Si të rrokullisni ose rrotulloni një imazh në Canva (Hapa të Shpejtë)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Për të personalizuar projektet tuaja edhe më tej, ekziston një opsion për të rrokullisur ose rrotulluar çdo element në Canva duke klikuar një element dhe duke përdorur ose dorezën e rrotullimit ose butonin e rrotullimit.

Emri im është Kerry dhe kam vite që punoj në botën e dizajnit grafik dhe artit dixhital. Canva ka qenë një nga platformat kryesore që kam përdorur për ta bërë këtë, sepse është shumë e aksesueshme dhe jam i emocionuar të ndaj të gjitha këshillat, truket dhe këshillat se si të krijosh projekte të mrekullueshme!

Në në këtë postim, unë do të shpjegoj se si mund të rrotulloni ose rrotulloni çdo lloj elementi të shtuar në Canva. Kjo mund të jetë e dobishme kur personalizoni dizajnet tuaja brenda një projekti dhe është shumë e thjeshtë për t'u bërë.

Gati për të filluar? E shkëlqyeshme - le të mësojmë se si t'i rrotullojmë dhe kthejmë imazhet!

Key Takeaways

  • Mund të rrotulloni një imazh, kuti teksti, foto ose element në Canva duke klikuar mbi të dhe duke përdorur mjetin rrotullues për ta rrotulluar atë në një kënd të caktuar.
  • Për të kthyer një element, do të përdorni butonin Flip që shfaqet në shiritin shtesë të veglave që shfaqet kur klikoni mbi një element.

Duke shtuar. një kufi për punën tuaj në Canva

Edhe pse këto janë detyra mjaft të thjeshta për t'u bërë në Canva, aftësia për të rrotulluar ose rrotulluar një element brenda projektit tuaj me të vërtetë lejon personalizim shtesë. Në varësi të paraqitjes tuaj dhe asaj që po përpiqeni të bëni, aftësia për ta bërë këtë e bën shumë më të lehtë ndërtimin e një dizajni.

Jumund t'i përdorë këto mjete në çdo lloj elementi, duke përfshirë kutitë e tekstit, fotot, elementet, videot dhe në thelb çdo komponent të dizajnit në kanavacën tuaj!

Si të rrotulloni një element në projektin tuaj

funksioni i rrotullimit në Canva ju lejon të ndryshoni orientimin e pjesëve të ndryshme të projektit tuaj. Gjatë përdorimit të tij, do të shfaqet gjithashtu një simbol i shkallës në mënyrë që të mund të dini orientimin specifik të rrotullimit në rast se dëshironi ta dyfishoni atë.

Ndiq këto hapa për të mësuar se si të rrotullosh një element në Canva:

Hapi 1: Hapni një projekt të ri ose një projekt me të cilin jeni duke punuar aktualisht.

Hapi 2: Fut çdo kuti teksti, foto, ose element në kanavacën tuaj. (Mund të shikoni disa nga postimet tona të tjera për të mësuar se si ta bëni këtë.)

Shënim: Nëse shihni një kurorë të vogël të bashkangjitur me elementin, do të mund ta përdorni vetëm është në dizajnin tuaj nëse keni një llogari Canva Pro që ju jep akses në veçoritë premium.

Hapi 3: Klikoni mbi elementin dhe do të shihni një buton që shfaqet si dy shigjeta në një rreth. Kjo do të shfaqet vetëm kur klikoni mbi elementin. Kjo është doreza juaj e rrotulluesit!

Hapi 4: Klikoni mbi dorezën e rrotulluesit dhe rrotullojeni atë për të ndryshuar orientimin e elementit. Do të shihni se një simbol i shkallës së vogël do të ndryshojë në bazë të rrotullimit tuaj. Kjo do të jetë e dobishme nëse dëshironi të siguroheni që elementë të ndryshëm të kenë të njëjtën gjështrirje!

Hapi 5: Kur të jeni të kënaqur me orientimin, thjesht zhkliko elementin. Mund të ktheheni dhe ta rrotulloni në çdo moment!

Si të rrokulliset një element në Canva

Ashtu si mund të rrotulloni një element në shkallë të ndryshme në një projekt, ju gjithashtu mund t'i ktheni ato horizontalisht ose vertikalisht.

Ndiqni këto hapat për të kthyer ndonjë element në projektin tuaj:

Hapi 1: Hapni një projekt të ri ose një projekt mbi të cilin jeni duke punuar aktualisht. Futni çdo kuti teksti, foto ose element në kanavacën tuaj.

Hapi 2: Klikoni mbi elementin dhe një shirit veglash shtesë do të shfaqet në krye të kanavacës tuaj. Do të shihni disa butona që do t'ju lejojnë të modifikoni elementin tuaj, duke përfshirë një të etiketuar Flip .

Hapi 3: Klikoni në Butoni "Ktheje" dhe do të shfaqet një meny në rënie me dy opsione që do t'ju lejojnë të ktheni elementin tuaj horizontalisht ose vertikalisht.

Zgjidhni cilindo opsion që ju nevojitet për dizajnin tuaj . Mund të ktheheni dhe t'i ndryshoni këto në çdo moment ndërsa punoni në kanavacë!

Mendimet përfundimtare

Të jesh në gjendje të manipulosh elementet në projektin tënd nëpërmjet rrotullimit ose rrokullisjes është një aftësi e shkëlqyer kur përdor Canva. Ato personalizime specifike do të ndihmojnë vërtet në ngritjen e projekteve tuaja dhe do t'i bëjnë ato të një lloji!

Kur e kuptoni se përdorimi i mjetit rrotullues dhe opsioni i rrotullimit është më i dobishëm kur dizajnoni nëCanva? Ndani mendimet dhe idetë tuaja në seksionin e komenteve më poshtë!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.