3 mënyra për të shtuar një kufi në punën tuaj në Canva

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ka disa metoda të ndryshme që mund të përdorni për të shtuar kufij në dizajnet tuaja në Canva, duke përfshirë përdorimin e formave të parapërgatitura, shablloneve të kufirit dhe strukturave të linjave.

Emri im është Kerry dhe kam vite që merrem me botën e dizajnit grafik dhe artit dixhital. Canva ka qenë një nga platformat kryesore që kam përdorur për ta bërë këtë, dhe jam i emocionuar të ndaj këshilla, truket dhe këshilla se si të shtoni një kufi në veprën tuaj të artit në Canva.

Në këtë postim , Unë do të shpjegoj ndryshimin midis një kufiri dhe një kornize në Canva dhe do të shqyrtoj metoda të ndryshme që mund të përdorni për të shtuar bordurë në dizajnet tuaja!

Të tingëllon mirë? E shkëlqyeshme - le të hyjmë në të!

Çështjet kryesore

  • Ka shumë metoda për të shtuar kufij në kanavacën tuaj, duke përfshirë kërkimin e kufijve në skedën Elemente, krijimin manualisht të kufijve duke lidhur linjat dhe nëpërmjet përdorimit të formave të parapërgatitura .
  • Kufijtë përdoren për të përshkruar elementet në projektet tuaja, të cilat janë të ndryshme nga përdorimi i kornizave që lejojnë elementët të këputen drejtpërdrejt në formë.
  • Kjo aftësi për të shtuar një kufi në projektin tuaj është jo i kufizuar në llogaritë e Canva Pro - të gjithë kanë akses për të përdorur këtë veçori!

3 mënyra për të shtuar një kufi në punën tuaj në Canva

Së pari, është e rëndësishme të theksohet se kufijtë janë të ndryshëm nga elementët e kornizës që janë të disponueshëm në kutinë tuaj të veglave. Kufijtë nuk mund të mbajnë fotografi në to si korniza dherrjete. Ato përdoren për të përshkruar dizajnin dhe elementët tuaj, në vend që t'i kapni ato!

Ka disa metoda të ndryshme që mund t'i përdorni për të shtuar kufij në dizajnet tuaja. Ju mund të përdorni forma të parapërgatitura për të krijuar kufij rreth imazheve dhe tekstit, t'i krijoni ato manualisht duke përdorur linja të stilizuara që janë të disponueshme në platformë ose të gjeni kufij brenda skedës "Elementet" në kutinë tuaj të veglave.

Për më tepër, ekziston gjithmonë opsioni i duke kërkuar nëpër shabllone të përgatitura paraprakisht për ato që përfshijnë kufij dhe duke e zgjidhur atë! Pavarësisht se cilën metodë vendosni të përdorni, shtimi i kufijve mund ta bëjë punën tuaj të duket më e lëmuar dhe të lartësojë stilin tuaj.

Metoda 1: Gjeni kufijtë duke përdorur skedën e elementeve

Një nga mënyrat më të thjeshta për të shtimi i kufijve në dizajnin tuaj është duke kërkuar për kufijtë në skedën e elementeve të paketës së veglave Canva.

Hapi 1: Navigoni te skedari Elements në anën e majtë të ekranit dhe klikoni mbi butonin. Në krye, do të ketë një shirit kërkimi që do t'ju lejojë të kërkoni për elemente specifike që do të gjenden në bibliotekën Canva.

Hapi 2: Shkruani "kufijtë" në shiritin e kërkimit dhe shtypni tastin Enter (ose tastin Kthehu në Mac). Kjo do t'ju lejojë të shihni të gjitha opsionet e ndryshme të kufirit që janë në dispozicion për t'u përdorur, dhe ka shumë!

Hapi 3: Lëvizni nëpër shumëllojshmërinë e kufijve për të zgjedhur atë që dëshironi të përdorni përprojekti. Nëse shihni një kurorë të vogël të bashkangjitur me elementin, do të mund ta përdorni vetëm në dizajnin tuaj nëse keni një llogari që ju jep akses në veçoritë premium.

Hapi 4: Klikoni në kufirin që dëshironi të inkorporoni në dizajnin tuaj dhe tërhiqeni atë në kanavacë.

Hapi 5: Mund të rregulloni madhësinë e kufirit duke klikuar në cepat e elementit dhe duke e tërhequr atë që të jetë më i vogël ose më i madh. Ju gjithashtu mund të rrotulloni kufirin duke klikuar mbi shigjetat gjysmërrethore dhe njëkohësisht të rrotulloni kufirin.

Metoda 2: Krijoni një kufi duke përdorur linja nga skeda e elementeve

Nëse dëshironi të krijoni manualisht një kufi duke përdorur elementët e linjës që gjenden në bibliotekën Canva, mund ta bëni këtë lehtësisht ! Ndërsa kërkon pak më shumë kohë për të shtuar në secilën anë, kjo metodë lejon më shumë personalizim!

Ndiq këta hapa për të shtuar manualisht një kufi duke përdorur linjat që gjenden në skedën e elementeve:

Hapi 1: Shko te skeda Elementet në anën e majtë të ekranit. Klikoni në butonin dhe në shiritin e kërkimit, shkruani “linjat” dhe klikoni kërkimi.

Hapi 2: Lëvizni nëpër opsionet që shfaqen. Do të shihni stile të ndryshme linjash që mund t'i shtoni në kanavacë.

Hapi 3: Klikoni në rreshtin që dëshironi të inkorporoni në projektin tuaj. Zvarriteni atë element në kanavacë për të filluar ndërtimin e kufirit tuaj.

Kur klikoninë vijën që dëshironi të përdorni, mbani mend se do të jetë vetëm një rresht i vetëm dhe do t'ju duhet t'i kopjoni këto elemente për të ndërtuar anët e kufirit.

Hapi 4: Mund të ndryshoni trashësinë, ngjyrën dhe stilin e linjës për t'iu përshtatur vizionit tuaj. Klikoni në rresht dhe në krye të ekranit, do të shihni një shirit veglash që shfaqet.

Ndërsa vija është e theksuar në kanavacë, klikoni në butonin e trashësisë dhe mund të modifikoni linja.

Mund të shtoni më shumë linja në kufirin tuaj duke dublikuar këtë proces për të ndërtuar kufirin e plotë!

Metoda 3: Krijoni një kufi duke përdorur forma të parapërgatitura

Një metodë tjetër e thjeshtë që mund të përdorni për të shtuar një kufi në projektin tuaj është përdorimi i formave të parapërgatitura që gjenden gjithashtu në bibliotekën Canva.

Ndiq këto hapa për të shtuar manualisht një kufi duke përdorur forma që gjenden në skedën e elementeve:

Hapi 1: Shko edhe një herë në anën e majtë të ekranit dhe gjej Skeda Elementet . Klikoni mbi të dhe kërkoni për forma të tilla si një katror ose drejtkëndësh.

Hapi 2: Klikoni mbi formën që dëshironi të përdorni si kufi në projektin tuaj. Tërhiqeni atë në projektin tuaj dhe rregulloni madhësinë dhe orientimin e tij duke përdorur të njëjtën teknikë kur redaktoni elementë. (Klikoni në qoshet e elementit dhe tërhiqeni për të ndryshuar madhësinë ose rrotullimin).

Hapi 3: Kur ta keni të theksuar formën (kjo ndodh kur klikoni mbi të), do tëshikoni një shirit veglash që shfaqet në krye të ekranit tuaj.

Këtu do të keni opsionin për të ndryshuar ngjyrën e formës së kufirit tuaj. Eksploroni paletën e ngjyrave dhe klikoni në hijen që dëshironi!

Mendimet përfundimtare

Të jesh në gjendje të vendosësh një kufi rreth tekstit ose formave është një veçori e lezetshme, dhe fakti që mund të ndryshosh madhësinë e kufirit ose të ndryshosh ngjyrën e kufirit të formave të parapërgatitura është i barabartë më mirë. Kjo ju lejon të personalizoni dizajnet tuaja edhe më shumë.

Cila metodë e shtimit të kufijve në projektin tuaj ju duket më e dobishme? Ndani mendimet dhe idetë tuaja në seksionin e komenteve më poshtë!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.