19 бесплатни примероци за модели на Adobe Illustrator

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Природните елементи како овошјето и растенијата се секогаш тренди во различни дизајни на производи како облека, додатоци и графички дизајн. Бидејќи многу ги користам овие елементи, направив мои шаблони за шаблони. Доколку ви се допаѓаат, слободно преземете ги и користете ги исто така!

Не грижете се. Тука нема трикови. НЕ МОРА да креирате сметки или да се претплатите! Тие се 100% бесплатни за лична и комерцијална употреба, но се разбира, поврзаниот кредит би било убаво 😉

Ги организирав шаблоните во две категории: Овошје и Растенија . Моделите се уредуваат и сите се во проѕирна позадина за да можете да додадете која било боја на позадина што ја сакате.

Можете брзо да имате пристап до овие обрасци откако ќе ги преземете и лоцирате датотеките. Ќе ви покажам како да ги најдете во Adobe Illustrator подоцна во оваа статија.

Ако барате обрасци на овошје, кликнете на копчето за преземање подолу.

Преземете шаблони со шаблони за овошје

Ако барате цветни и растителни дезени, кликнете на копчето за преземање подолу.

Преземајте примероци од шаблони за растенија

Каде да најдете преземени примероци од модели?

Кога ќе кликнете на копчето за преземање, датотеката .ai треба да се зачува во вашата папка за преземање или можете да изберете локација каде што ви е полесно да ја пронајдете датотеката. Отпакувајте ја датотеката прво и отворете го Adobe Illustrator.

Ако одите на вашиот панел Swatches во Adobe Illustrator икликнете Мени библиотеки на примероци > Друга библиотека , пронајдете ја преземената датотека и кликнете Отвори . На пример, ако сте ја зачувале на работната површина, пронајдете ја вашата датотека таму и кликнете Отвори .

Забелешка: датотеката треба да биде во Swatches File .ai формат, така што треба да да гледате случајни букви во прегледот на сликата на датотеката.

Откако ќе кликнете на отворено, новите примероци ќе се појават на нов прозорец. Можете да ги користите од таму или да ги зачувате шаблоните и да ги повлечете на панелот Swatches .

Се надевам дека моите шеми ќе ви бидат корисни. Кажете ми како ви се допаѓаат и кои други модели би сакале да ги видите 🙂

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.