Si të eksportoni EPS nga Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Duke folur për formatet vektoriale, EPS nuk është aq e zakonshme sa SVG ose .ai, megjithatë, është ende në përdorim, veçanërisht kur bëhet fjalë për printimin.

E di, në përgjithësi, ne e ruajmë punën e printuar si PDF. Pra, a është PDF i njëjtë me EPS?

Jo saktësisht.

Në përgjithësi, PDF është më i mirë sepse është i pajtueshëm me më shumë softuer dhe sisteme. Por nëse jeni duke printuar një imazh në shkallë të gjerë si një reklamë billboard, eksportimi i skedarit si EPS do të ishte një ide e mirë.

Në këtë artikull, do të mësoni se çfarë është një skedar .eps dhe si ta eksportoni ose hapni atë nga Adobe Illustrator.

Le të zhytemi.

Çfarë është një skedar EPS

EPS është një format skedari vektorial që përmban të dhëna bitmap, duke ruajtur kodimin individual për ngjyrën dhe madhësinë. Përdoret zakonisht për printime imazhesh me cilësi të lartë ose të madhe për tre arsye:

  • Mund ta shkallëzoni atë pa humbur cilësinë e imazhit.
  • Formati i skedarit është i pajtueshëm me shumicën e printerëve.
  • Mund ta hapni dhe modifikoni skedarin në programe vektoriale si Adobe Illustrator dhe CorelDraw.

Si të eksportoni si EPS

Procesi i eksportit është vërtet i thjeshtë. Në fakt, në vend që të eksportoni, do ta ruani skedarin. Kështu që do të gjeni formatin e skedarit .eps nga Ruaj si ose Ruaj një kopje .

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Në thelb, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni Illustrator EPS(eps) si formati i skedarit kur ruani skedarin duke ndjekur hapat e shpejtë më poshtë.

Hapi 1: Shkoni te menyja kryesore dhe zgjidhni Skedari > Ruaj si ose Ruaj një kopje .

Do të shfaqet dritarja e opsionit të ruajtjes.

Hapi 2: Ndrysho Formatin në Illustrator EPS (eps) . Unë sugjeroj shumë të kontrolloni opsionin Përdor tabelat e artit në mënyrë që elementët jashtë tabelës artistike të mos shfaqen në imazhin e ruajtur.

Hapi 3: Zgjidhni një version të Illustrator dhe klikoni OK . Ose Illustrator CC EPS ose Illustrator 2020 EPS funksionon mirë.

Kjo është ajo. Tre hapa të thjeshtë!

Si të hapni skedarin EPS në Adobe Illustrator

Nëse jeni duke përdorur Mac, mund të hapni një skedar .eps direkt duke klikuar dy herë, por ai do të hapet si një skedar PDF, jo Illustrator. Pra jo, klikimi i dyfishtë NUK është zgjidhja.

Pra, si të hapni një skedar .eps në Adobe Illustrator?

Mund të klikoni me të djathtën në skedarin .eps dhe zgjidhni Hap me > Adobe Illustrator .

Ose mund ta hapni nga Adobe Illustrator Skedari > Hap dhe gjeni skedarin në kompjuterin tuaj.

Fjalët e fundit

Vini re që vazhdoj të përmend fjalën "vektor" gjatë gjithë artikullit? Sepse është thelbësore. EPS funksionon mirë me softuerin vektorial. Edhe pse mund ta hapni në Photoshop (i cili është një program i bazuar në raster), nuk do të jeni në gjendje ta modifikoni veprën e artit sepse gjithçkado të rasterizohet.

Me pak fjalë, kur ju duhet të printoni një skedar të madh, ruajeni atë si EPS dhe nëse keni nevojë ta modifikoni, hapeni me softuer vektorial si Adobe Illustrator.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.