12 kufjet më të mira izoluese të zhurmës në 2022 (Udhëzues i shpejtë)

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Pajisja e duhur e kufjeve formon një mbrojtje nga zhurma dhe shpërqendrimi, duke ju lejuar të punoni më produktivisht. Ata do t'i bëjnë më të qarta telefonatat tuaja. Ata do të kenë të gjithë komoditetin dhe jetëgjatësinë e baterisë që ju nevojitet për përdorim gjatë gjithë ditës.

Si funksionojnë kufjet që izolojnë zhurmën? Disa ju izolojnë nga zhurma përmes qarkut aktiv të anulimit të zhurmës, të tjerët krijojnë një vulë fizike, siç bëjnë tapat e veshit. Kufjet më të mira përdorin të dyja teknikat. Ata mund ta zvogëlojnë atë zhurmë deri në 30 decibel—që përbën bllokimin e 87,5% të tingullit të jashtëm—një funksion i dobishëm nëse punoni në një zyrë me zhurmë, kaloni kohë në kafene të zënë ose dëshironi të jeni produktiv kur udhëtoni ose udhëtoni.

Ndonëse reduktimi i zhurmës së jashtme është i rëndësishëm, nuk është e vetmja gjë që ju nevojitet në një palë kufje cilësore. Ata gjithashtu duhet të tingëllojnë mirë! Përveç kësaj, ato duhet të jenë të qëndrueshme, të rehatshme dhe të kenë jetëgjatësi të mirë të baterisë.

Çfarë stili të kufjeve duhet të blini? Ju mund të preferoni kufje të rehatshme mbi vesh ose një palë modele më të lëvizshme në vesh. Në këtë përmbledhje, ne mbulojmë më të mirën nga të dyja. Ne përfshijmë kufje me valë dhe me tela, opsione premium dhe të përballueshme.

Mezi presim të shohim zgjedhjet tona? Paralajmërim spoiler:

Kufjet me vesh të Sony WH-1000XM3 janë më të mira në anulimin e zhurmës se të gjithë konkurrentët dhe tingulli i tyre me valë është i jashtëzakonshëm. Ata janë të rehatshëm dhe kanë jetëgjatësi të gjatë të baterisë dhe premiumjetëgjatësia e çdo kufjeje që rekomandojmë—bateritë përdoren vetëm për anulimin e zhurmës. Janë të disponueshme versione të veçanta për pajisjet Apple dhe Android dhe ato janë të disponueshme në të zezë, trefishtë të zezë dhe të bardhë.

Me një shikim:

 • Lloji: mbi vesh
 • Izolimi i përgjithshëm i zhurmës (RTINGS.com): -25,26 dB
 • Izolimi i zhurmës bas, mesatar, trefish (RTINGS.com): -17,49, -26,05, -33,1 dB
 • Rezultati i izolimit të zhurmës (RTINGS.com): 8,7
 • Vendimi i përdorimit të zyrës së RTINGS.com: 7,1
 • Wireless: Jo
 • Jetëgjatësia e baterisë: 35 orë (vetëm AAA, kërkohet vetëm për ANC)
 • Mikrofoni: Po
 • Pesha: 6,9 oz, 196 g

Këto kufje janë të lehta dhe të rehatshme. Ata rrjedhin pak zë, duke i bërë ato pak më pak se ideale në një situatë zyre. Megjithatë, QuietComfort 25 janë të shkëlqyera për udhëtarët. Anulimi i shkëlqyer i zhurmës së tyre do të bllokojë pjesën më të madhe të zhurmës që përjetoni gjatë fluturimit dhe lidhja me tela e bën lidhjen me argëtimin gjatë fluturimit shumë më të thjeshtë.

Bose QuietComfort 25s kanë cilësi të shkëlqyer tingulli, pjesërisht për shkak të lidhjes së tyre me kabllo , dhe tingëllojnë edhe më mirë kur i “digjni” pas 100 orësh përdorimi.

Megjithatë, ka disa negative. Ata kanë një thithje mjaft të lartë të zhurmës dhe anulimi i zhurmës nuk është i rregullueshëm si Bose 700. Gjithashtu, shumë komente të përdoruesve raportojnë thyerje të menteshave brenda një viti, kështu që ato kanë qëndrueshmëri të dyshimtë.

4. AppleAirPods Pro

Apple's AirPods Pro janë kufje me të vërtetë pa tel në vesh që ofrojnë anulim të shkëlqyer të zhurmës, tingull cilësor dhe modalitet transparence që ju lejon të ngrini tingullin e ambientit lart në vend të uljes. Ata kanë një integrim të fortë me pajisjet Apple dhe do të çiftohen lehtësisht me to. Ndërsa AirPods funksionojnë me sisteme të tjera operative, përdoruesit e Windows dhe Android mund të kenë vlerë më të mirë nga një alternativë.

Me një shikim:

 • Lloji: në vesh (me të vërtetë pa tel)
 • Izolimi i përgjithshëm i zhurmës (RTINGS.com): -23,01 dB
 • Izolimi i zhurmës bas, mesatar, trefish (RTINGS.com): -19,56, -21,82, -27,8 dB
 • Rezultati i izolimit të zhurmës (RTINGS.com): 8,6
 • Vendimi i përdorimit të zyrës së RTINGS.com: 7,1
 • Wireless: Po
 • Jetëgjatësia e baterisë: 4,5 orë (5 orë kur nuk përdoret anulimi aktiv i zhurmës, 24 orë me kasë)
 • Mikrofoni: Po, me akses në Siri
 • Pesha: 0,38 oz (1,99 oz me kasë), 10,8 g (56,4 g me kasë)

AirPods Pro kanë izolim të shkëlqyeshëm të zhurmës dhe janë të përshtatshëm për udhëtime, udhëtime dhe punë në zyrë. Një mikrofon i kthyer nga brenda kap se sa zhurmë e padëshiruar po kalon dhe ANC rregullohet automatikisht për ta hequr atë.

Kur të duhet të bësh një bisedë, aktivizo "Modalitetin e transparencës" duke mbajtur sensorin e forcës së prekjes në rrjedhin dhe zërat do të përforcohen në vend që të dobësohen. Ndërsa jetëgjatësia e baterisë është vetëm katër orë e gjysmë, ataKarikohen automatikisht kur vendosen në kutinë e tyre për një përdorim të plotë 24 orë.

Tingëllojnë mjaft mirë, por janë pak të lehta në bas dhe pa të njëjtën cilësi si kufjet e tjera premium. Mikrofoni i kthyer nga brenda mund të tregojë se si forma e veshit tuaj ndikon në tingull dhe do të rregullojë EQ automatikisht për ta kompensuar.

AirPods Pro është mjaft komod. Janë dhënë tre grupe majash silikoni me madhësi të ndryshme. Zgjidhni ato që kanë përshtatjen më të mirë dhe izolimin më të mirë të zhurmës së jashtme për ju.

5. Shure SE215

Shure SE215 është i vetmi model në përmbledhjen tonë që përdor izolimi pasiv i zhurmës në vend të anulimit aktiv të zhurmës—dhe funksionon çuditërisht mirë. Janë kufje me tela, në vesh me cilësi të shkëlqyer të zërit. Për shkak se ata nuk përdorin Bluetooth ose ANC, nuk kërkohen bateri. Ato janë gjithashtu mjaft të përballueshme.

Me një shikim:

 • Lloji: në vesh
 • Izolimi i përgjithshëm i zhurmës (RTINGS.com): -25,62 dB
 • Bas i izolimit të zhurmës, mesatar, trefish (RTINGS.com): -15,13, ​​-22,63, -36,73 dB
 • Rezultati i izolimit të zhurmës (RTINGS.com): 8,5
 • RTINGS Verdikti i përdorimit të zyrës .com: 6.3
 • Wireless: Jo
 • Jetëgjatësia e baterisë: n/a
 • Mikrofoni: Jo
 • Pesha: 5,64 oz, 160 g

Këto kufje janë të shkëlqyera kur udhëtoni; një përdorues madje i mban ato nën helmetën e tij të motoçikletës. Ky është një tregues i mirë se sa mirë e izolojnë tingullin. I njëjti izolimi bën SE215 të përshtatshme për përdorim në zyrë. Megjithatë, meqenëse nuk kanë mikrofon, nuk mund të përdoren për telefonata.

Jo të gjithë i ndiejnë rehat, veçanërisht disa që mbajnë syze. Cilësia e zërit është e shkëlqyer; shumë muzikantë i përdorin ato për monitorim në vesh kur luajnë drejtpërdrejt. Megjithatë, cilësia e kufjeve premium mbi vesh është më e mirë. Ekziston një version me valë, por nuk është përfshirë në testet e izolimit të zhurmës për të cilat jam në dijeni.

6. Mpow H10

Kufjet Mpow H10 janë një alternativë e përballueshme ndaj modeleve të tjera të veshit, me anulimin e zhurmës. Ata kanë jetëgjatësi të gjatë të baterisë dhe cilësi të mirë të zërit. Megjithatë, ato nuk kanë të njëjtën cilësi ndërtimi si kufjet më të shtrenjta dhe ndihen paksa të rëndë.

Me një shikim:

 • Lloji: mbi vesh
 • Izolimi i përgjithshëm i zhurmës (RTINGS.com): -21,81 dB
 • Basi i izolimit të zhurmës, mesatar, trefish (RTINGS.com): -18,66, -22,01, -25,1 dB
 • Rezultati i izolimit të zhurmës (RTINGS.com): 8.3
 • Vendimi i përdorimit të zyrës së RTINGS.com: 7.0
 • Wireless: Po
 • Jetëgjatësia e baterisë: 30 orë
 • Mikrofoni: Po
 • Pesha: 9,9 oz, 281 g

H10-të do t'ju lejojnë të punoni pa shpërqendrime për shkak të izolimit të tyre të shkëlqyer të zhurmës. Fatkeqësisht, ato rrjedhin shumë tinguj kur luajnë muzikë me volum të lartë, kështu që ju mund të shpërqendroheni për kolegët tuaj. Kur i përdorni për telefonata, pala tjetër do ta bëjëtingëllon qartë për ty, por mund të dukesh paksa i largët për ta.

Përdoruesit duken mjaft të kënaqur me to, veçanërisht për çmimin. Një përdorues i vesh ato kur kosit lëndinë, sepse i gjen komod dhe ata bëjnë një punë të shkëlqyeshme duke bllokuar zhurmën e kositëses. Një përdorues tjetër i bleu ato që të mund të dëgjojnë podkaste ndërsa bëjnë punët e shtëpisë.

7. Kufjet TaoTronics TT-BH060

TaoTraonics TT-BH060 janë të përballueshme, ofrojnë 30 orë jetëgjatësi të baterisë dhe ofrojnë izolim të mirë të zhurmës. Megjithatë, RTINGS.com zbuloi se cilësia e zërit të tyre ishte mjaft e dobët.

Me një shikim:

 • Vlerësimi aktual: 4,2 yje, 1,988 komente
 • Lloji: Mbi- veshi
 • Izolimi i përgjithshëm i zhurmës (RTINGS.com): -23,2 dB
 • Izolimi i zhurmës bas, mesatar, trefish (RTINGS.com): -15,05, -17,31, -37,19 dB
 • Rezultati i izolimit të zhurmës (RTINGS.com): 8.2
 • Vendimi i përdorimit të zyrës së RTINGS.com: 6.8
 • Wireless: Po
 • Jetëgjatësia e baterisë: 30 orë
 • Mikrofoni: Po
 • Pesha: 9,8 oz, 287 g

Nëse mund të jetoni me cilësinë e zërit, këto kufje janë të përshtatshme për udhëtime në punë dhe në zyrë. Janë kompakte, izolimi i zërit është i shkëlqyeshëm dhe rrjedhin pak zhurmë në mënyrë që të gjithë të mund të punojnë pa shpërqendrime.

Shumë përdorues janë në fakt mjaft të kënaqur me tingullin, veçanërisht për çmimin. Komoditeti është i mirë; shumë përdorues raportojnë se i mbajnë ato pa probleme për orë të tëra në të njëjtën kohë.

Jotë gjithë janë të lumtur duke shpenzuar mbi 300 dollarë për kufje. Këto kufje Taotronics, si dhe Mpow H10s më sipër, janë alternativa të arsyeshme me një çmim shumë më të këndshëm.

8. Sennheiser Momentum 3

Jemi kthyer te kufjet premium. Sennheiser Momentum 3s duken të shkëlqyera dhe kanë anulim të arsyeshëm të zhurmës. Ata kanë mikrofona që bëjnë thirrje telefonike të qarta dhe do të ndërpresin automatikisht muzikën tuaj kur vjen një telefonatë. Ata tingëllojnë mirë, por jo aq të mirë sa disa kufje të tjera në këtë gamë çmimesh.

Me një shikim :

 • Lloji: mbi vesh
 • Izolimi i përgjithshëm i zhurmës (RTINGS.com): -22,57 dB
 • Bas me izolim të zhurmës, mes, trefish (RTINGS.com ): -18,43, -14,17, -34,29 dB
 • Rezultati i izolimit të zhurmës (RTINGS.com): 8,2
 • Vendimi i përdorimit të zyrës së RTINGS.com: 7,5
 • Wireless: Po
 • Jetëgjatësia e baterisë: 17 orë
 • Mikrofoni: Po
 • Pesha: 10,7 oz, 303 g

Nëse prioriteti juaj është izolimi i shkëlqyer i zhurmës, këto janë të mrekullueshme, por jo aq efektive sa fituesit tanë, Sony WH-1000XM3. Sony-t janë gjithashtu më të lehta dhe shumë përdorues i konsiderojnë ato më të rehatshme gjithashtu.

Një përdorues zbulon se Momentums kanë cilësi më të mirë, më të ngrohtë të tingullit me më shumë bas dhe vlerëson që mund të çiftohen me dy pajisje në të njëjtën kohë Sony-t lidhen vetëm me një nga një. Një përdorues tjetër zbulon se ato shtrembërohen më pak në vëllime më të larta sesa Sony ose Bosekufjet.

Jeta e baterisë 17-orëshe është e pranueshme, por dukshëm më e shkurtër se modelet e tjera që ofrojnë 30 orë ose më shumë. Një përdorues i ktheu kufjet për shkak të shkëputjeve të vazhdueshme të Bluetooth-it.

Nëse ju intereson stili, mund të tundoheni nga Momentums. Ato janë të hijshme dhe çeliku i ekspozuar u jep atyre një pamje të qartë retro. Cilësia e tyre e ndërtimit është e shkëlqyer.

9. Bowers & Wilkins PX7

Bowers & Wilkins PX7 janë kufje premium me jetëgjatësi të shkëlqyer të baterisë dhe izolim të arsyeshëm të zhurmës. Fatkeqësisht, ata nuk kanë asgjë tjetër për ta. Cilësia e zërit është e diskutueshme, jo të gjithë i shohin të rehatshëm dhe mikrofonat e tyre nuk janë mjaftueshëm të qartë për telefonata.

Me një shikim:

 • Lloji: mbi vesh
 • Izolimi i përgjithshëm i zhurmës (RTINGS.com): -22,58 dB
 • Izolimi i zhurmës bas, mesatar, trefish (RTINGS.com): -13,23, -22,7, -32,74 dB
 • Izolimi i zhurmës rezultati (RTINGS.com): 8.1
 • Vendimi i përdorimit të zyrës së RTINGS.com: 7.3
 • Wireless: Po
 • Jetëgjatësia e baterisë: 30 orë
 • Mikrofoni: Po
 • Pesha: 10,7 oz, 303 g

Jeta e baterisë është pika e fortë e këtyre kufjeve. 30 orë janë të shkëlqyera dhe një karikim 15-minutësh do t'ju japë pesë orë dëgjim. Megjithatë, kufjet e tjera (përfshirë fituesit tanë) kanë jetëgjatësi të ngjashme të baterisë.

Rehatia është pak e diskutueshme. Rishikuesve të RTINGS.com u pëlqente t'i mbanin ato, ndërsaShqyrtuesit e Wirecutter i panë ata jashtëzakonisht të pakëndshëm dhe thanë se shiriti i kokës kishte "një përshtatje të pakëndshme shtrënguese, madje edhe në kafka më të vogla". Në përgjithësi, përdoruesit priren t'i gjejnë ato të rehatshme dhe mund t'i mbajnë ato për orë të tëra, por kilometrazhi juaj mund të ndryshojë.

Asnjë recensues nuk ka pasur asgjë pozitive për të thënë për cilësinë e zërit të këtyre kufjeve, ndërkohë që shumë recensues e duan tingullin. Një përdorues i krahasoi ato me Sony 1000MX3, Bose N700, Bose QuietComfort 35 Series II, Sennheiser Momentum 3 dhe më shumë, dhe arriti në përfundimin se këto tingëlluan më së miri deri tani.

Mund të ketë një arsye pse konsumatorët kënaqen me tingullin dhe rishikuesit mos (përveç preferencave individuale të dëgjuesve). Një tjetër konsumator zbuloi se ka degradim të tingullit kur aplikohet sasia maksimale e anulimit të zhurmës, me të cilën ka të ngjarë të punonin recensuesit.

Ai tha se kufjet tingëllojnë më të ngrohta pa ANC dhe, më keq, disa lloje i limiterit zbatohet kur ANC është i ndezur, duke ndikuar në volumin e disa frekuencave dhe duke prishur besnikërinë e muzikës.

10. Beats Solo Pro

The Beats Solo Pro ka izolim mjaft të mirë të zhurmës, por nuk është aq efektiv sa kufjet e tjera në përmbledhjen tonë. Ato palosen për transport të lehtë (dhe ndizen automatikisht kur i shpalosni), kanë jetëgjatësi të pranueshme të baterisë dhe janë elegant. Ato janë të vetmet kufje në vesh në rishikimin tonë dhe përdoruesitata që mbajnë syze mund t'i gjejnë ato më të rehatshme.

Me një shikim:

 • Lloji: në vesh
 • Izolimi i zhurmës në përgjithësi (RTINGS.com): -23,18 dB
 • Bas i izolimit të zhurmës, mes, trefish (RTINGS.com): -11,23, -23,13, -36,36 dB
 • Rezultati i izolimit të zhurmës (RTINGS.com): 8,0
 • Vendimi i përdorimit të zyrës së RTINGS.com: 6.9
 • Wireless: Po
 • Jetëgjatësia e baterisë: 22 orë (40 orë pa anulim zhurme)
 • Mikrofoni: Po
 • Pesha: 9 oz, 255 g

Këto kufje kanë cilësi të këndshme tingulli me bas dhe trefish të përmirësuar. Ato mund të luhen me zë të lartë pa shtrembërim. Ashtu si AirPods Pro, ato çiftohen lehtësisht me pajisjet Apple dhe kanë modalitetin e transparencës, në mënyrë që të mund të zhvilloni biseda dhe të ndërveproni me mjedisin tuaj pa i hequr ato.

Megjithatë, cilësia e zërit në thirrjet telefonike nuk është aq e lartë standardet e të tjerëve në rishikimin tonë, dhe ndërsa shumë përdorues i shohin kufjet të rehatshme, disave iu duket përshtatja paksa e ngushtë. Një përdorues tha se do të përdorte më mirë Sony WH-1000XM3-të e tij për seanca dëgjimi që zgjasin me orë të tëra.

Pse të zgjidhni kufjet me izolim të zhurmës

Ka një sërë arsyesh.

Kufjet mund të maskojnë zhurmat shpërqendruese

A punoni në një zyrë të zhurmshme? A shpërqendron familja juaj kur punoni nga shtëpia? Kufjet që izolojnë zhurmën mund t'ju ndihmojnë të përqendroheni në punën tuaj.

Kërkimet tregojnë se një zyrë e zhurmshme është shkaku kryesor ihumbja e produktivitetit dhe pakënaqësia në mesin e punëtorëve me jakë të bardhë. Kur mbani kufje që izolojnë zhurmën, shpërqendrimet dhe zhgënjimi zhduken. Ata i sinjalizojnë familjes ose shokëve tuaj të punës se jeni në modalitetin e punës.

Për shkak se nuk mund të dëgjoni zhurma nga rrethina juaj, do të mund të luani muzikën tuaj me volum më të qetë. Kjo nuk është vetëm e mirë për shëndetin tuaj mendor, por edhe për shëndetin tuaj afatgjatë të dëgjimit.

Izolimi pasiv i zhurmës ose anulimi aktiv i zhurmës

Anulimi aktiv i zhurmës (ANC) është shumë më superior. Shumica e kufjeve në këtë përmbledhje bien në atë kategori. Vetëm Shure SE215 përdor vetëm izolimin pasiv të zhurmës.

Kufjet aktive të anulimit të zhurmës përdorin mikrofona për të kapur valët e zërit të ambientit dhe për t'i përmbysur ato. Ky proces anulon tingujt origjinalë, duke rezultuar në pothuajse heshtje. Disa tinguj, të tillë si zërat e njeriut, janë më të vështirë për t'u anuluar dhe mund të vazhdojnë të vazhdojnë. Izolimi pasiv i zhurmës është një zgjidhje e teknologjisë së ulët që nuk kërkon bateri. Shpesh kufjet pasive izoluese të zhurmës janë më të përballueshme.

Kufjet aktive të anulimit të zhurmës prodhojnë një fenomen të quajtur "thithja e zhurmës" që disa përdoruesve e shohin të pakëndshme. Këta përdorues mund të dëshirojnë të marrin në konsideratë kufjet që përdorin izolim pasiv të zërit. Për më shumë informacion mbi të mirat dhe të këqijat e ANC, referojuni artikullit Wirecutter në lidhje me të mirat dhe të këqijat e kufjeve Bose që anulojnë zhurmën.

Dëgjuarçmimi.

Kufjet e kufjeve QuietComfort 20 Bose janë zgjedhja jonë e dytë. Ata kanë një lidhje me tela që rezulton në audio cilësore. Meqenëse bateria përdoret vetëm për anulimin e zhurmës, ajo zgjat mjaft kohë. Mund të vazhdosh t'i përdorësh kufjet pasi të mbarojë bateria.

Shumica e kufjeve në përmbledhjen tonë kanë një çmim premium. Pse? Mendoj se ia vlen të shpenzosh më shumë para për të marrë kufje cilësore. Ne përfshijmë disa modele më të përballueshme, të cilat anulojnë zhurmën, por nuk kanë të njëjtën cilësi ndërtimi ose zëri si të tjerët.

Lexo më tej për të zbuluar!

Pse më besoni për këtë kufje Guide

Emri im është Adrian Try. Unë kam luajtur instrumente muzikore për 36 vjet dhe kam qenë redaktor i Audiotuts+ për pesë. Në atë rol, kam shkruar për tendencat më të fundit në pajisjet audio, duke përfshirë kufjet. Këtu në SoftwareHow, kohët e fundit kam shqyrtuar kufjet më të mira për t'u përdorur në zyrë.

Unë vetë kam në pronësi dhe përdorur një shumëllojshmëri të gjerë—kufje dhe kufje kufje mbi vesh, me kabllo dhe Bluetooth, kufje nga markat kryesore si Sennheiser , Audio-Technica, Bose, Apple, V-MODA dhe Plantronics.

Kufjet e mia aktuale mbi vesh, Audio-Technica ATH-M50xBT, kanë izolim të mirë të zhurmës pasive dhe e zbehin tingullin e ambientit me -12,75 dB . Kufjet e përfshira në këtë përmbledhje funksionojnë edhe më mirë.

Kur shkruaja këtë përmbledhje, përdora testet e izolimit të zhurmës të kryera nga RTINGS.com dhe TheMuzika mund të rrisë produktivitetin

Studimet tregojnë se dëgjimi i muzikës gjatë punës mund të rrisë produktivitetin tuaj (Inc, Workforce). Ajo shkakton lirimin e dopaminës në trurin tuaj, e cila lehtëson stresin e lidhur me punën dhe redukton ankthin. Muzika mund të mprehë fokusin tuaj dhe të përmirësojë disponimin tuaj, duke përmirësuar performancën mendore dhe fizike.

Disa lloje muzike janë më efektive se të tjerat, veçanërisht muzika me të cilën jeni njohur tashmë dhe muzika pa tekst. Muzika klasike të ndihmon të përqendrohesh në detyrat mendore, ndërsa muzika optimiste të ndihmon të fuqizohesh përmes detyrave fizike.

Disa njerëz mendojnë se tingujt natyralë (p.sh. tingujt e shiut ose sërf) funksionojnë më mirë se muzika. Të gjithë janë të ndryshëm, kështu që eksperimentoni për të parë se cilët tinguj përmirësojnë performancën tuaj.

Kufjet mund të përmirësojnë komunikimin

Shumë kufje për anulimin e zhurmës përfshijnë një mikrofon që mund ta përdorni për të bërë duart - thirrje falas. Disa modele mund t'u shtojnë qartësi telefonatave duke ulur zhurmat e sfondit, duke përmirësuar cilësinë e komunikimit tuaj në punë.

Si zgjodhëm kufjet më të mira për izolimin e zhurmës

Izolimi efektiv i zhurmës

Për të mësuar se cilat kufje ishin më efektive në bllokimin e zhurmës së jashtme, iu drejtova rishikuesve (veçanërisht The Wirecutter dhe RTINGS.com), të cilët testuan sistematikisht një gamë të gjerë kufjesh. Wirecutter synoi testet e tyre në bllokimin e zhurmës që hasnigjatë fluturimit, ndërsa RTINGS.com testoi të gjitha frekuencat.

Këtu është cilësia e përgjithshme e anulimit të zhurmës (sipas RTINGS.com) e secilit model që shqyrtojmë. Vini re se për çdo rënie volumi prej 10 dB, tingulli i perceptuar është gjysma i lartë.

 • Sony WH-1000XM3: -29,9 dB
 • Bose 700: -27,56 dB
 • Bose QuietComfort 35 Seria II: -27,01 dB
 • Shure SE215: -25,62 dB
 • Bose QuietComfort 25: -25,26 dB
 • Bose QuietComfort .
 • TaoTronics TT-BH060: -23,2 dB
 • Beats Solo Pro: -23,18 dB
 • Apple AirPods Pro: -23,01 dB
 • Bowers & Wilkins PX7: -22,58 dB
 • Momenti Sennheiser 3: -22,57 dB
 • Mpow H10: -21,81 dB

Kjo nuk është e gjithë historia. Shumica e kufjeve nuk i izolojnë të gjitha frekuencat në mënyrë të barabartë. Disa përpiqen të bllokojnë frekuencat e basit në veçanti. Nëse doni të filtroni tinguj më të thellë (si zhurmat e motorit), kushtojini vëmendje modeleve që bllokojnë frekuencat e ulëta. Këtu janë rezultatet e testit të RTINGS.com për basin, mesin dhe trefishin për secilin model. Ne e renditëm listën sipas atyre që bllokuan më shumë bas.

 • Bose QuietComfort 20: -23.88, -20.86, -28.06 dB
 • Sony WH-1000XM3: -23.03, -27.24 , -39,7 dB
 • Bose QuietComfort 35 Seria II: -19,65, -24,92, -36,85 dB
 • Apple AirPods Pro: -19,56, -21,82, -27,8 dB>
 • <1 Mpow H10: -18.66, -22.01, -25.1 dB
 • Sennheiser Momentum 3: -18.43, -14.17, -34.29dB
 • Bose QuietComfort 25: -17,49, -26,05, -33,1 dB
 • Bose 700: -17,32, -24,67, -41,24 dB
 • Shure SE213, -: -22.63, -36.73 dB
 • TaoTronics TT-BH060: -15.05, -17.31, -37.19 dB
 • Bowers & Wilkins PX7: -13.23, -22.7, -32.74 dB
 • Beats Solo Pro: -11.23, -23.13, -36.36 dB

Këto janë shumë shifra! Cila është përgjigjja e shkurtër këtu? RTINGS.com mori parasysh të gjitha këto rezultate dhe dha një rezultat të përgjithshëm nga 10 për izolimin e zhurmës. Ky rezultat është ndoshta metrika më e dobishme kur zgjidhni kufjet me izolimin më të mirë. Shikoni këto statistika:

 • Sony WH-1000XM3: 9.8
 • Bose QuietComfort 35 Seria II: 9.2
 • Bose QuietComfort 20: 9.1
 • Bose 700: 9.0
 • Bose QuietComfort 25: 8.7
 • Apple AirPods Pro: 8.6
 • Shure SE215: 8.5
 • Mpow H10: 8.3
 • TaoTronics TT-BH060: 8.2
 • Sennheiser Momentum 3: 8.2
 • Bowers & Wilkins PX7: 8.1
 • Beats Solo Pro: 8.0

Vlerësime pozitive të konsumatorëve

Duke punuar me këtë përmbledhje, fillova me një listë të gjatë kufjesh që bëjnë zhurmë izolimi mirë. Por të qenit i mirë në atë atribut nuk garanton se ata do të kenë cilësi të pranueshme në fusha të tjera.

Për të përcaktuar këtë, iu drejtova komenteve të konsumatorëve, të cilat shpesh janë sinqerisht të sinqerta në lidhje me efektivitetin, komoditetin dhe qëndrueshmërinë e kufjeve me të cilat vlerësuesit blenëparatë e tyre. Lista jonë përfshin vetëm kufjet me një vlerësim konsumator prej katër yje e lart.

Ju mund të jeni të interesuar të përdorni kufjet tuaja në zyrë. RTINGS.com renditi çdo model për efektivitetin në atë mjedis:

 • Bose QuietComfort 35 Series II: 7.8
 • Sony WH-1000XM3: 7.6
 • Bose 700: 7.6
 • Sennheiser Momentum 3: 7.5
 • Bowers & Wilkins PX7: 7.3
 • Bose QuietComfort 20: 7.2
 • Bose QuietComfort 25: 7.1
 • Apple AirPods Pro: 7.1
 • Mpow H10: 7.0
 • Beats Solo Pro: 6.9
 • TaoTronics TT-BH060: 6.8
 • Shure SE215: 6.3

Wired ose Wireless

Kufje me valë janë të njohura dhe të përshtatshme, por modelet me valë kanë gjithashtu avantazhe. Mund të lidheni më lehtë me qendrën e argëtimit, ato shpesh tingëllojnë më mirë dhe kushtojnë më pak, dhe bateritë e tyre ka të ngjarë të zgjasin më gjatë.

Këto kufje janë me tela:

 • Bose QuietComfort 20
 • Bose QuietComfort 25
 • Shure SE215

Këto janë me valë:

 • Sony WH-1000XM3
 • Bose QuietComfort 35 Series II
 • Bose 700
 • Apple AirPods Pro
 • Mpow H10
 • TaoTronics TT-BH060
 • Sennheiser Momentum 3
 • Bowers & Wilkins PX7
 • Beats Solo Pro

Jetëgjatësia e baterisë

Anulimi aktiv i zhurmës dhe kufjet Bluetooth kërkojnë bateri. Sa zgjasin ato? Shumica do t'ju bëjnë gjatë ditës, edhe nëseju duhet t'i karikoni ato.

 • Bose QuietComfort 25: 35 orë
 • Sony WH-1000XM3: 30 orë
 • Mpow H10: 30 orë
 • TaoTronics TT-BH060: 30 orë
 • Bose QuietComfort 35 Seria II: 20 orë
 • Bowers & Wilkins PX7: 30 orë
 • Beats Solo Pro: 22 orë
 • Bose 700: 20 orë
 • Sennheiser Momentum 3: 17 orë
 • Bose QuietComfort 20: 16 orë
 • Apple AirPods Pro: 4,5 orë (24 orë me kasë)
 • Shure SE215: n/a

Një mikrofon cilësor

Keni ndërmend të përdorni kufjet kur bëni telefonata? Atëherë do t'ju duhet një mikrofon cilësor. Këtu janë modelet që ofrojnë një mikrofon:

 • Sony WH-1000XM3
 • Bose QuietComfort 20
 • Bose QuietComfort 35 Series II
 • Bose 700
 • Bose QuietComfort 25
 • Apple AirPods Pro
 • Mpow H10
 • TaoTronics TT-BH060
 • Sennheiser Momentum 3
 • Bowers & Wilkins PX7
 • Beats Solo Pro

Pra, cila kufje izoluese e zhurmës është e preferuara juaj? Ndonjë zgjedhje tjetër të mirë që mendoni se duhet ta përmendim gjithashtu? Lini një koment dhe na tregoni.

Prerëse kabllosh dhe komente të konsultuara nga profesionistë dhe konsumatorë të industrisë.

Kufjet më të mira izoluese të zhurmës: Zgjedhjet tona kryesore

Më të mirat mbi vesh: Sony WH-1000XM3

Sony's Kufjet me Bluetooth WH-1000XM3 janë më efektive në anulimin e zhurmës në testet e industrisë dhe rrjedhjen e pakët të zërit. Kjo i bën ato të përsosura për zyrat e zëna ku zhurma mund të jetë një shpërqendrim serioz. Ata tingëllojnë shkëlqyeshëm, janë mjaft të rehatshëm dhe kanë një bateri që do të zgjasë për ditë të tëra. Ata kanë një çmim premium dhe janë në dispozicion në të zezë ose të bardhë.

Kontrollo çmimin aktual

Me një shikim:

 • Lloji: mbi vesh
 • Izolimi i përgjithshëm i zhurmës (RTINGS.com): -29,9 dB
 • Izolimi i zhurmës së basit, mesatar, trefishtë (RTINGS.com): -23,03, -27,24, -39,7 dB
 • Izolimi i zhurmës rezultati (RTINGS.com): 9.8
 • Vendimi i përdorimit të zyrës së RTINGS.com: 7.6
 • Wireless: Po, dhe mund të lidhet në prizë
 • Jetëgjatësia e baterisë: 30 orë
 • Mikrofoni: Po me kontrollin zanor Alexa
 • Pesha: 0,56 lb, 254 g

Testet e kryera nga The Wirecutter dhe RTINGS.com i shohin këto kufje më të mirat në izolimin zhurma e ambientit - një reduktim i përgjithshëm i zërit prej 23,1 ose 29,9 dB në varësi të testuesit - duke lejuar dëgjim pa shpërqendrim. Kjo përfshin bllokimin e tingujve me frekuencë të ulët si zhurmat e motorit, megjithëse QuietComfort 20 me tela (zgjedhja jonë në vesh më poshtë) është paksa më e mirë.

Ato janë optimizuar për dëgjimin e muzikës. Përdoruesite pëlqen cilësia e zërit, megjithëse është pak e rëndë për basin. Mund ta rregulloni EQ duke përdorur aplikacionin celular Sony Connect, si dhe nivelet dhe cilësimet e zërit të ambientit. Mund të përdorni një lidhje me tel ose me valë. Përfshihet një çantë mbajtëse.

Shumica e përdoruesve i shohin të rehatshëm, megjithëse kjo është një gjë individuale. Ato janë gjithashtu mjaft të qëndrueshme. Një përdorues mori tre vjet përdorim të rregullt prej tyre, por një tjetër gjeti një çarje kozmetike në shiritin e kokës pasi i fuste dhe i fikte shpesh në mot të ftohtë.

Janë kufje "të zgjuara" që bëjnë rregullime automatike të zërit :

 • për të kompensuar madhësinë e kokës, syzet dhe flokët tuaj
 • kur përdorni anulimin aktiv të zhurmës në lartësi të madhe
 • që të mund të dëgjoni më mirë botën e jashtme kur të doni
 • dhe ata e ulin volumin kur vendosni dorën mbi tastierën e veshit, kështu që nuk keni nevojë t'i hiqni kufjet për të folur me të tjerët

Ata mund të kontrollohet duke përdorur gjeste intuitive me prekje. Përgjigjuni telefonit me një trokitje të dyfishtë, rrëshqitni panelin për të rregulluar volumin dhe për të ndryshuar pjesët dhe prekni dy herë për të bashkëvepruar me një asistent zanor virtual. Fatkeqësisht, gjestet mund të shkaktohen në mënyrë të rastësishme në mot të ftohtë.

Ato janë vlerësuar shumë për udhëtime dhe përdorim në zyrë, por zhgënjehen nga cilësia e mikrofonit kur bëni telefonata:

 • Një përdorues raporton se tingëllon si një robot kurduke folur në telefon
 • Një përdorues tjetër zbuloi se pala tjetër dëgjoi jehonat e zërit të tyre
 • Një i tretë ishte i frustruar që zhurmat e jashtme dukeshin më të forta se zëri në telefonatë

Në përgjithësi, këto janë kufje të shkëlqyera, veçanërisht nëse vlerësoni të jeni të izoluar nga zhurmat shpërqendruese ose të bezdisshme. Konkurrenti i tyre më i afërt është Bose QuietComfort 35 Series II, i cili nuk është shumë prapa në anulimin e zhurmës dhe cilësinë e zërit, por përpara lojës me qartësinë e thirrjeve telefonike dhe, për shumë, komoditetin.

Më e mira në vesh : Bose QuietComfort 20

Bose QuietComfort 20 janë kufjet më efektive për anulimin e zhurmës që ekzistojnë. Në testin e The Wirecutter (i cili është i optimizuar për zhurmën e përjetuar gjatë udhëtimit ajror), ata mundën edhe kufjet mbi vesh. Pjesërisht, kjo është për shkak se ata përdorin një kabllo dhe jo Bluetooth. Ai kabllo mund të jetë i dobishëm kur përdorni argëtimin gjatë fluturimit, por jo aq i përshtatshëm në zyrë.

Kontrollo çmimin aktual

Dy modele janë të disponueshme: një i optimizuar për iOS dhe tjetri për Android.

Me një shikim:

 • Lloji : Kufjet
 • Izolimi i përgjithshëm i zhurmës (RTINGS.com): -24,42 dB
 • Bas i izolimit të zhurmës, mesatar, trefish (RTINGS.com): -23,88, -20,86, -28,06 dB
 • Rezultati i izolimit të zhurmës (RTINGS.com): 9.1
 • Vendimi i përdorimit të zyrës së RTINGS.com: 7.2
 • Wireless: Jo
 • Jetëgjatësia e baterisë: 16 orë (vetëm kërkohet për zhurmëanulimi)
 • Mikrofoni: Po
 • Pesha: 1,55 oz, 44 g

Nëse transportueshmëria dhe izolimi i zhurmës janë thelbësore për ju, këto janë kufje të mrekullueshme. ANC është i frikshëm; ato nuk prodhojnë "thithje të daulles së veshit" si kufjet e tjera. Ato janë kompakte dhe një zgjedhje e mirë për udhëtimin tuaj. Kur keni nevojë të dëgjoni se çfarë po ndodh (të themi, një njoftim në një stacion hekurudhor) "Modaliteti i vetëdijes" mund të aktivizohet me prekjen e një butoni.

Ato janë gjithashtu një zgjedhje e mirë sapo të mbërrini në zyrë . Ata rrjedhin pak zhurmë; izolimi i tyre i zhurmës do t'ju lejojë të punoni pa u shpërqendruar. Përdoruesit raportojnë se zëri është i qartë në të dy anët e një telefonate.

QuietComfort 20-at janë mjaft të rehatshme për t'u veshur gjatë gjithë ditës dhe kanë jetëgjatësi të shkëlqyer të baterisë. Ata do të vazhdojnë të punojnë pasi bateritë të jenë zhdukur, edhe pse pa anulim aktiv të zhurmës. E vetmja pengesë është se ato janë të lidhura me kabllo dhe jo me valë.

Rehatia e tyre është për shkak të këshillave të StayHear+ të cilat janë krijuar për t'u përshtatur rehat pa u futur me forcë në veshët tuaj. Përdoruesit raportojnë se janë më të rehatshëm se kufjet e tjera dhe mund t'i vishni gjatë gjithë ditës.

Shumë përdorues janë të kënaqur me cilësinë e tingullit të këtyre kufjeve, megjithëse shumë nga kufjet mbi vesh që rekomandojmë janë më mirë. Një pikë më e madhe e dobët është qëndrueshmëria e tyre. Disa përdorues zbuluan se duhej të zëvendësoheshin në më pak se dy vjet, gjë që është zhgënjyese duke pasur parasysh atoçmimi premium. Megjithatë, kjo nuk është përvoja e të gjithëve—disa kanë zgjatur për shtatë vjet përpara se të përmirësohen.

Alternativat? Nëse preferoni kufjet me valë, unë rekomandoj AirPods Pro, veçanërisht nëse jeni përdorues i Apple. Ata janë vlerësuar shumë, kanë izolim të shkëlqyeshëm të zhurmës (veçanërisht në frekuencat e basit) dhe të gjitha veçoritë inteligjente që mund të dëshironi.

Kufje të tjera të mira më të mira për izolimin e zhurmës

1. Bose QuietComfort 35 Seria II

Seria II QuietComfort 35 e Bose ka izolim të shkëlqyeshëm të zhurmës dhe në përgjithësi janë kufje të shkëlqyera. Ata janë mjaft të rehatshëm për t'u veshur gjatë gjithë ditës dhe kanë më shumë se mjaftueshëm bateri. Ata gjithashtu shtojnë qartësi në thirrjet tuaja telefonike. Ata janë një alternativë e shkëlqyer për Sony WH-1000XM3-të tona fituese të mësipërme.

Me një shikim:

 • Lloji: mbi vesh
 • Izolimi i zhurmës në përgjithësi (RTINGS .com): -27,01 dB
 • Bas i izolimit të zhurmës, mesatar, trefish (RTINGS.com): -19,65, -24,92, -36,85 dB
 • Rezultati i izolimit të zhurmës (RTINGS.com): 9.2
 • Vendimi i përdorimit të zyrës së RTINGS.com: 7.8
 • Wireless: Po, mund të përdoret me kabllo
 • Jetëgjatësia e baterisë: 20 orë (40 orë kur është në prizë dhe duke përdorur zhurmë -anulimi)
 • Mikrofoni: Po, me një buton Veprimi për të kontrolluar asistentët zanorë
 • Pesha: 8,3 oz, 236 g

Këto kufje janë të shkëlqyera për përdorim në zyrë . Ata janë ndër më të mirët në anulimin e zhurmës, duke ju lejuar të punoni pa u shpërqendruar,dhe kanë jetëgjatësi të shkëlqyer të baterisë, edhe pse jo aq e gjatë sa disa nga konkurrentët e tyre. Por ato nxjerrin disa tinguj që mund të shpërqendrojnë të tjerët.

QuietComfort 35 kanë një bas të lehtë dhe e optimizojnë automatikisht tingullin për t'iu përshtatur llojit të muzikës që po dëgjoni. Aplikacioni celular Bose Connect (iOS, Android) ju lejon të personalizoni cilësimet tuaja dhe ofron veçori të realitetit artificial.

Thirrjet tuaja telefonike do të kenë qartësi më të madhe për shkak të sistemit me mikrofon të dyfishtë që refuzon zhurmën. Mund t'i çiftoni me telefonin dhe kompjuterin tuaj njëkohësisht. Ata do të ndalojnë automatikisht muzikën në kompjuterin tuaj kur telefoni juaj të fillojë të bjerë në mënyrë që t'i përgjigjeni thirrjes nga kufjet tuaja.

Këto kufje janë krijuar për t'i mbijetuar jetës në lëvizje dhe janë bërë prej të qëndrueshme dhe rezistente ndaj goditjeve materialet.

2. Bose 700

Një grup tjetër kufjesh premium nga Bose, seria 700 ka anulim të shkëlqyeshëm të zhurmës, megjithëse jo aq të mirë në frekuencat e basit. Ato duken elegante dhe janë të disponueshme në të zezë, argjend luksoz dhe gur sapuni.

Me një shikim:

 • Lloji: mbi vesh
 • Izolimi i zhurmës në përgjithësi (RTINGS .com): -27,56 dB
 • Bas i izolimit të zhurmës, mesatar, trefish (RTINGS.com): -17,32, -24,67, -41,24 dB
 • Rezultati i izolimit të zhurmës (RTINGS.com): 9.0
 • Vendimi i përdorimit të zyrës RTINGS.com: 7.6
 • Wireless: Po
 • Jetëgjatësia e baterisë: 20 orë
 • Mikrofoni:Po
 • Pesha: 8,8 oz, 249 g

Këto janë zgjedhja e The Wirecutter për kufjet më të mira për anulimin e zhurmës nga veshi. Cilësimet e reduktimit të zhurmës janë të konfigurueshme, me dhjetë nivele për të zgjedhur. Nëse keni një problem me thithjen e zhurmës, zvogëloni nivelin e anulimit të zhurmës derisa problemi të largohet.

Ato tingëllojnë mjaft mirë dhe kanë jetëgjatësi të mirë të baterisë, megjithëse nuk janë më të mirët në klasë në asnjërën prej tyre kategoritë. Bose 700 janë të përshtatshme për përdorim në zyrë dhe rrjedhin pak zhurmë. Katër mikrofonat janë të shkëlqyer, duke rezultuar në zëra të qartë gjatë telefonatave. Ekziston një buton i heshtjes që mund t'ju duket i dobishëm gjatë telefonatave konferencuese.

Kufjet kanë një nivel të lartë integrimi me asistentët zanorë dixhitalë, duke ju lejuar ta lini telefonin në xhep ndërsa përdorni kufjet si ndërfaqe. Një veçori e realitetit të shtuar zbulon lëvizjen e trupit, orientimin e kokës dhe vendndodhjen tuaj për të ofruar përmbajtje audio të përshtatur.

700-të janë bërë nga një fletë e vetme çeliku inox dhe ndihen të fortë. Plastika e tyre me prekje të butë ndihet mirë dhe zvogëlon peshën. Ato janë mjaft të rehatshme për t'u veshur gjatë gjithë ditës.

3. Bose QuietComfort 25

Kufjet Bose QuietComfort 25 janë më të përballueshme se modeli premium QC 35 më sipër (ende jo i lirë) dhe kanë anulim aktiv të zhurmës që është pothuajse po aq efektiv. Ata nuk janë me valë, kjo mund të jetë arsyeja pse ata kanë baterinë më të gjatë

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.