Каде е алатката Smooth во Illustrator & засилувач; Како да го користите

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Алатката Smooth не се прикажува во стандардната лента со алатки, особено во претходните верзии на Adobe Illustrator. Не е ни чудо што сте збунети каде да го најдете. Па, не грижете се, многу е лесно да се најде и постави.

Како графички дизајнер и илустратор, има многу работи што ги сакам кај Adobe Illustrator. Навистина можете да направите неверојатни уметнички дела користејќи ги сите прекрасни алатки во Illustrator.

Непречената алатка е многу корисна алатка во Illustrator. Најверојатно користите алатка за молив или алатка за пенкало за да креирате објект, но понекогаш не можете да ја добиете совршената крива или граница. Можете да користите мазна алатка за да го направите цртежот посјаен и помазен.

Во оваа статија, не само што ќе научите каде да ја најдете алатката Smooth, туку и како да ја користите.

Па каде е?

Најди мазна алатка во Illustrator: Брзо поставување

Бев исто збунет како тебе, немајќи поим каде да ја најдам алатката Smooth. Добро, сега ќе знаете каде е и како да го поставите во лентата со алатки.

Чекор 1: Кликнете на Уреди лента со алатки на дното од таблата со алатки.

Чекор 2: Под Цртање , можете да ја најдете Немазна алатка .

Алатката Smooth изгледа вака:

Чекор 3: Кликнете и повлечете ја до каде сакате во лента со алатки. Јас на пример го имам заедно со алатките Eraser и Scissors.

Еве ти! Брзо илесно. Сега имате Smooth алатка во лентата со алатки.

Како да ја користите алатката Smooth во Illustrator (Брз водич)

Сега кога ја имате подготвена мазната алатка, како функционира таа? Те добив и тебе.

Чекор 1: Изберете ја Алатка за пенкало или Алатка за молив за да креирате сè што сакате. Во овој случај, јас ја користам алатката за молив за да го напишам мојот потпис. Како што можете да видите, рабовите се прилично груби, нели?

Чекор:2: Префрлете се на Немазна алатка . Запомнете дека мора да ги видите точките за прицврстување на линиите за да ја користите мазната алатка.

Чекор 3: Зумирајте до делот на кој работите.

Можете јасно да ги видите неговите груби рабови

Чекор 4: Кликнете и нацртајте за да ги нацртате грубите рабови што сакате да ги измазнете , не заборавајте да го држите глувчето додека цртате.

Гледате? Веќе доста е измазнето. Продолжи да одиш.

Можете да повторувате повеќе пати додека не го добиете мазниот резултат што го сакате. Биди стрплив.

Забелешка: за најдобри резултати, зумирајте колку што можете кога кликнувате и цртате.

Заклучок

Очигледно, никој не сака груби рабови. Веројатно се согласувате со мене дека е исклучително тешко да се исцртаат совршени линии со помош на алатката за молив, но со помош на алатката Smooth плус малку трпение, можете да го остварите тоа!

Забавувајте се со цртање!

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.