Eksport nga menyja fluturuese.

Përndryshe, mund të shtypni shkurtoren e tastierës Lightroom Ctrl + Shift + E ose Command + Shift + E .

Hapi 2: Zgjidhni ku dëshironi që skedari i eksportuar të ruhet

Lightroom ju jep disa opsione. Në seksionin Eksporto vendndodhjen , kliko në kutinë Eksporto në për të zgjedhur dosjen ku dëshiron ta ruash.

Nëse dëshironi ta vendosni në një dosje specifike, klikoni Zgjidhni dhe shfletoni dosjen që dëshironi. Ju gjithashtu mund të kontrolloni kutinë Vendosni në nënfolder .

Për shkrepjet e klientëve, unë zakonisht qëndroj me të njëjtën dosje si fotografia origjinale dhe më pas vendos imazhet e redaktuara në një nënfolder të quajtur Edited. Kjo mban gjithçka së bashku dhe është e lehtë për t'u gjetur.

Në seksionin tjetër, Emërtimi i skedarit, zgjidhni se si dëshironi të emërtohet skedari i ruajtur.

Kalo poshtë në dy seksionet e poshtme tani për tani. Kontrolloni kutinë Watermark nëse dëshironi të shtoni një të tillë (mësoni më shumë rreth filigranëve në Lightroom këtu).

Ju merrni gjithashtu disa opsione Pas eksportit . Këto janë të dobishme nëse jeni duke e eksportuar imazhin për të vazhduar ta redaktoni atë në një program tjetër.

Hapi 3: Specifikoni modifikimet sipas qëllimit të imazhit

Tani do të kthehemi te seksionet Cilësimet e skedarit dhe Madhësia e imazhit . Këto janë ato që do të ndryshojnë në varësi të qëllimit të imazhit tuaj të eksportuar. Unë do të shpjegoj shpejt opsionet e cilësimeve më poshtë.

Formati i imazhit: për mediat sociale, ueb dhe printim, zgjidhni JPEG .

Mund të përdorni skedarë TIFF për printim, por këta skedarë janë përgjithësisht të mëdhenjpërfitime minimale të dukshme të cilësisë mbi JPEG.

Zgjidhni PNG për imazhet me sfond transparent dhe PSD për të punuar me skedarin në Photoshop. Për të ruajtur si një RAW i gjithanshëm, zgjidhni DNG ose mund të mbani formatin origjinal të skedarit nëse dëshironi.

Hapësira e ngjyrave: Përdor sRGB për të gjitha imazhet dixhitale dhe zakonisht për printim nëse nuk keni hapësirën specifike të ngjyrave për kombinimin tuaj të letrës/bojës.

Madhësia e skedarit: Madhësia e duhur e skedarit për qëllimin tuaj është një pjesë e rëndësishme e cilësimeve tuaja të eksportit. Për printim, duhet t'i jepni përparësi cilësisë së lartë sesa madhësisë së skedarit.

Megjithatë, e kundërta është e vërtetë kur eksportoni për përdorim të mediave sociale ose ueb-it. Shumë platforma të mediave sociale kanë kufij të madhësisë së ngarkimit të skedarëve dhe nuk do t'ju lejojnë të ngarkoni skedarë të mëdhenj.

Edhe nëse mund t'i ngarkoni ato, imazhet me rezolucion të lartë në fakt mund të duken më keq, sepse platforma në mënyrë të vështirë përpiqet të zvogëlojë vetë një madhësi të madhe skedari. Ngarko një imazh mjaft të vogël dhe do ta shmangësh atë krejtësisht.

Le të shohim opsionet e zvogëlimit të madhësisë së skedarit që ofron Lightroom.

Cilësia: Për skedarët e printimit, mbajeni cilësinë në vlerën e saj maksimale prej 100 . Ju gjithashtu mund të përdorni 100 për skedarë ueb ose media sociale, por cilado platformë që përdorni do t'i kompresojë ato.

Për të shmangur këtë ngjeshje, provo të eksportosh imazhe me cilësi 80. Ky është një ekuilibër i mirë midis madhësisë së skedarit dhe shpejtësisë së ngarkimit.

Kufizoni madhësinë e skedarit në: Kjobox ofron një mundësi tjetër për kufizimin e madhësisë së skedarit. Kontrolloni kutinë dhe shkruani madhësinë në të cilën dëshironi të kufizoni. Lightroom më pas do të përcaktojë se cili është informacioni më i rëndësishëm për t'u mbajtur në mënyrë që të mos humbni cilësinë e perceptuar.

Lightroom ju lejon gjithashtu të zgjidhni madhësinë e saktë të imazheve tuaja të eksportuara. Kjo është e dobishme për faqet e mediave sociale që kanë kërkesa specifike për madhësinë e imazhit. Në vend që të lejoni platformën të ndryshojë madhësinë e imazheve tuaja automatikisht, ju mund t'i eksportoni ato në madhësinë e duhur.

Ndrysho madhësinë në përshtatje: Zgjidhni këtë kuti dhe më pas hapni menynë rënëse për të zgjedhur se cilën matje dëshironi të ndikoni. Mos e ndryshoni madhësinë kur eksportoni për printim.

Rezolucioni: Rezolucioni nuk ka shumë rëndësi për imazhet dixhitale. Ju nevojiten vetëm 72 pika për inç për t'u parë në një ekran. Caktojeni këtë në 300 piksel për inç për printim

Seksioni Mrejtimi i daljes është mjaft vetë-shpjegues. Zgjidhni kutinë për të shtuar një prekje të mprehjes në imazhin tuaj - pothuajse të gjitha imazhet do të përfitojnë.

Më pas zgjidhni të optimizoni mprehjen për ekranin, letrën mat ose letrën me shkëlqim. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një sasi të ulët, standarde ose të lartë mprehjeje.

Në kutinë Metadata , mund të zgjidhni llojin e meta të dhënave që të mbani me imazhet tuaja. Ju mund të shtoni emrin e modelit ose informacione të tjera për klasifikim të lehtë.

Mos harroni se ky informacion do të shoqërohet me imazhet tuaja,edhe kur postoni në internet (përveç programeve si Instagram që heqin meta të dhënat).

Ua! A kishte kuptim e gjithë kjo?

Hapi 4: Krijoni paracaktime të eksportit

Sigurisht, këtu është pyetja e vërtetë. A duhet t'i kaloni të gjitha këto cilësime manualisht sa herë që dëshironi të eksportoni një imazh? Sigurisht që jo!

Mund të konfiguroni disa paracaktime të eksportit që mbulojnë të gjitha qëllimet tuaja tipike. Më pas, kur shkoni për të eksportuar imazhin tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni paravendosjen dhe jeni gati për të shkuar.

Për të ruajtur një paravendosje, zgjidhni cilësimet që dëshironi të përdorni. Më pas shtypni butonin Shto në të majtë.

Jepni paracaktuar një emër dhe zgjidhni dosjen ku dëshironi ta ruani. Klikoni Krijo dhe jeni gati! Jeni kurioz për veçori të tjera të Lightroom që lehtësojnë rrjedhën tuaj të punës? Shikoni Soft Proofing dhe si ta përdorni për të përsosur fotot për printim!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.