Si të krijoni forma në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Format janë thelbësore në çdo dizajn dhe janë shumë argëtuese për të luajtur me to. Në fakt, ju mund të krijoni një dizajn mbresëlënës me forma të thjeshta si rrathë dhe katrorë. Format mund të përdoren gjithashtu si sfond posteri.

Unë i shtoj gjithmonë forma dizajnit tim për ta bërë atë të duket më argëtues, madje edhe pikat e thjeshta rrethore për sfondin e posterit mund të duken më të lezetshme sesa ngjyra e thjeshtë.

Duke punuar si dizajner grafik për më shumë se nëntë vjet, punoj me forma çdo ditë nga format bazë deri te ikonat dhe logot. Më pëlqen të dizenjoj ikonën time në vend që të përdor ato në internet sepse është më unike dhe nuk duhet të shqetësohem për problemet e të drejtave të autorit.

Ka shumë vektorë falas në internet, sigurisht, por do të zbuloni se shumica e atyre me cilësi të mirë nuk janë falas për përdorim komercial. Pra, është gjithmonë mirë të krijoni vektorin tuaj, plus ato janë kaq të lehta për t'u bërë.

Në këtë tutorial, do të mësoni katër mënyra të thjeshta për të krijuar forma në Adobe Illustrator dhe disa këshilla të dobishme.

Gati për të krijuar?

Ka shumë mënyra për ta bërë këtë, por katër metodat e mëposhtme do t'ju ndihmojnë të merrni atë që ju nevojitet, nga format më themelore deri te format e parregullta argëtuese.


0> Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Illustrator CC, Windows ose versione të tjera mund të duken paksa ndryshe.

Metoda 1: Veglat bazë të formës

Mënyra më e lehtë pa dyshim është përdorimi i veglave të formës si vegla e elipsit, drejtkëndëshit, poligonit dhe yllit.

Hapi 1 : Shkoni te shiriti i veglave. Gjeni veglat e formës, zakonisht, Drejtkëndëshi (shkurtorja M ) është mjeti i formës së paracaktuar që do të shihni. Klikoni dhe mbani, do të shfaqen më shumë opsione formash. Zgjidhni formën që dëshironi të bëni.

Hapi 2 : Klikoni dhe zvarriteni në tabelën artistike për të krijuar një formë. Mbajeni tastin Shift gjatë zvarritjes nëse dëshironi të bëni një rreth ose katror të përsosur.

Nëse dëshironi të krijoni një formë shumëkëndëshi me anë të numrave të ndryshëm nga ajo e paracaktuar (që është 6 anët), zgjidhni mjetin e poligonit, klikoni në tabelën artistike, shkruani numrin e anëve që dëshironi .

Mund të lëvizni rrëshqitësin e vogël në kutinë kufizuese për të zvogëluar ose shtuar anët. Rrëshqitni lart për të reduktuar dhe rrëshqitni poshtë për të shtuar. për shembull, mund të krijoni një trekëndësh duke e rrëshqitur lart për të zvogëluar anët.

Metoda 2: Vegla e ndërtuesit të formës

Mund të kombinoni forma të shumta për të bërë një formë më komplekse duke përdorur Veglën e Ndërtuesit të formës. Le të shohim një shembull të thjeshtë se si të krijojmë një formë reje.

Hapi 1 : Përdorni "Elipse Tool" për të krijuar katër deri në pesë rrathë (sido që ju pëlqen të duket). Dy rrathët e poshtëm duhet të rreshtohen.

Hapi 2 : Përdorni mjetin e linjës për të vizatuar një vijë. Sigurohuni që vija të kryqëzohet në mënyrë të përkryer me dy rrathët e poshtëm. Mund të përdorni modalitetin Outline për të kontrolluar dyfish.

Hapi 3 : Zgjidhni mjetin Shape Builder në shiritin e veglave.

Hapi 4 : Klikoni dhe vizatoni format që dëshironi të kombinoni. Zona e hijes tregon zonën që kombinoni.

Fol! Ju keni krijuar një formë reje.

Kthehuni në modalitetin e shikimit paraprak (Command+ Y ) dhe shtoni ngjyrë nëse dëshironi.

Metoda 3: Pen Tool

Mjeti i stilolapsit ju lejon të krijoni forma të personalizuara, por kërkon pak më shumë kohë dhe durim. Është e shkëlqyeshme për të gjurmuar një formë që dëshironi të përdorni. Për shembull, më pëlqen kjo formë fluture nga një imazh, kështu që do ta gjurmoj dhe do ta bëj një formë.

Hapi 1 : Përdorni mjetin e stilolapsit për të gjurmuar formën nga një imazh.

Hapi 2 : Fshijeni ose fshihni imazhin dhe do të shihni konturin e formës suaj të fluturës.

Hapi 3 : Mbajeni ashtu siç është nëse ju nevojitet vetëm skica ose shkoni te paneli i ngjyrave për të shtuar ngjyrë.

Metoda 4: Shtrembëroni & Transformo

Dëshironi të krijoni shpejt një formë argëtuese të parregullt? Mund të krijoni një formë me mjetin bazë të formës dhe të shtoni efekte në të. Shkoni te menyja e sipërme Efekti > Deformo & Transformoni dhe zgjidhni një stil që dëshironi të aplikoni.

Për shembull, unë përdor mjetin elips për të krijuar një rreth. Tani, po luaj me transformime të ndryshme dhe po krijoj forma argëtuese.

Pyetjet e shpeshta

Ju mund t'ju interesojnë këto pyetje që kanë bërë dizajnerë të tjerë rreth krijimit të formave në Adobe Illustrator.

Pse nuk mund të përdor ndërtuesin e formësmjet në Illustrator?

Duhet të keni zgjedhur objektin tuaj kur jeni duke përdorur mjetin e krijimit të formës. Një arsye tjetër mund të jetë që format tuaja nuk janë të kryqëzuara, kaloni në modalitetin e skicës për ta kontrolluar dy herë.

Si mund ta konvertoj një formë në vektor në Illustrator?

Forma që krijoni në Illustrator është tashmë një vektor. Por nëse keni një imazh raster formash që shkarkoni në internet, mund të shkoni te Image Trace dhe ta shndërroni atë në një imazh vektori.

Si të kombinohen forma në Illustrator?

Ka disa mënyra për të kombinuar objekte për të krijuar forma të reja në Adobe Illustrator. Për shembull, mund të përdorni mjetin e ndërtuesit të formës që përmenda më herët ose mjetin e gjetësit të rrugës. Grupimi është gjithashtu një opsion në varësi të asaj që bëni.

Mendimet përfundimtare

Ka shumë gjëra që mund të bësh me format. Ju mund të krijoni sfonde grafike, modele, ikona dhe madje edhe logo. Duke ndjekur katër metodat e mësipërme, mund të krijoni çdo formë që dëshironi për veprën tuaj artistike.

Bëhu kreativ, bëhu origjinal dhe krijo!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.