Si të hapni në mënyrë të barabartë objektet në hapësirë ​​në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Kur jeni duke projektuar paraqitjet ose thjesht rregulloni shiritin e navigimit, duhet të siguroheni që hapësira ndërmjet secilit seksion të jetë e barabartë. Nuk mund ta dalloni distancën e saktë duke klikuar dhe zvarritur? Mos u shqetësoni, mund të përdorni disa mjete dhe udhëzues nga Adobe Illustrator.

Me siguri jeni përpjekur të rreshtoni objektet tashmë, pikënisje e mirë! Por mbani mend, rreshtimi nuk e ndryshon distancën e hapësirës, ​​por ndryshon vetëm pozicionin. Jeni pothuajse aty, thjesht duhet të gjeni opsione të tjera brenda panelit Align.

Në këtë tutorial, do të mësoni tre mënyra për të vendosur në mënyrë të barabartë objektet në Adobe Illustrator. Unë do t'ju tregoj se si të krijoni një plan urbanistik të tillë duke përdorur tre metoda.

Shënim: pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Align Panel

Mund të rreshtoni dhe hapni objektet në mënyrë të barabartë me disa klikime duke përdorur panelin Align. Nëse dëshironi një distancë të saktë midis objekteve, ekziston një hap thelbësor që nuk mund ta humbisni - zgjidhni një objekt kyç si referencë. Përpara se të hyjmë në këtë, le të fillojmë të shtojmë objekte në dokument.

Hapi 1: Përdorni Mjetin e tipit (T) për të shtuar tekst në dokument. Mund të provoni t'i vendosni hapësirën dhe t'i rreshtoni ato me sy me ndihmën e udhëzuesit inteligjent.

Jo keq! Distanca duket mjaft e barabartë, por le të jemi profesionistë dhe të bëjmëSigurohuni që ato të jenë të vendosura në mënyrë të barabartë.

Hapi 2: Zgjidhni të gjitha tekstet, paneli Rreshto duhet të shfaqet nën Karakteristikat . Nëse nuk mund ta gjeni, mund ta hapni panelin nga menyja e sipërme Dritarja > Raftoni .

Klikoni Më shumë opsione (tre pikat) për të zgjeruar panelin.

Do të shihni dy opsione Distribute Spacing në fund të panelit.

Hapi 3: Zgjidhni Hapësira e shpërndarjes horizontale .

E kam dubluar tekstin për të treguar ndryshimin. Tekstet brenda kutisë kufizuese janë të ndara në mënyrë të barabartë.

Këshillë e shpejtë: nëse tashmë keni parasysh një vlerë të saktë të distancës, mund të futni edhe distancën, por para së gjithash, duhet të zgjidhni një objekt kyç.

Për shembull, duke supozuar se zgjidhni Rreth si objekt kyç.

Zgjidhni Align to Key Object në panelin Align.

Do të shihni që një nga objektet (teksti) është theksuar. Mund ta ndryshoni objektin kyç duke klikuar mbi objektin që dëshironi të vendosni si objekt kyç. Pra, tani klikoni në Rreth .

Futni hapësirën që dëshironi midis objekteve, le të themi 50 px, dhe klikoni Hapësirën e Shpërndarjes Horizontale.

Mos harroni këto 3 butona 😉

Tani distanca midis objekteve është 50 px.

Tani është krijuar shiriti i navigimit, le të kalojmë te nënmenyja.

Metoda 2: Përsëriteni hapin

Kjo metodë funksionon vetëm kur jeni duke ndarë hapësirëobjekte identike. Nëse objekti nuk është i njëjtë, provoni metoda të tjera. Ne do të krijojmë të njëjtat sfonde të nënmenusë (drejtkëndësha), kështu që ne mund të përdorim këtë metodë.

Hapi 1: Përdorni mjetin Rectangle Tool (M) për të vizatuar një drejtkëndësh. Mund ta përafroni me tekstin e mësipërm.

Shënim: kur i rreshtoni objektet vertikalisht, mund të ndryshoni ndarjen horizontalisht.

Hapi 2: Mbani Opsioni ( Alt për përdoruesit e Windows) dhe Shift butonat, klikoni dhe tërhiqni drejtkëndëshin në të djathtë nën tekstin e dytë.

Hapi 3: Përsëriteni hapin e fundit (të kopjuar) duke përdorur shkurtoren e tastierës Command + D ( Ctrl + D për përdoruesit e Windows). Ju mund ta përdorni shkurtoren disa herë derisa të merrni një sfond drejtkëndësh për secilën kategori.

Shpejt dhe lehtë! Kjo metodë funksionon më së miri kur dëshironi të krijoni një model të barabartë me të njëjtën formë.

Gjithsesi, le të shtojmë artikujt e nënmenysë. Do të përdor tekstin Lorem Ipsum si shembull dhe do t'ju tregoj se si ta bëni atë duke përdorur rrjetin si udhëzues.

Metoda 3: Përdorni Grid

Nëse nuk keni shumë objektet për t'u lidhur, mund t'i hapni objektet në mënyrë të barabartë duke ndjekur rrjetat dhe udhëzuesit. Në fakt, nëse Smart Guide është aktivizuar, kur tërhiqni objektet, ai do të tregojë distancën midis objekteve, por le të përdorim rrjetat vetëm për t'u siguruar.

Hapi 1: Pasi të keni shtuar tekst në dokumentin tuaj, shkoni temenunë e sipërme dhe zgjidhni Shiko > Shfaq rrjetën për të shfaqur rrjetën.

Ju duhet të shihni rrjete në dokumentin tuaj, por nuk i shihni rrjetet në krye të drejtkëndëshave. Ulni tejdukshmërinë e drejtkëndëshit.

Zmadhoni përpara se të shkoni në hapin tjetër.

Hapi 2: Vendosni distancën që dëshironi midis tekstit. Për shembull, nëse dëshironi që hapësira të jetë dy rreshta të rrjetit. Zhvendosni tekstin dy rreshta nga teksti i mësipërm.

Pasi të përfundoni pozicionimin e të gjithë tekstit, kthejeni opacitetin e drejtkëndëshit në 100%.

Duket mirë? Ju mund të zgjidhni të gjitha tekstet dhe t'i kopjoni ato (provoni të përdorni metodën 2) në kolonën e kategorisë tjetër. Mund ta ndryshoni përmbajtjen e tekstit më vonë, këtu ne po krijojmë vetëm paraqitjen.

Mund ta fikni rrjetin tani për të parë se si duket.

Gjithmonë mund t'i kontrolloni dy herë për t'u siguruar që ato janë të rreshtuara në mënyrë korrekte dhe të vendosura në mënyrë të barabartë duke u kthyer në panelin Raftoni .

Përfundim

Mund të përdorni çdo metodë të mësipërme për të vendosur në mënyrë të barabartë objektet dhe në varësi të asaj që po përpiqeni të bëni, disa metoda mund të jenë më të përshtatshme se të tjerat.

Vetëm një rishikim i shpejtë. Kur i keni tashmë objektet gati, metoda e panelit Align duhet të jetë mënyra më e shpejtë. Nëse po përpiqeni të krijoni objekte identike të vendosura në mënyrë të barabartë, metoda e përsëritjes së hapit funksionon mjaft mirë.

Sa i përket rrjetit, është gjithmonë një zakon i mirë për t'i përdorur ato, por është e vërtetë që kurka shumë objekte, lëvizja e tyre një nga një mund të jetë një ngutje.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.