Si të mbushni një formë me një imazh në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Kur krijoni një dizajn informativ, imazhet janë thelbësore. Ka shumë mënyra për të dizajnuar paraqitjet e imazhit, por shumicën e kohës ne duhet të riformësojmë imazhin për të ndjekur rrjedhën. Nuk mund të hedhësh vetëm një imazh të plotë, sepse nuk do të duket mirë dhe kërkon shumë hapësirë.

Sa herë që dizajnoj broshura, katalogë ose ndonjë dizajn me imazhe, mendoja se prerja e imazheve për t'u përshtatur në një formë krijon rezultatet më të mira sepse i jep një prekje artistike veprës së artit.

Plotësimi i një forme me një imazh është në thelb prerja e një pjese të një imazhi duke bërë një maskë prerëse. Në varësi të faktit nëse imazhi është vektor ose raster, hapat janë paksa të ndryshëm.

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj hapat e detajuar për të mbushur një formë ose me një imazh vektori ose raster.

Shënim: pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Mbushni një formë me imazh raster

Imazhet që hapni ose vendosni në Adobe Illustrator janë imazhe raster.

Hapi 1: Hapni ose vendosni imazhin tuaj në Adobe Illustrator.

Shkoni te menyja kryesore dhe zgjidhni Skedari > Hap ose Skedari > Vendi .

Dallimi midis vendit dhe hapjes është se kur zgjidhni Vendin, imazhi do t'i shtohet dokumentit aktual dhe kur zgjidhni Open, Illustrator do tëkrijoni një dokument të ri për imazhin.

Nëse dëshironi të përdorni imazhin si pjesë e një vepre arti, zgjidhni Vendi dhe futni imazhin. Kur vendosni imazhin tuaj, do të shihni dy vija që kryqëzohen në imazh.

Klikoni Embed në panelin e Veçorive > Veprimet e shpejta.

Tani rreshtat do të zhduken, që do të thotë se imazhi juaj është i ngulitur.

Hapi 2: Krijo një formë të re.

Krijo një formë. Ju mund të përdorni veglat e formës, mjetin e gjetësit të rrugës, mjetin e krijimit të formës ose mjetin e stilolapsit për të krijuar forma.

Shënim: forma nuk mund të jetë një shteg i hapur, kështu që nëse përdorni mjetin e stilolapsit për të vizatuar, mos harroni të lidhni pikat e ankorimit të parë dhe të fundit.

Për shembull, nëse doni të mbushni një formë zemre me imazhin, krijoni një formë zemre.

Hapi 3: Bëni një maskë prerëse.

Kur bëni një maskë prerëse, mund të shihni vetëm objektin e pjesës së poshtme brenda zonës së shtegut të prerjes. Zhvendoseni formën në krye të pjesës së figurës që dëshironi të shfaqni në formë.

Nëse forma nuk është në krye të figurës, kliko me të djathtën dhe zgjidh Rregulloni > Sillni në Përpara . Ju nuk mund të bëni një maskë prerëse nëse forma nuk është përpara.

Këshillë: Mund të ktheni ngjyrën e mbushjes dhe të goditjes për të parë më mirë zonën e imazhit.

Për shembull, unë dua të mbush formën me fytyrën e maces, kështu që do të lëviz zemrën në majë të zonës së fytyrës.

Zgjidhni formën dhe imazhin, djathtas-klikoni dhe zgjidhni Make Clipping Mask . Shkurtorja e tastierës për të krijuar një maskë prerëse është Command / Ctrl + 7 .

Tani forma juaj është e mbushur me zonën e imazhit poshtë formës dhe pjesa tjetër e figurës do të pritet.

Këshillë: Nëse dëshironi të plotësoni më shumë se një formë me të njëjtin imazh, bëni disa kopje të figurës përpara se të bëni një maskë prerëse.

Plotësoni një formë me imazh vektori

Imazhet vektoriale janë imazhet që krijoni në Adobe Illustrator ose nëse ndonjë grafik i modifikueshëm që mund të modifikoni shtigjet dhe pikat e ankorimit.

Hapi 1: Gruponi objektet në imazhin vektor.

Kur mbushni një formë me imazhe vektoriale, duhet t'i gruponi objektet së bashku përpara se të bëni një maskë prerëse.

Për shembull, unë krijova këtë model me pika të bërë me rrathë (objekte) individuale.

Zgjidhni të gjitha dhe shtypni Command / Ctrl + G për t'i grupuar të gjitha së bashku në një objekt.

Hapi 2: Krijo një formë.

Krijoni një formë që dëshironi të plotësoni. Kam përdorur mjetin e stilolapsit për të vizatuar fytyrën e një maceje.

Hapi 3: Bëni një maskë prerëse.

Lëvizni formën në krye të imazhit vektor. Ju mund të ndryshoni madhësinë në përputhje me rrethanat.

Zgjidhni formën dhe imazhin e vektorit, përdorni shkurtoren e tastierës Command / Ctrl + 7 ​​për të krijuar një maskë prerëse.

Përfundim

Pavarësisht nëse jeni duke plotësuar një imazh vektori ose raster, juduhet të krijoni një formë dhe të bëni një maskë prerëse. Mos harroni të keni formën në krye të imazhit tuaj kur bëni një maskë prerëse dhe nëse dëshironi të plotësoni një formë me një imazh vektori, mos harroni të gruponi objektet në fillim.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.