Si të vizatoni vija të drejta në Procreate (hapa dhe këshilla)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Vizatimi i një vije të drejtë në Procreate është shumë i thjeshtë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të vizatoni vijën tuaj dhe të mbani gishtin ose majë shkruese poshtë në telajo për dy sekonda. Linja do të korrigjohet automatikisht. Kur të jeni të kënaqur me linjën tuaj, lironi mbajtjen tuaj.

Unë jam Carolyn dhe kam përdorur Procreate për të drejtuar biznesin tim të ilustrimeve dixhitale për më shumë se tre vjet, kështu që ky mjet i veçantë është i dobishëm për mua në baza ditore. E gjej veten duke e përdorur atë shumë me projekte profesionale të dizajnit grafik, modele të përsëritura dhe vizatime perspektive.

Kjo veçori është shumë e ngjashme me krijuesin e formës në Procreate. Mbajtja e shtypur në vijë, ashtu si mbajtja e formës suaj, aktivizon një mjet korrigjues që rregullon automatikisht vijën tuaj për ta bërë atë drejt. Ky mund të jetë një proces i mundimshëm dhe i ngadalshëm, por sapo ta kapni, bëhet natyrë e dytë.

Çështjet kryesore

  • Vizatoni dhe mbajeni për të aktivizuar QuickShape mjet që do të korrigjojë linjën tuaj.
  • Ky mjet mund të jetë i dobishëm për perspektivat dhe vizatimet arkitekturore.
  • Mund t'i modifikoni cilësimet e këtij mjeti në Preferencat e Procreate .

Si të vizatoni një vijë të drejtë në Procreate (2 hapa të shpejtë)

Kjo është një metodë shumë e drejtpërdrejtë, por ajo duhet të bëhet pas çdo rreshti që vizatoni në mënyrë që të mund të bëhet paksa e lodhshme. Por sapo të mësoheni me të, do të bëhet natyrë e dytë.Ja se si:

Hapi 1: Duke përdorur gishtin ose majë shkruese, vizatoni vijën që dëshironi të drejtoni. Vazhdoni të mbani të shtypur linjën tuaj.

Hapi 2: Duke mbajtur gishtin ose majë shkruese të shtypur në pikën fundore të rreshtit tuaj, prisni disa sekonda. Kjo aktivizon mjetin QuickShape . Linja do të korrigjohet automatikisht dhe tani do të jetë e drejtë. Pasi të jeni të kënaqur me linjën tuaj, lironi mbajtjen tuaj.

Redaktimi, lëvizja dhe manipulimi i linjës tuaj

Pasi të jeni të kënaqur me linjën tuaj, mund të rrotulloni dhe ndryshoni gjatësinë të rreshtit tuaj përpara se të lironi mbajtjen. Ose mund të lëshoni mbajtjen dhe më pas të përdorni mjetin Lëvizi (ikona e shigjetës). Unë kam bashkangjitur disa shembuj më poshtë:

Këshillë Pro: Mos harroni se mund ta përdorni këtë mjet me cilindo nga furçat Procreate duke përfshirë furçat Eraser.

Si ta përdorni. Zhbëni vijën tuaj të drejtë

Ashtu si shumica e veprimeve të tjera të Procreate, kjo veçori mund të zhbëhet duke përdorur një trokitje me dy gishta ose duke klikuar shigjetën zhbëj në fund të shirit anësor. Bërja e kësaj një herë do ta kthejë linjën tuaj në vizatimin tuaj origjinal dhe duke e bërë këtë dy herë do ta fshijë plotësisht linjën tuaj.

Rregullimi i mjetit të formës së shpejtë në Procreate

Nëse kjo metodë nuk funksionon për ju mund të mos e keni të aktivizuar në Preferencat . Ose mund të dëshironi të ndryshoni kohëzgjatjen që duhet të mbani në mënyrë që të drejtoni tuajinlinjë. Ju mund t'i bëni të gjitha këto rregullime në cilësimet tuaja të Procreate. Ja se si:

Hapi 1: Në këndin e sipërm majtas të kanavacës suaj, trokitni lehtë mbi veglën Veprime (ikona e çelësit). Më pas lëvizni poshtë listës rënëse dhe zgjidhni Kontrollet e gjesteve .

Hapi 2: Te "Kontrollet e gjesteve", lëvizni poshtë te Shpejtësia e formës . Në këtë meny, mund të lëvizni poshtë te opsioni Vizato dhe mbaje . Këtu mund të siguroheni që çelësi juaj kyç është i ndezur ose i fikur dhe të ndryshoni kohën e vonesës.

Sigurimi që vija juaj e drejtë është e ekuilibruar ose e barabartë – Udhëzues vizatimi

Shpesh më pyesin nëse Procreate ka një vendosje vizore. Dhe për fat të keq, nuk ka. Por unë kam një metodë tjetër që përdor si zëvendësim për të pasur akses te një vizore brenda aplikacionit.

Unë përdor Udhëzuesin e vizatimit për të shtuar një rrjet në kanavacën time, në mënyrë që të kem një referencë për t'u siguruar që linjat e mia janë teknikisht të shëndosha.

Ja se si:

Hapi 1: Zgjidhni mjetin Veprimet (ikona e çelësit) në këndin e sipërm majtas të kanavacës sonë. Te Veprimet, trokitni lehtë mbi opsionin Kanvas . Lëvizni poshtë dhe sigurohuni që Udhëzuesi juaj i vizatimit të jetë aktiv. Pastaj zgjidhni Modifiko udhëzuesin e vizatimit .

Hapi 2: Në Udhëzuesin tuaj të vizatimit, në kutinë e veglave të poshtme zgjidhni Rrjeta 2D . Pastaj mund të rregulloni madhësinë e rrjetës në varësi të vendit ku duhet të vendosni linjat tuaja të drejtuara. Pasi të jeni të kënaqur me rrjetin tuaj, trokitni lehtë mbi U krye dhe këto vija të zbehta do të qëndrojnë nëkanavacë, por nuk do të jetë e dukshme në projektin tuaj përfundimtar të ruajtur.

Shembull i këtij mjeti në veprim

Ky mjet është veçanërisht i dobishëm me vizatimet e stilit arkitektonik. Hidhini një sy kësaj videoje në YouTube nga iPad For Architects për të parë disa gjëra fantastike që mund të krijoni me këtë cilësim:

Rendering With Procreate: Seattle U Gets Hand-Rendering-Over-Rhino Treatment

Pyetjet e shpeshta

Më poshtë i jam përgjigjur shkurt disa prej pyetjeve tuaja të shpeshta në lidhje me këtë temë.

Si të merrni linja të pastra në Procreate?

Duke përdorur metodën e përshkruar më sipër, mund të arrini linja të pastra teknike në Procreate. Thjesht vizatoni vijën tuaj dhe mbajeni për të drejtuar vijën tuaj.

A ka Procreate një mjet vizore?

Nr. Procreate nuk ka një mjet vizore. Shihni metodën e listuar më sipër që përdor për të zgjidhur këtë problem.

Si të çaktivizoni vijën e drejtë në Procreate?

Kjo mund të bëhet në "Kontrollet e gjesteve" nën skedën "Veprimet" të kanavacës në "Procreate".

Si të vizatoni një vijë të drejtë në "Procreate Pocket"?

Metoda për krijimin e vijave të drejta në Procreate Pocket është saktësisht e njëjtë me metodën e listuar më sipër.

Si të përdorni një stabilizues të linjës në Procreate?

Ky cilësim mund të aksesohet nën veglën tuaj Veprimet . Lëvizni poshtë nën Preferencat dhe do të keni opsionin për të rregulluar Stabilizimi , LëvizjaFiltrimi dhe Shprehja e filtrimit të lëvizjes .

Përfundim

Ky mjet, pasi të keni kuptuar veçoritë e tij, është tepër i dobishëm. Sidomos nëse po krijoni vepra arti me perspektivë ose aspekte arkitekturore. Mund të përdoret për qëllime të ndryshme dhe nëse përdoret siç duhet, mund të krijojë disa efekte vërtet unike.

Unë rekomandoj të kaloni pak kohë për t'u njohur me këtë mjet dhe për të parë nëse mund t'ju sjellë dobi. Dhe përpiquni të hapni mendjen tuaj dhe të eksperimentoni me të, ju kurrë nuk e dini se si mund të dalë dhe madje mund të përmirësojë lojën tuaj të vizatimit.

A përdorni mjetin e vijës së drejtë? Ndani ekspertizën tuaj në komentet më poshtë që të mësojmë të gjithë nga njëri-tjetri.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.