2 начини да ги преземете сите фотографии од iCloud на Mac

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Иако пристапот до вашите фотографии на вашиот iCloud е лесен, може да дојде момент кога сакате да ги преземете сликите на вашиот Mac.

Преместувањето слики од iCloud на вашиот Mac е едноставно и има неколку начини на кои можете да го направите тоа, вклучително и користење на Safari и апликацијата Photos на вашиот Mac.

I' m Jon, ентузијаст за Mac, експерт и сопственик на MacBook Pro од 2019 година. Често префрлам фотографии од мојот iCloud на мојот MacBook и го направив овој водич за да ви покажам како.

Оваа статија ги прикажува чекорите во секој метод, затоа продолжете со читање за да дознаете повеќе!

Метод #1: Користете ја апликацијата Photos

Најлесниот метод е да ги користите Photos апликација за преземање фотографии од iCloud на вашиот Mac. Овој метод работи за секој Mac, без оглед на која верзија на macOS работи системот.

Овие чекори ќе функционираат се додека вашиот Mac поддржува iCloud Photos и ја имате поставено функцијата на вашиот Mac.

Еве како да ја користите апликацијата Photos за преземање слики од вашиот iCloud на вашиот Mac:

Чекор 1: Отворете Системски поставки . Можете или да ја изберете иконата од Dock на дното на екранот или да го отворите менито на Apple и да изберете „System Preferences“ од паѓачкото мени.

Чекор 2: Откако ќе се отвори прозорецот „Системски поставки“, кликнете на иконата Apple ID во горниот лев агол на екранот.

Чекор 3: Изберете „iCloud“ од менито.

Чекор 4: Во списокот со опции што се отвора, отштиклирајте полетоведнаш до „Фотографии“.

Чекор 5: Откако ќе го отштиклирате ова поле, ќе се појави прозорец со предупредување со прашањето дали сакате да преземете копија од вашите iCloud Photos на вашиот Mac. Изберете Преземи за да ги зачувате вашите фотографии на вашиот Mac.

Чекор 6: Откако ќе ја изберете оваа опција, ќе се отвори апликацијата Фотографии. Во оваа апликација, можете да го видите напредокот на преземањето на дното на прозорецот.

Метод #2: Користете Safari

Safari е брз и лесен начин за преземање фотографии од вашата сметка на iCloud Photos на вашиот Mac. Во овој метод, можете да ги изберете сликите што сакате да ги преземете, што ви овозможува да прескокнете дупликат фотографии. Сепак, процесот може да биде донекаде досаден бидејќи ќе треба да ги изберете фотографиите.

За да го завршите процесот на овој начин, следете ги овие чекори:

  1. Отворете Safari на вашиот Mac.
  2. Внесете „iCloud.com“ во лентата за пребарување и притиснете Enter.
  3. Најавете се на вашата iCloud сметка со внесување на вашиот Apple ID и лозинка.
  4. Откако ќе се најавите, изберете ја иконата Фотографии (икона во боја на виножито).
  5. Во iCloud Photos, префрлете се на картичката Фотографии на горниот дел од екранот.
  6. Изберете ги фотографиите што сакате да ги зачувате на вашиот Mac. Користете Command + A за да ги изберете сите слики одеднаш. Или користете Command + Click за да изберете повеќе фотографии.
  7. Откако ќе ги изберете вашите фотографии, кликнете на иконата Преземи во горниот десен агол на екранот за да започнете со преземање на избраните слики на вашиот Mac.
  8. Еднашвашиот Mac го завршува процесот на преземање, можете да ги најдете фотографиите во папката Преземања на вашиот Mac.

Забелешка : Тековното ограничување за преземање во iCloud е 1.000 фотографии истовремено. Значи, можете да преземате само 999 слики истовремено, што може да го извлече процесот ако имате над 1.000 слики. Да претпоставиме дека сакате да преземете повеќе од 1.000 слики. Во тој случај, изберете фотографии во големи серии и преземете ги откако последниот ќе заврши со процесот.

Ако претпочитате друг прелистувач, можете да ги следите истите чекори користејќи Chrome, Firefox, Brave и кој било прелистувач за да преземате фотографии од вашиот iCloud на вашиот Mac.

Најчесто поставувани прашања

Еве вообичаени прашања што ги добиваме за преземање фотографии од iCloud на Mac.

Каде се фотографиите што ги преземав од iCloud на мојот Mac?

Ако сте ги преземале фотографиите користејќи го методот на прелистувач (т.е. icloud.com), можете да ги најдете Фотографиите во вашата папка Преземања .

Ако го користите методот за поставки iCloud со апликацијата Фотографии за преземање слики, можете да ги најдете во вашата библиотека Фотографии .

Колку време е потребно за преземање Фотографии од iCloud на My Mac?

Преземањето фотографии од вашата iCloud сметка на вашиот Mac може да трае секаде од неколку минути до повеќе часа . Времето што ќе биде потребно за да се заврши процесот зависи од вашата интернет конекција и од тоа колку фотографии сакате да преземете.

Колку повеќесликите што сакате да ги преземете или колку е побавна вашата интернет конекција, толку подолго ќе биде потребно за да се заврши процесот.

Може ли да преземам илјадници слики од iCloud на мојот Mac?

Иако можете да преземате илјадници фотографии од вашата iCloud сметка на вашиот Mac, најверојатно ќе треба да го завршите процесот во групи. Apple го постави ограничувањето за преземање на 1.000 фотографии одеднаш преку icloud.com, така што ќе мора да преземете 999 слики во секоја серија додека не ги преземете сите ваши датотеки.

Ако го користите методот Systems Setting за да овозможите iCloud, можете да ги преземете сите наеднаш. Но, ќе биде потребно време. Препорачувам да го оставите да работи преку ноќ.

Заклучок

Преземањето фотографии од вашата iCloud сметка на вашиот Mac е едноставно и обично одзема само неколку минути од вашето време. Можете да го направите тоа во апликацијата Photos или Safari (или друг веб-прелистувач). Откако ќе ги завршите неколкуте чекори на вашиот крај, се што ќе треба да направите е да почекате вашиот Mac да го заврши процесот на преземање!

Кој е вашиот омилен метод за преземање фотографии на вашиот Mac од вашиот iCloud ?

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.