Si të rreshtoni tekstin në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Kur lexoni informacionin në një faqe ose dizajn, një përafrim i mirë i përmbajtjes e bën përvojën tuaj të leximit më të këndshme. Një dizajn i përafruar keq jo vetëm që do të krijojë një paraqitje vizuale të pakëndshme, por gjithashtu do të tregojë joprofesionalizëm.

Puna në industrinë e dizajnit grafik për vite më ka mësuar rëndësinë e shtrirjes. Sa herë që punoj me tekst, gjithmonë rreshtoj tekstin, paragrafët dhe objektin përkatës për të përcjellë më mirë mesazhin tim për lexuesit.

Rreshtimi është veçanërisht jetik kur krijoni përmbajtje informative si karta biznesi, broshura dhe infografikë. Kjo ju lejon të rregulloni tekstin në një mënyrë që është e rehatshme për sjelljen natyrale të leximit dhe sigurisht, përmirëson pamjen e dizajnit tuaj.

Dëshironi të shihni një shembull se si mund ta përafroni tekstin për të hartuar një kartëvizitë në Adobe Illustrator? Unë kam përfshirë gjithashtu disa këshilla të dobishme që do t'ju shpëtojnë nga afatet e punës në minutën e fundit.

Gati për të krijuar?

2 mënyra për të rreshtuar tekstin në Adobe Illustrator

Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Illustrator CC, versioni i Windows mund të duket paksa i ndryshëm.

Rreshtimi është si organizimi i elementeve tuaja në një diferencë ose një vijë. Ka dy mënyra të zakonshme për të rreshtuar lehtësisht tekstin në Illustrator. Mund ta rreshtoni tekstin nga paneli Paragrafi dhe nga paneli Align .

Le të hedhim një vështrim në një shembull të dizajnit të kartave të biznesit. Ketu unei keni gati të gjitha informacionet, por siç mund ta shihni duket e çorganizuar dhe e palogjikshme për t'u lexuar.

Meqenëse nuk ka asnjë paragraf në këtë shembull, unë do të demonstroj se si të përafrohet teksti nga paneli Align.

Align Panel

Hapi 1 : Zgjidhni tekstin që dëshironi të rreshtoni. Për shembull, këtu do të doja të rreshtoja djathtas emrin dhe pozicionin tim dhe më pas të rreshtoja majtas informacionin tim të kontaktit.

Hapi 2 : Shkoni te Rreshtoni > Align Objects , dhe zgjidhni shtrirjen në përputhje me rrethanat për tekstin ose objektin tuaj. Këtu, unë dua të rreshtoj horizontalisht-djathtas emrin dhe pozicionin tim.

Tani, klikoj Rreshtimi horizontal majtas për të organizuar informacionin tim të kontaktit.

Përfundimisht, vendosa të zhvendos logon dhe emrin e markës në anën tjetër të kartëvizitës në mënyrë që faqja e kontaktit të duket më e pastër.

Kjo është ajo! Ju mund të krijoni një kartëvizitë bazë, por profesionale në vetëm 20 minuta.

Përafrimi i paragrafit

Ju ndoshta i dini tashmë bazat për të rreshtuar tekstin në raportin tuaj të punës ose në fletën e shkollës. A ju duket i njohur ky panel?

Po, në Illustrator, ju mund të rreshtoni tekstin, ose me fjalë të tjera, stilet e paragrafit ashtu si do ta bënit në një dokument word , thjesht zgjidhni kutinë e tekstit dhe klikoni stilin e paragrafit që ju pëlqen.

Këshilla të dobishme

Kur bëhet fjalë për dizajnin e tekstit të rëndë, shtrirja e mirë dhe zgjedhja e shkronjave janë çelësat.

Akombinimi i shkronjave të zeza për titullin dhe fontit më të lehtë për tekstin e trupit, pastaj rreshtoni tekstin majtas, qendror ose djathtas. U krye.

Unë shpesh e përdor këtë metodë për hartimin e revistave, katalogut dhe broshurave.

Një këshillë tjetër për të dizajnuar shpejt një kartëvizitë profesionale është, lëni logon ose emrin e markës në njërën anë dhe informacionin e kontaktit në anën tjetër .

Zgjidhja më e lehtë është përafrimi i logos në qendër. Pra, njëra anë është bërë. Për informacionin e kontaktit në faqen tjetër, nëse informacioni juaj është i kufizuar, thjesht mund ta rreshtoni tekstin në qendër. Përndryshe, ju mund të përdorni stilin që tregova më lart.

Në këtë rast, do të bien në sy si marka juaj ashtu edhe kontakti juaj.

Pyetje të tjera?

Më poshtë janë disa pyetje të zakonshme që kanë projektuesit në lidhje me përafrimin e tekstit në Adobe Illustrator. A i dini përgjigjet?

Përafrimi dhe justifikimi i tekstit: cili është ndryshimi?

Teksti i rreshtuar do të thotë renditja e tekstit në një rresht ose margjina dhe justifikimi i tekstit nënkupton krijimin e hapësirës midis fjalëve për të rreshtuar tekstin në të dy margjinat (rreshti i fundit i tekstit është majtas, në qendër ose djathtas).

Cilat janë katër llojet e rreshtimit të tekstit?

Katër llojet kryesore të shtrirjes së tekstit janë rreshtuar majtas , rreshtuar në qendër , rreshtuar djathtas dhe justifikuar .

Teksti rreshtohet në margjinën e majtë kur zgjidhni të rreshtuar majtas, etj.

Si të përqendroni tekstin në një faqe nëAdobe Illustrator?

Mënyra më e shpejtë për të përqendruar tekstin në një faqe në Adobe Illustrator është përdorimi i panelit Align > Horizontal Align Center > Align to Artboard .

Mendimet përfundimtare

Rreshtimi i tekstit është i rëndësishëm kur bëhet fjalë për dizajnin e revistës, broshurës ose kartës së biznesit, sepse do të përmirësojë përvojën vizuale të lexuesve. Përfitoni nga kjo veçori e mahnitshme e Adobe Illustrator. Përafrimi i objekteve e bën dizajnin tuaj të duket i organizuar dhe profesional.

Provojeni!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.