Si të ndryshoni orientimin e faqes në Canva (4 hapa)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Për të ndryshuar orientimin e kanavacës, një përdorues duhet të ketë akses në abonimin e Canva Pro që do t'i japë atyre akses në veçorinë e "Rritja e madhësisë" në platformë. Përdoruesit mund ta ndryshojnë gjithashtu manualisht këtë duke u kthyer në ekranin bazë dhe duke filluar një kanavacë të re me dimensione të kundërta.

Përshëndetje! Emri im është Kerry, një dizajner grafik dhe artist dixhital që i pëlqen të ndajë të gjitha këshillat dhe truket për Canva, në mënyrë që çdokush të mund ta përdorë atë! Ndonjëherë, edhe kur bëhet fjalë për detyra në dukje të thjeshta, lundrimi në platforma të reja mund të jetë pak konfuz, kështu që unë jam këtu për të ndihmuar!

Në këtë postim, unë do të shpjegoj hapat për të ndryshuar orientimin e kanavacës tuaj në platformën Canva. Ky është një veçori që është e dobishme nëse dëshironi të kopjoni ose përdorni krijimin tuaj për shumë vende që kërkojnë dimensione të ndryshme.

A jeni gati të filloni dhe të mësoni se si të ndryshoni orientimin e projektit tuaj? E mrekullueshme - le të shkojmë!

Takeaways kryesore

  • Ndërsa mund të ndryshoni orientimin në Canva duke ndryshuar përmasat, nuk ka asnjë buton për të ndryshuar thjesht orientimin e projektit tuaj në platformë.
  • <>
  • Veçoria "ridimensionuese" që do t'ju ndihmojë të ndryshoni orientimin e projektit tuaj është një veçori që është e aksesueshme vetëm për përdoruesit e veçorive Canva Pro dhe Premium.
  • Mund ta ndryshoni manualisht orientimin e kanavacës duke u kthyer prapa në ekranin bazë dhendërrimi i dimensioneve në opsionin e krijimit të kanavacës tuaj.

Ndryshimi i orientimit të dizajnit tuaj në Canva

Kur bëhet fjalë për dizajnimin, orientimi i projektit tuaj në të vërtetë bazohet në atë që po e përdorni për.

Prezantimet normalisht do të jenë në peizazh ndërsa fletushkat shpesh paraqiten në modalitetin portret. (Dhe vetëm për kujtesë, peizazhi është një orientim horizontal dhe portreti është një orientim vertikal.)

Fatkeqësisht, Canva nuk ka një buton ku krijuesit thjesht mund të kalojnë midis dy orientimeve të ndryshme. Megjithatë, ka mënyra për të punuar rreth kësaj dhe gjithsesi të jeni në gjendje të krijoni dizajnet tuaja bazuar në nevojat tuaja!

Si të ndryshoni orientimin nga Portreti në Peizazh në Canva

Është e rëndësishme të kihet parasysh se kjo metodë e ndryshimit të orientimit të projektit tuaj është e disponueshme vetëm për ata që paguajnë për një abonim Premium Canva. (Duke parë ju – Canva Pro dhe Canva për përdoruesit e ekipeve!)

Cilësimi i paracaktuar për një projekt të ri është cilësimi i portretit (vertikal), kështu që për hir të këtij tutoriali do të supozojmë se ju keni filluar në një kanavacë që ka një orientim portret. Tingellon bukur? E shkëlqyeshme!

Ndiq këto hapa për të mësuar se si të ndryshosh orientimin në peizazh (horizontal):

Hapi 1: Hap një projekt ekzistues ose të ri të kanavacës për të krijuar projektin tënd .

Hapi 2: Nëse jukeni një abonim në Canva Pro dhe dëshironi të rrotulloni faqen tuaj në pamje peizazhi, gjeni butonin në krye të platformës që thotë Ndrysho madhësinë . Ai do të gjendet pranë butonit File.

Hapi 3: Kur të klikoni në butonin Ndrysho madhësinë , do të shihni se ka mundësi për të ndryshoni madhësinë e projektit tuaj në dimensione të ndryshme të paracaktuara (duke përfshirë opsionet e paracaktuara si postimet e mediave sociale, logot, prezantimet dhe më shumë).

Hapi 4: Ka një “madhësi të personalizuar butoni që shfaq dimensionet aktuale të projektit tuaj. Për ta ndryshuar atë në peizazh, ndërroni dimensionet aktuale të gjerësisë dhe lartësisë. (Një shembull i kësaj do të ishte nëse kanavacja është 18 x 24 inç, do ta ndërronit në 24 x 18 inç.)

Hapi 5: Në fund të menysë , klikoni në Ndrysho madhësinë për të ndryshuar kanavacën tuaj. Ka gjithashtu një mundësi tjetër për të kopjuar dhe ndryshuar madhësinë, e cila do të bënte një kanavacë kopje me dimensionet e reja dhe do ta mbante origjinalin tuaj ashtu siç është filloi.

Si të ndryshoni orientimin pa Canva Pro

Nëse nuk keni një abonim që ju lejon të zhyteni në opsionet premium Canva, mos u shqetësoni! Ju ende mund të ndryshoni orientimin e projekteve tuaja, por do të duhet pak më shumë përpjekje për t'i rikthyer të gjitha dizajnet tuaja në kanavacën e ndryshuar.

Ndiqni këta hapa për të mësuar se si të ndryshoni orientimin pa një llogari abonimi :

Hapi1: Shikoni dimensionet e kanavacës që dëshironi të ndryshoni orientimin. Nëse keni krijuar një grup të caktuar dimensionesh për projektin tuaj, ai do të vendoset nën emrin e projektit në ekranin bazë.

Dimensionet për çdo projekt që është krijuar duke përdorur opsionet e formatit të paracaktuar mund të gjendet duke kërkuar emrin e dizajnit në shiritin e kërkimit dhe duke qëndruar pezull mbi të.

Hapi 2: Kthehuni në ekranin bazë dhe klikoni në opsionin për të krijuar një dizajn. Kur të zgjidhni këtë opsion, do të shfaqet një meny rënëse që ka opsione të paracaktuara, por gjithashtu një vend për të përfshirë dimensione specifike.

Hapi 3: Klikoni në butonin që është etiketuar Custom madhësinë dhe do të jeni në gjendje të shkruani lartësinë dhe gjerësinë e dëshiruar të projektit tuaj. Ju gjithashtu keni mundësinë të ndryshoni etiketat matëse (inç, piksel, centimetra ose milimetra).

Hapi 4 : Pasi të përfundoni të shkruani në dimensionet e kundërta të kanavacës tuaj origjinale, klikoni Krijo dizajn të ri dhe kanavaca juaj e re do të shfaqet!

Për të transferuar çdo element që keni krijuar më parë në kanavacën origjinale në kanavacën tuaj të re, do t'ju duhet të shkoni përpara dhe prapa për të kopjuar dhe ngjitur çdo pjesë. Mund t'ju duhet të rirregulloni madhësinë e elementeve për t'iu përshtatur dimensioneve të reja të projektit tuaj.

Mendimet përfundimtare

Është interesante që nuk ka një buton që automatikishtgjeneron një kanavacë në orientim peizazhi ose portret, por të paktën ka mënyra për të lundruar se si ta bëni atë! Njohja se si të punoni rreth kësaj veçorie u lejon më shumë njerëzve të jenë në gjendje të personalizojnë projektet edhe më tej!

A keni gjetur ndonjë këshillë për ndryshimin e orientimit të një projekti nga i cili mendoni se të tjerët mund të përfitojnë? Ndani mendimet dhe idetë tuaja në seksionin e komenteve më poshtë!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.