Si të rrotulloni tekstin në Microsoft Paint (3 hapa të thjeshtë)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ndonjëherë softueri i zbukuruar i redaktimit të imazheve është thjesht i tepërt. Ju thjesht dëshironi të shtoni shpejt disa prekje në një imazh dhe nuk dëshironi të shpenzoni orë të tëra duke mësuar Photoshop.

Hej! Unë jam Cara dhe mund t'ju them se në ato situata përdoruesit e Windows janë me fat! Microsoft Paint është një program i thjeshtë që zakonisht vjen i instaluar tashmë në softuerin tuaj Windows. Megjithëse opsionet e tij janë të kufizuara, është e lehtë për t'u përdorur për gjërat bazë.

Për shembull, mund të shtoni lehtësisht tekst në një imazh dhe mund të dëshironi ta rrotulloni për të shtuar interes. Pra, le të shohim se si të rrotullojmë tekstin në Microsoft Paint në tre hapa.

Hapi 1: Shto pak tekst

Në skedën Home, do të shihni një grup Veglash. Klikoni mjetin Tekst , i cili duket si një A e madhe.

Poshtë në hapësirën e punës, klikoni dhe tërhiqeni për të krijuar një kuti teksti. Shfaqet një shirit lundrues ku mund të zgjidhni stilin, madhësinë e shkronjave dhe opsione të tjera. Shkruani tekstin tuaj në kutinë e tekstit.

Hapi 2: Zgjidhni tekstin

Ja ku gjërat bëhen pak të ndërlikuara. Për të rrotulluar tekstin, mund të prisni që të shfaqen shigjeta të vogla kur rri pezull në qoshet e kutisë së tekstit - por nuk do të ndodhin. Së pari duhet të zgjidhni tekstin përpara se të mund ta rrotulloni.

Nëse shtypni butonat e rrotullimit pa zgjedhur tekstin, i gjithë projekti do të rrotullohet, jo vetëm teksti.

Pra, shtypni butonin Zgjidh në grupin Image. Pastaj vizatoni një kuti përrethtekstin që dëshironi të zgjidhni.

Hapi 3: Rrotulloni Tekstin

Tani klikoni mjetin rrotulloj , gjithashtu në grupin Image. Ju do të merrni opsionin për të rrotulluar 90 gradë djathtas ose majtas ose rrotulloni tekstin 180 gradë.

Ja çfarë ndodh kur rrotullohemi 180 gradë.

Nëse keni përdorur softuer të tjerë të thjeshtë të redaktimit të fotografive, mund të mendoni se ky proces përzgjedhjeje është pak i rëndë. Por në fakt ka një avantazh fantastik. Ju nuk duhet të rrotulloni të gjithë tekstin tuaj menjëherë nëse nuk dëshironi.

Për shembull, le të zgjedhim vetëm fjalën bojë. Tani, kur klikojmë butonin rrotullo, vetëm fjala bojë rrotullohet, duke lejuar disa efekte super të lehta, por interesante.

Dhe ashtu si kjo, ju mund të rrotulloni tekstin në Microsoft Paint!

Jeni kurioz për çfarë tjetër mund ta përdorni softuerin? Shikoni artikullin tonë se si të shtoni shtresa në MS Paint këtu.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.