Преглед на Setapp: Дали вреди овој пакет на апликации за Mac во 2022 година?

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Setapp

Ефективност: Прилично добар избор на апликации Цена: 9,99 $ месечно за пакет апликации Лесност за користење: Супер лесно да се најдат и инсталираат апликации Поддршка: Поддршка само преку онлајн формулар

Резиме

Setapp е софтверска библиотека базирана на претплата за вашиот Mac. Секоја програма е достапна за употреба се додека сте платени. Изборот на софтвер е доста широк, така што можеби е единствената претплата услуга што ви треба. Тимот размислуваше за апликациите што ги нудат, давајќи ви помала колекција на квалитетни апликации од кои можете да изберете. Со 9,99 долари месечно (годишна претплата), тоа е сосема разумно.

Сепак, ако вашите потреби за софтвер се многу специфични, можеби нема да го најдете тоа што го барате овде. Ако ви треба Photoshop или Excel, ќе ви треба претплата со Adobe или Microsoft. Но, дури и тогаш, продуктивноста и алатките за одржување во пакетот може да бидат вредни за цената на претплатата во секој случај. Прочитајте повеќе детали од мојата рецензија подолу.

Што ми се допаѓа : Апликациите се добро категоризирани и лесно се наоѓаат. Апликациите се лесни за инсталирање или отстранување. Достапни се многу квалитетни апликации, вклучително и некои од моите омилени. Цената е разумна, а претплатата лесно се откажува.

Што не ми се допаѓа : Изборот на апликации може да биде поширок (иако се зголемува). Нема деловни или семејни планови. Претпочитам уште неколку начини за контакт со поддршката.

4.55/5

Апликацијата Setapp е интуитивна и задоволство е да се користи. Најдов многу лесно да ги истражувам апликациите што се достапни, да барам нешто конкретно и да инсталирам апликации и не наидов на никакви проблеми.

Поддршка: 4/5

ЧПП и базата на знаење на веб-страницата на Setapp е корисна и сеопфатна. Прашањата за поддршка може да се поднесат преку онлајн формулар. Не е возможно да ги контактирате преку е-пошта, телефон или разговор, па затоа одземав една ѕвезда. Поддршката за поединечни апликации ја обезбедуваат соодветните компании.

Јас контактирав со поддршката за помал проблем на кој наидов. Откако инсталирав голем број апликации од Setapp, го рестартирав компјутерот. Некои апликации што очекував да се стартуваат автоматски не можеа затоа што Setapp мораше прво да работи.

По пополнувањето на веб-образецот, веднаш добив автоматизирана е-пошта во која се вели дека го добиле моето прашање и дека ќе одговорат во рок од 24 часа. Помалку од 12 часа подоцна, всушност добив одговор кој ме извести дека се свесни за проблемот и работат на поправка.

Алтернативи на Setapp

Апликацијата Mac Продавница : Иако не е услуга за претплата, Mac App Store нуди избор на софтвер во удобен интерфејс. Огромниот број на апликации истовремено ви дава повеќе опции додека го отежнува откривањето.

Претплати на Microsoft и Adobe : Некои компании нудат претплата за сопствен софтвер. Додека ненудејќи широк опсег на софтвер, можеби тоа е софтверот што ви треба. Претплатите за овие компании се генерално поскапи. Погледнете ги нашите прегледи за Adobe Photoshop, Lightroom, Premiere, InDesign, Acrobat Pro, Animate и Illustrator.

Mac-Bundles : Пакетите се уште еден начин да добиете разновиден софтвер поевтино цена. Сепак, апликациите можеби не се целосно опремени и иако се со намалена цена, цената на пакетите може да биде сепак доста висока.

Заклучок

Setapp е доста уникатен, како алтернатива заснована на претплата на Mac App Store. Сè уште е рано, а опсегот на софтвер расте секој месец. Веќе сметам дека месечната претплата од 9,99 долари е добра вредност, а работите само ќе се подобрат оттука.

Тимот е фокусиран на обезбедување само квалитетен софтвер и внимателно ја оценува секоја апликација пред да биде вклучена. Тие бараат добра функционалност, недостаток на скриени трошоци и отсуство на закани за безбедноста и приватноста. Навистина го ценам трудот што го вложија во ова, и се чини дека функционира.

Ако веќе сте го купиле целиот софтвер што ви треба, можеби Setapp не е за вас... сè уште. Но, како што се менуваат вашите потреби и расте достапниот софтвер, 9,99 долари месечно ќе одговараат на се повеќе луѓе. Следниот пат кога ќе се најдете дека ви треба нова апликација, не заборавајте да проверите што е достапно во Setapp. Откако ќе станете претплатник, сите апликации што ви требаат во иднина севклучено во цената.

Земете Setapp (20% ПОПУСТ)

Па, што мислите за оваа рецензија на Setapp? Дали сте ја пробале оваа услуга за претплата на апликации за Mac?

Преземете го Setapp (20% ПОПУСТ)

Што е точно Setapp?

Тој носи претплати за софтвер на нов размер на Mac. За разлика од претплатите на Microsoft и Adobe, тој обезбедува апликации од голем број програмери, што го прави алтернатива на Mac App Store.

Еве ги главните придобивки од софтверот:

  • A месечната претплата ви дава пристап до сеопфатна листа на апликации во голем број категории.
  • Апликациите се подредени и организирани, што го олеснува откривањето на висококвалитетен софтвер што ќе го направи она што ви треба.
  • 6>Моделот на претплата ви овозможува да избегнете големи однапред трошоци за софтвер.

Дали апликациите Setapp се бесплатни?

Сè додека ја плаќате претплатата, можете да користите која било од програмите достапни во Setapp на најмногу два Mac. Нема големи првични такси како што би имале ако го купите целиот софтвер.

Дали Setapp е безбеден за користење?

Да, безбедно е да се употреба. Истрчав и инсталирав Setapp и неколку „Setapp апликации“ на мојот iMac. Скенирањето не најде вируси или злонамерен код.

Колку се безбедни апликациите што ги инсталира Setapp?

Според Setapp, секоја апликација е внимателно проверена во однос на квалитетот, функционалноста и безбедноста , и упатства за приватност пред да биде прифатено. Тие работат само со докажани програмери и безбедноста не треба да биде грижа при користење на софтверот.

Можам ли да користам Setapp бесплатно?

Setapp не е бесплатен. Обезбедува широкасортиман на целосно опремен комерцијален софтвер (кој би чинел над 2.000 долари ако го купите многу) за прифатлива претплата од 9,99 долари месечно. Може да користите Setapp на два Mac истовремено.

Нема договор, така што претплатата може да се откаже во секое време. Откако ќе го откажете, можете да продолжите да ги користите апликациите до следниот период на наплата. Можете да ја реактивирате вашата сметка во секое време.

Достапна е 7-дневна бесплатна проба на софтверот. Бројот на достапни пробни денови е јасно прикажан блиску до горниот дел од контролната табла на Setapp.

Како да го деинсталирате Setapp?

За да го деинсталирате Setapp, кликнете на неговата икона во менито на вашиот Mac лента и изберете Помош > Деинсталирајте го Setapp . Setapp ќе се отстрани и нема да можете да користите ниту една апликација Setapp што сè уште е инсталирана. Деинсталирајте ги тие апликации како и сите други, на пример, со влечење во корпата за отпадоци.

Зошто да ми верувате за овој преглед на Setapp?

Моето име е Адријан Три. Обожавам да истражувам нов и необичен софтвер, и користам компјутери од 1988 година и Mac со полно работно време од 2009 година. Низ тие години открив некои неверојатни апликации што апсолутно ги сакам и повеќе од неколку што ги мразам со страст .

Каде го најдов сето тоа? Насекаде! Користев бесплатен Windows и shareware и комерцијални пакети. Се насочив кон складишта на софтвер за Linux од различни дистрибуции. и јас имамкупував апликации во продавниците за апликации за Mac и iOS од првиот ден, па дури и се вклучив со неколку апликации што ја поминаа рутата на претплата.

Сеопфатна услуга за претплата како Setapp е нова за мене. Тоа е сосема уникатно, всушност. Така, го преземав софтверот и темелно ја тестирав едномесечната пробна верзија. Поминав многу време истражувајќи го она што е достапно од Setapp и инсталирав неколку негови апликации, што ги користев во мојот секојдневен живот колку што е можно повеќе.

Контактирав со тимот за поддршка на MacPaw за проблем што го наидов и веднаш се слушнав со нив.

Затоа, добро ја размрдав апликацијата. Содржината во полето за резиме погоре ќе ви даде добра идеја за моите наоди и заклучоци. Прочитајте за деталниот преглед на Setapp за сè што ми се допадна и не ми се допадна во овој пакет апликации.

Преглед на Setapp: Што има тоа за вас?

Со оглед на тоа што Setapp се залага за правење добар софтвер за Mac лесно достапен за вас, ќе ги наведам сите негови карактеристики ставајќи ги во следните шест делови. Во секоја потсекција, прво ќе истражувам што нуди апликацијата, а потоа ќе го споделам моето лично мислење.

1. Претплатете се на апликациите што ви требаат денес

Setapp е претплата на апликациите за Mac. Колку повеќе софтвер е вклучен, толку е поголема шансата да пронајдете нешто што ви треба. Значи, што всушност нуди?

Во моментов има над 200достапни апликации, кои колективно би чинеле над 5.000 долари. И компанијата работи напорно за да го задржи тој број да расте. Тие апликации покриваат широк опсег на категории, вклучувајќи пишување и блогирање, креативност, алатки за програмери и продуктивност.

Ги истражував понудите на Setapp за да видам колку од апликациите ќе користам лично. Најдов шест апликации кои веќе сум ги купил за повеќе од 200 долари колективно (вклучувајќи ги Ulysses, Alternote, iThoughtsX, iFlicks и повеќе). Најдов и шест други кои дефинитивно би ги користел, а десетици што можам да замислам дека може да ми се најдат еден ден. Тоа е вистинска сума на вредност.

Иако веќе купив некои од апликациите, оние што не ги поседувам сепак може да ја оправдаат цената на претплатата. И во иднина, бидејќи потребите на мојот софтвер продолжуваат да се менуваат и развиваат со текот на времето, Setapp ќе стане уште покорисен.

Мој личен став : Претплатата на Setapp ви дава пристап до многу софтвер кој покрива низа категории. Посакувам да има уште повеќе достапни апликации, а компанијата се чини дека активно работи на тоа. Најдов доста апликации што би ги користел, што би ја направило претплатата исплатлива. Прелистајте ја колекцијата Setapp за да видите дали има смисла за вас.

2. Апликациите што ви требаат утре се достапни кога ви требаат

Еве мисла што не ја очекував: апликациите Setapp што не ги користите се исто така карактеристика. Јассфатив дека додека прелистував низ достапните апликации - ми падна во очи дека неколку ќе ми се најдат на дождлив ден или ќе ме извлечат од леплива ситуација.

Да речеме дека користите 10 апликации Setapp. Тоа значи дека има 68 апликации достапни за секогаш кога ви се потребни. Ако се појави нешто неочекувано и ви треба нова апликација, може да ја најдете во Setapp без дополнителни трошоци. Тоа значи помалку пребарување, помалку грижи и помалку трошење.

Кажете дека еден ден ќе сфатите дека вашиот хард диск е речиси полн, ќе ги најдете CleanMyMac и Gemini во Setapp. За несигурна Wi-Fi, ќе најдете WiFi Explorer и NetSpot. Има Get Backup Pro и ChronoSync Express за резервна копија. Списокот продолжува. Можеби ќе се најдете дека купувате многу помалку софтвер откако ќе се претплатите.

Мој личен став : штом ќе се претплатите на Setapp, целата нивна колекција софтвер е достапна за вас, вклучувајќи ги и апликациите што ќе се додадат во иднина. Дури и ако не користите апликација, добро е да знаете дека таа е таму кога ви е потребна, и дека користењето нема да ве чини повеќе пари.

3. Апликациите се избрани рачно

Целта на Setapp не е да обезбеди најголема колекција на достапни софтвери. И тоа е добра работа. Продавницата за апликации на Mac сега е преполна со над два милиони апликации. Тоа е многу за избор, а тоа може да биде проблем. За да ја пронајдете најдобрата апликација за работата, треба да поминете низ стотици можности иосвен ако апликацијата е бесплатна, треба да платите за неа пред да можете да ја пробате. Нема демо.

Setapp има за цел да биде различно. Тие ги избираат само најдобрите алатки за секоја работа и ја ставаат секоја апликација низ строг процес на контрола на квалитетот. Тоа резултира со пократок список на избрани апликации од кои можете да изберете, а апликациите ќе бидат со повисок квалитет. Не сум запознаен со сите понудени апликации, но оние што ги препознавам се многу добри.

Како хонорарен писател, комбинацијата на апликации е скоро совршена за мене. Setapp нуди Ulysses, мојата апликација за пишување по избор, како и апликации за основно уредување на слики и следење на времето, како и софтвер за да се направи резервна копија на мојот Mac и да работи непречено. И бидејќи го користам софтверот во мојот бизнис, можам да побарам претплата кога ја пополнувам мојата даночна пријава.

Мој личен став : Ми се допаѓа фактот што Setapp е претрупан околу тоа кои апликации тие додаваат во нивната колекција и дека имаат ригорозен пристап кон нивно оценување. Тоа значи дека има помалку опции за пробивање, и веројатно ќе најдам квалитетен софтвер. Тоа исто така значи дека секој софтвер со ризици за безбедност или приватност и скриени трошоци се отстранува пред да стигнат до мене.

4. Лесно е да се најде апликацијата што ви треба

Setapp има за цел да ја направи лесно да го пронајдете софтверот што ви треба. Еве неколку карактеристики кои помагаат:

  • Категории. Некои апликации се во повеќе категории за полесно да се најдат.
  • Исчистиописи придружени со слики од екранот.
  • Пребарај. Ова ги наоѓа клучните зборови не само во насловот на апликацијата, туку и во описот.

Кога го прелистував Setapp, сфатив дека е прилично лесно да најдам апликации што ми беа потребни со помош на функцијата за пребарување и категориите. Ми се чинеше дека е одличен и за откривање - најдов голем број апликации кои не ни знаев дека ми се потребни.

Мој личен став : Најдов како го прелистувам софтверот во пријатна библиотека Setapp. Тој е добро организиран и јасно опишан. Апликациите се категоризирани на начин што има смисла за мене, а функцијата за пребарување работи како што се очекуваше.

5. Нема големи трошоци за софтвер од напред

Софтверот може да биде скап. Цената за влез може да биде многу висока. Истото може да се каже и за музиката, ТВ емисиите и филмовите. Може да купите сè што сакате да гледате и слушате од iTunes Store, но моделот на претплата што го нудат Netflix и Spotify привлекува се поголем опсег на потрошувачи.

Setapp има за цел да го направи истото со софтверот. Плаќате 9,99 долари месечно за широка колекција на апликации од голем број компании. Кога ќе се додадат повеќе апликации, цената останува иста. Цената за влез е многу пониска и можете да откажете во секое време.

Мој личен став : Не сум противник да купувам софтвер — дури и кога е скап — ако го прави она што Ми треба и ги надминува неговите конкуренти. Сепак, ми се допаѓа што Setapp ми помага да избегнам големиоднапред трошоци за софтверот и дека претплатата вклучува софтвер од голем број провајдери, а не само нивни.

6. Без дополнителни трошоци за надградби

Сите сакаме надградби на софтвер - тоа обично значи повеќе функции и подобра безбедност. Но, не секогаш сакаме да плаќаме за надградби, особено кога тие се редовни, скапи и не нудат многу подобрување. Со Setapp, секоја апликација автоматски се ажурира без дополнителни трошоци.

Мој личен став : Иако не ме погодуваат големите трошоци за надградба многу често, тоа навистина се случува. И на моменти одлучувам дека надградбата не вреди да се избере. Ми се допаѓа што со Setapp автоматски ја добивам најновата верзија на целиот софтвер без да платам повеќе пари.

Причини зад моите рејтинзи

Ефективност: 4.5/5

Setapp во моментов нуди 200+ апликации, а неговиот квалитет е многу добар. Но, би сакал да видам опсегот дополнително да се прошири. Компанијата цели на максимум 300 апликации, а штом ќе се доближат до тој број, ќе заслужат 5 ѕвезди, се додека го задржат квалитетот.

Цена: 4,5/5

9,99 долари месечно се достапни за повеќето од нас. За 200+ апликации (и уште повеќе), вредноста е доста добра, особено затоа што нема договори за заклучување. За 300, тоа ќе биде одлично, особено ако значително го намали бројот на други претплати и купувања што треба да ги направам.

Лесност за користење:

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.