Si të paketoni skedarët e Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Kur ruani një skedar në Adobe Illustrator dhe ia dërgoni dikujt tjetër, personi që e hap atë nuk i ka elementet që përdorni në skedarin tuaj origjinal. Elementet këtu përfshijnë fontet, imazhet (që nuk janë të ngulitura), lidhjet, etj.

Ndodh kur dërgoni një skedar ai të modifikueshëm te dikush ose një dyqan printimi dhe kur ata hapin skedarin, dokumenti tregon fontet që mungojnë, lidhjet ose imazhet që nuk i keni futur.

Mund t'u dërgoni fontet dhe imazhet në skedarë të veçantë, por pse të mos e bëni më të lehtë kur mund t'i paketoni në një? Kjo është kur funksioni Skedari i paketës vjen në ndihmë.

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj se si të paketoni një skedar për ndarje në Adobe Illustrator.

Tabela e përmbajtjes [tregoni]

  • Çfarë është një skedar pakete në Adobe Illustrator
  • Si të paketoni një skedar në Adobe Illustrator
  • Çfarë të bëni kur skedarët e paketës nuk funksionojnë në Adobe Illustrator
  • Përfundim

Çfarë është një skedar pakete në Adobe Illustrator

Pra, çfarë ndodh kur paketoni një Adobe Skedari Illustrator? A nuk është njësoj si të ruash një skedar?

Përgjigja është jo për të dyja.

Kur ndani një skedar me imazhe të integruara dhe tekst të përvijuar me dikë tjetër, është e vërtetë që ai mund t'i shikojë imazhet dhe të modifikojë skedarin, por në këtë rast, ata nuk do të jenë në gjendje të ndryshojnë fontin sepse është përshkruar.

Nëse doni të ndani një skedar dhe të lejoni dikë tjetërndryshoni fontin ose zvogëloni madhësinë e skedarit duke mos futur imazhet në dokumentin tuaj, zgjidhja është të paketoni skedarin për ndarje.

Kur paketoni një skedar në Adobe Illustrator, ai përfshin të gjitha lidhjet dhe fontet e elementeve që përdorni në dokument së bashku me skedarin .ai.

Nëse futni dosjen Fonts , do të gjeni fontin e përdorur në dokument dhe nga dosja Links, mund të shihni imazhet e përdorura në dokument. Në këtë rast, nuk keni nevojë t'i dërgoni fontet ose imazhet veçmas dikujt që është duke redaktuar skedarin tuaj .ai.

Si të paketoni një skedar në Adobe Illustrator

Këtu janë dy të thjeshtat hapat për të paketuar një skedar në Adobe Illustrator për ndarje.

Shënim: Të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe. Shkurtoret e tastierës janë gjithashtu nga Mac. Përdoruesit e Windows duhet të ndryshojnë tastin Command Ctrl dhe Tasti Opsioni te Alt .

Hapi 1: Ruani skedarin që dëshironi të paketoni duke përdorur shkurtoren e tastierës Command + S , ose shkoni te sipërfaqja menyja Skedari > Ruaj si . Nëse jeni duke paketuar një skedar ekzistues, mund ta kaloni këtë hap sepse skedari juaj tashmë është ruajtur.

Hapi 2: Kthehu te menyja kryesore Skedari > Paketë ose përdorni shkurtoren e tastierës Shift + Command + Opsion + P .

Zgjidhni se ku dëshironi të ruani skedarin e paketës në kompjuterin tuaj, emërtoni skedarin, kontrolloni të gjitha opsionet më poshtë (ose kapërceni opsionin Krijo raport) dhe klikoni Paketë .

Do të merrni një mesazh paralajmërues për të drejtën e autorit. Lexojeni dhe nëse jeni dakord me kushtet, thjesht klikoni OK .

Më pas do të shfaqet një dritare tjetër kërcyese dhe ju dhe klikoni Shfaq paketën për të parë se çfarë ka brenda skedarit të paketës.

Çfarë duhet të bëni kur skedarët e paketës nuk funksionojnë në Adobe Illustrator

Skedari që po përpiqeni të paketoni duhet të ruhet së pari, përndryshe, do ta shihni paketën të grirë.

Ose mund të shihni një mesazh si ky kur përpiqeni të përdorni shkurtoren e tastierës së Paketës.

Pra, nëse po paketoni një dokument të ri që nuk e keni ruajtur ende, vazhdoni dhe ruani skedarin tuaj në fillim. Pastaj duhet të shihni opsionin Paketa në dispozicion.

Përfundimi

Paketimi i një skedari në Adobe Illustrator ju lejon të ndani skedarin .ai të modifikueshëm së bashku me lidhjet dhe fontet që përdoren brenda dokumentit. Mos harroni se duhet ta ruani dokumentin përpara se ta paketoni.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.