2 mënyra të shpejta për të krijuar & Shtoni një filigran në Lightroom

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Cila është pjesa e tmerrshme e ndarjes së imazheve tuaja të mrekullueshme në internet? Sa më të mira të jenë, aq më shumë ka të ngjarë që dikush tjetër të përpiqet të përdorë imazhin tuaj pa leje ose pa ju dhënë meritën.

Hej-o! Unë jam Cara dhe trokas në dru, deri më sot nuk jam në dijeni që dikush ka tentuar të më vjedhë imazhet. Nuk jam i sigurt nëse duhet të jem i lumtur apo i fyer…lol.

Gjithsesi, një mënyrë e thjeshtë për të dekurajuar hajdutët që të synojnë imazhet tuaja është të shtoni një filigran. Lightroom e bën këtë mjaft të thjeshtë për ta bërë. Mund të krijoni dhe ruani disa variacione të filigranit tuaj dhe t'i zbatoni ato shpejt në imazhe të shumta.

Le t'i hedhim një sy.

Shënim: pamjet e mëposhtme të ekranit janë marrë nga versioni i Windows-it Maj i Lightroom Classic. të ndryshme.‌

2 mënyra për të krijuar një filigran në Lightroom

Para se të shtoni një filigran, duhet të krijoni filigranin që dëshironi të përdorni. Mund të krijoni dhe shtoni një filigran grafik ose tekst në Lightroom.

Lightroom ju lejon të ngarkoni një version PNG ose JPEG të filigranit tuaj. Ose mund të krijoni një filigran vetëm me tekst direkt në Lightroom.

Sido që të jetë, shkoni te Ndrysho dhe zgjidhni Ndrysho filigranët nga fundi i menysë.

Më pas mund të vendosni se çfarë lloji filigranit që dëshironi të krijoni dhe shtoni.

1. Krijo një filigran grafik

Një herëju hapni Redaktorin e filigranëve, klikoni Zgjidhni nën Opsionet e imazhit për të shtuar një skedar PNG ose JPEG.

Lightroom do të ngarkojë skedarin dhe një pamje paraprake do të shfaqet në imazhin në anën e majtë të Redaktuesit të Watermark. Lëvizni poshtë djathtas te Efektet e ujërave.

Këtu mund të rregulloni se si shfaqet filigrani në imazh. Ulni opacity për një pamje më delikate. Ndryshoni madhësinë dhe futjen si horizontalisht ashtu edhe vertikalisht.

Në fund, mund të zgjidhni një nga nëntë pikat për pikën e ankorimit. Kjo do t'ju japë një pozicion bazë për filigranin. Mund të përdorni rrëshqitësit e futur për të rregulluar pozicionin nëse është e nevojshme.

Ruani filigranin tuaj si paracaktim. Nëse jeni duke bërë filigranë të shumtë, klikoni kutinë e lëshimit pikërisht mbi dritaren e shikimit. Zgjidhni Ruaj cilësimet aktuale si paracaktim të ri .

Më pas jepni një emër që do ta mbani mend. Përndryshe, thjesht shtypni Ruaj dhe jepni një emër paracaktimit tuaj kur të kërkohet.

2. Krijoni një filigran teksti

Nëse nuk keni një grafik, mund të krijoni një filigran teksti bazë në Lightroom. Për shembull, shtimi i një nënshkrimi në fotot tuaja është gjithmonë një ide e mirë nëse nuk dëshironi që të tjerët t'i përdorin fotot tuaja pa leje.

Sigurohuni që të kontrolloni opsionin Tekst në krye. Pastaj zgjidhni një font nga menyja rënëse nën Opsionet e tekstit.

Ka fontet bazë të Adobe në dispozicion, por edhe unëgjeta fontet që i kisha shkarkuar dhe instaluar në kompjuterin tim për t'i përdorur në Photoshop. Unë supozoj se kjo do të thotë që Lightroom tërheq të gjitha fontet që instaloni në të gjithë sistemin në kompjuterin tuaj.

Mund të zgjidhni stile të rregullta ose të theksuara dhe disa fonte do t'ju lejojnë të bëni shkronja të pjerrëta.

Pikërisht nën të, mund të rreshtoni filigranin tuaj. Kjo është në lidhje me 9 pikat e ankorimit që përmenda më parë. Klikoni në modelin e ngjyrave për të zgjedhur një ngjyrë, por mbani në mend se është në shkallë gri.

Në këtë, mund të shtoni një hije në tekst dhe të rregulloni se si shfaqet.

Lëvizni poshtë për të hyrë në të njëjtat Efekte ujërash që sapo shikuam. Përdorni këto për të rregulluar pozicionimin dhe mprehtësinë e filigranit të tekstit tuaj.

Shtypni Ruaj dhe do t'ju kërkohet të ruani cilësimet tuaja si paracaktuar dhe t'i emërtoni ato.

Shtimi i filigranit në një foto në Lightroom

Shtimi i filigranëve është i vështirë, megjithëse mbani në mend se ato nuk shfaqen në modulin "Zhvilloni". Në vend të kësaj, ju shtoni filigranin kur eksportoni imazhet. Këtu janë hapat.

Hapi 1: Me filigranin tuaj gati, kliko me të djathtën mbi imazhin që dëshiron të eksportosh dhe zgjidh Eksporto , më pas Eksporto përsëri. Përndryshe, zgjidhni imazhin(at) që dëshironi të eksportoni dhe shtypni Ctrl + Shift + E ose Command + Shift + E për të kaluar direkt në panelin e eksportit.

Hapi 2: Zgjidhni ndonjë nga tuajineksportoni paracaktimet ose zgjidhni cilësimet e reja sipas rastit. Për filigranin, lëvizni poshtë derisa të gjeni seksionin Watermarking .

Kontrollo kutinë për të aktivizuar veçorinë. Pastaj klikoni në menunë rënëse për të zgjedhur filigranin e ruajtur që dëshironi të shtoni.

Vini re se ju gjithashtu mund të Ndryshoni filigranët në fund të kësaj menyje nëse është e nevojshme.

Ja! Shtimi i filigranëve është shumë i thjeshtë në Lightroom. Nëse dëshironi të shtoni filigranë në shumë imazhe njëkohësisht, thjesht zgjidhni disa imazhe përpara se të shkoni në panelin e eksportit.

Po pyesni veten se cilat veçori të tjera interesante janë të disponueshme në Lightroom? Shikoni veçorinë Soft Proofing këtu!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.