Si të turbulloni një pjesë të një fotografie në Canva (8 hapa)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Nëse po kërkoni të turbulloni një pjesë të një imazhi që po përfshini në projektin tuaj Canva, mund ta bëni këtë duke shtuar elementin në kanavacën tuaj dhe më pas duke e redaktuar duke përdorur shiritin shtesë të veglave. Kur klikoni në veçorinë Blur, mund të përdorni një mjet për të lëvizur mbi aspekte të imazhit tuaj që dëshironi të turbulloni.

Përshëndetje! Emri im është Kerry, dhe unë jam një artist që i pëlqen të provojë të gjitha truket dhe mashtrimet kur bëhet fjalë për dizajnimin në Canva. Më pëlqen t'i ndaj këto teknika me ju të gjithë pasi kursen kohë dhe i lejon përdoruesit të lartësojnë vërtet projektet dhe aftësitë e tyre – si për fillestarët ashtu edhe për profesionistët!

Në këtë postim, unë do të shpjegoj se si mund të turbulloni një pjesë të një foto që keni shtuar në projektin tuaj në Canva. Ky është një mjet i vlefshëm për të mësuar, ndërsa personalizoni më tej dizajnet tuaja dhe theksoni disa aspekte të elementeve që dëshironi të shtoni për t'i fshehur brenda projekteve tuaja.

A jeni gati të filloni të mësoni këtë teknikë redaktimi për Fotografitë? E mrekullueshme – ja ku po shkojmë!

Çështjet kryesore

  • Kur kërkoni të turbulloni një pjesë të një fotografie në Canva, mund të klikoni mbi imazhin e shtuar dhe një menu shtesë do të shfaqet në krye të kanavacës. Klikoni mbi të dhe do të shfaqet një veçori "Blur".
  • Kur të zgjidhni atë opsion, do të jeni në gjendje të turbulloni aspekte të fotos suaj duke klikuar mbi miun ose tastierën tuaj dhe duke lëvizur miun mbi pjesët e imazhqë nuk dëshironi në fokus.
  • Mund të rivendosni gjithashtu aspekte të fotografisë suaj brenda të njëjtit shirit veglash. Klikoni në opsionin "Rivendosni" dhe ndiqni të njëjtën metodë zvarritjeje dhe theksimi që keni mjegulluar pjesë të fotografisë suaj, vetëm këtë herë ajo do t'i rivendosë ato pjesë përsëri në fokus.

Pse të turbullohen pjesët e një imazhi

Ju mund të pyesni veten pse dëshironi të turbulloni një pjesë të veçantë të një fotografie në Canva ose kudo tjetër. Epo, megjithëse ka shumë arsye për ta bërë këtë, turbullimi i një pjese të një imazhi është një veçori kaq e dobishme.

Ju mund të dëshironi ta bëni këtë për të fshehur përmbajtje delikate ose për të mbrojtur identitetin e dikujt. Ju gjithashtu mund të dëshironi ta bëni këtë për të shtuar theksin në një pjesë të caktuar të një imazhi. Cilido qoftë arsyetimi juaj, Canva i lejon përdoruesit të krijojnë një turbullim për një element ose foto të tërë.

Si të turbulloni një pjesë të një imazhi në Canva

Në fakt është shumë e thjeshtë të krijoni biznesin tuaj kartë në Canva pasi ka shumë shabllone të parapërgatitur që mund t'i përdorni dhe personalizoni me informacionin tuaj. (Sigurisht që mund të zgjidhni edhe shabllonin bosh të kartës së biznesit dhe të ndërtoni edhe tuajin nga e para!)

Ndiq këta hapa për të mësuar se si të turbullosh një pjesë të imazhit tënd në Canva:

Hapi 1: Fillimisht hyni në Canva duke përdorur kredencialet tuaja normale. Hapni një shabllon të ri ose kanavacë ekzistuese mbi të cilën po punoni.

Hapi 2: Ndërsa jeni në kanavacën tuaj, zgjidhni një imazhqë dëshironi të përfshini në projektin tuaj. Kjo mund të bëhet duke përdorur elementët që janë ngarkuar tashmë në bibliotekën Canva (mund t'i kërkoni në skedën Elemente) ose duke ngarkuar imazhet tuaja.

Mund të ngarkoni tuajën duke shkuar te skeda Ngarkimet dhe duke shtuar çdo grafikë nga pajisja juaj në llogarinë tuaj.

Mos harroni se çdo shabllon ose element në Canva me një kurorë të vogël të bashkangjitur do të thotë se mund të keni akses në atë pjesë vetëm nëse keni një llogari abonimi me pagesë, të tilla si Canva Pro ose Canva për Ekipet .

Hapi 3: Klikoni mbi imazhin që dëshironi të përfshini në projektin tuaj dhe tërhiqeni dhe lëshojeni në kanavacë. Ndrysho përmasën ose ndrysho orientimin e elementit duke klikuar mbi të dhe duke përdorur rrathët e qosheve për ta rrotulluar ose ndryshuar përmasat.

Hapi 4: Pasi të jeni të kënaqur me imazhin tuaj , klikoni mbi të për të shfaqur një shirit veglash shtesë redaktimi në krye të kanavacës. Klikoni në butonin Modifiko imazhin dhe do të shihni që opsionet e efekteve shfaqen për t'i shtuar fotos tuaj.

Hapi 5: Brenda asaj menyje, lëvizni poshtë dhe klikoni në një butonin në krye të kanavacës që është etiketuar Turbullim . Klikoni mbi këtë opsion për të aktivizuar veglat e redaktimit dhe më pas specifikisht opsionin e turbullimit.

Hapi 6: Kur ta bëni këtë, do të shfaqet një meny tjetër. Këtu mund të rregulloni aspekte të ndryshme të turbullimitfunksion, duke përfshirë madhësinë e furçës, intensitetin dhe pjesën e imazhit që ndikohet nga ky efekt.

Hapi 7: Pasi të keni rregulluar cilësimet e furçës sipas dëshirës tuaj, kliko me të majtën në miun ose tastierën dhe tërhiq kursorin mbi zonën që dëshiron të turbullosh. Më pas do të shihni që theksimi i Canva të shfaqet mbi zonën tuaj të zgjedhur ku më pas mund të lëshoni miun.

Hapi 8: Më pas do të shihni se zona që keni zgjedhur bëhet e turbullt. (Është e ngjashme me mjetin e fshirjes që mund të përdorni nëse keni një abonim në Canva Pro.)

Nëse keni bërë një gabim dhe keni mbuluar aksidentalisht një pjesë të imazhit që nuk keni ndërmend ta bëni , mund të klikoni në butonin e rivendosjes që do të gjendet nën cilësimet e turbullimit në menynë e redaktimit dhe të nënvizoni pjesët e imazhit tuaj që dëshironi të rivendosni.

Mendimet përfundimtare

I pëlqeni se si Canva u ofron përdoruesve mundësinë për të modifikuar imazhet që ata përdorin në projektet e tyre edhe më tej për të theksuar ose turbulluar aspekte që ata nuk duan të përfshijnë. Ai amplifikon personalizimin dhe mund të shtojë disa efekte vërtet interesante në projekte pasi platforma ju lejon të nënvizoni ose fshehni aspekte që nuk i përshtaten vizionit tuaj për çfarëdo arsye.

A keni provuar ndonjëherë të krijoni duke përdorur funksioni i turbullimit në Canva? Jemi kuriozë se në çfarë lloj projektesh e keni përdorur këtë teknikë dhe nëse keni ndonjë këshillë apotruket që dëshironi të ndani për përdorimin e tij! Nëse dëshironi të kontribuoni në bisedë, ju lutemi ndani mendimet tuaja në seksionin e komenteve më poshtë!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.