Експертски преглед на PDF: Најбрзата апликација за уредување PDF за Mac

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Експерт за PDF

Ефективност: Брзо забележете и уредувајте PDF-датотеки Цена: достапни се и еднократно плаќање и претплата Лесност за користење: Лесен за користење со интуитивни алатки Поддршка: База на знаење, онлајн форма за контакт

Резиме

PDF Expert е брз и интуитивен PDF уредник за Mac и iOS. Додека читате PDF, широк сет на алатки за прибелешки ви овозможуваат да истакнувате, да правите белешки и да чкртате. Збир на алатки за уредување ви дозволуваат да правите корекции на текстот на PDF, како и да менувате или прилагодувате слики.

Дали PDF Expert е апликацијата за вас? Ако ви требаат основни карактеристики за обележување и уредување, а ја цените брзината и леснотијата на користење, тогаш дефинитивно! Ова е една брза и лесна апликација. Но, ако барате моќ за уредување, сетот на функции е поограничен од алтернативите - и покрај зборот „Експерт“ во името.

Иако алатките се лесни за употреба, тие се исто така малку помалку способна, а апликацијата не е во можност да обезбеди оптичко препознавање знаци (OCR) на скенирани документи. Adobe Acrobat Pro или PDFelement подобро ќе ги задоволат вашите потреби. Можете да ја прочитате нашата најнова рецензија за најдобар PDF уредувач за повеќе.

Она што ми се допаѓа : Оваа апликација е брза, дури и со огромни PDF-датотеки. Алатките за прибелешки и уредување се лесни за употреба. Интерфејсот со јазичиња го олеснува префрлањето помеѓу PDF-датотеки. Тоа е добар избор и за читање PDF-датотеки.

Што не ми се допаѓа : на програмата и недостасувакарактеристики? Тогаш PDF Expert е за вас. Тоа е најбрзиот и најлесниот за користење PDF-уредник што сум го користел.

Добијте PDF Expert (20% ПОПУСТ)

Па, што мислите за овој преглед на PDF Expert? Оставете коментар подолу.

OCR. Потпишувањето со помош на подлогата е неуредно.4.5 Добијте PDF Expert (20% ПОПУСТ)

Што можам да направам со PDF Expert?

Тоа е брз и интуитивен PDF уредник. Освен што ви овозможува да читате PDF содржина, ви овозможува да додавате свои белешки и нагласувања, па дури и да го менувате текстот и сликите во PDF-датотеката. Апликацијата е исто така пригоден начин за пополнување и потпишување PDF формулари.

Дали PDF Expert е добар?

Брзината и едноставноста се неговата сила. Колку е брз PDF Expert? Тоа е неверојатно одговорно. Апликацијата е убав начин за читање PDF-датотеки. Има режими за ден, ноќ и сепија за поудобно читање, брзо пребарување и практични обележувачи.

Дали PDF Expert е навистина бесплатен?

Не, PDF Expert е не е бесплатен, иако доаѓа со пробна верзија за да можете целосно да ја оцените пред да се разделите со готовината. Студентите и професорите можат да аплицираат за образовен попуст. Проверете ја најдобрата цена овде.

Дали PDF Expert е безбеден за користење?

Да, безбедно е да се користи. Трчав и инсталирав PDF Expert на мојот MacBook Air. Скенирањето користејќи Bitdefender не најде вируси или злонамерен код. Неколку прегледи на Mac App Store се жалат на чести паѓања. Тоа не е мое искуство. Всушност, немав никакви проблеми со апликацијата.

Дали PDF Expert е за Windows?

Апликацијата сè уште не е достапна за Windows. Можеби ќе сакате да размислите за алтернатива како PDFelement, Soda PDF или AdobeAcrobat Pro.

Можам ли да користам PDF Expert на iPhone или iPad?

PDF Expert е достапен и за iOS. Тоа е универзална апликација од 9,99 долари која работи и на iPhone и на iPad и поддржува Apple Pencil. Потписите се синхронизираат на сите ваши уреди.

Зошто да ми верувате за овој експертски преглед на PDF?

Јас се викам Адријан Тари. Користам компјутери од 1988 година и Mac со полно работно време од 2009 година. Во мојата потрага да останам без хартија, создадов илјадници PDF-датотеки од купиштата документација што ја полнеше мојата канцеларија. Исто така, интензивно користам PDF-датотеки за е-книги, кориснички прирачници и референци.

На моето патување без хартија, користев низа скенери и апликации за создавање и управување со мојата збирка PDF, и на Mac и на iOS. Повеќето денови ми треба да читам или барам информации во PDF, а повеќето денови создавам уште неколку за да ги фрлам на купот. Не го пробав Readdle PDF Expert, па ја симнав пробната верзија и ја ставив во нејзиниот чекор, тестирајќи ја секоја функција што ја нуди апликацијата.

Што открив? Содржината во полето за резиме погоре ќе ви даде добра идеја за моите наоди и заклучоци. Прочитајте го деталниот преглед на експерт за PDF подолу за сведоштвата за сè што ми се допадна и не ми се допадна во апликацијата.

PDF експертски преглед: Што има за вас?

Бидејќи PDF Expert се занимава со уредување PDF документи, ќе ги опфатам неговите карактеристики во следните пет делови, прво истражувајќи што е апликацијатапонуди, а потоа споделување на моето лично мислење.

1. Забележете ги вашите PDF документи

Без разлика дали учам или уредувам, претпочитам да имам пенкало во раката. Тој едноставен чин ме придвижува од пасивно преземање информации до директна интеракција со нив, нивно оценување, варење. Апликацијата ви овозможува да го правите истото со PDF документи.

За да ги тестирам функциите за прибелешки на PDF Expert, преземав упатство за корисникот PDF. Има две опции во центарот на горната лента на апликацијата: Anotate и Edit . Проверете дали е избрано Anotate .

Првата икона е алатката за нагласување, која ви овозможува многу лесно да ја менувате бојата. Само изберете го текстот што ќе го истакнете.

Алатките за пенкало, текст, форми, белешки и печати се слично лесни за употреба.

Мој личен став: Функциите за прибелешки на PDF Expert го претвораат од само читач на PDF до алатка за активно работење со информации. Тоа е одлично за проучување, ефективно за означување задачи поднесени како PDF-датотеки и корисно за уредниците.

2. Уредете ги вашите PDF документи

Уредувањето на PDF е нова функција за PDF Expert. За да ја тестирам способноста за уредување на апликацијата, избрав Уреди на горниот дел од нашето упатство за користење PDF. Се појавија четири нови опции: Текст, слика, врска и редакт.

Избрав Текст и некои контроли се појавија десно од екранот. При кликнување на текстот во документот, поставките за фонтот се сменија за да одговараат натекст.

Кога додадов дополнителен текст, фонтот совршено се совпаѓаше. Можев да го болдирам текстот и да ја сменам неговата боја, иако вообичаеното копче за кратенка команда-Б не функционираше.

Следно, ја пробав алатката Image . Не сите слики се препознаваат како слики. Со оние што се, се поставува црна граница околу сликата кога се движите со глувчето над неа.

Со кликнување на сликата се поставува испрекинатата сина граница околу сликата, со рачки за промена на големината.

Сликата сега може да се промени големината и да се преместува низ документот. Се чини дека водичите ќе ви помогнат да ја порамните сликата со околниот текст, но текстот не се обвиткува околу сликата кога се преклопува. Сликите исто така може да се сечат, копираат и залепуваат.

Може да се вметнат нови слики со кликнување или влечење на глувчето и избирање на потребната датотека со слики.

Конечно, тестирав алатката Врска. Корисно е за додавање хиперврски на веб или внатрешни врски до други делови од PDF. Кликнете на алатката, а потоа изберете го текстот што сакате да го претворите во врска.

За веб-врска, изберете „to Web“ и потоа внесете ја URL-адресата.

Мој личен став: Ако вашата главна цел за купување на оваа програма е сложеното уредување на PDF документи, можеби ќе ви биде подобро услужено со друга апликација. Но, за основно уредување на текст и слики, нема да најдете полесен за употреба уредувач на PDF.

3. Пополнете & Потпишете PDF формулари

Се повеќе и повеќе деловни обрасцидостапни како PDF датотеки. Многу е погодно да можете да го пополните формуларот по електронски пат, без да мора да го испечатите и рачно да го пополните.

За да ги тестирам карактеристиките за пополнување формулари на PDF Expert, презедов онлајн формулар за аплицирање за австралиско државјанство. Ја отворив датотеката и се уверив дека ниту Забелешка ниту Уреди не беа избрани на горниот дел од формуларот.

Пополнувањето на формуларот беше лесно. Со кликнување на полето за избор додадена е проверка. Со кликнување на полето за текст ми овозможи да внесам текст.

За да го потпишам формуларот, избрав Anotate потоа кликнав на алатката Мои потписи.

Можам да додадам потпис на PDF Expert преку тастатурата, потпишувајќи се на подлогата за следење или од слика на мојот потпис.

Текстовиот потпис е во ред во некои ситуации. Користев еден пред неколку години кога аплицирав за финансиска опција за гитара. Користењето на подлогата за следење беше малку неуредно. Го добив најдобриот резултат користејќи тенка линија (0,5 pt) и гледајќи во подлогата за следење наместо екранот кога потпишав со мојот прст.

Најубавата опција е да користите слика од вашата потпис. Ќе треба да ја скенирате и исечете сликата пред да ја додадете во PDF Expert.

Кој метод ќе го користите за да го додадете вашиот потпис, повлечете го на соодветното место на вашиот формулар. Оттука, можете да ги измените бојата и дебелината на линијата.

Мој личен став: Пополнувањето формулар со PDF Expert беше брзо и лесно, иакода бидам искрен, користењето на апликацијата за преглед на Mac е речиси исто толку ефективно.

4. Повторно нарачување и засилување; Бришење страници

Покрај уредувањето на текстот на страницата, апликацијата ви овозможува да правите промени во поголем обем на вашиот документ, вклучително и прередување и бришење страници. Ова се постигнува со помош на Сликички на страницата, што е втората икона на горната лента.

Се појавуваат опции за додавање страница, додавање датотека, копирање (и залепување) страница , ротирање страница и бришење страница. Постојат и опции за споделување и извлекување на една страница. За да ги преуредите страниците, едноставно влечете и пуштете.

Страниците може да се избришат или од иконата на горниот дел од екранот или со десен клик на страницата.

Мој личен став: Преуредувањето и бришењето страници од PDF е едноставно со PDF Expert. Ако го правите тоа често, може да откриете дека таа функција сама по себе ја оправдува цената на приемот.

5. Редактирајте ги личните информации

Кога споделувате PDF-датотеки што содржат лични или чувствителни информации, често е неопходно да се редактирате дел од содржината во датотеката. Во PDF Expert, ова се прави со помош на алатката за уредување Redact. Го пробав ова во нашето упатство за корисник PDF. Интерфејсот со јазичиња на PDF Expert го олесни враќањето на овој документ.

Прво кликнете Уреди , а потоа Редитирај . Можете да редактирате со бришење на текст или со затемнување. Ја избрав опцијата Blackout .

Потоа, прашање е самоизбирање на текстот што сакате да го редактирате.

Мој личен став: Редакцијата е важна и честа задача во некои професии. PDF Expert ви овозможува да редактирате чувствителни информации без врева.

Причини зад моите рејтинзи

Ефективност: 4/5

Она што го прави PDF Expert, тоа прави многу добро. Само што опсегот на функции е малку потесен од повеќето негови конкуренти. Ако апликацијата прави се што ви треба, нејзината леснотија на користење ќе го направи купувањето вредно. Ако редовно создавате и OCR PDF-датотеки, ќе треба да барате на друго место.

Цена: 4,5/5

Оваа апликација за уредувач на Mac PDF е нешто поевтина од алтернативите , но разликата во цената е поблиска отколку во претходните верзии.

Лесност за користење: 5/5

PDF Expert е една од најинтуитивните апликации што сум ги користел. Кликнете Annotate и сите алатки што ви се потребни се таму. Кликнете Уреди, и можете да менувате текст и да додавате слики. Ако сакате брз, лесен за користење уредувач на PDF, додадете ја апликацијата во списокот за купување.

Поддршка: 4.5/5

Readdle обезбедува сеопфатна база на знаење за нивните производи и поддршката може да се контактира преку формулар на нивната веб-страница. Иако поддршката за телефон и разговор не се нуди, апликацијата е многу интуитивна, така што тоа ниво на поддршка веројатно нема да биде потребно.

Алтернативи на PDF Expert

  • Adobe Acrobat Pro DC : Acrobat Pro беше првата апликација за читање и уредувањеPDF документи, и сè уште е една од најдобрите опции. Сепак, тоа е прилично скапо. Прочитајте го нашиот преглед на Acrobat овде.
  • ABBYY FineReader : FineReader е добро почитувана апликација која споделува многу функции со Acrobat. Тоа, исто така, доаѓа со висока цена, иако не и претплата. Прочитајте ја нашата рецензија на FineReader за повеќе.
  • PDFpen : PDFpen е уште еден популарен уредувач на Mac PDF. Прочитајте го нашиот преглед на PDFpen.
  • PDFelement : PDFelement е уште еден достапен уредувач на PDF достапен и за Windows и за macOS. Прочитајте го нашиот преглед на PDFelement.
  • Apple Preview : Апликацијата Mac's Preview ви овозможува не само да гледате PDF документи, туку и да ги обележувате. Лентата со алатки Markup вклучува икони за скицирање, цртање, додавање форми, пишување текст, додавање потписи и додавање скокачки белешки.

Заклучок

PDF е вообичаен тип на датотека, и најблиското нешто што ќе го најдете до хартија на вашиот компјутер. Во овие денови кога многу компании одат без хартија, тоа е повообичаено од кога било. PDF Expert ветува дека ќе ви помогне брзо и лесно да ги читате, обележувате и уредувате тие документи.

Уредниците на PDF може да бидат скапи и тешки за употреба. Некои програми вклучуваат толку многу функции што треба да направите курс за да научите како ефективно да ги користите. PDF Expert споделува многу од истите карактеристики, но не и сложеноста. Го прави едноставно уредувањето PDF.

Дали ја цените брзината и леснотијата на користење отколку напредните

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.