2 брзи начини за DM (директна порака) на Instagram на Mac

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Повеќето денови ќе ме најдете како седам пред мојот лаптоп и пишувам и се обидувам да ја завршам мојата работа. Мојот iPhone ќе биде веднаш до мене; понекогаш добивам известување за ДМ на Инстаграм (директна порака), но не ми се допаѓа маката да посегнам по мојот телефон. Ако само Mac ви дозволува да испраќате ДМ на Instagram!

Иако постои апликација Instagram за корисници на Windows, сè уште нема таква за Mac . Но, не плашете се, можеме да користиме апликации од трети страни. Во оваа статија, ќе ви покажам два методи за Instagram DM на вашиот Mac.

Исто така прочитајте: Како да објавувате на Instagram на компјутер

Метод 1: IG: dm

IG:dm е апликација дизајнирана првенствено за користење Instagram DM на вашиот Mac. Тоа е ограничено главно на функцијата DM. Други функции вклучуваат можност за прегледување на корисници кои не ве следат.

Забелешка: ова е за оние од вас кои сакаат да ја користат само функцијата за ДМ на Instagram од вашиот Mac. Ако сакате да прикачувате фотографии или да гледате објави на други корисници, прескокнете го ова и продолжете со методот 2.

Чекор 1: Преземете IG:dm

Да преземете IG:dm, едноставно одете на неговата официјална веб-страница и преземете ја верзијата за Mac.

Чекор 2: Стартувајте и потврдете го IG:dm

По стартувањето на IG :dm и најавете се, ќе ви биде побарано код што може да се преземе од вашата е-пошта. Едноставно најавете се на е-поштата поврзана со вашата сметка на Инстаграм и внесете го кодот.

Ќе бидете упатени на IG:dmинтерфејс. Едноставно напишете ја рачката на Инстаграм на кој сакате да испратите DM и да разговарате! Можете дури и да прикачувате слика од вашиот Mac или да испраќате емотикони.

Имајте предвид дека нема да можете да ги гледате објавите на Инстаграм на други корисници или да објавувате свои фотографии. Оваа апликација е само за DM цели.

Метод 2: Flume

Flume работи на вашиот Mac како што работи Instagram на вашиот телефон. Можете да ја користите страницата Истражување, да пребарувате корисници и многу повеќе. Достапно е на повеќе од 25 јазици. Сепак, само верзијата Pro ви овозможува да прикачите фотографија директно од вашиот Mac или да додадете повеќе сметки. Ако сакате да ја користите само функцијата DM, само користете ја бесплатната верзија.

Чекор 1: Стартувајте ја апликацијата Flume .

Не е многу е тешко да се навигира во Флуме, но сепак дозволете ми да прошетам низ него. Откако ќе ја отворите апликацијата, можете да го поместите курсорот на врвот за да ја промените големината на прозорецот или да го промените приказот на вашите објави од една колона во мрежа 3×3.

Кога го поместувате курсорот во на дното, можете да пристапите до функции како што се прикачување слика, одење на страницата Истражување и прегледување на објавите означени со ѕвезда (само верзијата Pro ви дозволува да прикачувате фотографии и да додавате повеќе сметки).

Чекор 2: Кликнете на DM Function.

За да ја користите функцијата DM, кликнете на иконата на дното што изгледа како хартиен авион.

Чекор 3: Внесете ја рачката на корисникот на Instagram.

Ќе видите лента за пребарување наврв. Сè што треба да направите е да го побарате корисникот на кој сакате да му испратите DM и да го вклучите во рачката на Instagram. На пример, ако сакам да испратам DM на Инстаграм за да предложам идеја за нова функција, би впишел „Инстаграм“ во лентата за пребарување.

Сè што останува е да ја напишете вашата порака и притиснете Внесете . Можете дури и да испраќате емотикони и да прикачувате фотографии (се наоѓа лево од полето за разговор) исто како на вашиот iPhone.

Се надевам дека ви беше корисен овој совет за ДМ на Instagram! Слободно објавувајте какви било прашања или оставете ги вашите коментари подолу.

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.