Si të hiqni sfondin nga fotot në Canva

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Në Canva mund të hiqni sfondin e një imazhi me lehtësi duke klikuar mbi imazhin dhe duke e modifikuar atë duke përdorur mjetin për heqjen e sfondit. Vetëm me një klikim, inteligjenca artificiale mund të nxjerrë në pah sfondin dhe ta heqë atë nga një fotografi.

Emri im është Kerry dhe jam përfshirë në dizajn dhe art dixhital për shumë vite. Unë e kam përdorur Canva për një kohë të gjatë dhe jam shumë i njohur me programin, çfarë mund të bëni me të dhe këshilla për ta përdorur atë edhe më lehtë.

Në këtë postim, do të shpjegoj se si ta hiqni një sfond nga një fotografi në Canva duke përdorur mjetin Heqja e sfondit . Do të mësoni gjithashtu se si të rivendosni çdo imazh të sfondit që keni fshirë më parë.

Le të hyjmë në të!

Çështjet kryesore

  • Nuk do të mund të hiqni sfondin nga imazhet falas pasi mjeti për heqjen e sfondit është i aksesueshëm vetëm nëpërmjet një llogari Canva Pro.
  • Mund të rivendosni sfondin e një imazhi duke përdorur furçën e rivendosjes që gjendet në kutinë e mjeteve për heqjen e sfondit.

A mund ta heq sfondin e një imazhi pa Canva Pro?

Fatkeqësisht, për të hequr sfondin nga një imazh në Canva, duhet të keni një llogari Canva Pro. Nëpërmjet hapave shtesë, mund ta modifikoni imazhin në Canva dhe ta eksportoni atë në programe të tjera për të hequr sfondin, por nuk ka një proces të thjeshtuar pa Canva Pro.

Si të ngarkoni një imazh në Canva

Përparaduke përdorur mjetin për heqjen e sfondit, do t'ju duhet të keni një imazh për të punuar! Mund të gjeni mijëra grafika në bibliotekën e Canva ose të ngarkoni foton tuaj në kanavacë bazuar në vizionin tuaj specifik.

Hapat për të ngarkuar fotografinë tuaj në Canva

1 . Hapni projektin tuaj dhe zgjidhni Ngarkimet në anën e majtë të platformës.

2. Zgjidhni Ngarko media ose kliko mbi tre pikat për të importuar një skedar nga një shumëllojshmëri burimesh si Google Drive, Instagram ose Dropbox.

3. Zgjidhni imazhin tuaj dhe klikoni hap ose fut. Kjo do ta shtojë foton në Bibliotekën tuaj të Imazheve.

4. Në atë bibliotekë, zgjidhni imazhin që dëshironi të futni duke klikuar mbi të dhe duke e zvarritur në kanavacë. Atëherë mund të punoni me të në dizajnin tuaj!

Si të hiqni një sfond nga një imazh

Heqja e sfondit të një imazhi është bërë një metodë e përdorur gjerësisht në imazh redaktimi dhe dizajni grafik. Është i dobishëm për projekte të tilla si postimet e mediave sociale, listimet e Etsy ose grafika në uebsajt ku duhet të theksoni temën pa një sfond shpërqendrues.

Ndiq këto hapa për të hequr sfondin nga një imazh:

1. Nëse jeni duke punuar në një dizajn të ri, klikoni në skedën Fotografitë në anën e majtë të platformës për të zgjedhur një imazh. (Nëse jeni duke punuar me një imazh që është tashmë në kanavacën tuaj, thjesht klikoni mbi të për të bërë zgjedhjen.)

2. Zgjidhnifoton që dëshironi të përdorni dhe tërhiqeni në telajo.

3. Klikoni mbi imazhin nga i cili dëshironi të hiqni sfondin dhe trokitni lehtë mbi butonin Modifiko imazhin në krye të hapësirës së punës.

4. Në menynë që shfaqet, zgjidhni mjetin Background Remover dhe prisni që Canva të heqë sfondin e figurës. (Kjo mund të marrë pak kohë nëse shpejtësia juaj e internetit është më e ngadaltë.)

5. Inspektoni imazhin për t'u siguruar që i gjithë sfondi është hequr. Nëse nuk është zhdukur gjithçka, mund të përdorni furçën e fshirjes për të fshirë me saktësi çdo pjesë të mbetur të sfondit.

Si të përdorni mjetin e gomës

Nëse nuk jeni Nuk jeni plotësisht të kënaqur me rezultatet e përdorimit të mjetit për heqjen e sfondit, mund t'i rregulloni rezultatet duke përdorur mjetin e gomës duke ndjekur këto hapa.

1. Ndërsa në kutinë e veglave të heqjes së sfondit, do të shihni dy opsione shtesë furçash me një të emërtuar "gomë".

2. Prekni mjetin e gomës dhe rregulloni madhësinë e furçës duke rrëshqitur rrethin në shkallë për ta bërë furçën më të madhe ose më të vogël.

3. Sillni kursorin mbi imazhin ndërsa klikoni dhe mbani furçën mbi zonat e zgjedhura për të fshirë çdo pjesë shtesë të imazhit.

Nëse zgjidhni një madhësi më të vogël të furçës, kjo do t'ju lejojë të përshtateni në hapësira më të vogla në imazh dhe do të lejojë më shumë saktësi në heqjen e sfondit.

Si të rivendosni sfondin në Canva

Nëse keni përdorurMjet për heqjen e sfondit dhe nuk dëshironi më një sfond transparent ose nuk keni nevojë që ai të jetë i dukshëm në vende të caktuara, mund ta rivendosni lehtësisht. Është e rëndësishme të theksohet se ky funksion është i disponueshëm vetëm pasi të keni përdorur fillimisht mjetin për heqjen e sfondit!

Ndiq këto hapa për të rivendosur sfondin e një imazhi:

1. Ndërsa në kutinë e veglave të heqjes së sfondit, do të shihni dy opsione shtesë furçash me një të emërtuar "rivendos".

2. Prekni në mjetin e rivendosjes dhe rregulloni madhësinë e furçës duke rrëshqitur rrethin në shkallë për ta bërë furçën më të madhe ose më të vogël.

3. Sillni kursorin mbi imazhin ndërsa klikoni dhe mbani furçën mbi zonat e zgjedhura për të rivendosur çdo pjesë të imazhit që dëshironi të shihet përsëri.

Mendimet përfundimtare

Të dini se si të hiqni një sfond nga një imazhi do t'ju japë një ton më shumë zgjedhje kur zhvilloni projekte të dizajnit grafik. Këto imazhe të lëmuara do t'ju lejojnë të krijoni dhe prodhoni rezultate më të pastra dhe më profesionale që do të përforcojnë dizajnet tuaja.

Për çfarë lloj projektesh përdorni heqësin e sfondit? Ndani mendimet, pyetjet, dhe këshillat tuaja në seksionin e komenteve më poshtë!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.