4 бесплатни рачно изработени курзивни фонтови за Adobe Illustrator

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Во оваа статија, ќе најдете 4 бесплатни рачно напишани курзивни фонтови за Adobe Illustrator, Photoshop или кои било други програми. Не треба да креирате никакви сметки или да се претплатите, едноставно да ги преземете, инсталирате и користите.

Изборот на вистинскиот фонт е од суштинско значење за дизајнот, а различни фонтови се користат за различни цели. Курзивните фонтови се популарни за употреба во празничен дизајн, картички за подароци, дизајн на мени итн. бидејќи даваат допир на топло и грижливо чувство.

Сезона на празници е! Дизајнирав некои приспособени картички за моето семејство и пријателите и решив да ги приспособам и фонтовите за да ги направам екстра посебни. Споделувањето е љубов, па затоа би сакал да ги споделам овие фонтови што ги создадов со вас.

Ако ви се допаѓаат, слободно преземете ги и искористете го омилениот за вашиот празничен дизајн!

И да, тие се бесплатни и за лична и за комерцијална употреба!

Земи го сега (бесплатно преземање)

Форматот на фонтот е OTF (OpenType), кој ви овозможува да ја промените големината на знаците без да го изгубите нивниот квалитет.

Не сте сигурни како да инсталирате фонтови? Проверете го брзиот водич подолу.

Додавање фонтови во Adobe Illustrator & засилувач; Како да се користат

Откако ќе ги преземете фонтовите, следете ги овие чекори за да ги инсталирате и користите.

Забелешка: сите слики од екранот се преземени од верзијата на Adobe Illustrator CC 2022 за Mac. Windows или други верзии може да изгледаат поинаку.

Чекор 1: Најдете гопреземената датотека на вашиот компјутер, кликнете двапати за да ја отпакувате папката.

Чекор 2: Одете во отпакуваната папка и кликнете двапати за да го изберете фонтот што сакате да го користите во Adobe Illustrator.

Чекор 3: Кликнете Инсталирај фонт .

Сега можете да ги користите фонтовите во Illustrator, Photoshop или други програми на Adobe. Едноставно додадете текст во вашиот документ и изберете го фонтот од панелот Карактери. Земете го Adobe Illustrator како пример.

Ако сакате да го промените фонтот во IHCursiveHandmade 1.

Изберете го текстот и одете на панелот Ликови . Внесете го името на фонтот во лентата за пребарување и треба да ја видите опцијата за фонт. Всушност, кога ќе ги внесете првите букви од името на фонтот, тој веќе треба да ја прикаже опцијата. Едноставно кликнете на него и фонтот ќе се промени.

Можете и да ја промените бојата на фонтот на панелот Изглед или да го приспособите стилот на знаци како што се кернење и други поставки за растојание на панелот.

Се надевам дека моите писмени фонтови ќе ви бидат корисни за вашиот дизајн. Кажете ми како ви се допаѓа или ако имате проблем со користење на фонтовите.

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.