Si të krijoni një imazh në shkallë gri në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Dizajni në shkallë gri është një stil në modë që pëlqejnë shumë stilistë, duke përfshirë edhe mua. Dua të them, unë i dua ngjyrat, por grija jep një ndjenjë tjetër. Është më i sofistikuar dhe më pëlqen ta përdor atë si një sfond posteri ose baneri për ta bërë përmbajtjen time të informacionit të dallohet. Po, ky është truku im.

Imagjinoni, kur po dizajnoni një poster me pak informacion (dy deri në katër rreshta teksti), çfarë bëni me hapësirën boshe?

Mund të shtoni thjesht një sfond me ngjyra, por shtimi i një fotografie në shkallë gri në lidhje me ngjarjen tuaj do t'i japë një përmirësim të pamjes dhe do ta bëjë tekstin tuaj të dallohet.

Shiko, ky imazh është pak më i errët se shkalla standarde e grisë. E drejtë, ju gjithashtu mund të rregulloni ndriçimin dhe ta bëni informacionin tuaj më të lexueshëm. Duket mirë? Mund ta bëni edhe ju.

Vazhdoni të lexoni për të mësuar mënyra të ndryshme për të krijuar një imazh në shkallë gri dhe si ta rregulloni atë.

Le të zhytemi brenda.

3 mënyra për të krijuar një imazh në shkallë gri në Adobe Illustrator

Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë në versionin Mac Illustrator CC, versionin Windows mund të duket pak më ndryshe.

Modifiko ngjyrat > Konvertimi në shkallë gri është mënyra më e zakonshme për të krijuar një imazh në shkallë gri. Por nëse dëshironi të rregulloni nivelin bardh e zi të figurës ose cilësime të tjera, mund të dëshironi të kaloni në metoda të tjera.

1. Konvertoni në shkallë gri

Kjo është mënyra më e shpejtë dhe më e lehtë për të bërë një imazh në shkallë gri, porModaliteti i shkallës gri është si parazgjedhje. Nëse ajo që ju nevojitet është një imazh standard në shkallë gri. Shkoni për të.

Hapi 1 : Zgjidhni imazhin. Nëse është një poster dhe dëshironi ta konvertoni të gjithë veprën e artit në shkallë gri. Pastaj zgjidhni të gjitha ( Komanda A ).

Hapi 2 : Shkoni te menyja e sipërme Ndrysho > Redakto ngjyrat > Konverto në shkallë gri .

Kjo është e gjitha!

Të thashë, është e shpejtë dhe e lehtë.

2. Desaturate

Mund të ndryshosh gjithashtu ngopjen e imazhit për ta bërë atë në shkallë gri.

Hapi 1 : Si gjithmonë, zgjidhni imazhin.

Hapi 2 : Shkoni te Modifiko > Redakto ngjyrat > Ngope.

Hapi 3 : Zhvendosni rrëshqitësin e intensitetit deri në të majtë ( -100 ). Kontrolloni Paraafishimi për të parë se si duket imazhi ndërsa rregulloni.

Ja ku shko!

Nëse nuk dëshironi që imazhi juaj të jetë plotësisht gri, mund ta rregulloni rrëshqitësin në përputhje me rrethanat.

3. Rregulloni balancën e ngjyrave

Në këtë metodë, mund të ndryshoni nivelin bardh e zi të figurës. Lëvizni majtas për të rritur ndriçimin dhe lëvizni djathtas për ta bërë imazhin më të errët.

Hapi 1 : Përsëri, zgjidhni imazhin.

Hapi 2 : Shkoni te Modifiko > Redakto ngjyrat > Rregullo balancën e ngjyrave.

Hapi 3 : Ndrysho modalitetin e ngjyrave në Shkallëzimi gri . Kontrolloni kutinë Paraafishimi për të parë se si duket imazhi.

Hapi 4 : Kontrolloni kutinë Konverto .

Hapi 5 : Rregulloni ngjyrën e zezëdhe niveli i bardhë nëse keni nevojë ose mund ta lini ashtu siç është.

Hapi 6 : Klikoni OK .

Diçka tjetër?

Po kërkoni më shumë përgjigje në lidhje me konvertimin e imazheve në shkallë gri në Illustrator? Shikoni se çfarë kërkuan edhe dizajnerët e tjerë.

A mund t'i shtoj ngjyrë një imazhi në shkallë gri në Adobe Illustrator?

Po, mundesh. Për shembull, dëshironi të ngjyrosni tekstin e posterit në shkallë gri. Zgjidhni tekstin në shkallë gri dhe shkoni te Modifiko ngjyrat > Konverto në RGB ose Konverto në CMYK .

Dhe më pas shkoni te paneli i ngjyrave dhe zgjidhni ngjyrën e dëshiruar.

Nëse doni të shtoni ngjyrë në një foto, mund të rregulloni balancën e ngjyrave ose të shtoni objekte ngjyrash në imazh për të bërë një përzierje.

Si të konvertoni imazhet e shkallës gri në RGB apo modaliteti CMYK në Adobe Illustrator?

Mund të konvertoni një imazh në shkallë gri në modalitetin RGB ose CMYK bazuar në cilësimin tuaj origjinal të modalitetit të ngjyrës së skedarit. Nëse e keni krijuar skedarin me modalitetin RGB, mund ta konvertoni në RGB, anasjelltas. Shkoni te Redakto > Redakto ngjyrat > Konverto në RGB/CMYK.

Si të krijoni një shkallë gri PDF në Adobe Illustrator?

Hapni skedarin tuaj PDF në Illustrator, zgjidhni të gjitha objektet ( Command A ) dhe më pas shkoni te Modifiko > Redakto ngjyrat > Konverto në shkallë gri . Të njëjtat hapa si konvertimi i një imazhi në shkallë gri.

Jeni gati!

Tani ju keni zotëruar se si të konvertoni një imazh në shkallë gri, mund të përdornimetodat e mësipërme për të kthyer gjithashtu objektet në shkallë gri. Për të gjitha metodat, zgjidhni objektet tuaja, shkoni te Modifiko ngjyrat dhe je i lirë të eksplorosh.

E mbani mend trukun tim? Një përzierje e sfondit në shkallë gri dhe përmbajtjes shumëngjyrëshe nuk është një ide e keqe.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.